30/8/15

Ντεμιρτάς: Μήνυμα αυτονομίας και από τη Χάγη

Ντεμιρτάς: Μήνυμα αυτονομίας και από τη Χάγη

  • Ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς (Φωτ.: EPA / Bertil Ericson)
Μετά την αναφορά στην αυτονομία των Κούρδων, που έκανε σε ομιλία του στη Βιέννη, που προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους στην Τουρκία, τη φορά αυτή ο συμπροεδρεύων του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά και να βάλει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό με άλλη μια ανάλογη αναφορά στη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στη Χάγη.


Σύμφωνα με ανταπόκριση του δημοσιογράφου Γιουσούφ Οζκάν, του τουρκικού τμήματος του BBC, ο Νεμιρτάς ανέφερε ότι «το αίτημα της αυτονομίας είναι μια εξέγερση των πολιτών απέναντι στην καταπίεση» και ότι δεν βρίσκει σωστή την ανακήρυξη της αυτονομίας, με την υποστήριξη των όπλων.
Συνεχίζοντας ο Ντεμιρτάς είπε: «Εμείς δεν θέλουμε αυτονομία μόνο για τους Κούρδους. Υποσχόμεθα αυτονομία σε όλους τους Τούρκους ψηφοφόρους. Το σύστημα της αυτονομίας είναι μια πολιτική που υποστηρίζει το HDP, θα πρέπει να έχει συνταγματική κατοχύρωση, αλλιώς δεν σημαίνει τίποτα».
Τέλος ο Ντεμιρτάς ανέφερε ότι δεν στηρίζει τις ομάδες ενόπλων που προσπαθούν να εφαρμόσουν την αυτονομία σε διάφορες κουρδικές πόλεις και ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται με τα όπλα αλλά με τη δύναμη της βούλησης των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. τελικα μηπως οι ανθρωποι τα εχουν βρει με τον σουλτανο τους και μεις παμε να βγαλουμε τα καστανα απ την φωτια; Εφ οσον δεν θελουν ανεξαρτησια καλο ειναι να μην ανακατευομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πλήγμα στο ηθικό του τουρκικού στρατού είναι σοβαρό:
    http://www.defence-point.gr/news/?p=135257

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.