26/7/15

Αν ζούσε ο Όργουελ θα κατέθετε τα μολύβια του - Μετά το σχέδιο Λαφαζάνη, τώρα το σχέδιο Βαρουφάκη

Αντιγράφουμε από την Καθημερινή της Κυριακής, περιμένοντας πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με όλους αυτούς που έκαναν αυτά τα καταστροφικά σχέδια στις πλάτες του ελληνικού λαού και μιας ολόκληρης χώρας
Plan b με υποκλοπές και χάκινγκ
ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ
«Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών», είπε σε διεθνές φόρουμ ο τέως υπουργός Oικονομικών Γ. Βαρουφάκης.
Ενα λεπτομερές plan B είχε αναλάβει, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, να εκπονήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που  θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή».
Ο άκρως ενδιαφέρων διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds έγινε στις 16 Ιουλίου, με συντονιστή τον βαρώνο Νόρμαν Λάμοντ, γνωστό πολιτικό των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργό Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις. Από την έναρξη της συζήτησης, ο κ. Βαρουφάκης ενημερώνεται σαφώς ότι «αυτή η συνομιλία καταγράφεται». Παρ’ όλα αυτά, ο τέως υπουργός Οικονομικών περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Οταν μετά από σχετική έκκλησή του οι συμμετέχοντες τον διαβεβαιώνουν ότι όσα τους εκμυστηρεύεται στη συζήτηση δεν θα βγουν παραέξω, εκείνος απαντάει γελώντας: «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω».
Από τον Δεκέμβριο

Η «Κ» δημοσιεύει αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη: «Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό για το οποίο είχαμε εντολή ήταν να διαπραγματευτούμε ένα είδος συμφωνίας με το Eurogroup και την ΕΚΤ, που θα καθιστούσε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βιώσιμη. Η εντολή πήγαινε λίγο πιο πέρα, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός μάς εξουσιοδότησε να συνεχίσουμε ενεργά και με σθένος αυτήν τη διαπραγμάτευση στο σημείο, κατά το οποίο –αν δεν κατορθώναμε να κλείσουμε μια βιώσιμη συμφωνία– θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ».

Σε κάποιο σημείο, ο τ. υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει στην «εικονική» ομήγυρη: «Δεν έχουμε ένα νόμισμα το οποίο μπορούμε να υποτιμήσουμε έναντι του ευρώ, έχουμε το ευρώ». Παράλληλα, εξηγεί το σχέδιο του σκληρού άνδρα του Βερολίνου για ένα Grexit και στη συνέχεια το δικό του: «Ο Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι αποφασισμένος να πετύχει ένα Grexit, έτσι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός προτού γίνει πρωθυπουργός και προτού κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο μού έδωσε το πράσινο φως να εκπονήσω ένα Ρlan b. Και συγκέντρωσα μια πολύ ικανή ομάδα, μικρή, όπως έπρεπε να είναι, επειδή για προφανείς λόγους έπρεπε να δράσει υπό άκρα μυστικότητα. Αρχίσαμε να εργαζόμαστε από τα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις αρχές Ιανουαρίου για τη δημιουργία της. Αφήστε όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει, να σας περιγράψω κάποια πολιτικά και θεσμικά εμπόδια, που δυσχέραναν την ολοκλήρωση του έργου μας και την ενεργοποίησή του. Το έργο είχε λίγο-πολύ ολοκληρωθεί, είχαμε ένα Ρlan b, αλλά η δυσκολία ήταν να προχωρήσουμε από τους πέντε ανθρώπους, που το σχεδίαζαν, στους χίλιους που θα το υλοποιούσαν. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εξασφαλίσω μία ακόμη εξουσιοδότηση, την οποία ουδέποτε έλαβα, αλλά να σας δώσω ένα παράδειγμα: Σχεδιάζαμε σε ένα μεγάλο αριθμό μετώπων, οπότε αναφέρω ένα ενδεικτικά. Πάρτε την περίπτωση των πρώτων λεπτών μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν και πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία για λίγο, ενώ πρέπει να δοθεί στον πληθυσμό η αίσθηση ότι το κράτος ελέγχει την κατάσταση και πως υπάρχει κάποιο σχέδιο. 
Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε είναι το εξής: Υπάρχει η ιστοσελίδα της φορολογικής υπηρεσίας, όπως στη Βρετανία και αλλού, όπου πολίτες, φορολογούμενοι μπαίνουν στο σάιτ, χρησιμοποιούν τον κλειδάριθμό τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους, ώστε να πληρώσουν τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, ώστε να έχουμε αυτό το σύστημα σε λειτουργία υπό άκρα μυστικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο.
Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την περίπτωση κατά την οποία το κράτος χρωστάει ένα εκατ. ευρώ σε φαρμακευτική επιχείρηση για την αγορά φαρμάκων για λογαριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα μπορούσαμε αμέσως να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή μεταφορά σε αυτόν τον λογαριασμό του ΑΦΜ της επιχείρησης και να τους παράσχουμε ένα pin ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμής, σε οποιονδήποτε άλλο, ενώ παράλληλα να γίνονται και φορολογικές πληρωμές προς το κράτος. Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ. 
»Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».
Λίγο αργότερα, αφηγείται «μια συναρπαστική ιστορία, τι είδους δυσκολίες αντιμετώπισα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμόδιου υπουργού, αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας διορίζεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχεται από την τρόικα, όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός.
Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα. ΟΚ, λοιπόν, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, από την άλλη, ελεγχόταν από εμένα, ως αρμόδιο υπουργό. Και διόρισα έναν καλό φίλο μου, παιδικό φίλο μου, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος. Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). “Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;”».
Μυστική συνάντηση
Και προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: “Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Ετσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας...».
Ο συντονιστής του conference call τον διακόπτει: «Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους». 
Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει γελώντας: «Ξέρω, ξέρω, ότι δεν θα το κάνουν. Αλλά και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω. Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών».
Καταλήγει δε πως «...ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, όταν θα κλείναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες, και να συνδέσουμε αυτόν τον φορητό υπολογιστή προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα. Προσπαθώ να σας μεταφέρω το είδος των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, των θεσμικών εμποδίων που είχαμε στην προσπάθειά μας να χαράξουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να απαλύνουμε τις συνέπειες από το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ». 
Καθημερινή

27 σχόλια:

  1. Ερασιτέχνες την πιο κρίσιμη περίδο για τη χώρα απεδείχθησαν δυστυχώς...
    Αν δεν έχεις σχέδιο και μέθοδο για να το πετύχεις δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Ούτε να πας μέχρι το περίπτερο.Επίσης τα θέματα της οικονομίας τα τελειώνεις σε εύλογο χρόνο.Διότι ο χρόνος μετρά σε ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον διαφημιση για το βεστ σελλερ που ετοιμαζει... ο σκοπος ειναι να ειναι συνεχως στα φωτα της δημοσιοτητας με καθε προκλητικο τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα υποστήριζα ότι δεν έχομε πολιτικούς με φαντασία. Πολιτικούς που να μπορούν να δουν μακρυά και να ξεφύγουν την πεπατημένη, γι αυτό η χώρα είναι καταδικασμένη.

    Αλλά επιστήμων με φαντασία τέτοια, μάλλον Sci-Fiction σενάρια παράγει.

    Γράφει τώρα τέτοια άρθρα και η Ξένια του Πέτρου; Καλά, παράτησε τον πολιτικώς ορθό λόγο και αντί να ασχολείται με τον ρατσισμό των Ελλήνων κατά των άμοιρων παρατύπων μεταναστών, γράφει άρθρα πολιτικά; Μπράβο, Ξένια και εις ανώτερα.

    ΥΓ: Σάββα, ήσουν στον νομό μου, είδα και μού έγραψες. Πού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε μια παρουσίαση στο Ατσιπόπουλο την Τετάρτη και μετά πήγαμε στη Χερσόνησο, στη Σταλίδα. Νόμιζα ότι θα ερχόσουν.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο, το είχες αναγγείλει κιόλας. Για να είμαι ειλικρινής, μού διέφυγε εντελώς. Μα και να μην μού είχε διαφύγει, λόγω άλλων υποχρεώσεων, δεν θα μπορούσα να έλθω στο Ατσιπόπουλο.

      Διαγραφή
  4. Ἐγώ τό σκάνδαλο τό βλέπω ΜΟΝΟ σε αὐτήν τή ἀποκλάλυψη τοῦ πρώην Ὑπουργοῦ κ. Βαρουφάκη, πού δικαιιολογεῖ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ οἱουδήποτε Ἕλληνα καί συνεπῶς, πολύ περισσότερο τοῦ ἁρμοδίου Ὑπουργοῦ:
    «Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμόδιου υπουργού, αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας διορίζεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχεται από την τρόικα, όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός. Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα».
    Καί για νά πάρω ἕνα παράδειγμα πού «λέει» σύμφωνα μέ τά θεμέλια τῆς παγκοσμιοποιήσεως πού ζοῦμε:
    Τό ἀντίθετο, δηλαδή ἡ μή ἀντίσταση, θά ἦταν σάν νά συμμορφωνόταν ὁ ἀρχηγός τῆς Ἀστυνομίας ἐπί κατοχῆς, Ἔβερτ, πρός τίς ἐντολές τῆς Γκεστάπο, καί νά μήν προστάτευε τούς διωκόμενους Ἑβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καί γιά νά πᾶμε στά λοιπά οὐσιώδη: Λέει ὁ πρώην Ὑπουργός «.... ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών.....ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, όταν θα κλείναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες, και να συνδέσουμε αυτόν τον φορητό υπολογιστή προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα .... στην προσπάθειά μας να χαράξουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να απαλύνουμε τις συνέπειες από το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ». Ἀκόμη και ἄν ἕνα τέτοιο χακάρισμα εἶναι κακούργημα (πού δένεἶναι ἐκτός καί ἄν τρελλαθοῦμε τελείως και διώκουμε ὅσους ἀνθίστανται ὑπέρ τῆς Ἑλλάδος γιά προδότες, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ὄτι εἶναι τάχα καί σίγουρα βαλτοί ξένων -τέτοια στρέβλωση δεδομένων, ὀφείλεται συνήθως σέ κομματικές παρωπίδες ἤ κομματικές προκαταλήσεις, πού σπεύδουν σέ χαρακτηρισμούς προθέσεων χωρίς ἐπαρκῆ ἀντικειμενικά στοιχεῖα ) , μεγαλύτερο κακούργημα εἶναι τό νά μήν ἔχεις ἕτοιμη λύση γιά την ΠΑΤΡΑΝΟΜΗ ἀπόφαση τοῦ Γιοῦρογκρουπ, πού ἔδωσε πράσινο φῶς στήν ἄρα ἐπίσης παράνομη (μόνον τυπικά νόμιμη) ἀπόφαση της ΕΚΤ, νά κόψει τό ὀξυγόνο ρευστότητας ἀπό τήν Ἑλλάδα, γιά τήν ἄσκηση πιέσεως σέ βάρος τοῦ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γίνεται, κύριοι. Το άρθρο είναι ανακριβές!
    Απέκρυψε την συμμετοχή των ελοχίμ και τον πέμπτο διαγαλαξιακό στόλο της Ανδρομέδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στά ἀνωτέρω, ἄς προσθέσω καί αὐτό, γιά ὅποιον θεωρεῖ (εὔλογα γιά ἐθνικούς λόγους) ὅτι θά ἦταν ἔγκλημα ἡ ΑΜΕΣΗ στροφή στήν δραχμή : Σέ μία διαπραγμάτευση σάν αὐτήν πού δεξήγαγε ὁ Βαρουφάκης προτοῦ ἐξουδετερωθῆ ἐντέχνως γιά ...σχέσεις του μέ ὀπαδούς τῆς δραχμῆς, ἄν δέν σέ δοῦν στό σημεῖο τῆς κρισιμώτερης πιέσεως, ἕτοιμο νά ἐπιβιώσεις μέ παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καί ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ, νά τινάξῃς τό εὐρώ στόν ἀέρα, μέ μία ἄμεση ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ γιά ἐπιστροφή στήν δραχμή, πῶς θά ἐπείθοντο νά βάλουν νερό στό κρασί τους και κυρίως νά μειώσουν τό χρέος ἔτσι πού νά καταστῆ¨"sustainable- βιώσιμο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω οτι, τέτοιες τακτικές και κινήσεις (όπως αυτή που σου δείχνω απο κάτω) γίνονται όταν θέλεις να πολεμήσεις. https://www.youtube.com/watch?v=3LCQ9PXrlbE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αρχίζει να φαίνεται καθαρά, θα έχουμε εκλογές με αφορμή την μείζονα διαφωνία που υφέρπει πλέον εντός του κυβερνώντος κόμματος και φορά την έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ.

    Αυτή η διαφωνία, και ως εκ τούτου πολιτική θέση του Grexit, έχει ήδη παγιωθεί μέσα στο εκλογικό σώμα, με άγνωστα ποσοστά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένα κόμμα με μία ξεκάθαρη πολιτική και με επεξεργασμένες (πρωτόλειες) θέσεις που να πρεσβεύει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

    Φαίνεται ότι αυτόν τον ρόλο θα αναλάβει ό υπό συγκρότηση πολιτικός φορέας που θα προκύψει από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το Δ΄ Ράιχ με τους ενταύθα Γερμανοτσολιάδες πολιτικούς και παπαγάλους έχει πλήρη αντίληψη ότι η "συμφωνία" της 13ης Ιουλίου ουσιαστικά θα γεννήσει και μία κομματική έκφραση εναντίον του Γερμανικού στρατού κατοχής της χώρας. Η οποία φυσικά κάθε άλλο παρά αμελητέα θα είναι.

    Αυτός είναι και ο λόγος της υστερίας των ντόπιων λακέδων του Βερολίνου εναντίον των εν αναμονή ουσιαστικών πολιτικών αντιπάλων των ιδίων και των αφεντικών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, δυο ερωτήματα:
      Πρώτον, εσύ τελικά με ποιον θα πας, με τον Αλέξη, που υποστήριζες με πάθος μήνες τώρα, ή με τους γερμανομάχους;
      Δεύτερον, αφού ήσουν επί δεκαετίες με τη δεξιά, όπως λες, γιατί δεν λουφάζεις και υπερθεματίζεις υπέρ της αριστεράς;
      Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ξανακάνεις λάθος, όπως ανακάλυψες ότι έκανες λάθος επί δεκαετίες;
      Τι άλλαξε;
      Άλλαξες μυαλό;
      Και επειδή σε βλέπω να εγκαταλείπεις τον ηγέτη Αλέξη και να υποστηρίζεις με πάθος τον επόμενος μεγάλο ηγέτη, δεν νομίζεις ότι όταν κάνουμε ένα λάθος, θα πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα να επιλέγουμε τη σιωπή, ως δείγμα αποδοχής του λάθους;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Δημήτρη, ξεχάσατε κάτι σημαντικό! Πως θα σας ταίζουμε αν πάμε σε δραχμή, εμείς οι σκλάβοι σας; Τα αρνάκια απ την Βουλγαρία, που θα έχει μπεί στο ευρώ για γεωπολιτικούς λόγους, αν βγούμε εμείς, θα είναι πιο ακριβά απ όσο νομίζετε. Τα δε λεμόνια που θα θέλετε να ρίχνετε στα ψαράκια που θα καταναλώνετε απ τα δίχτυα των τούρκων ψαράδων θα κοστίζουν περισσότερα, επειδή η Αργεντινή θα θέλει κι αυτή όπως η Βενεζουέλα με τα πετρέλαια, να μας "βοηθήσει" κι αυτή. Όπως ο Στάλιν, "εβοήθησε" τους ισπανούς ομοιδεάτες του...
      Για αυτό σας προτείνω να κσανασκεφθείτε το σχέδιο σας, επειδή εμείς οι απ έξω απ τα ανάκτορά σας, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τα τσιμπούσια και τα λούσα σας...

      Διαγραφή
    3. Δημητράκη, καλοκαίρι και σαραντάρια...γι' αυτό άφησε τις “αναλύσεις” και τις μαγκιές- μεγάλος άνθρωπος-και τράβα κάνε καμιά βουτιά να ξελαμπικάρει ο εγκέφαλός σου. Οι δικοί σου είναι κοινοί απατεώνες και εσύ μεγάλος φελλός που τους πιστεύεις. Και επειδή η ζωή είναι μικρή, μπορεί τον χειμώνα να τα “τινάξεις” και να μείνεις να την απορία Ευρώ ή Δραχμή. Γι' αυτό σου λέω τράβα για κάνα μπάνιο,ρε κακομοίρη...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Καλεντερίδη

      θα σας το επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν ψήφισα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον υποστήριζα και τον υποστηρίζω (και δεν βλέπω προς το παρον κάτι να αλλάζει) όλους αυτούς τους μήνες για λόγους πολιτικής πρακτικής, και κυρίως για λόγους εγγραφής πολιτικών παρακαταθηκών εναντίον της Γερμανικής μαφίας του Βερολίνου για την πολυετή δράση της εναντίον της χώρας μας.

      Επιπλέον τους απονέμω και τα εύσχημα της κόντρας με το φασισταριό του Δ΄ Ράιχ κατά την κατ΄ ευφημισμό διαπραγμάτευση για το 3ο πρόγραμμα "σωτηρίας" της Ελλάδας, και του ηθικού εξευτελισμού που χρέωσαν στους Ναζί του Βερολίνου και μάλιστα με διεθνή αναγνώριση.

      Το κυριώτερο όμως επίτευγμα τους είναι το συντεταγμένο ρίζωμα της αμφιβολίας για το Ευρώ και της δημιουργίας για πρώτη φορά από το 2002 της πολιτικής ατζέντας με το ερώτημα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

      Το συμπέρασμα που έγραψα και προφανώς δεν το καταλάβατε, είναι ότι άσχετα με την πορεία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει, εκτιμώ ότι θα έχουμε για πρώτη φορά ένα κόμμα υπέρ της δραχμής που επίσης προσωπικά εκτιμώ θα προκύψει μέσα από αποχωρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

      Επιπλέον δεν έχω να κανένα απολύτως λόγο να λουφάξω, και θα συνεχίσω να λέω την γνώμη μου για τα τεκμαινόμενα, ούτε έχω καταλάβει τι εννοείται ότι άλλαξα γνώμη.

      Και το ουσιαστικώτερο, που σαφώς δεν μπορείται να αντιληφθείτε, είναι ότι δεν με έλκουν οι ηγέτες ώς πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που εκφράζουν.

      Διαγραφή
    5. Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
      Όταν καποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι επί 40 χρόνια είσαι με τη δεξιά και αυτό ήταν λάθος, τότε λουφάζεις για πολλά χρόνια, ως ένδειξη μεταμέλειας για τη λανθασμένη πολιτική επιλογή σου.
      Αυτό είναι το πολιτικά ορθόν.
      Γιατί προφανώς κάποια αναλυτική διαδικασία δεν λειτουργεί σωστά.
      Τώρα, αφού έκανες λάθος επί σαράντα χρόνια, με πάθος υποστηρίζεις κάτι άλλο, το οποίο διασπάται κατά τα φαινόμενα.
      Και μάλλον, κατά τα γραφόμενά σου, θα στηρίξεις τη γραμμή Λαφαζάνη-Βαρουφάκη-Ζωής και θα εγκαταλέιψεις την κυβέρνηση, που υπογράφει μνημόνια και λέει ευρώ.
      Δεύτερο λάθος δηλαδή.
      Εγκαταλείπεις κυβέρνηση Τσίπρα και στηρίζεις τους άλλους.
      Αυτό λέω στο σχόλιό μου, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κρείττον το σιγείν.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Καλεντερίδη

      αρχίζω να υποψιάζομαι ότι έχετε πρόβλημα κατανόησης σε ότι γράφεται γενικώς και δεν ταιριάζει ακριβώς με τις απόψεις σας.

      Ουδέποτε έχω αναφέρει ότι έκανα λάθος με την πολιτική μου επιλογή να υποστηρίζω επί 50 χρόνια την συντηρητική πολιτική. Αυτό που έχω γράψει κατ΄ επανάληψη, είναι ότι σαφώς δεν υποστήριξα τον απατέωνα Σαμαρά και τους παρακρατικούς της συμμορίας του που μετέτρεψαν ένα κραταίο κόμμα σε παράγκα (ήδη αντιμετωπίσιμο) και ταυτόχρονα έβαλαν όλες τις απαραίτητες, καθ΄ υπόδειξιν των Ναζιστών, υπογραφές που οδήγησαν σε οικονομική και ού μόνον εξαθλίωση την πατρίδα.

      Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την κυβερνητική πολιτική όπως αυτή έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες. Αν εξακολουθείτε να μην καταλαβαίνετε και τώρα το προφανές, τότε συμβουλευθείτε κάποιον πιό έμπειρο.

      Επίσης από που προκύπτει ότι θα στηρίξω την γραμμή Λαφαζάνη -Βαρουφάκη - Κωνσταντοπούλου, όταν απλώς εκτιμώ ότι θα δημιουργήσουν κόμμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ;

      Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείτε να διαβάσετε σωστά μία πρόταση με 20 λέξεις και δή "Φαίνεται ότι αυτόν τον ρόλο θα αναλάβει ό υπό συγκρότηση πολιτικός φορέας που θα προκύψει από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ."

      Μήπως απλώς λέμε για να λέμε, χάριν του Παπικού αλάθητου, και να περνάει ή ώρα ;

      Αν όντως δεν καταλαβαίνετε τι λέτε, τότε σε εσάς ταιριάζει το κρείττον το σιγάν.

      Διαγραφή
    7. Δημήτρη
      με μπερδεψες πιο πολύ.
      Τα συμπεράσματα των αναγνωστών.

      Διαγραφή
  10. Το σχεδιο Βαρουφατσ ειτε καλο ειτε χαζο δεν ηταν για να τα πιασει και να τα βαλει στη τσεπη του. Γι αυτο δεν τον μισω.
    Ομως περιμενα μεγαλυτερη και σοβαρωτερη αντιμετώπιση των εθνικων προβληματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γκαιμπελικές ονειρώξεις θερινής νυχτός από την άθλια Καθημερινή του λαθρέμπορου ολιγάρχη Αλαφούζου (και του εθνοπροδοτικού "Οίκαδε" του 1922).

    Αντάξια της γκαιμπελιάς αυτής είναι και η υπογραφή που φέρει: Ξένια ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ.
    Ναι, κόρη του ροζ "αριστερού" Κουναλάκη, spokesman της εθνομηδενιστικής, ευρωλαγνικής εκσυγχρονιστικής τηλε-διανόησης της επάρατης εποχής Σημίτη.
    Επί χρόνια κρατικοδίαιτη στην ΕΡΤ, εδώ και λίγα χρόνια απολαμβάνει της αργομισθίας της στον όμιλο Αλαφούζο ως αφοσιωμένη single mother -εκτός κι όταν το αφεντικό της την καλεί να αναλάβει "βρώμικες αποστολές" όπως το εν λόγω γκαιμπελικό άρθρο...
    Καθεστωτικά καθάρματα, σας γνωρίζουμε άριστα... καλύτερα απ'όσο γνωρίζετε κι εσείς τον εαυτό σας...

    Αυτά τα λίγα για όσους πιστεύουν την Καθημερινή ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ (με αλαφούζειου τύπου σχολιασμό) ΤΟΥΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Plan B???? How dared u Gianni? We are not used in plan bs or plans in general. Please do not try to change the way we are governed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το να ψάχνουμε το γάιδαρο που θα του φορτώσουμε ολες τις αμαρτίες ειναι πολυ βολικό και επιθυμητό απο τους κυβερνώντες,γιατι μας αποστερεί τη δυνατότητα κριτικής σκέψης.Στη περιπτωςη μας θεωρείτε μεμπτό ο υπουργός οικονομικών εν μεςω σκληρών και κυριως αβέβαιον διαπραγματεύσεων με άγνωστη κατάληξη να δαιμονοποιείται γιατι τόλμησε να εξετάσει διαφορα πλάνα Β,Γ Δ Ε...ενώ αυτο τ δικαίωμα το αποδεχόμαστε τόσο για άλλους υπουργούς αλλα και για οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουμε ως κρατος.Οταν μαλιστα πολλοι μιλούν για οργανωμένο σχέδιο της γερμανιας να μας αναγκάσουν σιγά σιγά να μας πετάξουν εξω ( ο Μπαλτάκος μιλάει μαλιστα οτι το σχέδιο εχει εφαρμοστεί στο 60/100 και πιθανά να συμβεί το ατύχημα κατα την άνοιξη),εδω στην χωρα της Πορτοκαλέας απαγορεύεται και η θεωρητική σκεψη εναλλακτικών λύσεων.
    Δεν ειμαι οπαδός τους ουτε τους εμπιςτευομαι Οτι μπορούν να φέρουν σε πέρας αυτη τη δύσκολη μάχη Ομως τάσσομαι στο συγκεκριμένο θεμα στην πλευρά αυτη για,λόγους ουσίας και οχι πολιτικού αμοραλισμούγιατι πιστεύω οτι ολες οι κυβερνήσεις ,θεωρητικά εςτω θα έπρεπε να το εχουν ΚΡΥΜΕΝΟ στο συρτάρι τυς.Ο Βαρουφακης Βεβαια λογω χαρακτηρα κανει ενα μεγάλοοχι λαθος αλλα έγκλημα ,οτι;Ν μιλάει εΚαι που επιβαλεται η σιγή ασυρμάτου .Αν αναγάγουμε το θεμα σε στρατιωτικό επιπεδο θα μας γίνει καλυτερα αντιληπτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββα, δεν είναι δυνατόν να περνάνε τέτοια σχόλια με βωμολοχίες και τσαμπουκάδες όπως του Dimitri. Μην γίνουμε ...πραβδανετ/ντεφι εδώ (οι παροικούντες γνωρίζουν τι εστί πραβδανετ/ντεφι). Ούτε γνωρίζω τον Αλέξανδρο ούτε συμφωνώ πάντα μαζί του, όμως πιστεύω ότι ο Dimitri οφείλει μια συγγνώμη και σε αυτόν και σε μας όλους και να αλλάξει τούς τρόπους του, άλλως να μην ασχοληθεί με το blog αυτό. Όλα έχουν κάποιο όριο και νομίζω ότι το έχει υπερβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη έχεις δίκιο, δεν το είδα.
      Τώρα το αφαίρεσα.

      Διαγραφή
    2. Όταν εσένα θα σε έβριζε και θα σου έλεγε σε λίγο θα πεθάνεις και δεν θα προλάβεις, εσύ τι θα έκανες ;

      Θα του έστελνες ανθοδέσμη, ή θα του έριχνες ολίγα γαλλικά για να εξαφανιστεί ;

      Και εσείς κύριε Καλεντερίδη γιατί δεν σβύνετε και το σχόλιο του σαχλαμάρα, ή μήπως ταυτίζεσθε με την άποψη του ;

      Διαγραφή
  15. Καμία δικαιολογία του Βαρουφάκη δεν κρύβει πλέον την αλήθεια.

    Ακούστε τον ίδιο: http://www.protothema.gr/politics/article/496186/alert-akouste-ti-eipe-o-varoufakis-sta-hedge-funds-gia-to-plan-b-me-tin-upoklopi-afm/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.