14/11/15

Λαθρομετανάστες και πρόσφυγες: Η Ελλάδα απροστράτευτη χώρα που αυτοκαταστρέφεται

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σπιράλ θανάτου. Από τη μια πλευρά τα μνημόνια και η διάλυση της κοινωνίας και από την άλλη οι γεωπολιτικές εξελίξεις, που σε συνδυασμό με την καταστροφική πολιτική των ανοικτών συνόρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συσσωρεύουν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, τα οποία έχουν στην πράξη καταργηθεί, οδηγούν σε αποσύνθεση αυτό που λέγεται Ελλάδα.
Με τα των μνημονίων και των εκλογών θα ασχοληθούμε στο άρθρο μας της Κυριακής. Προς το παρόν θα ασχοληθούμε με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.
Όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα, ακολουθώντας πολιτική ανοικτών συνόρων, από τον Ιανουάριο του 2015, επέτεινε ένα υπαρκτό πρόβλημα και κατέστησε την Ελλάδα τον πιο… δημοφιλή προορισμό οικονομικών μεταναστών και προσφύγων κυρίως από τη Συρία.
Για να δικαιολογήσουμε τον χαρακτηρισμό «η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός», αρκεί να σημειώσουμε ότι ενώ πιο ασφαλής προορισμός είναι η Βουλγαρία, αφού είναι κοντά στην Κωνστατνινούπολη και δεν παρεμβάλλεται θάλασσα, που ενέχει κινδύνους κυρίως για γυναίκες και παιδιά, οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίζουν να προτιμούν την Ελλάδα, λόγω της πολιτικής ανοικτών συνόρων.
Πρέπει δε να υπογραμμίσουμε ότι η πολιτική αυτή, δίνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους γείτονές μας και στη διεθνή κοινότητα, σε σχέση με το πόσο αποφασισμένη είναι η Ελλάδα να υπερασπιστεί τα σύνορά της και να προασπίσει την ακεραιότητα αλλά και την εθνική της συνοχή.
Αν η Ελλάδα δεν αλλάξει πολιτική στο ζήτημα αυτό και αν δεν αναλάβουν και πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο στην φύλαξη και την προστασία των συνόρων, ρόλος που τους αφαιρέθηκε από τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ, ο οποίος είχε δηλώσει σε διπλωματικό του σύμβουλο ότι η Ελλάδα θα γίνει πολυπολιτισμική χώρα, τότε η πορεία διάλυσης της Ελλάδας και του ελληνικού έθνους θα συνεχιστεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς.
Όσον αφορά το ζήτημα των προσφύγων εκ Συρίας, κι εκεί η Ελλάδα είναι ουραγός.
Οι Σύροι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είναι ένας συγγενής λαός, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι στην περιοχή της σημερινής Συρίας μεγαλούργησε το κράτος των Σελευκιδών και όπως ξέρουμε, η Ιστορία, παρά τις… άοκνες προσπάθειες των κάθε λογής πλαστογράφων, συνεχίζει να μιλάει στην ψυχή των λαών!
Πέραν των υποχρεώσεων που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες και από την Δουβλίνο-2 και πέραν των ανθρωπιστικών λόγων, η Ελλάδα θα έπρεπε - πρέπει να φροντίσει να συγκροτήσει μια καλομελετημένη πολιτική, με βάση την οποία να δημιουργήσει δυο ή τρεις πόλεις συνολικού πληθυσμού 100 χιλιάδων ανθρώπων, στις οποίες να φιλοξενήσει πρόσφυγες από τη Συρία, με δική της πρωτοβουλία και χωρίς να τους αφήσει έκθετους στα χέρια Τούρκων αλλά και Ελλήνων λαθροδιακινητών, να κινδυνεύουν και να πνίγονται, δημιουργώντας ταυτόχρονα και τεράστιο πρόβλημα στα νησιά.
Θα έπρεπε να τους υποδεχτούμε συντεταγμένα, χωρίς να καταργούνται τα σύνορα και να τους βοηθούμε -όσους θέλουν- να εγκατασταθούν στις πόλεις που μπορούν να κατασκευαστούν με σκηνές, όπως έγινε στην Τουρκία, όπου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατοικούν σε σκηνουπόλεις εδώ και τρία χρόνια, με το κράτος να είναι παρόν, έχοντας υπό τον έλεγχό του την κατάσταση.
Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούν να εγκατασταθούν σε σπίτια της αρεσκείας τους.
Στόχος της πολιτικής αυτής θα πρέπει να είναι η σταδιακή ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στην ελληνική κοινωνία, ενώ είναι προφανές ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση, κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί ίσως και την επόμενη χρονιά.
Το κέρδος της Ελλάδας; Πέραν του ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ένα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, πέραν του ότι πολλοί από αυτούς έχουν και μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που αντί να επιβαρύνουν, μπορεί να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα, την «επόμενη» μέρα στη Συρία, όποια κι αν είναι αυτή, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να αποτελέσουν μια ασφαλή γέφυρα με τη χώρα αυτή, την οποία κάποιος πρέπει να την χτίσει.
Και δεν δικαιούται κανείς άλλος εκτός από την Ελλάδα να την ανοικοδομήσει, να ξαναχτίσει τα εκατομμύρια των σπιτιών που έχουν καταστραφεί καθώς και τις κάθε είδους υποδομές, γιατί όλες οι άλλες γειτονικές χώρες, με πρωταγωνίστρια την Τουρκία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έπαιξαν ρόλο στην καταστροφή της.

Όμως, απαίδευτοι, ιδεοληπτικοί, ανεύθυνοι, ανίδρωτοι καταληψίες, αντί να κάνουν πολιτική που θα βοηθήσει την πατρίδα να ξανασηκωθεί στα πόδια της, από εκλογές σε εκλογές οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα στην αποσύνθεση και την καταστροφή.


35 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.
      Α-ΠΡΟ-ΣΤΑ-ΤΕΥ-ΤΗ γιατί η Ελλάδα, ακολουθώντας πολιτική ανοικτών συνόρων, από τον Ιανουάριο του 2015 με τον Συριζα-Ανελλ αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την πολιτική του Σαμαρά-ΝΔ το 2014 και 2013 με τον περίφημο αντιρατσιστικό που η ΝΔ είχε φέρει προς ψήφιση καθώς και πολλά άλλα που όλοι μας γνωρίζουμε είπε σε όλους τους λαθροεισβολείς ΕΛΑΤΕ.

      Ο Συριζα απλά συνέχισε την πολιτική του Σαμαρά-ΝΔ.

      Διαγραφή
    2. Την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της πρόσκλησης κάθε λαθρομετανάστη στην πατρίδα μας δεν την είχε η προηγούμενη κυβέρνηση.
      Αυτή την είχε.
      Με αιχμή του δόρατος την κατ´ επάγγελμα λαθρομεταναστοφίλη, Τασία Χριστοδουλοπουλου.

      Διαγραφή
  2. Τρομερά σωστό άρθρο! Να προσθέσω όσον αφορά τη διαχείριση των Συριων προσφύγων, οι οποίοι έρχονται με τις οικογένειες τους στις περισσότερες των περπτωσεων πως θα μπορούσαν να δημιουργηθουν είτε νέες πόλεις είτε νέα προάστια σε υπάρχοντες πόλεις ώστε αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μέλη της κοινωνίας μας και της Ελλάδος! Όσον αφορά τους λαθρομεταναστες θα πρέπει να γίνει σαφής και αυστηρός διαχωρισμός και να οδηγούνται πίσω στις χώρες προέλευσης ή απλώς να απελαυνονται προς όπου αυτοί θέλουν! Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως με το άρθρο!
    Τέλος να προτείνω και ένα άρθρο του defencepoint σημερινό που αξίζει να διαβαστεί όχι για τίποτα άλλο αλλά για εκείνους που υπερηφανευονται για τα "επιτεύγματα " του τουρισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά βέβαια που καιρός για τέτοια εμείς έχουμε εκλογές...... Και η Τασία θέλει να γραφτεί στην ιστορία ας είναι και για την καταστροφή της πατρίδας μας....αλλά να δούμε τον "σοφό " ελληνικό λαό που ήδη έχει εκλέξει πρωθυπουργό αυτόν που θέλει να δώσει και κανένα νησάκι και αυτόν που γκρεμιζε τις σημαιεςυστα Ίμια και ύστερα έλεγε και ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Φοβεροτρομερό.
      Έχουμε 2.000.000 άνεργους Έλληνες και άλλους 300.000-400.000 που ξενιτεύτηκαν αλλά θα πρέπει να δώσουμε χρήματα για να χτίσουμε σπίτια και να δώσουμε δουλειές σε λαθροεισβολείς(και ποιός ξέρει τι άλλο) αφήνοντας να πεθάνουν 2.000.000 Έλληνες.

      Οι αδερφοί μας Σέρβοι γιατί δεν είχε φύγει ούτε ένας τους από την Σερβία όταν βομβαρδίζονταν ανηλεώς ε;
      Οι αδερφοί μας Κούρδοι γιατί πολεμούν 30 τόσα χρόνια μέσα στη Τουρκία και επιτέλους είναι έτοιμοι μετά από ποταμούς θυσιών να ζήσουν ελευθεροι;

      Διαγραφή
    3. @ asepites... γράφετε:

      "Οι αδερφοί μας Σέρβοι γιατί δεν είχε φύγει ούτε ένας τους από την Σερβία όταν βομβαρδίζονταν ανηλεώς ε;"

      Ε... ΟΧΙ και ούτε ένας τους... οι (κυρίως) καλαθοσφαιριστές που μας κουβαλήθηκαν με το ταλέντο τους στο Ελλαδιστάν τότε και έβγαζαν τα εκατομμύρια (σε δολάρια!) με το τσουβάλι, αγκαλιά με τις μοντέλες μας στα Νότια Προάστια και στην Μάϊκονος, τι ήτανε... μήπως ξαδέλφια μας Σέρβοι;;; Ayde τώρα να μην σας κουράζω αναφέροντας και για τον μέγα και ξακουστό κανακάρη του Μιλόσεβιτς και την... "σπουδάζουσα" κολεγιοπαρέα του!!!

      < http://www.zougla.gr/greece/article/spoudastes-kolegiou-i-mafiozi-apo-to-montenegro >

      Διαγραφή
  3. Νόμιζα ότι έριχνες νερό στο μύλο της ΧΑ. Αλλά τελικά με αυτές τις προτάσεις καταδεικνύεις άλλη φιλοσοφία. Διαβάζω και τον Κωνσταντακόπουλο , τον θαυμάζω πραγματικά κάνει σπλαχνοσκοπηση εξαιρετική. Παρόλο που διαφωνώ σε επιμέρους προσεγγίσεις του αλλά πάντα τον ακούω προσεκτικά. Ελάχιστους έχω κρατήσει στην Ελλάδα να τους παρακολουθώ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα πολλοί μου προκαλούν αηδία. Σε πολλούς διαπίστωσα Ζιμπαποποιση για να μην μιλήσουμε για ΜΜΕ είναι μεταξύ Ουγκάντας και Σομαλίας αυτοί το έχουν χάσει παντελώς. Λίγους πολύ λίγους παρακολουθώ την επιστημονική δουλεία που κάνουν στο χώρο της Διεθνούς Ασφάλειας και είναι δυστυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

    Τι να πω ή θα κάνετε τις μεταρρυθμίσεις εσείς (Ολιγάρχες, πολιτικοί, συντεχνιακοί, κληρικοί και όλοι οι θεσμοί και οι εσμοί ) ή θα τις κάνει το χάος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σημαντικό φίλε μου με αφορμή το σχόλιό σου να καταδειχθει ο ακουσιος ή εκουσιος ρόλος της χα στο σύστημα και αυτός είναι η ταύτιση όποιου μιλάει για πατρίδα και έθνος, όποιου κυκλοφορεί με την ελληνική σημαία, με τον φασισμό!

      Διαγραφή
    2. Όπως το υπογραμμίζεις έτσι είναι… δες την εικόνα τώρα πως εργαλείοποιείται ακουσία το ζήτημα της Λαθρομεταναστεύσεις. Ενώ υπογραμμίζονται τα παραπάνω στην αρθρογραφία αμέσως κεφαλαιοποιείτε ΑΚΟΥΣΙΑ η ΧΑ και άλλοι παράγοντες. Το Αποτέλεσμα ;

      Φυγόκεντρες τάσεις (ακραίες) που συγκρούονται δυναμικά – αριστερά – δεξιά = σύγκρουση =λαθρομετανάστευση εργαλειοποίηση = κοινωνική έκρηξη (φτώχεια)= χάος.
      Χρειάζονται τόμοι για να τα αναλύσουμε . Ωστόσο πιστεύω στην Δημιουργία δεξαμενής Σκέψεως που να παράγει κοινωνικά ( Δεξαμενή σκέψεις: Σοβαρών επιστημονικών και όχι κομματικών συντεχνιακών και άλλον εσμών συμφερόντων) συμβάλλοντας σταθεροποιητικά και αναπτυξιακά.

      Αυτό υπογραμμίζω στο Σάββα μια σοβαρή Δεξαμενή σκέψης με σοβαρούς επιστήμονες από όλες τις τάσεις επιστήμονες που είναι με Ατλαντικές ΝΑΤΟ – ρωσικές Ευρασιανιστες– Μέσα Ανατολικές συγκλίσεις και απόψεις και επιτέλους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ασφάλειας. Ένα σοβαρό Ίδρυμα ένα όχι 10 διαφορετικών συμφερόντων αλλά Ένα Ίδρυμα δεξαμενής Σκέψεις που θα έχει πανελλήνια απήχηση το οποίο απλά δεν υπάρχει σήμερα στην χώρα και αν υπαρχουν υπαρχουν για να εξυπηρετούν δικά τους φιλοσοφήματα και κυρίως πολιτικές. Μεσα από ένα τετειο ιδρυμα που θα παραγει σκέψη (επιστημονική και όχι συνομοσιολογια νεφελιμ και εβραίους) για επίλυση όπως σε ζήτημα Λαθρομεταναστεύσεις, εξωτερική πολιτική, γεωπολιτικές , γεωοικονομία , παγκοσμιοποίηση και Που στέκεται η χώρα στην παγκόσμια Αρένα ; . Πολιτικά ζητήματα ΧΑ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ άλλες τάσεις κοινωνικοπολιτικές, κοινωνικά ζητήματα οικονομικής ασφάλειας Διεθνούς ασφάλειας Εξειδίκευση της Διεθνολογίας κτλ ..

      Eίναι άπειρα τα ζητούμενα και καλά κάνεις και τα υπογραμμίζεις, με αφορμή το ότι όλοι είναι ταμπελομενοι κρατάς ελληνική σημαία είσαι ΧΑ κρατάς μια αναρχική στάση είσαι έτσι , δεν έχεις δουλέψει και δεν έχεις κάνει κάτι είσαι Θεός έχεις κάνει κάτι στην ζωή σου είσαι λαμογιο. Λαϊκισμός λαϊκή μάθη, μυθολογία και έτσι πορεύεται η χώρα ανά τους αιώνας . Αυτά έχει παραξει όχι η κοινωνία αλλά οι πολιτικοί και η πολιτική τους μέσα από ΜΜΕ εκκλησιαστικούς και άλλους θεσμούς και εσμούς το σύστημα αυτά πάρει διαπλοκή, μυθολογία και ζητώ η ΠΑΣΟΚΑΡΑ = δημόσιος υπάλληλος.

      Κλίνοντας απλά το ξανά- υπογραμμίζω ότι είτε το ίδιο το σύστημα Ολιγάρχες , Κλήρος, Πολιτικοί, Κοινωνία θα μεταρρυθμιστή για να μπορέσει να σταθεί στην παγκόσμια αρένα είτε το ίδιο το χάος που θα δημιουργηθεί θα ορίσει μια Νέα Τάξη πραγμάτων στην χώρα συμπαρασύροντας τα πάντα και όλες τις σταθερές που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα όπως σύνορα της χώρας, πολιτικό μοντέλο, κοινωνικό-πολιτικο σύστημα της χώρας. Αν δεν κάνουν οι ίδιοι τις μεταρρυθμίσεις τότε θα χαθούν όλοι κάτω από μια νέα τάξη πραγμάτων που θα καθοριστεί βίαια στην χώρα (Βλ Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία κτλ ) αλλάζοντας την για πάντα τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια μέσα από το χάος που οι ίδιοι (θεσμοί και εσμοί της Ελλάδας ) θα φέρουν.

      Διαγραφή
    3. Η οποία δεξαμενή σκέψης, θα αρδεύει ποιά . . . χωράφια, ωρέ συν:Έλληνα ; Χωρίς συγκροτημένο λαό - Έθνος, πώς η “δεξαμενή” θα επιβάλει την “άρδευση” ;
      Εδώ όζει και νοσεί tο σύμπαν !

      Έχω προτείνει και επαναλαμβάνω:
      Αυτός ο αμόρφωτος, ο αγόμενος και φερόμενος, αυτοκαταστροφικός συρφετός γρεκυλεζοφώνων, είναι το τέλειο αντικείμενο λαϊκισμού και δημοκολακείας.
      Ο λαός αυτός πρέπει να παιδαγωγηθεί ορθά για να γίνει και πάλι, κάποτε, Έθνος Ελλήνων. Σε τι θυμίζουμε εμείς σήμερα, ένα Μιλτιάδη, ένα Λεωνίδα, ένα Παλαιολόγο, ένα Μακρυγιάννη, ένα Σολωμό, ένα Μ. Βασίλειο, έναν Αισχύλο, έναν Ελύτη, έναν Θεόφιλο Γεωργιάδη ; έναν Καποδίστρια ;
      Ας μη μιλάμε με κενά ιδεολογήματα. Το Έθνος σήμερα είναι ζητούμενο προς δόμησιν !
      Εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλες μας τις δυνάμεις, όλη μας την ενέργεια, όσοι ακόμη ζούμε και πράττουμε ε λ λ η ν ι κ ά.
      Κατ’ Ηρόδοτον,
      http://agrino.org/eidos/hellenes-herodotos.htm
      ένας συρφετός αλληλοσφαζομένων καταναλοειδών, με ελληνικό DNA, ΔΕΝ συνιστά Έθνος...
      Σε τι μπορεί να ωφεληθεί ένας τέτοιος τρισάθλιος συρφετός από μιαν (έστω και άριστη, ακόμη και θεϊκή) δεξαμενή σκέψης ; Σε τίποτε, απολύτως !

      Πρώτα λαός & Έθνος και μετά (θα έρθουν από μόνες τους και) οι δεξαμενές και το ήμαρ... Το πρόβλημα είναι πολύ πολύ πολύ πιο θεμελιακό΄ είναι γενετικό΄ είναι πρωτίστως πρόβλημα εθνογενέσεως. Αν δεν ανασυσταθεί ο τ ρ ό π ο ς μας, μηδέν από μηδέν μηδέν !

      Διαγραφή
    4. το 21 γιναμε κρατος. Εθνος γιναμε αραγε Η πιο σωστο φορεσαμε το αληθινο μας μανδυα του Εθνους;

      Διαγραφή
  4. Το άρθρο θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρόταση αντιμετώπισης του δύσκολου και σύνθετου μεταναστευτικού προβλήματος, αν υπήρχαν πολιτικοί που θα το νομοθετούσαν και κρατικές υπηρεσίες που θα το υλοποιούσαν.
    Δεν υφίσταται δυστυχώς τίποτε εκ των ανωτέρω.
    Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί αυτή η πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής, ελλείψει υποκειμένου ενεργείας.
    Θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί πολιτικά κάποιος σχηματισμός πατριωτικός, ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, αφού συγχρόνως κλείσουν τα σύνορα με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ως προς τις αιτίες των μεγάλων προς την Ελλάδα θαλάσσιων και όχι χερσαίων ροών είχε γίνει μια προσπάθεια εξήγησής των στο παρακάτω κείμενο που γράφθηκε τον Απρίλιο: http://www.riz-es.gr/alpharhothetarhoomicrongammarhoalphaphiiotaalpha/6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ δομημένες προτάσεις του άρθρου που είναι μεν απλές και κατανοητές σε άλλες χώρες ωστόσο για την Ελλάδα αποτελούν επανάσταση. Πίστευα ότι σπονσαρετε με ψήφους την ΧΑ εν μέσω εργαλιοποίησης του ανθρωπιστικού προβλήματος της Λαθρομετανάστευσης. Ρηξικέλευθες προτάσεις που αποτελούν μέρος της ασφάλειας της χώρας και την παραγωγή σε χρησιμότητα αυτόν το ανθρώπων ως ανθρώπινο δυναμικό και κεφαλαιοποίηση τους. Με εξέπληξες… δεν το περίμενα πίστευα ότι έχετε σκοπιμότητα. Ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα… μέσα από τέτοιες προτάσεις να αποφθεχθούν τα χαώδεις. Πράγματι σε θαύμασα. ρηξικέλευθες προτάσεις που ίσως εισακουστούν.

    Ωστόσο χρειάζεται γενική ανασυγκρότηση του κράτους. Ολόκληρου του συστήματος. Με μια λέξει που κατάντησε περίγελος και ανέκδοτο όπως τα Greek statistics :Οι «Μεταρυθμησεις»

    Μετρυθμεισεις : μεταρρύθμιση θηλυκό

    1. σύνολο σημαντικών αλλαγών σε έναν τομέα, που αποσκοπούν στη λύση προβλημάτων, την εύρυθμη λειτουργία του, την προσαρμογή του σε νέα δεδομένα κ.λπ.
    εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    2. (θρησκεία) Μεταρρύθμιση: η κίνηση για την αναμόρφωση της Καθολικής Εκκλησίας που ξεκίνησε με τον Μαρτίνο Λούθηρο και δημιούργησε τις προτεσταντικές εκκλησίες

    *ΟΧΙ Ελληνικές πατέντες όχι μεταρρυθμίσεις αλλά Γκρέκα… αλλά μεταρρυθμίσεις… μέσα στην παγκόσμιοποιημένη οικονομία, που θα έχουν αντίχτυπο (αυτές οι μεταρρυθμίσεις) να σταθεί η χώρα στην παγκόσμια αρένα.

    Φυσικά υπάρχει και η τάξη από το χάος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Set up a second "embassy" in Turkey where refugees have to present their cases. For the ones who prefer to cross illegally, they would also have to present themselves to the closest office (put a second one in Igoumenitsa).

    These offices will deal with all people from Middle East, Pakistan, Afganistan and Africa. No exceptions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαββα η ιδεα σου,ειναι ενδιαφερουσα,αλλα λες για δημιουργια πολεων με εθνοτικα κριτηρια,αυτο πως ξερουμε τι επιπτωσεις θα εχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόλεις με αντίσκηνα και ελεγχόμενες. Όχι μόνιμες. Όσοι θέλουν μπορούν να μένουν σε διαμερίσματα. Το γράφω.

      Διαγραφή
    2. Σάββα θα εκτοξεύσεις τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με αυτά που γράφεις κάτι που με χαροποιεί απίστευτα ως ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής. Ντόμπρα σου μιλάω.
      Αν μάλιστα αυτό θα ήταν και κάτι σαν θέση και της Ν.Δ. θα μπορούσα να μιλήσω και για ποσοστά της ΝΔ στις 20-Σεπτέμβρη που με το ζόρι θα έχουν μπροστά το 2(δύο).

      Δεν θέλω να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι σου βάζω λόγια αλλά εγώ αυτό καταλαβαίνω.

      Δηλαδή για να δούμε...Έχουμε έναν παλήκαρο Άσσαντ που έχει φέρει σε απόγνωση τους ισλαμοφασίστες και τα αφεντικά τους(ΑμερικανοΣιωνιστές, Τουρκία, ισραήλ, Αραβικές Χώρες κλπ)...έχουμε μια επιτέλους άριστη συνεργασία των ΚουρδοΣύριων με τον Άσσαντ κάτι που έχει κάνει την Τουρκία να αφρίζει αφού η διάλυση της είναι αναπόφευκτη.

      Οι ΚουρδοΣύριοι όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν την πατρίδα τους αλλά και όσοι το έκαναν για ελάχιστο διάστημα(π.χ. Κομπάνι) επιστρεφουν περισσότεροι και γιγαντώνουν τον απελευθερωτικό τους στρατό.

      Και επειδή βλέπουν με απόγνωση τα "αφεντικά" ότι ο Άσσαντ με τους συμμάχους του(Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολάχ Λιβάνου & οι Κούρδοι φυσικά) θα πετύχουν ανεπανάληπτη νίκη βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο ""ελάτε στην Ευρώπη να γλυτώσετε σαν πρόσφυγες μπας και ελλατωθεί το έμψυχο δυναμικό του Άσσαντ και μπας και υπάρξουν ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ από τον στρατό του"" ;;;

      Oι Σύριοι πρέπει πάση θυσία να παραμείνουν στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν και να την απελευθερώσουν αυτήν την ελληνικότατη επαρχία της βυζαντινής μας αυ-το-κρα-το-ρί-ας. Ανήκει σε αυτούς.

      Πολεμούν και Έλληνες στο πλευρό του Άσσαντ όπως και αρκετοί Ευρωπαίοι αλλά και Αμερικανοί πολίτες.
      Ας δυσκολέψουμε τους ισλαμοφασίστες και τα αφεντικά τους... και οι πρόσφυγες Σύριοι που βρίσκονται σε στρατόπεδα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν (τα οποία στρατόπεδα είναι παντελώς αποκλεισμένα από οποιαδήποτε πόλη ή τουριστικό θέρετρο της σκλάβας Μικράς Ασίας Μας) να μεταβούν τάχιστα να πιάσουν τα όπλα δίπλα στα λιοντάρια του Άσσαντ.

      Και οι Σύριες γυναίκες και κοπελίτσες εννοείται!
      Όπως το κάνουν οι αξεπέραστες κούρδισσες και όπως το έκαναν και οι Ελληνίδες Ηπειρώτισες στα βουνά της πίνδου, οι Κρητικοπούλες αλλά και όλες οι Ελληνίδες κατά τον Β.Π.Π.

      Διαγραφή
  8. Φίλε Σάββα
    Για να υλοποιήσεις αυτά που γράφεις πρέπει να διαθέτεις πρώτα μυαλό και δεύτερον βούληση. Μα και να διέθεταν τη βούληση, πού θα το έκαναν; Θα ξεσηκώνονταν οι τοπικές κοινωνίες και δεν θα επέτρεπαν να δημιουργηθεί τέτοιος χώρος στην περιοχή τους. Εμείς εδώ στην Κω, το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, το έχουμε ζήσει βαθιά στο πετσί μας και σιγά σιγά θα το νοιώσουν κι άλλοι. Ξέρεις τι θα πει, σε ένα τουριστικό νησί, που η οικονομία του στηρίζεται 90ο/ο στον τουρισμό, να περνάς έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο κεντρικότερο παραλιακό τμήμα της πόλης και να πιάνεις τη μύτη σου από τη βρώμα; Ξέρεις τι θα πει τα πιο προβεβλημένα σημεία της πόλης, όπως η λεωφόρος Φοινίκων, να έχει γεμίσει από σκηνές, χαρτόκουτες, κλαδιά δένδρων κι ότι άλλο υλικό μπορούν να βρουν για να καταλύσουν. Ξέρεις τι θα πει, απ' όποιο πάρκο κι αν περάσεις, εκτός από σκηνές να βλέπεις σκεπασμένα τα λουλούδια με ρούχα απλωμένα για να στεγνώσουν; Κι εκεί που κοιμούνται, εκεί και αφοδεύουν. Δεν ήμαστε ρατσιστές. Στην αρχή τους βοηθούσαμε με κάθε τρόπο και με ρούχα και με τρόφιμα. Μπροστά όμως στην κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι λαθρομετανάστες,κανείς δεν τους θέλει κι αν η πολιτεία δεν πάρει μέτρα για να τους απομακρύνει, σίγουρα θα το κάνουν οι κάτοικοι του νησιού. Και κάτι πολύ σπουδαίο. Εμείς εδώ έχουμε αναμεταξύ μας στοιχεία μουσουλμανικά και στις περιόδους κρίσεις με τη γείτονα μας δημιούργησαν (ευτυχώς όχι όλοι) τεράστιο πρόβλημα. Δε θέλουμε άλλους μουσουλμάνους. Κι έχω μια απορία. Γιατί έρχονται σε χριστιανικές χώρες και δεν πάνε στη Σαουδική Αραβία, ή στο Κατάρ ή σε έναν άλλο μουσουλμανικό παράδεισο και όλοι έρχονται στη χριστιανική Ευρώπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. What counter-measures has Kos taken to show Turkey enough is enough? Have the boats stopped taken tourists to the Turkish coast? Have the people of Kos stopped buying Turkish products or give jobs to the Turks?
      2. Have you formed your own security forces to protect your island, interests and Greece as a whole?
      3. Have you arrested the lawyers who falsify documents to make everybody eligible for refugee status?
      4. Have you asked for health certificates before you allow any illegal immigrant on your island?
      5. Have you asked for a police record to make sure they are no criminals?

      No documents should mean no entry anywhere. The ones from conflict zones have all the reasons to carry those documents. The rest not.

      You are within your powers (legally speaking) to do all that.

      Διαγραφή
    2. Πέστα Μιχάλη για να βλέπουν όλοι ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ τι σημαίνει να 'συμβιώνεις" με "πρόσφυγες" που ούτε κατά διάνοια δεν είναι πρόσφυγες δηλαδή.
      Ξέρεις όμως τι μπορέι να σου πούνε κάποιοι; "να μωρέ Μιχάλη όλοι αυτοί οι βρωμύλοι και οι ελλεινοί που βρίσκονται στην Κω δεν είναι "Σύριοι πρόσφυγες" αλλά αφγανοί, πακιστανοί και μαύροι αφρικανοί που βρήκαν ευκαιρία να μπουκάρουν σαν τυχοδιώκτες να "κουρσέψουν" τις περιουσίες των Έλληνων και των Ευρωπαίων.

      NikoApelles καλά τα λες.
      Αλλά φυσικά αναφέρεσαι σε μια εθνικιστική κυβέρνηση, αναφέρεσαι σε εθνικιστές δημάρχους και επάρχους των νησιών μας και της κω συγκεκριμένα.
      Αναφέρεσαι δηλαδή σε κάτι μελλοντικό αφού όπως γνωρίζεις μια ΦΑΠΑ και ξώφαλτση μάλιστα έριξε ένας αστυνομικός και πήγαν να του πάρουν το σκαλπ.
      Οπότε τα 1.2.3.4.5. που λες διαβάζονται σαν ανέκδοτο με το συμπάθειο δηλαδή.
      Υπάρχουν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι στα νησιά μας που εκλέχτηκαν με την Χρυσή Αυγή και διεξάγουν ΤΙΤΑΝΙΟ αγώνα όπως και οι ευρωβουλευτές μας αλλά δυστυχώς δεξιοαριστεροκεντρώοι διοικούν τα νησιά μας με τις ψήφους των νησιωτών.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.
      Το κλιμάκιο των Χρυσαυγιτών(Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος κλπ) που επιθεώρησε την Κω και τα άλλα νησιά τους το είπε ξεκάθαρα "Ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να ξαναγίνετε Ελλάδα!.
      Μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.

      Διαγραφή
    3. Μα καλα ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι απλώς ειναι και αυτοί ένα μαγαζάκι; Τι άλλο πρεπει να κάνουν; Τι μπορείς να περιμένεις από τον Παναγιώταρο που συμφωνεί σε ολα με τον Λαφαζανη; Τι άλλο δηλαδή να κάνουν;

      Διαγραφή
    4. Alexandros αφού το ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι κανείς "Παναγιώταρος" δεν συμφωνεί σε τίποτε με κανέναν "λαφαζάνη" γιατί το λες;
      Δεν συμφωνούν σε τίποτε:
      -- στο ΛΑΘΡΟμεταναστευτικό και τους ΛΑΘΡΟεισβολείς(νομίζω δεν χρειάζεται επεξηγήσεις)
      -- στο άθλιο δημόσιο και στους 400.000-500 χιλιάδες πτυχιοπλαστογράφους, κλέφτες, απατεώνες, τεμπέληδες, βυσματίες, υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους(να επεξηγήσω ότι εδώ και πολλά χρόνια το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής μιλά για απολύσεις του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ δημοσίου υπαλλήλου μπήκε παράνομα στο δημόσιο και ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ των ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ έκλεψαν; Το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής το γράφει πεντακάθαρα και με έντονα γράμματα όπως όλοι έχουμε διαβάσει.)

      Ας μη μακρυγορώ αφού διαφωνούν στα πάντα όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι.
      Α ναι μωρέ...τώρα κατάλαβα...επειδή και οι δυο ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα...η απόλυτη παράνοια...την πιστεύει κανείς;

      Δηλαδή είναι σα να μου λες ότι επειδή οι Χρυσαυγίτες πηγαίνουν στις παραλίες και καθαρίζουν από κάθε λογής σκουπίδια τις πανέμορφες παραλίες μας...επειδή πηγαίνουν και κάποιοι τσυριζαίοι ή λαζανίστας στις παραλίες για να τις βρωμίσουν...ε αφού πηγαίνουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ στις παραλίες είναι και οι δύο το ίδιο!
      Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ.

      Διαγραφή
    5. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές μεταξύ ΧΑ και ψευτοεπαναστατών, τότε εξηγείς άθελα σου, το ερώτημα αρκετών Ελλήνων: "Πως σκέφτονται άραγε αυτοί που ψηφίζουν ακόμα, ΝΔ και Πασοκ;"

      Διαγραφή
    6. Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές μεταξύ ΧΑ και ψευτοεπαναστατών, τότε εξηγείς άθελα σου, το ερώτημα αρκετών Ελλήνων: "Πως σκέφτονται άραγε αυτοί που ψηφίζουν ακόμα, ΝΔ και Πασοκ;"

      Διαγραφή
  9. Απο που προκυπτει κυριε Σαββα οτι θα εξομαλυνθει η κατασταση στην Συρια το επομενο ετος?Κατι τετοιο ειλικρινα ειναι δυσκολο.Μηπως στη Συρια μεχρι το επομενο ετος θα εχουμε γενικευμενο (παραπανω απο τωρα) πολεμο και γιαυτο το γυναικοπαιδα τρεχουν να σωθουν?Ο ανθρωπος εχει ενστικτο (ως ζωο) οτι και να λεμε εμεις σημασια εχει τι ενιωσαν και εζησαν εκει αυτοι οι ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dear ASEPITES,
    Greece has been in need of a nationalistic movement for a long time.
    XA with the right guidance and polishing could play that role.
    For example, instead of yelling no immigrants allowed, send some low profile members with leading potential to the US to learn from the best on migration policies and rights. Then come back to Greece telling the world that your migration policy is nothing more than a modified version of the very one the US has. The most democratic country in the world ;)
    Same applies for health and other benefits no illegal immigrant will ever receive.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχουν πει βρε Νικόλα και έχουν εξηγήσει πως λειτουργούν χώρες όπως οι η.π.α. ή ακόμα αν θες και το κράτος του ισραήλ πάνω στα εδάφη της παλαιστίνης. Έχουν βρεθεί οι ευρωβουλευτές μας με αρχηγούς, ηγέτες, όπως θέλεις πες τους από τις η.π.α. και έχουν ανταλλάξει απόψεις.
      Τις προάλλες διάβαζα στο ιστολόγιο κόκκινος ουρανός για έναν νεαρό λευκό ορθόδοξο χριστιανό που ηγείται μιας εθνικιστικής κίνησης στις η.π.α. με τεράστια δυναμική όπου οι απόψεις του για την Χρυσή Αυγή μόνο θετικές ήταν.

      Συνέχεια μιλάνε οι χρυσαυγίτες για το τοίχος των η.π.α. με το μεξικό όπως και για το αντίστοιχο του ισραήλ όπως και για την ΕΠΑναρκοθέτηση των συνόρων μας.
      Οι νάρκες και τα ναρκοπέδια δεν κάνουν κακό σε κανέναν ΑΝ δεν περάσει μέσα από αυτές/ά.
      Τεράστιες ταμπέλες σε όλες τις γλώσσες των λαθροεισβολέων στα ναρκοπέδια και όλα καλά.

      Διαγραφή
    2. They need to get the word out then. Don't fall in the isolation trap...

      Διαγραφή
  11. Κε Σχη, το πολιτικά ορθό που προσπαθείς να κρατήσεις δίνει προσωρινές λύσεις και μακροχρόνια προβλήματα.
    Π.χ., σε μια πόλη με 10.000 έστω κατοίκους που δεν έχουν καμία. μα καμία, συγγενική σχέση με τους ιθαγενείς της χώρας εν αντιθέσει με την θρησκευτική σχέση ενός εχθρικού γείτονα όπως το ισλαμικό κράτος του Ερντογάν, πόσες προβοκάτσιες μπορούν να στηθούν; Επειδή η Τουρκία είναι μανούλα στο να φτιάχνει τέτοια "γεγονότα", για να κερδίσει πολιτικά και γεωπολιτικά οφέλη, δεν οφείλουμε να αποφεύγουμε να δίνουμε λαβές για νέα Σεπτεμβριανά και άλλες χαμένες πατρίδες;
    Ποιος έκατσε να δει ένα χάρτη με τα νησιά που έχουν "πέσει" στα χέρια των εισβολέων; Είναι ήδη στα χέρια των ΗΠΑ σε περίπτωση που μια σοβαρή ελληνική κυβέρνηση συνάψει καλύτερες σχέσεις με Ρωσία ( βλ. BRICS). Έτσι κόβεται κάθε σκέψη καθόδου στα ζεστά νερά της Μεσογείου και η υπερδύναμη σφίγγει τον "δακτύλιο". Αυτό άλλωστε ισχύει για όλη την Ευρώπη που θα καταστεί πολιτικός όμηρος των ΗΠΑ, για να μην μπορέσει ποτέ να ξεφύγει απ τα δεσμά του ΝΑΤΟ, και να ενδυναμώσει τις οικονομικές και άλλες σχέσεις με την Ρωσία. Για αυτό και ο Ερντογάν, όσο και αν τον μαλώνουν οι αμερικάνοι, θα είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ούτε που ξέρομε πια ποιος έχει μπει σ' αυτήν την χώρα, ούτε από πού, ούτε με ποιο σκοπό.

    Έχει ακούσει ποτέ κανείς για την οργάνωση "One Nation"; Εγώ πρώτη φορά την ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα από τα πολλά που λες σου ξεφεύγει από καμιά φορά και κάποια ανοησία, σπάνια ευτυχώς.

    Την τσάκωσα και νάτην:

    "Στόχος της πολιτικής αυτής θα πρέπει να είναι η σταδιακή ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στην ελληνική κοινωνία"

    Η ελληνική κοινωνία υπάρχει διότι κάποιοι θυσίασαν την ζωή τους για να της δημιουργήσουν ζωτικό χώρο ώστε να οργανωθεί και εξελιχθεί εντός του με αυτονομία και αυτοδιάθεση ως κρατική οντότητα. Και αυτοί που θυσιάστηκαν και πέτυχαν να δημιουργήσουν και ιδρύσουν το όραμα της ελεύθερης ελληνικής κρατικής οντότητας το έκαναν στο όνομα της Αγίας Τριάδας, δεν το έκαναν στο όνομα της Αγίας Τριάδας και του αλάχ του μωάμεθ.

    Συνεπώς...

    Συμπλήρωσε εσύ την συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο πολύ σωστά τα γράφεις αλλά ποιός να σε ακούσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.