8/7/15

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν νοιώθω δικαιωμένος, αλλά διπλά συντετριμμένος - Οι πολίτες πρέπει να ματαιώσουν την εθνική καταστροφή

Φίλοι του ιστολογίου
Επί οκτώ χρόνια δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για την ενημέρωση κυρίως πάνω σε θέματα κυρίως εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας.
Το τελευταίο εξάμηνο, δώσαμε βαρύτητα στα θέματα της εσωτερικής πολιτικής, γιατί θεωρήσαμε ότι οι κίνδυνοι για τα γεωπολιτικά, στρατηγικά και εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας από τις πολιτικές εξελίξεις και από τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το θέμα των σχέσεών μας με την Ε.Ε., ήταν τέτοιοι, που καθιστούσαν ακόμα μεγαλύτερες τις απειλές που υπάρχουν στον περίγυρό μας.
Σας προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους αυτούς αλεπάλληλες φορές.
Σας προειδοποιήσαμε για τη θανάσιμη απειλή που συνιστούσε για τα συμφέροντα της χώρας αυτό το προδοτικό δημοψήφισμα, που ήταν στην ουσία ένα δημοκρατικοφανές πραξικόπημα.
Με εγκληματικό τρόπο εκμεταλλεύτηκαν την οργή του κόσμου και παρέσυραν τους πολίτες με ένα και μοναδικό στόχο: Να μας κάνουν συνενόχους στο έγκλημα που προετοίμαζαν επί πέντε μήνες και όχι μόνο.
Τώρα οι εξελίξεις επαληθεύουν τους φόβους μας.
Μακάρι μέχρι την Κυριακή να βρεθεί τελικά μια λύση, για να μην υποστεί η πατρίδα μας μια ανείπωτη καταστροφή.
Ανεξαρτήτως της πορείας των εξελίξεων, αποδεικνύεται πλέον ότι το δημοψήφισμα επιδείνωσε τη θέση της χώρας και ότι το ερώτημα ήταν στην ουσία ΝΑΙ ή ΟΧΙ όχι μόνο στο ευρώ αλλά και στην Ε.Ε.
Δεν θέλουμε να καταστροφολογούμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να επισημάνουμε τους κινδύνους.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ε.Ε., θα γίνει αυτό δεν έγινε την προηγούμενη ιστορική περίοδο.
Η Ελλάδα θα είναι μια χώρα σε χειρότερη θέση από την Αλβανία και πολύ χειρότερη από τη  Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Με το δημοψήφισμα δώσαμε στην κυβέρνηση τέτοια δύναμη, που πλέον το σχέδιο αυτό είναι σκέτο παιχνιδάκι στα χέρια τους.
Πρέπει να αποφασίσουμε αυτές τις μέρες, για το πώς πρέπει να αντιδράσουμε, για να μην γίνει το μεγάλο κακό.
Δεν έχουμε χρόνο.
Έχουμε μόνο 2-3 μέρες.
Προσωπικά δεν γνωρίζω από τέτοιες διαδικασίες.
Όσοι γνωρίζουν, ας αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να αντιδράσουν οι πολίτες δημοκρατικά και να δείξουν στην κυβέρνηση ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο λαός για να καταστραφεί η χώρα αλλά για να σωθεί.
Το ΟΧΙ δεν το είπε ο λαός για να βγούμε αλλά για να μείνουμε στο ευρώ, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.
Πρέπει να βρούμε τρόπο ως την Παρασκευή το αργότερο, αυτή την πραγματική βούληση του λαού να την δείξουμε στην κυβέρνηση, να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει το δικαίωμα να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και ότι αν το κάνει, θα έχει διαπράξει εθνική προδοσία.
Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πούμε έγκαιρα το δικό μας πραγματικό ΟΧΙ στην καταστροφή της πατρίδας.
Ένα ΟΧΙ καθαρό, που θα εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας και δεν θα ικανοποιεί τις ιδεοληψίες και το ταξικό μίσος μια ισχνής μειοψηφίας στην ελληνική κοινωνία.
Για την αντίδραση αυτή, που μπορεί να σώσει την πατρίδα έστω και στο παρά ένα, τους μόνους που εμπιστεύομαι είναι τους απλούς πολίτες και όχι τα κόμματα.
Δεν εμπιστεύομαι τα κόμματα, γιατί αν ήθελαν μπορούσαν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα και δεν το έκακαν.
Και δεν το έκαναν είτε γιατί είναι ανίκανα είτε γιατί το είχαν συναποφασίσει.
Άρα δεν αξίζουν της εμπιστοσύνης μας.
Τώρα είναι πραγματικά η ώρα των πολιτών, που πρέπει να ξεχάσουν τα κήβδηλα και διχαστικά μηνύματα του πραξικοπήματος-δημοψηφίσματος της 7ης Ιουνίου και όλοι μαζί, πραγματικά ενωμένοι, να βρουμε άμεσα τρόπους για να δείξουμε τον αγνό και άδολο πατριωτισμό μας και την αγάπη προς την πατρίδα, γιατί όπως αποδείχτηκε, το δημοψήφισμα ήταν μια παγίδα, που ακύρωσε και καπηλεύτηκε τον ελληνικό πατριωτισμό.
Μας εξαπάτησαν και μας δίχασαν.
Τώρα είναι καιρός να κλείσουμε τα χάσματα του διχασμού.
Να κινητοποιθούμε κόσμια στο διαδίκτυο και στους δρόμους και τις πλατείες.
Παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Είναι ώρα να σώσουμε τη χώρα, χρησιμοποιώντας πάντα δημοκρατικούς και απολύτως νόμιμους τρόπους, απομονώνοντας προβοκάτορες και φανατικούς.
Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι να αναλάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.
Με αγνούς πατριωτικούς χαιρετισμούς

Σάββας Καλεντερίδης

54 σχόλια:

  1. "Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία...
    Μετά από αυτή, δεν υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης.
    -Αν πάρεις το μπλε χάπι, η ιστορία τελειώνει, ξυπνάς στο κρεβάτι σου και πιστεύεις ό,τι θέλεις να πιστέψεις.
    -Αν πάρεις το κόκκινο χάπι,... μένεις στη Χώρα των Θαυμάτων και θα σου δείξω όσο βαθιά φτάνει η κουνελότρυπα."
    Μορφέας, προς τον Neo (από την ταινία "Η Μήτρα")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΆΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΓΝΟΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ...
      ΑΔΕΡΦΙΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.
      ΒΓΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠ'ΑΥΤΟ ΤΟ MATRIX ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ...
      ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΠΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ, ΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...
      https://www.google.gr/#newwindow=1&q=%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη, επικοινωνήστε με πολιτικούς, πείτε τους πως πρέπει να κατεβάσουν τις κομματικές σημαίες και να οργανώσουν τον κόσμο! Έχουν μείνει στο δημοψήφισμα, αλλά αυτό τέλειωσε, από εδώ και πέρα πρέπει γίνει άλλος αγώνας, από όλα τα κόμματα χωρίς τα κόμματα! Πρέπει ο κόσμος να βγει στους δρόμους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε εγώ λεω να βγάλουμε τα τανκς. Τους ταγματάρχες τους έχουμε χρειαζόμαστε μερικούς λοχαγούς. Να ξαναγεννηθεί η Ελλαδα όπως τον φοίνικα και μετα να ξαναγίνουμε πρόσφυγες. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανων( μόνο ορθοδόξων παρακαλω) χωρίς Βουλή και εκλογών. Ζήτω η επανάσταση !

      Διαγραφή
    2. Ιάκωβε
      πιστεύεις ότι είναι ώρα για αστειάκια;

      Διαγραφή
    3. Ο δρόμος της λαϊκής δημοκρατίας Ιάκωβε οδηγεί στη μετανάστευση και στον διωγμό! Βενεζουέλα, Κούβα, Βόρειος Κορέα, Κίνα, διάλεξε και πάρε....

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς πάμε για καινούριες χαμένες πατρίδες και εσείς ακόμα βλέπετε τα μικροκομματικά σας συμφέροντα!

      Διαγραφή
    5. Σάββα τα λεω και τα γράφω ακριβώς γιατι δεν αστειεύομαι. Καθόλου δεν αστειεύομαι. Αυτή τη στιγμή η Ελλαδα έχει , είτε το θελουμε είτε οχι, είτε το εγκρίνουμε είτε οχι, την κυβέρνηση με την πιο ισχυρή εντολή που δόθηκε σε Έλληνα πρωθυπουργό τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρονια. Εγώ προσωπικά το λεω και το ξαναείπα οτι δεν θα ψήφιζα Τσίπρα τότε , στις εκλογές. Επειδή όμως σαν Ιάκωβος και πάνω απο όλα σαν Ελληνας είμαι δημοκράτης , λόγω dna, είπαμε είμαι Έλληνας, δέχομαι την ετυμηγορία του λαού και στέκομαι δίπλα στην κυβέρνηση. Μέχρι τωρα δεν έχω δει κάτι τι αντιδημοκρατικό η το λάθος χειρισμό απο τον πρωθυπουργό.μαυτη ειναι η άποψη μου όπως επίσης δέχομαι και την κριτική που η αντιπολιτευςη ασκεί στον πρωθυπουργό. Ο λαος αποφάσισε πριν 3,μέρες, επαναλαμβάνω πριν 3μέρες , και έδωσε νέα ενισχυμένη εντολή στον πρωθυπουργό να συνεχίσει στον δρόμο που ακολούθησε προηγουμένως. Λοιπόν οταν μερικοι επιτειδιοι ξεσηκώνουν τον λαό και μιλούν για λαϊκό κράτος κτλ και σπρώχνουν τον κόσμο σε μια εξέγερση, τότε μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και μου θυμίζει λοχαγούς και ταγματάρχες της χούντας οι οποίοι βίασαν την μάνα μου Ελλαδα και ακρωτηρίασαν την ιδιαίτερη μου πατρίδα Κύπρο και εγώ βρίσκομαι πρόσφυγας στο εξωτερικό βλέποντας το χωριό μου απο την γραμμή αντιπαραταξης βαμμένη με κόκκινο. Επίσης μου φέρνει αναγούλα η παραπληροφορηση και η ανάρτηση σχολίων χωρίς αυτά να ελεγχτουν για την εγκυρότητα τους. Φίλε Σάββα σχεδόν όλα τα άρθρα που ανάρτησες την τελευταία βδομάδα είτε διαψεύστηκαν η ηταν μπούρδες γραμμένες απο άσχετους και παραπληροφορημένους η κάποιους που έσπερναν μισοκαι τρόμο. Εκτός του άρθρου για την συνέντευξη Δελαστίκ, ο οποίος είπε ηλιθιότητες, τα υπόλοιπα ηταν το λιγότερο μια μορφή τρομολαγνιας. Δεν αμφιβάλλω οτι υπάρχει και η άλλη άποψη αλλα πρέπει να υποστηρίζεται με επιχειρήματα και οχι με αρλούμπες και ψέματα. Οσο για το φίλο Αλέξανδρο Νοιώθω την ανησυχία του αλλα δεν συμφωνώ μαζί του. Αυτή η κυβέρνηση έχει επιδείξει μια ισχυρή εξωτερική πολιτική , πολυδιάστατη και με έναν υπουργό ο οποίος με έχει εκπλήξει με την οξυδέρκεια και την γνώση παγκόσμιων συσχετισμών. Αν χρειαστεί να τον συγκρίνω δεν θα ειναι με τους προηγούμενους, καμία σύγκριση ηταν ανίκανοι.μια και μόνο του δήλωση έφερε τα πάνω κάτω στο κυπριακό. Αστέ λοιπόν τοις παροτρύνσεις για εξεγέρσεις . Αν ο λαος θέλει αλλαγή η μπάλα ειναι στο χέρι του, εκλογές και ψήφος, τα υπόλοιπα ειναι για τους φασιστες και του Χρυσαυγίτες. Κυρίαρχος ειναι μόνο ο λαος. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ

      Διαγραφή
    6. Eisai tyflos? Dibase Iskra na anoiksoun ta matia sou! AUTOI milane gia laikh dhmokratia! Ola ta alla einai mparoufes....Kaneis den milhse gia praksikophma, praksikophma kanoun autoi olofanero, esy mporei na epilegeis na mhn to blepeis! O stratos hrwes tha ekane ta kwthwnia tous pseutes an epenebaine!

      Διαγραφή
    7. Αλέξανδρε 40 χρονια ψέματα και σου φταίει ο Τσιπρας. Οσο για την τυφλά , διαβαςε τι γράφεις και που ψάχνεσαι. Δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι εισαι πατριώτης και αγαπάς την Ελλαδα αλλα σαν μορφωμένο άτομο που εργάζεται σε πανεπιστήμιο περίμενα να ψαχτείς διαφορετικά. Ποιος ξέρει ίσως και να κάνω λάθος. Θα δούμε. Η πρώτη μου κίνηση οταν έφυγα απο την Ελλαδα ηταν να ψάχνω σε βιβλιοθήκες και να διαβάσω τι έλεγαν οι ξένοι για μας. Τότε κατάλαβα πόσο σοβαρή αρρώστια ειναι ο εθνικισμός, η εθελοτυφλία μα πάνω απο όλα η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ. Σοβαρό πρόβλημα πολυ σοβαρό και οι συνέπειες καταστροφικές. Έργο της ημιμάθειας ο δογματισμός και εςυ κατάγεσαι απο άκρατο δογματισμό και μια ακατανόητη προσπάθεια να βλέπεις μόνο σωστό ενα τέταρτο του ορίζοντα. Κοίταξε και αναζήτησε στον ορίζοντα κυκλικά. Όλα γύρω μας περιστρέφονται και αλλάζουν . Τα πάντα ρεί.καλη σου μερα

      Διαγραφή
    8. Καταρχάς όσον αφορά τον εθνικισμό, θα σου συνιστούσα να διαβάσεις για τους πολλούς διαφορετικούς εθνικισμούς και όχι τον δυτικό ιμπεριαλισμό ουσιαστικά ντυμένο σε πρόβεια εθνικισμού! Ξεκινα από τον Δραγούμη, αλλα ψάξε και τον Nyrere, και τον Gandi! Δεν είμαστε ο,τι μας λένε οι Δυτικοί και παρεμπιπτόντως και αριστερά και δεξιά στην Ελλάδα έχει άκρως Δυτική οπτική αφού και ο Marx δυτικός ήταν και θαυμαστής του καπιταλισμού!

      Από εκεί και μετά δεν μίλησα για τον Κοτζιά, και ο Κοτζιάς θα είναι παντελώς αδύναμος να κάνει κάτι αν στραβώσουν τα πράγματα! Ναι κάνει πολυδιάστατη πολιτική, αλλα ως τώρα δεν έχουμε κανένα όφελος αποκομίσει, αλλα βεβαια είναι πολύ νωρίς και μάλλον άσχετο με αυτό που συζητάμε!

      Θες ίσως να πεις ότι ενορχηστρωμένα όλοι δείχνουν να πιέζουν τον πρωθυπουργό για καλύτερη συμφωνία? Μα η καλύτερη συμφωνία μας τελειωσε! Οποτε τι ακριβώς γίνεται? Η μήπως ότι ο Κοτζιάς μας έχει διασφαλίσει οποτε καλύτερα να βγούμε από την Ευρώπη και θα αρχίσει να βρέχει λεφτά! Καταρχάς η Ρωσία δέχτηκε σαουδαραβικές επενδύσεις ενώ η οικονομία της είναι σε πολύ κρίσιμο επίπεδο, ο Πούτιν είναι σε κατάσταση παράκρουσης και πέρασε νομο όπου απαγορεύει σε παιδιά να παίρνουν δυτικές υποτροφίες για σπουδές στην Ευρώπη, γιατί διαφθείρεται το μυαλό τους! Η Αμερική άφησε το Puerto Rico να χρεοκοπήσει και τα χρηματιστήρια της Ανατολής καταρρέουν! Πιστεύεις ότι οι Τούρκοι θα κρατηθούν πίσω γιατί ο Κοτζιάς προσπαθεί να τους τα φτιάξει με το Israel ας πούμε? Δεν μπορώ να ξέρω να παρασκηνιακά παιχνιδάκια παίζονται αλλα τα παρασκήνια, μας οδήγησαν στην καταστροφή στην Κύπρο και μάλιστα το ότι κάποιοι μπήκαν μπροστά να κάνουν τα χατίρια άλλων! Θα δείξει όντως, αλλα βλέποντας τις συντονισμένες κινήσεις που γίνονται παιδεία, μεταναστευτικό και τον τρόπο που γίνονται, αντιλαμβάνομαι ότι γίνονται πολλά χωρίς τη συγκατάθεση του λαου!! Δεν δικαιώνω κανέναν, αλλα αυτή τη στιγμή, ο Τσίπρας καταστρέφει τη χωρα πολυεπίπεδα! Όταν ήταν οι προηγούμενοι έκανα κριτική στους προηγούμενους! Kαλή σου μέρα επίσης!

      Διαγραφή
    9. Και ποια είναι αυτή η μεγαλύτερη λαϊκή εντολή που έχει η κυβέρνηση του 29%? Το δημοψήφισμα προς μία πρόταση του Γιουνκερ που δεν είχε ισχύ την στιγμή του δημοψηφίσματος? Μάλλον έχετε χάσει τα λογικά σας....

      Διαγραφή
  3. Ξεκαθαρίζουν σιγά σιγά,οι,όροι που τέθηκαν για την παραμονή μας και για την χορήγηση νέου δανείου,οι οποίοι περαν του ρηματικου χαρακτηρα τους η έκταση τους θα εινςι τέτοια που κανουν ολες τις προηγούμενες προταςεις Των δανειστών να ειναι απλό χάδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εσύ έχεις καταλάβει, ούτε οι πολιτικοί μας, η εναλλακτική της Ευρώπης είναι εθνική καταστροφή και λαϊκή δημοκρατία! Δυστυχώς οι πολιτικοί των άλλων κομμάτων δεν έχουν αντιληφθεί τι πραγματικά παίζει

      Διαγραφή
  4. Σάββα μην βγάζεις την ευθύνη από πάνω σου. Τώρα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο ένα Εθνικό πατριωτικό κίνημα. Μία νέα Φιλική Εταιρεία. Τώρα που συντελείται η πλήρης χρεωκοπία όλου του πολιτικού συστήματος.
    Εσύ που χαίρεις γενικοτερης εκτίμησης, ετοίμασε ένα προσχέδιο διακήρυξης προς τον λαό (που θα θέτει τους στόχους και θα προτείνει μέθοδο επίτευξής τους), κάλεσε κάποιους άφθαρτους πατριώτες καταξιωμένους, ασχέτως ιδεολογικής τους τοποθέτησης (δεν χρειάζεται κάν η φυσική τους παρουσία), καταλήξτε στην τελική διακήρυξη και απευθυνθείτε στους Έλληνες.
    Όταν είσαι ειλικρινής και σοβαρός, ακόμη και εάν δεν έχεις στην αρχή ευρεία αποδοχή, θα την αποκτήσεις με την όλη συμπεριφορά σου.
    Την καταστροφή δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε. Γιατί ακόμη και εάν συμφωνήσει ο Τσίπρας, είναι βέβαιο ότι δεν θα τηρήσει την συμφωνία. Είτε τώρα είτε λίγο αργότερα θα βιώσουμε όλοι το χάος και πιθανότατα και τον εθνικό ακρωτηριασμό με πόνο ψυχής.
    Τουλάχιστον άς υπάρχει ως αχτίδα φωτός μέσα στα ερείπια, μία γνήσια πατριωτική ελπίδα. Ακόμη και εάν δεν τα καταφέρουμε, θα ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε, όταν κάνουμε την αυτοκριτική μας.
    Σύν Αθηνά και χείρα κίνει..ή Σύν θεώ... όπως προτιμάς το ίδιο κάνει.
    Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, το πρώτο αποτελεσματικό μέσο πίεσης προς το καθεστώς, είναι η στάση του ΠΤΔ, γιατί τώρα θεωρούν ότι το δημοψήφισμα τους δίνει λευκή επιταγή. Ακόμη και στην περίπτωση που αναλάβει προσωρινά ως πρόεδρος η ΠΤΒ, ο μείζων κίνδυνος γι' αυτούς είναι η πιθανότητα να χάσουν την νομιμοποίηση της εξουσίας. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό θα γίνει πράξη εάν έρθει η πλήρης χρεωκοπία.
    Κατά συνέπεια θα πρέπει ο πρόεδρος να αναλάβει τις ευθύνες του. Επειδή ο Πρόεδρος δεν είναι από αυτούς που τολμούν, μήπως πρέπει να τον πιέσουμε όλοι εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει αυτός είναι ανύπαρκτος! Μακάρι, αλλά τότε θα μιλάμε για πραγματικό θαύμα!

      Διαγραφή
    2. Κυριε Λαζαριδη!!!!.
      Καθεστως η παρουσα κυβερνηση!!!!.
      Ποιος σοβαρος ανθρωπος,να δεχτει αβιαστα,τετοιο επιχειρημα,τουλαχιστον κωμικο!!!.
      Που ζεις ανθρωπε μου?.
      Στα εγκατα ποιανου κεντρου Γκεμπελικου,ανορθοδοξου τυπου.
      Καταργηση μνημης ισον ΓΚΡΕΜΟΣ.
      ΑΚΟΜΑ!!!.
      ΔΕΝ καταλαβες ποιοι ευθυνονται!!!!.
      Τωρα τι μπραβο μπορεις να πεις,αυτο ειναι αλλο θεμα.
      Απ οτι βλεπω εγραψες το ςχολιο σου, ωρα 10.00,πμ.
      Επειδη καποια στιγμη ειπες οτι δουλευεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ,
      Καθε μερα!!!!.
      Πως γινετε,να σχοκειαζεις εν ωρα εργασιας,για αυτο δουλευεις,αυτη ειναι η δουλεια σου!!!.

      Διαγραφή
    3. Κυριε Λαζαριδη!!!!.
      Καθεστως η παρουσα κυβερνηση!!!!.
      Ποιος σοβαρος ανθρωπος,να δεχτει αβιαστα,τετοιο επιχειρημα,τουλαχιστον κωμικο!!!.
      Που ζεις ανθρωπε μου?.
      Στα εγκατα ποιανου κεντρου Γκεμπελικου,ανορθοδοξου τυπου.
      Καταργηση μνημης ισον ΓΚΡΕΜΟΣ.
      ΑΚΟΜΑ!!!.
      ΔΕΝ καταλαβες ποιοι ευθυνονται!!!!.
      Τωρα τι μπραβο μπορεις να πεις,αυτο ειναι αλλο θεμα.
      Απ οτι βλεπω εγραψες το ςχολιο σου, ωρα 10.00,πμ.
      Επειδη καποια στιγμη ειπες οτι δουλευεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ,
      Καθε μερα!!!!.
      Πως γινετε,να σχοκειαζεις εν ωρα εργασιας,για αυτο δουλευεις,αυτη ειναι η δουλεια σου!!!.

      Διαγραφή
  5. Τελευταία ελπίδα μας ήταν το δημοψήφισμα .
    Τώρα ότι και να κάνει ό Πρόεδρος , πριν ο Τσίπρας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και το ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ο λαός , δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα εκτός από το να τον ενδυναμώσει . Οποιαδήποτε κίνηση γίνει εν τω μεταξύ ως διαδήλωση από την "παράταξη" του ΟΧΙ , πιθανόν να φέρει και άλλη διχόνοια , ακόμα και αιματοχυσία . Δεν βλέπω κάτι να μπορεί να γίνει τώρα . Ο Τσίπρας και οι ορδές του , έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι .
    Οι ευχές δεν φτάνουν πλέον . Ξεκινήστε τις προσευχές .
    Καλή τύχη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε KD ELLAS.
      Υπονοεις οτι οι Ελληνες που στη ριζουν την παρουσσα κυβερνηση.Πρεπει να ανατραπει!!,απο το 40% των αντιφρωνουντων!!!
      Δηλαδη,να εξηγουμαστε,για να μην παρεξηγουμαστε.
      Αυτο το 40%,θα κανει επανασταση !!!,το δεκα της% των αποδεδειγμενα προδοτων πρωην κυβερνητων μας.
      Ακολουθουμενοι,απο ασχετους και ηλιθιους οπαδους τους!!!.
      Για να επαναφερθουμε στο ευρω,που οι ιδιο αυτοι!!!,προδοτες κυβερνητες μας!!!,
      Μας εφεραν στο βαραρθρο-Γολγοθα.
      Δηλαδη θα κανετε Επανασταση!!!.
      Για να μας γυρισετε,ΠΑΛΙ!!!!.
      Στην Αμερικανογερμανοκρατουμενη, δυτικη ΜΑΦΙΑ!!!.
      ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ.
      ΤΟΤΕ ΜΟΛΛΟΝ ΛΑΒΑΙ.
      ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ.
      Κυριε Σαββα. (Δημοκρατη),
      Ελπιζω οτι το παρον σχολιο, δεν θα λογοκριθει?.
      Για ποιον λογο αλλωστε,μηπως ισως?,κατα λαθος?.-

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε KD ELLAS.
      Υπονοεις οτι οι Ελληνες που στη ριζουν την παρουσσα κυβερνηση.Πρεπει να ανατραπει!!,απο το 40% των αντιφρωνουντων!!!
      Δηλαδη,να εξηγουμαστε,για να μην παρεξηγουμαστε.
      Αυτο το 40%,θα κανει επανασταση !!!,το δεκα της% των αποδεδειγμενα προδοτων πρωην κυβερνητων μας.
      Ακολουθουμενοι,απο ασχετους και ηλιθιους οπαδους τους!!!.
      Για να επαναφερθουμε στο ευρω,που οι ιδιο αυτοι!!!,προδοτες κυβερνητες μας!!!,
      Μας εφεραν στο βαραρθρο-Γολγοθα.
      Δηλαδη θα κανετε Επανασταση!!!.
      Για να μας γυρισετε,ΠΑΛΙ!!!!.
      Στην Αμερικανογερμανοκρατουμενη, δυτικη ΜΑΦΙΑ!!!.
      ΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ.
      ΤΟΤΕ ΜΟΛΛΟΝ ΛΑΒΑΙ.
      ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ.
      Κυριε Σαββα. (Δημοκρατη),
      Ελπιζω οτι το παρον σχολιο, δεν θα λογοκριθει?.
      Για ποιον λογο αλλωστε,μηπως ισως?,κατα λαθος?.-

      Διαγραφή
    3. Exeis mperdepsei tis ekloges me to dhmopshfisma, einai sobaro problhma auto kai gia auto eimaste kai edw pou eimaste!

      Διαγραφή
    4. Poia logokrisia? Kaneis de se logokrinei edw, logokrisia exei to Iskra, gia dokimase na sxoliaseis, alla an to apotolmhseis glypse ligo.....ton Marx prwta

      Διαγραφή
  6. Ωραία τα λέει ο κύριος Παντελής Λαζαρίδης και συμφωνώ μαζί του.
    Θα πω και εγώ την γνώμη μου. Άν μαζέψεις όλους τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, αλλά και αυτούς που βρίσκονται εκτός Βουλής, όλοι μαζί δεν κάνουν ούτε το..... ένα..... ιδι του Σάββα.
    Μακάρι να κάνει πολιτική κίνηση. Θα στείλει πολλούς πολιτικάντηδες στο σπίτι τους για πάντα.
    Οφείλω να διευκρινίσω ότι λέγοντας ... ιδι, εννοώ από Καλεντερ ιδη.
    Δυστυχώς τον πατριωτισμό την τιμιότητα αλλά και τον ηρωισμό του Σάββα δεν τον διαθέτει κανένας πολιτικός.
    Τα γνωρίζω διότι είχα την τύχη να συνυπηρετήσω για δύο χρόνια το 1994-1996 μαζί του στην Σμύρνη, και να έχω ως εκ τούτου το δικαίωμα να μοιραστώ με όλους σας την γνώμη μου, για ένα ΕΛΛΗΝΑ στην ψυχή, στο νου, και στο σώμα.
    Σάββα προχώρα και θα εκπλαγείς και εσύ ο ίδιος, πόσοι θα σε ακολουθήσουν. Τώρα είναι η ευκαιρία σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθε η ώρα για πράξεις...Ξεκινήστε κάτι...Βγείτε μπροστά κ. Σάββα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σάββα,

    ”και ότι το ερώτημα ήταν στην ουσία ΝΑΙ ή ΟΧΙ όχι μόνο στο ευρώ αλλά και στην Ε.Ε.”

    Όχι, δεν ήταν αυτό το ερώτημα. Αυτή την έννοια του έδωσαν, όπως άλλωστε το είχαν δηλώσει, οι δανειστές μας, ώστε να έχουν ακόμη ένα πάτημα να μας ξαποστείλουν. Ο πολυθρύλητος αυτός λαός, το οποίο όλοι θυμούνται και επικαλούνται και ο οποίος ουδεμία ουσιαστική εξουσία έχει, ψήφισε ΟΧΙ/ΝΑΙ με διαφορετικά κριτήρια ο καθένας και, για να είμαστε ρεαλιστές, ανάθεμα κι αν ήξερε τι ψήφιζε. Τι τρόπο να βρούμε μέχρι την Παρασκευή, αφού την Κυριακή το 65% ψήφισε σύμφωνα με τις κυβερνητικές υποδείξεις. Καλώς ή κακώς, δεν το σχολιάζω αυτό τώρα. Άλλωστε, τόσο πριν το δημοψήφισμα (γι αυτό μιλώ για ερμηνεία που έδωσαν αυθαιρέτως οι δανειστές), όσο και μετά, τονίστηκε κατά κόρον από τον πρωθυπουργό ότι μένομε σταθερά στο € και την ΕΕ.
    Τι ζητάς, τώρα, από τους πολίτες; Να ακυρώσουν τον εαυτό τους;

    Ελπίζω να μην έχομε τα «καλά» της Αργεντινής του 2001, αλλά αν –ο μη γένοιτο- φθάσομε εκεί, τότε θα ακυρωθεί και η κυβέρνηση και το δημοψήφισμα. Τούτη την ώρα, ο «σοφός» λαός ενίσχυσε την κυβέρνηση Τσίπρα με το συντριπτικό «ΟΧΙ» που ψήφισε.

    ΥΓ: Κι άλλες φορές που έχεις επικαλεσθεί το λαό, τους πολίτες, να αναλάβουν, σού έχω γράψει τα ίδια. Πότε το έκανε αυτό ο λαός, πότε οδήγησε τις τύχες του και. Προπαντός, ΠΩΣ, για να το κάνει και τώρα;

    ΥΓ2: Δεν φοβάμαι εγώ εθνικούς διχασμούς και τα παρόμοια, αν και προς τα εκεί σπρώχνουν τα σχόλια ορισμένων ανεγκεφάλων, ακόμη και σοβαροφανών, οι οποίοι πρέπει άρον-άρον να βρίσουν την αντίθετη άποψη. Την κοινωνική αναταραχή φοβάμαι, η οποία θα είναι καταστροφική, λόγω των επισφαλών συνόρων και εχθρικών γειτόνων και των περίπου 3 εκατομμ. ... "παρατύπων" (sic), που οσημέραι αυξάνονται και πληθύνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ευρωπαίοι το είχαν δηλώσει καθαρά πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν ναί ή όχι στην Ευρώπη. Κι αυτοί που ψήφισαν ΝΑΙ, μη φανταστείς πως δεν ήταν αγανακτισμένοι με τη στάση των ευρωπαίων. Ερμήνευσαν όμως σωστά τη στάση τους, κάτι που δυστυχώς ο Τσίπρας δεν είχε την ικανότητα να το αντιληφθεί. Εκτός και εάν, κάτι που το έχω ξαναπεί, η απόφαση των σταλινοσυριζαίων ήταν να μας οδηγήσουν εκτος Ευρώπης και έψαχναν για προσχήματα. Όσοι πιστεύοθ\υν στην έξοδο από την Ευρώπη της Ελλάδας, είναι κοντόφθαλμοι και δεν αναλογίζονται τα δεινά που θα προκύψουν, ασύγκριτα καταστροφικά από οποιαδήποτε μέτρα ενός μημονίου. Ο έχων νουν νοήτο....

      Διαγραφή
    2. Kai omws apo o,ti fainetai etsi to ermhneuse o Syriza, gia diabase ligo Iskra

      Διαγραφή
  9. Πρεπει να το δούν όλοι αυτο το βιντεο https://youtu.be/Y6YUB2hJxaY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άεκαρα πρόσεχε τι γράφεις γιατι αν οι σχολιαστές του ιστεολογιου βγάλουν κυβέρνηση σε βλέπω σε κάνανε να ξερονήσι να σιγοτραγουδάει Θεοδωρακι, οχι του ποταμιού , τον άλλο τον ανθέλληνα που έγραφε μουσική και κυνηγούσε τους πατριώτες επαναστάτες του 67.


      Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ειναι η παιδεια. Μεγάλη έλλειψη παιδείας, τεράστια έλλειψη παιδείας. Χάσμα πραγματικό χασμα

      Διαγραφή
    2. Den kserw an diabasate to keimeno twn "thesmwn" pou parethese h kybernhsh, alla kaneis den diabase to keimeno tou Baroufakh!

      Διαγραφή
    3. By the way we are already bankrupt, open your eyes. Μην στρουθοκαμηλίζεις.

      Διαγραφή
  10. Συνέλληνες, επειδή οι στιγμές είναι εσχατολογικά κρίσιμες, οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.
    Σκεφθείτε το ενδεχόμενο να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.
    Όχι στο Σύνταγμα.
    Μέγαρο Μαξίμου και Προεδρικό.
    Συμβολικά, ώστε να ακούσουν δυνατά και ο Τσίπρας και ο ΠτΔ τη φωνή των Ελληνίδων και των Ελλήνων που δεν θέλουμε η πατρίδα μας να γίνει βορά των σαρκοβόρων γειτόνων μας, διότι μην έχετε καμία αμφιβολία, εκεί θα οδηγηθούμε αν απομονωθούμε.
    Και τότε κανείς μας δεν θα μπορεί να συγχωρεθεί για τη σκύλευση που θα επέλθει.
    Καμία δικαιολογία δεν θα σώσει ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη πολλα γραφονται και λεγονται εχω να πω τα εξης: Με το οχι οπως και αν το εκλαβει κανεις, οδηγουμαστε σε χρεοκοπια. Με το ναι, θα εινα αργος θανατος αλλα θανατος. Διοτι δεν μπορει να προπληρωσει φορο 100% ο ελευθεροεπαγγελαμτιας για την επομενη χρονια.....θα υπαρχουν και αλλα σκληρα μετρα που θα οδηγησουν στην εξεγερση του λαου....! Σαββα, επειδη εισαι εναντιον του οχι εχω να πω πως και το ναι εξισου σκοτωνει....Οσο γι αυτο που προτενεις να ξεσηκωθει ο λαος μεχρι την παρασκευη, λαθος μου φαινεται διοτι τη στιγμη αυτη ο λαος δεν εχει να προτεινει κανενα αλλον ετοιμο να αναλαβει την εξουσια...εκτος αν θελεις τον Στουρναρα.....Αυτο που χρειαζομαστε ειναι συνοχη και οχι ξεσηκωμο διοτι τοτε θα φαινομαστε πιο διαλυμενοι....Γι αυτο μην παροτρυνεις τον κοσμο σε κατι αν προηγουμενως δεν εχεις να προτεινεις κατι συγκεκριμενο, εφικτο και οχι γιουρουσι.....Καλο το γιουρουσι αλλα χωρις να προτεινεις συγκεκριμενες λυσεις μου φαινεται αφελες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους όχι για να πάρει τα όπλα αλλα για να αποτρέψει μια τεραστια εθνική καταστροφή! Κι ο Στουρνάρας καλός είναι εφόσον έχει σκοπό να δουλέψει και να μας κρατήσει στην ΕΕ. Είναι απαραίτητη μια κυβέρνηση όσο γίνεται εξωκομματική με ανθρώπους που μπορούν να αναλάβουν πόστα, με ανθρώπους που θέλουν να πάνε να διαπραγματευτούν πραγματικά την παραμονή στην Ευρώπη! Θα τους ακούσουν, αν υπάρχει καινούρια μέρα μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση δύσκολα αλλα με ενότητα όπως γραφεις και δουλειά μπορεί, χωρίς επομενη μέρα αν καταλήξουμε κοσσυφοπέδιο δεν γίνεται τίποτα! Ο argos θάνατος είναι καλή έκφραση για λαικιστικη αντιπολίτευση, εφόσον είσαι ζωντανός μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα, αν είσαι νεκρός.....

      Διαγραφή
  12. Όπως δε μπήκε η Ελλάδα στο Ευρώ γιατί με δημιουργική λογιστική "κοροϊδέψαμε" τους κουτούς Ευρωπαίους, έτσι και δε πρόκειται να βγούμε από την ευρωπαϊκή ένωση. Οι λόγοι και για τα δύο είναι η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Οι Αμερική μέσω της Ευρώπης θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μη σκεφτούν Έλληνες πολιτικοί να κάνουν άνοιγμα προς BRICS μεριά.
    Το αν θα φύγουμε από το Ευρώ παραμένοντας μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι άλλο θέμα και όντως το 'Οχι' του δημοψηφίσματος δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να πιέσει τους Ευρωπαίους για μια συμφωνία που θα μας ξελασπώσει μερικώς και αντίστοιχα θα κάνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους (και όχι τις τράπεζες) να πληρώσουν τη νύφη. Μετά από την εκστρατεία χρόνων όμως των δυτικών ΜΜΕ που παρουσιάζουν την Ελλάδα με μελανά χρώματα για να αποπροσανατολίζουν τους λαούς τους από τα πραγματικά τους προβλήματα (κοινωνικές ανισότητες κτλ.), αυτό που ζητάνε από την Ελλάδα πιστεύω, είναι η ένδειξη πως κάποια πράγματα αρχίζουν να διορθώνονται και πως αυτό εγγυάται πως δε θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι θα μπορέσουν να καταπιούν πιο εύκολα το χάπι μιας νέας βοήθειας ή σε αντίθετη περίπτωση μας πιέσουν να υιοθετήσουμε ένα νόμισμα υποτιμημένο έναντι του ευρώ αλλά πάντα εντός της ευρωπαϊκής ένωσης.
    Το πρόβλημα για μένα είναι πως η κυβέρνηση πέρα από διαπραγματεύσεις τους τελευταίους μήνες δεν έχει βάλει τις βάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές σε τομείς που το έχουν άμεση ανάγκη όπως για παράδειγμα ανεξάρτητη δικαιοσύνη, διαφάνεια και έλεγχος σε όλους τους τομείς, εξυγίανση της φορολογίας και των ασφαλιστικών ταμείων.
    Ακόμα κι αν το χρέος εξαφανιστεί μαγικά αύριο, αν δεν εξαφανίσουν τις παθογένειες του κράτους που μας έφεραν σε αυτό το χάλι, η χώρα δε θα ανασάνει με η χωρίς ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα ελπίζεις σε αυτή την κυβένρηση? Αυτοί έχουν ξεχάσει που ξεκινάει η αλήθεια και τελειώνει το ψέμα!

      Διαγραφή
  13. Συγγνώμη για το "θράσος" μου, αλλά οφείλω να σας πω πως είστε οι περισσότεροι σε λάθος δρόμο.
    Το ζήτημα, και απευθύνομαι και σε σας κύριε Σάββα που γενικά είστε παρα τα τεράστια χάσματα ευγενικός άνθρωπος σε προσωπικό επίπεδο, το ζήτημα λοιπόν είναι η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ κάθε ενέργειας.
    Και η έξοδος απο το ευρώ και η παραμονή σε αυτό πρέπει να έχουν ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ χαρακτήρα.
    Η έλλειψη ΣΥΚΡΟΤΗΣΗΣ και στην μια και στην άλλη περίπτωση (δέχομαι πως ο Τσίπρας είναι ένα διαλυμένο άτομο, μιλάει τώρα σαν τραπεζορἠτορας με έναν απίστευτο τρόπο, αδιανόητο) είναι αυτό που θα μας καταστρέψει.
    Αν είναι να φύγουμε από το ευρώ αυτό θα έπρεπε να γίνει με ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ τρόπο, και αν είναι να παραμείνουμε αυτό πρέπει να γίνει με ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ τρόπο και αυτός ο τρόπος δεν υπάρχει σε κανέναν πολιτικό χώρο. Αυτό που θα μας χαντακώσει είναι το ΧΑΟΣ μέσα στην σκέψη, τις πολιτικο-διοικητικές πρακτικές, την μέθοδο υλοποίησης των ιδεών κ.λ.π
    Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην υπάρχει ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ για όλα τα ενδεχόμενα, είναι άθλιο, είναι έγκλημα, είναι πολιτικό έγκλημα.
    Καταθέτω την σκληρή μου τοποθέτηση σε νομικο-πολιτικό επίπεδο και σας ευχαριστὠ για την "ιδεολογική ανεκτικότητά" σας:

    Αυτοκαθορισμός: Το διαδραματιζόμενο πολιτικό έγκλημα..:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eriugena
      Νομίζω ότι ακριβώς την ίδια άποψη έχω εκφράσει αλεπάλληλες φορές και σε ανύποπτο χρόνο.
      Δεν έχω κανέναν μόνιμο έρωτα με την Ε.Ε. κια το ευρώ.
      Αν οι πολίτες θέλουν να τα αποχαιρετίσουν, με γειά τους με χαρά τους.
      Εγώ θα πώ την άποψή μου αλλά μέχρι εκεί.
      Αυτό που γίνετια εδώ και πέντε μήνες και πάει να ολοκληρωθεί τώρα, είναι ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας.
      Αν ήθελαν τη ρήξη, ας το έκαναν στην αρχή.
      Τότε είχαμε 200 δις στις τράπεζες.
      Ας έκαναν τότε έλεγχο κεφαλαίων, ας τις κλείδωναν και ας πήγαιναν στη δραχμή με 200 δις στον κορβανά.
      Τώρα, κατέστρεψαν τα πάντα και θα καταστρέψουν και τα θεμέλια.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Ελπίζω να μην μιλάμε την δευτέρα επί των ερειπίων, αλλά και έται θα συνεχίσουμε να μιλάμε, όλοι, με ψυχραιμία και στοιχειώδη εθνική συνείδηση. ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ. Δεν ζητάω άλλο πλέον (και από τον εαυτό μου). Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα, αλλά και εγώ το περίμενα από τους βαλκάνιους "ευρωκομμουνιστές" (το κομμουνιστές παρακαλώ με πολλά εισαγωγικά), τους ξέρω πολύ καλά, πάρα πολύ καλά και τους θεωρώ ικανούς για κάθε αλαφρομυαλιά. Αν τελικά ψηφίσουν νέο Μνημόνιο, πάλι άθλιοι, αλλά δεν βλέπω να τους παίρνει να κάνουν κάτι άλλο...εκτος κι αν το μέγεθος της προχειρότητας είναι μεγαλύτερο και από αυτό που φανταζόμασταν. Το θέμα είναι πολιτικο-διοικητικό και θα εμφανιστεί και στο μέλλον (μιας πιθανής συμφωνίας), είμαι σίγουρος πως υπάρχει βαθύ σχέδιο διάλυσης...γιατί όπως σας είπα, και ίσως το γνωρίζετε από πριν, εκτός από τους "γερμανοτσολιάδες" υπάρχουν και οι "αμερικανοτσολιάδες" (το λέω ειρωνικά βέβαια, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε)..Όποιος παίζει με την αμερικανοφωτιά με τόσο ελεεινό τρόπο συνήθως καίγεται. Εμείς τι φταίμε; (οι γέροι μας, οι άρρωστοί μας, τα παιδιά μας)

      Διαγραφή
    3. Ennoeitai, ftiakse thn oikonomia, ftiakse paragwgh biomhxania, kai ama mas th dinei h Eurwph pame na fygoume! To problhma einai h xreokopia, oxi to Euro!

      Διαγραφή
  14. Προς Ζουδια,ανοιχτη επιστολη.
    Για να παμε ασφαλως,προς το μελλον.
    Πρεπει να θυμηθουμαι το παρελθον,ΟΡΟΣ, απαραβατος.
    1ον. Θυμησου, πως περνουσαμε με την δραχμη.
    2ον.θυμησου πως περναμαι με το ευρω.
    3ον.Θυμησου,ποιοι ευθυνανται,για την καταντια μας!!!.
    4ον. Σκεψου γιατι φτασαμαι ως εδω.
    5ον.
    Αν εισαι Με τους μνημονιακους,τα παραπανω αναγραφομενα,δεν σε ενδιαφερουν.
    6ον. Σκεψου ποιοι σε παραπλανησαν και γιατι,μετο ΝΑΙ.
    7ον. Ασε κατα μερος τα κομματικα,γιατι δεν υπαρχουν κομματα!!!!,ιδεα σου ηταν.
    8ον. Αν δεν καταλαβες το 7ον,τοτε απαντησε Σε αυτο που αε ρωταει το παρον αναρτωμενο.Αλλα.
    Καταλαβαινεις,απολυτα τι θελει να ψηφισεις.Αν δεν καταλαβες,ακομα,!!!!.
    Τιποτα απ ολα αυτα!!!,τοτε θσ πληρωσεις!!!.
    Πολυ περισσοτερα.
    Παροτρινση,το λαθος δεν συγχωρειται,ψυχραιμα,νηφαλια,ψαξε βρες το σωστο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eisai poly paraplanhmenos, epistrofh sth Draxmh de shmainei epistrofh sto 2000, se gelasane, shmainei katastash kossyfopediou, Anatolikhs Germanias meta thn katarreush tou kommounismou. Ama htan epistrofh sto 2000 prwtos tha elega nai! Exeis ksexasei th xreokopia omws!

      Διαγραφή
    2. προς Alexandros
      Είσαι σίγουρος ότι ο Κώσυας Τσιαφίτσας είναι παραπλανημενος;

      Διαγραφή
    3. Yparxei kapoios tropos na pame sth draxmh xwris na xreokophsoume? An yparxei tote kanw lathos!

      Διαγραφή
    4. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αλλα σου έχω ξαναπεί οτι πρέπει να μάθεις να κοιτάζεις γύρω σου και οχι μόνο στο πλευρό σου. Το eurozone δεν ειναι νομισματική ένωση αλλα ένας αριθμός χωρών οι οποίες χρησιμοποιούν το ιδιο νόμισμα, με 19 ταμεία και 19 ταχύτητες. Τους μόνους που εξυπηρετεί ειναι τους Γερμανούς και όσους έχουν τα πολλά ευρω για να αγοράσουν τα ακριβά προϊόντα της Γερμανίας. Διαβαςε λίγο microeconomics and macroeconomics, leave molecular biology on the side and look around you. Economics is not a science and you can never apply the same rule or equation. The results are unpredictable due to many different factors and markets affecting the economy. Also psychology plays an important role and affects the situation greatly..

      Διαγραφή
  15. Πήραμε αυτό ακριβώς που ψηφίσαμε στις 25/1/2015 και στις 5/7/2015. Είμεθα σε πολύ τραγική κατάστασι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως τελικά ο Καμμενος είναι ο δούρειος ίππος της δεξιάς απέναντι στην επέλαση της αριστεράς και τους ανατρέψει τελευταία στιγμή ; Ο Καμμενος ότι θες μπορεί να είναι αλλά προδότης δεν είναι.Μηπως η τελευταία ασφαλιστική δικλείδα είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο στον Θεοδωράκη επίσης για την υπεύθυνη και σοβαρή στάση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σάββα τι έγινε και πήρες τ'αρματα, χαμήλωσε σε παρακαλώ χαμήλωσε γιατί βλέπω οι φίλοι, αντί για τα άρματα είναι έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους τις κατσαρόλες.
    Είμαι βέβαιος πως ο ιστότοπος δεν έχει ανάγκη τέτοιων θεμάτων αλλά από αναλύσεις των αιτίων που θα μας οφελήσουν για καλύτερη ερμηνία των φαινομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα τι έγινε και πήρες τ'αρματα, χαμήλωσε σε παρακαλώ χαμήλωσε γιατί βλέπω οι φίλοι, αντί για τα άρματα είναι έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους τις κατσαρόλες.
    Είμαι βέβαιος πως ο ιστότοπος δεν έχει ανάγκη τέτοιων θεμάτων αλλά από αναλύσεις των αιτίων που θα μας οφελήσουν για καλύτερη ερμηνία των φαινομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ... ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .... ΕΣΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;;

    Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
    https://www.facebook.com/groups/728733513882792/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.