5/7/15

Το άλμα στο γκρεμό, η Ρεντίνα και οι ψυχολόγοι

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η ελεύθερη αναρρίχηση είναι ένα επικίνδυνο άθλημα. Κι αυτό γιατί ο αναρριχητής, εν όσω αναρριχάται, είναι ανά πάσα στιγμή αντιμέτωπος με το γκρεμό που χάσκει κάτω του. Γι’ αυτό άλλωστε συγκαταλέγεται στην κατηγορία των λεγομένων extreme sports. Σε αυτήν τη διαδικασία υπάρχει μια απαράβατη αρχή, την οποία σε περίπτωση που παραβείς, αντιμετωπίζεις στην κυριολεξία θανάσιμο κίνδυνο, αυτό που λέμε να κάνεις άλμα στο κενό. Η αρχή αυτή είναι η εξής: Ο αναρριχώμενος έχει τη δυνατότητα να στηρίζεται σε τέσσερα σημεία. Δυο με τα πόδια και δυο με τα χέρια. Στη διάρκεια της αναρρίχησης και όσο είσαι κρεμασμένος στο βράχο, θα πρέπει πάντα να στηρίζεσαι τουλάχιστον σε τρία σημεία. Δυο με τα πόδια και ένα με το χέρι ή αντίστροφα και με το άλλο πόδι ή χέρι να αναζητείς το επόμενο σημείο στήριξης.
Οι εκπαιδευτές λένε πάντα ότι σε καμία περίπτωση ο αναρριχητής δεν πρέπει να αποτολμήσει να στηριχτεί μόνο σε δυο σημεία, γιατί αυτό ισοδυναμεί με άλμα στο κενό και ίσως με θάνατο. Μάλιστα ο εκπαιδευτής μας στη Ρεντίνα, στο Σχολείο Καταδρομών, μας έλεγε ότι αυτήν την αρχή πρέπει να τηρούμε και στη ζωή μας, αλλά και στην πολιτική, λέω εγώ, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για τη διακυβέρνηση μιας ολόκληρης χώρας.
Φαίνεται ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν υπήρξε καταδρομέας ή αναρριχητής, ή αν υπήρξε, δεν εφάρμοσε τον ανωτέρω κανόνα ή μάλλον τον παραβίασε και μάλιστα όχι μια αλλά τουλάχιστον δυο φορές.
Η χώρα, όσο ήταν στο μνημόνιο, έμοιαζε να είναι κρεμασμένη σε έναν κατακόρυφο βράχο, κάνοντας μια κωπιώδη και επικίνδυνη αναρρίχηση, για να βγεί κάποια στιγμή επιτέλους στο πλάτωμα.
Στο πρώτο μας άρθρο για το 2015, που δημοσιεύθηκε στην «κυριακάτικη δημοκρατία», τις 4 Ιανουαρίου, όταν ήδη είχε αποφασιστεί η διενέργεια των εκλογών, λόγω της επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όποιον και να πρότεινε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γράφαμε για τον κίνδυνο που θα είχε να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο για την απεμπλοκή από το μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο του άρθρου  
«Τι θα κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η ΕΚΤ, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ δεν αποδεχτούν το πρόγραμμά της και συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις που είχαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, για να συνεχιστεί η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της πατρίδας μας;
Ποια είναι η εναλλακτική λύση στο τρομακτικό αδιέξοδο που δημιουργείται;

Η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, από τη στιγμή που θα εγκριθεί το πρόγραμμα από τους Ελληνες ψηφοφόρους, οι δανειστές και οι εταίροι μας είναι υποχρεωμένοι να το σεβαστούν και να το αποδεχτούν!
Ομως, εδώ υπάρχει ένα άλμα λογικής ή, για την ακρίβεια, ένα άλμα στο κενό, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της ίδιας της χώρας.
Από πού προκύπτει ότι είναι υποχρεωμένοι οι εταίροι και οι δανειστές μας να αποδεχτούν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε προεκλογικά από τους ψηφοφόρους μιας χώρας;
Μα, φυσικά, από πουθενά. Είναι απλά μια ευχή ή υπόθεση εργασίας και τίποτε παραπάνω.»
Τελικώς, δυστυχώς για την κυβέρνηση, αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Οι δανειστές δεν υποχώρησαν και η κυβέρνηση «κατάφερε» να βγει από το μνημόνιο χωρίς όμως να έχει το στήριγμα που απαιτεί αυτή η επικίνδυνη αναρρίχηση. Και έτσι η χώρα βρέθηκε στην κυριολεξία στο κενό.
Όμως, ενώ πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, η κυβέρνηση κάνει για δεύτερη φορά ακριβώς το ίδιο λάθος.
Οδηγεί τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση και προσδοκία ότι υποχρεώνει τους δανειστές να το αποδεχτούν.
Και το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού, όπως και το δις εκτινάσεσθαι στο κενόν, ού κυβερνήσεως σοφής, που θα έλεγαν και οι πρόγονοί μας.
Τελικώς, μήπως όσοι ασχολούνται με την πολιτική, κυρίως εκείνοι που καλούνται να κυβερνήσουν, εκτός από τον ψυχολόγο πρέπει να περνούν και από τη Ρεντίνα, για μια εκπαίδευση στην ελεύθερη αναρρίχηση και όχι μόνο;

53 σχόλια:

  1. Σαν παλιός αναριχητής να προσθέσω πως πρίν αρχίσεις το σκαρφάλωμα πρέπει να έχεις μελετήσει προσεκτικά την αναριχητική διαδρομή που σχεδιάζεις να ακολουθήσεις , να σχεδιάσεις τις κινήσεις σου, τις εναλλακτικές διαδρομές , και τον τρόπο υποχώρησης αν "κολήσεις" κάπου.

    Αν ξεκινήσεις να σκαρφαλώνεις με...δημιουργική ασάφεια ,θα πείς ένα τελευταιο "Ουάου, πέφτοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο
      όντως, εδώ ταιριάζει το ουάου

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ

      Διαγραφή
    3. Μπράβο Στέλιο, χωρίς προετοιμασία δεν υπάρχει επιτυχία.
      Να δώσω και εγώ ένα παράδειγμα: Χτες από τους δυο ορειβάτες στην Ολύτσικα ο ένας δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Ο Μεταξάς στο ίδιο βουνό ανέβασε κανόνια νύχτα, με τη βοήθεια γυναικών!!!! και αιφνιδίασε την άλλη μέρα τον Εσμέτ Πασά των Ιωαννίνων

      Διαγραφή
  2. Αχ ρε φίλε Σάββα! Εσύ που δεν Φοβήθηκες τους βρυκόλακες και προστάτεψες εναν μόνο , εγκαταλελημένο και χαμένο άνθρωπο , εσύ που αντιστάθηκες απέναντι σε όλους τους οργανωμένους μυστικούς στρατούς , γιατι μου τα ντροπιάζεις αυτά ωρέ παπαγιώργη? (έλεγε στην ταινία ο Παπαφλέσσας) . Αντίσταση Αδέλφια! Θάρσειν Χρεί! ε ΟΧΙ λοιπόν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jormax Max
      έχωνα σου απαντήσω τα εξής:
      Πρώτον, συχαίνομαι τον λαϊκισμό.
      Δεύτερον, δεν θέλω να γίνω συνένοχος στο έγκλημα που κάνει στη χώρα ο Τσίπρας.
      Τρίτον, το εύκολο τώρα είναι το ΟΧΙ. Γιατί εκεί είναι το ρεύμα που δημιούργησε ο εθνολαίκισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ. Όποιος λέει ΟΧΙ, αυτοανακηρύσσεται γενναίος και ήρωας.
      Τέταρτο, προτιμώ να αυτοκτονήσω, παρά να υποστηρίζω τα ιδια με τους Τούρκους, που αλωνίζου τη Θράκη, κανοντας προπαγάνδα για το ΟΧΙ.
      Πέμπτον, στα 55 μου, δεν θα ξεπουλήσω τους αγώνες που έχω κάνει, για να μπω κι εγώ στη στρατιά των ηρώων του ΟΧΙ. Να μου λείπει. Δεν θέλω να καταστρέψω τη χώρα μου με τα ίδια μου τα χέρια.

      Διαγραφή
    2. Οι ήρωες φιλε δεν αυτοανακηρύσσονται άλλοι τους απονέμουν τα εύσημα!

      Διαγραφή
    3. Σάββα σε ευχαριστώ ειλικρινά από καρδιάς , το site αυτο το θεωρώ σπίτι μου! Δεκτή και σεβαστή απόλυτα η άποψη σου! Ότι και αν βγει αύριο ,όπως και χθες, θα συνεχίζουμε να υπάρχουμε ως αδέλφια ενωμένοι ! Σημ; Ποτέ δεν αισθάνθηκα λαϊκιστής - ποτέ δεν ψήφισα Τσίπρα -ΧΑ - ΑΝΕΛ η κάτι παρόμοιο , απλά ταλαντεύομουν μεταξύ του Αουσβιτσ και του αιφνίδιου θανάτου μέσα από μία αντίσταση! Όσο αναφορά την Θράκη έχει μαλλιάσει το στόμα μας , και το χέρι σου να γράφεις , επιτέλους κάποιος με κάκαλα να το κλείσει να ησυχάσουμε όλοι μας! Έχω οικογένεια πληρώνω Δάνεια από το 2001 και φόρους από το 1981 ανελλιπώς ! Αλλάξαμε νόμισμα και φυλακίστηκα χωρίς να το καταλάβω μαζί με εσένα και με άλλους 11.000.000 Έλληνες! Μας αξίζει μια καλύτερη ζωή , ας δοκιμάσουμε και μια ρουλετιά! "Θαρσείν χρη, τάχ' αύριον έσετ' άμεινον" - Χρειάζεται θάρρος, το αύριο θα είναι καλύτερο. έτσι ή αλλιώς ποτέ δεν μπορέσαμε να παίξουμε έστω και σε καζίνο.....

      Διαγραφή
    4. Εγώ μένω σε αυτό που γραφεις," Ότι και αν βγει αύριο ,όπως και χθες, θα συνεχίζουμε να υπάρχουμε ως αδέλφια ενωμένοι" έχεις πάρει την απόφαση σου και τη σέβομαι, δεν έχει σημασία τι έχεις η δεν έχεις ψηφίσει στις εκλογές, τώρα δεν ψηφίζουμε για κόμμα, αλλα για την πατρίδα και το έθνος και αυτό πρέπει όλοι να το κατανοήσουμε!

      Διαγραφή
    5. Jormax max,

      Υπάρχει και ένα άλλο ρητο: αιεν αριστευειν και υπειροχον εμεναι άλλων.
      Που σημαίνει, να επιδιώκεις να αριστευεις και να υπερτερεις των άλλων και όχι να πνιγεσαι μέσα σε αισθήματα μειονεξιας και ομολογίες δειλίας, όπως η συγκυβέρνηση.
      Ούτε να απομονωνεσαι.
      Αντιθέτως, μένοντας στο παιχνίδι, να αγωνιζεσαι για τη νίκη.

      Διαγραφή
  3. Manolis Dialynas
    15 λεπτά ·
    Φίλοι μου αντέχω και τα «ΟΧΙ» σας και τα «Ζήτω η κυβέρνηση» και τα «έξω οι τοκογλύφοι» και τις δραχμές σας και όλα τα σχετικά (και τα αντέχω έμπρακτα, μπορείτε να τα γράφετε κι εδώ).
    Εκείνο που ΔΕΝ αντέχω είναι η συνοδεία όλων αυτών με τον εθνικό ύμνο, με την γαλανόλευκη, με τα «ή ταν ή επί τας», με τις Θερμοπύλες και τους τριακόσιους και την Πίνδο και το τιμημένο ‘21. Με απλά λόγια, δεν αντέχω καμία άποψη που συνοδεύεται με ιερές λέξεις και ιερά σύμβολα. Συγγνώμη αλλά είμαι της παλιάς σχολής.
    Είναι άλλο πράγμα ο Καραϊσκάκης που έπεσε με σπαθί στο χέρι και άλλο ο εθνικολαϊκιστής νεοέλληνας που πέφτει για ύπνο με το iphone στην παλάμη και την επαύριο άμα λάχει ρίχνει κ ένα κάψιμο στη σημαία.
    Είναι άλλο πράγμα ο τυφλός Νικηταράς, και άλλο πράγμα να ψάχνεις σαν τυφλός μεσ΄τη νύχτα να βρεις ανοιχτό ΑΤΜ και να πουλάς και επανάσταση.
    Βλέπετε; δεν είμαι διχαστικός με την διαφορετική άποψη. Είμαι όμως πολύ αηδιασμένος με τους πατριδοκάπηλους, τους ντενεκεδόμυαλους και τους τζάμπα μάγκες.
    Κανένα έλεος με δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταιο σχολιο για σημερα.
      Τους Εθνικοφρονες πατριωτες,σαμαριβενιλοκουβελοκαθαρματα,που ξεκληρισαν δεκα χιλιαδες κοσμο!!!.
      Που μας προδοσαν,τους αντεχετε μια χαρα βλεπω.
      Και τους στηριζεται, ολοι οι Εθνικοφρονες!!!.
      Αυτο πως λεγεται?.

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε πιωμενος εισαι, ουζα πινεις με τετοια ζεστη ?
      Στο θολωμενο σου μυαλο, το κοματικα προγραμματισμενο η ενοια του πατριωτισμου δεν χωραει και μπορεις να την ταυτισεις μονο με αριστεριστικα τσιτατα του στυλ .
      Εθνικοφρονες .
      Δεν καταλαβα το ποταπο της θεσης σου του την πεφτεις για λαθος θεσεις του ?
      Η το πας κοματικα ρε φιλαρακι ?
      Σε αυτα που ειπε δεν ειδες την ασχημη υπαρχουσα εικονα?
      Τι κακο ειπε ?
      Δεν ειναι ολοι θολωμενοι απο τα κοματα ? δεν ειναι οι περισοτεροι με το ενα ποδι στην ανατολη και το αλλο στην δυση ? Δεν ειναι ολοι ξεπλυμενοι ? Ο λαικισμος η κατινια και το δηθεν δεν ειναι πια η σημαια μας ?

      Διαγραφή
  4. Σάββα γιατι κόλλησες στα ΑΤΜ και ξεχνάς τα προηγούμενα πέντε χρονια. Η λογική έχει μόνο οδηγό το παρελθόν και οχι τα διφορούμενα και υποθετικά ερωτήματα όπως αυτο της Μερκελ, δραχμή η ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιάκωβε
      δεν αρμόζει σε μένα να στήνομαι σε ΑΤΜ.
      Σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    2. Σάββα σε κανέναν δεν αρμόζει να ψάχνει στα σκουπίδια για φαΐ και να κοιμάτε στο σταθμό στην οδό Αθήνας. Σε κανένα Έλληνα δεν αρμόζει να ζει αστεγος

      Διαγραφή
    3. Καλά Ιάκωβε έχεις ξεφύγει.
      Εγώ το είπα αυτό για πλάκα, για να θυμίσω τον Βαρουφάκη που είπε κάτι ανάλογο.

      Διαγραφή
  5. Αυτά παθαίνουν όσοι εκλέγονται με ψεύτικες υποσχέσεις, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια....
    Το θέμα είναι πως ο λαός εκλέγει τον υποσχόμενο "Λεφτά υπάρχουν" και όχι αυτόν που λέει "χρειάζονται να πάρουμε σκληρά μέτρα"... πώς ψηφίζει αυτόν που λέει θα ¨θα χτυπάμε τα νταούλια και θα χορεύουν οι δανειστές πεντοζάλι" και όχι αυτόν που πετυχαίνει μικρό πλεόνασμα και σιγά-σιγά ,ικρή ανάπτυξη. Έχω την εντύπωση ότι ο λαός μας πιστεύει στο γρήγορο θαύμα χωρίς πολύ δουλειά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά εδώ και 6 χρόνια, παρακολουθώ εκ του συστηματικά το οικονομικό γίγνεσθαι επειδή με αφορά προσωπικά.

    Πρόσφατα, έχει εκδοθεί το ογκώδες – λόγω της λεπτομερούς και συστηματικής τεκμηρίωσης – βιβλίο του Δημοσιογράφου κ. Μιχάλη Ιγνατίου, «Τρόϊκα – Ο Δρόμος προς την Καταστροφή» Η Διάσωση της Ελλάδας μέσα από Έγγραφα του Δ.Ν.Τ., των Αμερικανών και της Κομισιόν και οι Τραγικές ευθύνες των Ελλήνων Πολιτικών. Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, Αθήνα 2015, Σελίδες 543.

    Εκεί, βρίσκει κανείς πλήθος στοιχείων τα οποία αφορούν της τραγική περιπέτεια των Ελλήνων των τελευταίων ετών της Κρίσης.

    Από την μελέτη του βιβλίου, το οποίο όπως όλα τα βιβλία του κ. Ιγνατίου, είναι εξαιρετικά και πολύ πυκνά τεκμηριωμένο, - ίσως μάλιστα περισσότερο από όλα του τα άλλα βιβλία -, αποδεικνύεται ότι φταίνε κυρίως τρείς πρώην πρωθυπουργοί: Οι κκ. Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και Γιωργάκης Παπανδρέου, ιδίως ο τελευταίος ο οποίος όπως χαρακτηριστικά τον περιέγραψε ο κ. Ιγνατίου, συμπεριφέρεται όχι ως Έλληνας πρωθυπουργός που μεριμνά για τα συμφέροντα της Χώρας του αλλά περισσότερο … ως Ελβετός …!

    Για τον κ. Σαμαρά, του οποίου δεν είμαι φίλος ούτε τον γνωρίζω προσωπικά, ο κ. Ιγνατίου στις αναφορές του είναι μάλλον ευμενής γι’ αυτόν. Ίσως βέβαια, ο κ. Ιγνατίου να είναι και αυτός, όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν υβριστικά, Μερκελιστής, Γερμανοτσολιάς, Σαμαροβενιζελικός, προδότης και δεν ξέρω τι άλλο!

    Έχω όμως ακούσει, ότι φέρεται να είναι ο νέος «Λάμπρος Παπαντωνίου», σε ανάμνηση αυτού του αείμνηστου άριστου δημοσιογράφου, τέκνου της Θράκης μας, και λαμπρού πατριώτη Έλληνα διαπιστευμένου δημοσιογράφου στην Ουάσινγκτον!

    Ίσως για να μην αναφέρει ως Αμερικανός πολίτης, διότι τόσο στον πόλεμο της Σερβίας και στα Ελληνοτουρκικά, όσο και στο Σχέδιο Ανάν , μεριμνούσε κυρίως για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι για τα Ελληνικά συμφέροντα!

    Άλλως τε, τόσο η μητέρα του όσο και τα αδέλφια του Γιωργάκη και ο ίδιος, έχουν Διαβατήρια των ΗΠΑ εκδοθέντα στο Αμερικανικό προξενείο του Λονδίνου

    Επίσης, ένα άλλο χρήσιμο βιβλίο έγραψε, μόλις …. το 2004 …., ο Οικονομολόγος και Δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Κόλμερ, με τίτλο «Η Μεγαλειώδης Απάτη του Ευρώ», Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, Αθήνα.

    Ο κ. Κόλμερ, - αποκαλούμενος στην δημοσιογραφική πιάτσα και «Κασσάνδρα» διότι συνήθως όσα γράφει βγαίνουν τραγικά αληθινά -, γράφει προφητικά και αναλυτικά τι θα συμβεί με την ένταξη της Ελλάδος στο Ευρώ στην οικονομία της.

    Αναφέρεται στην προϊστορία του Ευρώ – Μάρκου και τον υπουργό Οικονομίας του Γ΄ Ράϊχ Dr Walter Funk ο οποίος είχε θελήσει να εισάγει ένα ενιαίο νόμισμα στην κατεχόμενη από την Γερμανία Ευρώπη και έχει προφητικά δηλώσει ότι η Ελλάς θα φύγει από το Ευρώ, απλά διότι όχι μόνο δεν την συμφέρει το Ευρώ αλλά διότι της προξενεί ασύστολη ζημία!

    Βέβαια ο κ. Κόλμερ δεν φαντάστηκε ποτέ του πως θα φθάναμε στο τωρινό σημείο διάλυσης και παρακμής, με μια αμιγώς κομμουνιστική κυβέρνηση που το κύριο μέλημά της είναι η υφαρπαγή της εξουσίας και όχι η φροντίδα των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού για τον οποίο Λαό τρέφει φανερά απέχθεια και αδιαφορεί πλήρως!

    Επειδή βρίσκομαι στην Περιφέρεια, δεν έχω επαφή με τα καθημερινά δρώμενα καθώς και επαφές με φίλους μου από τους οποίους είναι πιθανόν να μάθαινα κάτι.

    Έχω ελέγξει, με τα πενιχρά μέσα που βρίσκω, τις προτάσεις και τις ειδήσεις του κ. Σάββα Καλεντερίδη, ανώτερου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού, συμπατριώτη μου από την Βόρειο Ελλάδα την Μακεδονία και τα έχω επανειλημμένα βρει σωστά!

    Μάλιστα, ειδικά στο θέμα των Ιμίων, είχε δημοσιεύσει τότε τέτοια στοιχεία που με είχαν αφήσει άναυδο, καθ’ όσον είχα πρόσφατα ακούσει από τον τότε υπουργό ΥΕΘΑ ότι οι Τούρκοι είχαν στοχοποιήσει όλα τα πολεμικά πλοία του Ελληνικού Στόλου.

    Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα σε όλα όσα γράφει !

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την πρώτη σειρά να αφαιρεθούν οι δύο λέξεις "εκ του", διότι δεν προσδίδουν στο νόημα!

    Ε.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμφιταλαντευόμουν μεταξύ των δύο επιλογών. Πλέον το δίλημμα δεν υφίσταται. Ο τζόγος,τα αστεία και οι θερμοκέφαλες αποφάσεις στην άκρη. Η παγίδα έχει στηθεί...Βρισκόμαστε στο κενό,τα μέτωπα πολλά και ανοιχτά και με τους "καλούς" γείτονες μας να καραδοκούν.
    Συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους,με υπευθυνότητα, με παρρησία και προπάντων με πατριωτική συνείδηση, η επιλογή είναι επίπονη αλλά και η μοναδική. Αυστηρά....ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά γιατί τα δάκρυά σου έπνιξαν το Newcastle και όπου νάναι φτάνουν και στην Ψυτάλλεια στον κάβο κακά!

      Διαγραφή
  9. Το ερωτημα αφορα την παραδοση ή οχι της χωρας στους γερμανους και τιποτα αλλο. Οποιος προσποιειται οτι δεν καταλαβαινει, ειτε ειναι ανθελληνας είτε βλακας.
    Το ΝΑΙ σημαινει οτι τα κλειδια της χωρας πανε στην μερκελ.
    Ο λαος θα χασει την περιουσια του,και την δουλεια του. Θα πεσει σε βαρια σκλαβια, η οποια θα υλοποιηθει με σωρεια νομων και διαταξεων, που θα περιοριζουν την ελευθερια σε βαθμο στρατιωτικης κατοχης. Οσοι νομιζουν οτι επειδη εχουν 50-100 χιλιαδες στην ακρη θα γλυτωσουν πλανωνται οικτρα.
    Οι γερμανοι δεν θα ρισκαρουν απωλεια ελεγχου της καταστασης στην χωρα. Ο δυναστης θα ειναι ανελεητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραληρείς και ειναι κρίμα! Ηρέμησε καταρχάς και έπειτα αποφάσισε! Δεν ειναι ψήφος οργής ειναι απόφαση που δεν διορθώνεται!

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα μας ως λαός, το οποιο εχει επιδεινωθεί από την καλοπέραση ίσως, ειναι ο,τι είμαστε φανατικοί! Δεν λέει κανεις πως υπαρχει μια καλή και μια κακή λύση στα προβλήματα μας, υπάρχουν δυο πολύ κακές, δυο πολύ δύσκολες, απλά η μια ειναι μάλλον και αδύνατον να ξεπεραστούν τα προβλήματα που θέτει! Ανησυχώ γιατί ίσως αποδειχτεί πως η κυβέρνηση είχε μια πιο κρυφή και οργανωμένη ατζέντα από όσο πιστεύαμε!

      Διαγραφή
  10. Kύριε Καλεντερίδη μήν πέφτετε σε επίπεδο Φαήλου... Αστε τις Καταδρομές εκτός πολιτικής, κι εμείς υπήρξαμε Καταδρομείς αλλά δεν το "πουλάμε". Εξ αλλου οι κοιλιές αμφοτέρων δεν προσιδιάζουν σε Μάχιμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. wotan398
      Έχεις δεις την κοιλιά μου για να λες πράγματα αστήρικτα;
      Μείνε τώρα στο ΟΧΙ και κάνε τον ήρωα με τον Τσίπρα, τον Καμμενο και τον Μιχαλολιάκο, για να γίνεις συνένοχος στο έγκλημα που διέπραξαν και διαπράττουν.

      Διαγραφή
    2. Και με τον Τούρκο προξενο, την Τουρκία, τον Κουφοντινα ...

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να καταλάβω την σύγχρονη Ελληνική νοοτροπία!

      Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που εργάζονται, σχεδιάζουν και πηγαίνουν προετοιμασμένοι και πανέτοιμοι για μια σκληρή διαπραγμάτευση.

      Εδώ έχουμε μια επανάλειψη της αλήστου μνήμης ψεύτικης "Αλλαγής", της "Αναδιάρθρωσης του Κράτους" η οποία δεν έγινε ποτέ, του "Λεφτά υπάρχουνε", και ενός τύπου, πρώην προέδρου της δεκαπενταμελούς, που μιλάει με την ίδια λαρυγγώδη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου, μας λέει τσιτάτα και φωνάζει συνθήματα μέσα και έξω από την Βουλή, μαθαίνει κάποια Αγγλικούλια μέσα σε λίγους μήνες, από οικονομικά δεν "σκαμπάζει", έκανε δέκα χρόνια να πάρει δίπλωμα πολιτικού μηχανικού σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο από το οποίο τελειώνουν σχεδόν όλοι όσοι εγγράφονται, ενώ διαθέτει και φοβερά μέσα, και τον θεωρούν "χαρισματικό", "ικανό" και "πειστικό".

      Επί της ουσίας όμως, δεν έχει ούτε λόγο πολιτικό ούτε προτάσεις λογικές και συγκεκριμένες, διότι δεν δίνεις την μάχη τυχαία επί τη βάση του "θυμικού σου", αλλά διαλέγεις εσύ, αφού κάνεις την καλίτερη δυνατή αναγνώριση, τόσο τον τόπο και όσο ιδίως τον χρόνο για να κινηθείς επιδιώκοντας την αποτελεσματικότητα των όπλων σου!

      Εδώ έχουμε μία καθαρή επίθεση, που γίνεται όχι γαι να γίνουν ....... τα μούτρα του Σόϊμπλε κρέας, αλλά για να καταλάβουν την την αρχή!

      Ξεχνάτε ότι ο κ. Βούτσης είναι - την σήμερον ημέρα που ο κομμουνισμός έχει αποτύχει παντού - , όχι μόνο φανατικός κομμουνιστής, αλλά πατέρας ενός νεαρού ληστή και δολοφόνου!

      Θα εμπιστευτήτε εσείς οι αστοί, τον (υποτιθέμενο) αλαζόνα υπουργό Οικονομικών - Παγώνι που με την δημιουργική του ασάφεια και τα ψευτοπαίγνια, προκαλεί αρχικά την θυμηδία και αργότερα τον θυμό του συνομιλητή του δίδοντας του την εντύπωση ότι τον κοροϊδεύει;

      Ή βρίσκετε πως χειρίζεται δεόντως τα θέματα του υπουργείου του ένας αιώνιος φοιτητής της Μαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου, που το μόνο του προσόν είναι ότι σπούδασε την κομμουνιστική διαλεκτική και την κομματική ίντριγκα του ΚΚΕ και όταν τον ξεφορτώθηκαν οι πρώην σύντροφοί του το γύρισε αλλιώς;

      Μπορεί η βιοπάλη και οι αμέτρητες και ατελείωτες ώρες μελέτης να μου έδωσαν ένα κάποιο σωσίβιο, αλλά κοιλίτσα δεν έχω, όπως φαντάχομαι ούτε και ο κ. Καλεντερίδης.

      Καλά, στην Σχολή Μηχανικού μας έκανε η Σεβαστή Διοικούσα "αέρα" 6 φορές σε μια μέρα επειδή ο Μάριο ντ' Αγκρίνι δεν έφτιαχνε το κρεβάτι του σωστά! Επειδή ο Συμμαθητής μου Μπ. δεν έγραψε εκατό φορές "άλληφορά θα χαιρετώ τους Ανεωτέρους μου" μας τρέχανε επί μιάμιση ώρα στον στοίβο με το τουφέκι "Επ Ώμου", και καλά εγώ είχα τουφέκι και ήμουν μαθημένος στα κτυπήματα, οι φουκαράδες οι Συμαθητές μου υπαξιωματικοί ΥΕΑΜ που είχαν Τόμσον τους πέθαναν τον ώμο τα κτυπήματα!

      Την Διδακτορική μου Διατριβή την εκπόνησα με Καθηγητή πρώην δημοτικό σύμβουλο Κοκκινιάς, ο οποίος φρόντισε να με τρελάνει στα καψόνια, ολόκληρο Διπλωματούχο Μηχανικό με πλάκα τα γαλόνια και τεράστιο βιογραφικό που δεν το είχε αυτός.

      Έτσι νόμιζε πως θα με λυγίσει .......!

      Εγώ τώρα τι φταίω για να τραβάω τέτοιο ομαδικό καψόνι με την επικείμενη ίσως καταστροφή της Πατρίδας μου?


      Μη βρίζετε χωρίς λόγο και μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος που κάνατε στο παρελθόν με τον Ανδρέα και τον Γιωργάκη!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  11. Ωραίοι οι συσχετισμοί αλλά συνήθως άστοχοι όπως και ο παρών, όταν ο αναγνώστης καθίσει και σκεφτεί λίγο το κατά πόσο περιγράφουν όλες τις πτυχές. Προσπαθώντας να περιγράψετε την πολιτική ως αναρρίχηση προφανώς παραλείψατε όλες εκείνες τις πτυχές της πολιτική που δεν μπορούν να περιγραφούν με την αναρρίχηση. Και όμως για να λάβει κάποιος μια πολιτική απόφαση πρέπει να λάβει υπόψιν του αυτές τις πτυχές που προανέφερα αλλιώς ανεβαίνει την Πινδο και τον Ολυμπο, δεν κατεβαίνει σε εκλογές.

    Επίσης όταν κάνετε αναφορά σε Άλμα στο κενό και στο θάνατο με έμφαση στην γραμματοσειρά, είναι ξεκάθαρο το ύφος της προπαγάνδας και του λαϊκισμού μιας και τα λόγια σας είναι απόλυτα. Η Ελλάδα δεν πάει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο και ούτε έχετε παραθέσει αποδείξεις για αυτό. Δεν σας θεωρούσα προπαγανδιστή άλλα τελευταία συμβαίνει συχνά εδώ μέσα.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - ΤΟΥΡΚΙΑ:

    Επίσης διάβασα ένα σχόλιο σας για την Τουρκία που τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ. Όντως ανησυχητικό εκ πρώτης όψεως αλλά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κίνηση, ευδιάκριτη έστω και με λίγη σκέψη, κοινή σε παιχνίδια σκακιστών. Εσκεμμένη απώλεια ενός πιονιού από μέρος ενός παίχτη με απώτερο σκοπό την απώλεια ενός πιονιού μεγαλύτερης αξίας του αντιπάλου. Εδώ το "πιόνι" είναι το ποσοστό των ψήφων και η λάθος κίνηση του αντιπάλου τους (Ελλήνων ψηφοφόρων) είναι ο εθνικισμός.

    Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 0.95% - 1.24% του Ελληνικού πληθυσμού (https://el.wikipedia.org/wiki/Μουσουλμανική_μειονότητα_Δυτικής_Θράκης). Αν επίσης αναλογιστούμε ότι οι μουσουλμάνοι είναι κατ'εξοχήν πολύτεκνοι το ποσοστό των ψηφοφόρων(ηλικία > = 18) είναι πολύ μικρότερο, επίσης δεν θα ψηφίσουν όλοι ΟΧΙ επειδή τους προτάθηκε.

    Στην ψυχολογία υπάρχει ενας διεθνής όρος γνωστός ως "reverse psychology" ("Αντίστροφη ψυχολογία" - https://www.google.gr/search?q=reverse+phsychology) και αυτό είναι αυτό που οι Τούρκοι έκαναν σήμερα.

    Προτιμήσαν να θυσιάσουν ένα πολύ μικρό ποσοστό μουσουλμάνων ψηφοφόρων για να προβληθούν στα ΜΜΕ ως υπέρμαχοι του ΟΧΙ, έτσι ήλπιζαν σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό Εθνικιστών Ελλήνων ψηφοφόρων από το υπόλοιπο 98%-99% του πληθυσμού, που θα θορυβηθεί από την ξαφνική κατεύθυνση των άσπονδων εχθρών και θα στραφεί στο ΝΑΙ σαν αντίδραση και αίσθημα ευθύνης, μιας και οι εχθροί θέλουν το κακό μας (το ΟΧΙ).

    Καταλαβαίνετε τώρα ότι και ένα 2% των Ελλήνων να στραφεί υπέρ του ΝΑΙ εξαιτίας τους, αυτομάτως κέρδισαν το υπερδιπλάσιο από ότι θα μπορούσαν ποτέ να επιτύχουν με το να προτείνουν στην μειονότητα ψήφο στο ΝΑΙ (επίσης οι απώλειες Ελλήνων προς το ΟΧΙ εξαιτίας πάλι της αντίστροφης ψυχολογίας σε αυτή την περίπτωση θα υπερκάλυπταν την ψήφο της μειονότητας κατα πολύ.)

    Αν αναλογιστούμε και τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τα αποτελέσματα οριακά στο ΟΧΙ αυτή η κίνηση ενδεχομένως να είναι ανατρεπτική και καταστροφική(μιας και οι Τούρκοι το αναζητούν).

    Το άτιμο είναι ότι χρησιμοποίησαν το εθνικό μας φρόνημα(αυτό εννοώ σαν εθνικισμό) ώστε κάποιοι από εμάς να προδώσουμε το Έθνος μας ασυνείδητα. Μα κάλα, σκεφτήκατε ποτέ ότι οι Τουρκοι δεν θα ζητωκραυγάζαν έναν παροπλισμό της Ελλάδας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

    Σήμερα όλος ο κόσμος κρέμεται από τους Έλληνες. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την χώρα μας. Όλη η υφήλιος βρίσκεται εδώ, έχει στρέψει την προσοχή της στην πατρίδας μας και αγωνιά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    Ο ελληνικός λαός προσδοκά ένα καλύτερο αύριο. Οι λαοί του κόσμου περιμείνουν από τον ελληνικό λαό το μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο.

    Η ιστορία μας, η ταυτότητα μας, η θρησκεία μας, τα παιδιά μας, από εμάς περιμένουν να μην τους διαψεύσουμε.

    Οι τοκογλύφοι εταίροι μας εκμεταλλεύτηκαν, μας ξεγύμνωσαν, μας μάτωσαν, γνήσιοι απόγονοι των κατακτητών ναζί του 40, μας έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

    Τότε τους είπαμε ΟΧΙ. Σήμερα ξανάλεμε ΟΧΙ. Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους λαούς του κόσμου ότι εδώ στην Ελλάδα το ΟΧΙ είναι πάρων, το ΟΧΙ στην μαύρη συμμορία εξόντωσης του πλανήτη μας.

    Σε κάθε χτύπημα τους, σε κάθε χαστούκι τους, απαντάμε και με ένα ΟΧΙ.

    Η Ελλάδα σήμερα γίνεται το φωτεινό ορόσημο για όλη την ανθρωπότητα.

    Η Ελλάδα μας σήμερα γράφει παγκόσμια ιστορία.

    ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
    www.nikosxeiladakis.gr


    ΥΓ Όταν οι άλλοι προσπαθούν να με κανουν να νιώσω παρίας, αυτο το άρθρο σήμερα με έκανε υπερηφανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον έχοντα ψευδώνυμο
      ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα5 Ιουλίου 2015 - 9:07 π.μ.

      Του κ. Χειλαδάκη, τον έχω διαβάσει σε διάφορα blogs, έχω επίσης τα εξής βιβλία μέσω τοω οποίων τον γνώρισα καλλίτερα :
      "Τουρκία ο Γίγας με τα Γυάλινα Πόδια",Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ
      "Τουρκία ένας Πονηρός Διπλωμάτης", ,Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ
      "Το Τρίγωνο του Διαβόλου", Εκδόσεις ΓΟΡΔΙΟΣ

      Πιστεύω πως ο κ. Χειλαδάκης δεν μπορεί να κρίνει ορθά μια χώρα όπως η Γερμανία, εκτός αν έχει εργασθεί εκεί ή έχει σπουδάσει σε Γερμανικό Α.Ε.Ι.

      Απόψεις όπως αυτές περί "χαστουκιών" και ΟΧΙ και περί εγγραφής παγκόσμιας ιστορίας δεν είναι ορθές.
      Εδώ δεν στάθηκε ο Λαός μας σωστά έναντι του Γιωργάκη, η δε κρίση του ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι πάντα λανθασμένη του τύπου - "δως μου μπάρμπα να τα φάω, αμάν διόρισέ με στο Δημόσιο και είσαι ο πρώτος" -, - "θέλω και άλλα γιατί λεφτά υπάρχουνε" .

      Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της περασμένης Κυριακής στις κόκκινες σελίδες και σε μία από αυτές υπάρχουν τα άρθρα του κ. Δρυμιώτη και άλλων τεσσάρων σοβαρών αρθρογράφων του μαχόμενου Ελληνισμού.


      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  13. Απολογισμος.
    Σήμερα είναι η ημερα της κρισεως.
    Πήγα πρωί και άσκησα το εκλογικο μου δικαίωμα.
    Θερμες ευχαριστίες σε Christian Haccuria, Σάββα Καλεντερίδη, Andpik και δεν ξερω ποιους άλλους.
    Παρα του οτι καποιοι από αυτους στήριξαν το ναι και κάποιοι το όχι κατάφεραν στην ιστοσελίδα να υπάρχουν όλες οι απόψεις.
    Έχει φανει με τα σχόλιά μου με ποιούς διαφωνησα και ποιους συμφωνούσα.
    Ποτε όμως στην αποψή μου δεν έγραψα συνθήματα. Πάντα προσπαθούσα να τεκμηριώσω τα γραφόμενα μου με τεκμηρια και διαπιστώσεις.
    Για ένα είμαι σίγουρος. Ότι όσοι αρθρογραφούν και σχολιάζουν σε αυτη την ιστοσελίδα, όποια άποψη και να έχουν, όσο να διαφωνω ή να συμφωνω μαζί τους το μονο που θελουν είναι το καλό της Πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της πατρίδας και του έθνους μας! Γιατί αν δεν υπαρχει έθνος δεν υπαρχει κανεις να νοιάζεται για την πατρίδα! Ειναι καλό να το θυμίζουμε αυτο γιατί οι καιροί ειναι πονηροί!

      Διαγραφή
    2. Για να έχετε μια σωστή , μάλλον , άποψη, διαβάστε :
      το ογκώδες – λόγω της λεπτομερούς και συστηματικής τεκμηρίωσης – βιβλίο του Δημοσιογράφου κ. Μιχάλη Ιγνατίου, «Τρόϊκα – Ο Δρόμος προς την Καταστροφή» Η Διάσωση της Ελλάδας μέσα από Έγγραφα του Δ.Ν.Τ., των Αμερικανών και της Κομισιόν και οι Τραγικές ευθύνες των Ελλήνων Πολιτικών. Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη, Αθήνα 2015, Σελίδες 543. 13,85 Ευρώ από το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στην Οδό Πανεπιστημίου,

      "Η Μεγαλειώδης Απάτη του Ευρώ - Το Όθνειο Νόμισμα", Κωνσταντίνος Κόλμερ, Αθηνα 2005, Σελίδες 172, Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη,

      "Ο Πανικός της Απληστίας - Η Έξοδος από την Κρίση" του ιδίου.

      Προσπαθώ πάντα να τεκμηριώνω όσα σχολιάζω και σας γράφω τις πηγές μου για να τις διαβάσετε και εσείς μήπως καταλάβετε κάτι περισσότερο από εμένα.

      Ο δυστυχής Χειλαδάκης "πλανάτε πλάνην οικτράν", αν νομίζει ότι οι ως επί το πλείστον αλαζόνες Γερμαναράδες έχουν θορυβηθεί. Δεν γνωρίζει τι είναι η Γερμανία!

      Όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι "η Γερμανία είναι ένας άλλος πλανήτης", στον οποίο όλα λειτουργούν.

      Εκεί δεν έχει "φακελάκια" στα Νοσοκομεία.

      Κομπίνες και παρανομίες βέβαια γίνονται, όπως γίνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου!

      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Ο Καθηγητής Επιβλέπων της διατριβής μου που μου έκανε (υποτίθεται!!!) καψόνι, ήταν από τις Ιονίους Νήσους, και βγήκε τότε Δημοτικός Σύμβουλος Κοκκινιάς με την ΕΔΑ κατέληξε δε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου έφαγε ξύλο....

      Αργότερα ως φαίνεται "ανένηψε" και με υποτροφία του ΝΑΤΟ, με άλλη του ΕΜ.Π. χάρις στον αείμνηστο Θεοφανόπουλο Καθηγητή του Ε.Μ.Π. που ήταν καλός άνθρωπος και μία ακόμη το "1970" του Υπουργείου Συντονισμού , πήγε έξω όπου εκπόνησε ένα σημαντικό Διδακτορικό, γύρισε πίσω και έγινε καθηγητής στο ΕΜΠ.

      Διαγραφή
    3. ΕΥΓΕ αγαπητε. Αυτο απλα σημαινει οτι δεν υποτιμας την νοημοσυνη κανενος μας και αντιθετα σεβεσαι την αντιθετη αποψη του συνανθρωπου σου. Σε αντιθεση με πολλους εξ "ημων". ΕΥΓΕ ! ! ! ! !

      Διαγραφή
    4. Προς Alexandros
      Συμφωνώ απόλυτα για το έθνος και για τους πονηρούς καιρούς.

      Προς Παντελής Λαζαρίδης
      Προσπαθω πάντα να είμαι σωστος χωρις να τα καταφαίρνω πάντοτε. Όμως η διάθεση υπάρχει πάντα.

      Προς oikologia-gea (Ευμένης Καρδιανός)
      Ευχαριστω για τα βιβλία που μου συστήσαται. Είμαι εγγεγραμμένος σε μια βιβλιοθήκη γιατι τα οικονομικά μου ήταν που ήταν, τώρα γίνανε ελαφρως χειρότερα. Είχα σκοπό να αγορασω εδω και καιρο το βιβλιο του Ιγνατίου αλλά δεν τα εχω καταφέρει. Κάποια στιγμη θα το αγοράσω.
      Δεν μπορεσα να καταλάβω το υστερόγραφό σας.
      Τον Χειλαδάκη τον θεωρώ αγνο πατριώτη και για μενα μετράει η άποψή του παρ όλο που δε συμφωνω πάντα μαζί του.

      Προς km58
      Ποτε δεν υποτιμω οποιονδηποτε όποια κι αν είναι η γνωμη του. Είναι σημαντικο να ξερουμε τις απόψεις όλων για να παίρνουμε τα μετρα μας. Για παράδειγμα η ιστοσελίδα ανηρτησε τη θεση του Παπακωνσταντινου για το δημοψήφισμα. Κάποιοι αντιδρασαμε (κι εγω όταν το διαβασα πρωτα έβρισα) αλλά στην ουσία είναι ένα βοήθημα να ξερουμε ποιοι λενε ναι και ποιοι όχι. Δεν προσπαθω να αλλάξω τη γνωμη σε κανεναν αλλά πάντα θα επιχειρηματολογω υπέρ αυτού που με το δικο μου μυαλο θεωρω ότι είναι το καλύτερο για την Πατρίδα και το δίκαιο για όλους μας.



      Διαγραφή
    5. Προς τον έχοντα ψευδώνυμο
      ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα5 Ιουλίου 2015 - 3:11 μ.μ.


      Μια φιλική πρόταση:

      Τόσο ο ΙΑΝΟΣ (επί της Οδού Σταδίου απέναντι από το ΑΤΤΙΚΟΝ), όσο και ο Παπασωτηρίου (επί της Οδού Πανεπιστημίου απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη), επιτρέπουν την επιμελημένη προσεκτική ανάγνωση των βιβλίων τους. Νομίζω πως ο ΙΑΝΟΣ έχει και πολύ αναπαυτικές πολυθρόνες.

      Πηγαίνετε εκεί και πάρτε το βιβλίο του Ιγνατίου, διαβάστε εν τάχει τις Σελίδες 201 έως 205 (SOS), 268 έως 269, 290 έως 291, την 298, την 302 έως 303 όπου περιγράφεται η παρ' ολίγον διάσωση της Ελλάδας βάσει προτάσεως του Γ. Άκερμαν, την 331 έως 332, και μόνο αν προλαβαίνετε την 353 έως 377 που περιγράφει την επίσκεψη του ΓΑΠ στις ΗΠΑ και το Ελληνικό Ομόλογο της Διασποράς, ως και τον Επίλογο 331 έως 332.

      Το βιβλίο είναι δύσκολο βιβλίο, όπως είναι και το βιβλίο του Αντιστρατήγου κ. Φραγκούλη Φράγκου "Ποιά Τουρκία;. Ποιοί Τούρκοι;" σχεδόν κουραστικό επειδή ο συγγραφέας το τεκμηρίωσε τόσο πολύ ώστε να μην υπάρχει κανείς δόλος και πιθανότητα μήνυσής του από τους αναφερόμενους (ποινή μέχρι 11 χρόνια φυλάκισης!).

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Παρουσίασα το προφίλ του καθηγητή που υπήρξε διαδοχικά, αριστερός μέχρι τα μπούνια, αλλά αργότερα εκμεταλλεύτηκε ακόμη και υποτροφία της Χούντας και του ΝΑΤΟ προκειμένου να κάνει την δουλειά του. Ναί μεν άλλαξε (?) αργότερα για να εξυπηρετήσει το συμφέρον του, αλλά εμένα που δεν είμαι παρά ένας ανένταχτος κοινός Έλληνας Πατριώτης, προερχόμενος από αυτοδημιούργητη μεγάλη πατριωτική οικογένεια, προσπάθησε να με απελπίσει και δεν μου συμπεριφέρθηκε σαν Ακαδημαϊκός δάσκαλος, αλλά σαν "πρώην ή νυν αριστερός"!

      Διαγραφή
  14. Να προσθέσω και τις δικές μου ευχαριστίες στους συντελεστές του ιστολογίου, συμφωνώντας με τον προλαλήσαντα ΑΕΚΑΡΑ, ότι αυτό το ιστολόγιο μας παρέχει πλουραλιστική ενημέρωση, παραθέτοντας όλες τι απόψεις και επιτρέποντας ελεύθερα σχόλια, ακόμη και στους βαλτούς.
    Όποιος διαβάζει Ινφογνώμονα έχει πλήρη ενημέρωση.
    Για την αναρρίχηση που έγραψε ο Σάββας, μπήκαμε ήδη στο βιβλίο γκίνες γιατί είμαστε οι πρώτοι που επιχειρήσαμε να την κάνουμε, χορεύοντας ταυτόχρονα το ζεϊμπέκικο του ψευτόμαγκα.
    Όσο για το δημοψήφισμα το όποιο αποτέλεσμα, απλά θα επηρρεάσει την ένταση και την διάρκεια του επερχόμενου χάους.
    Ακολουθεί κούρεμα καταθέσεων, καταβαράθρωση της ιδιωτικής οικονομίας (με κλειστές τράπεζες και κούρεμα), κατάρρευση κρατικών εσόδων. Οι δανειστές και η ΕΚΤ θα κάνουν απαιτητά τα δανεικά, θα πάρουν τα δάνεια των Ελληνικών τραπεζών που έχουν δοθεί ως εγγύηση, στην συνέχεια τα κόκκινα δάνεια θα δοθούν σε κοράκια και... ο θεός βοηθός.
    Για όλο αυτό το κακό που έρχεται, η κύρια ευθύνη είναι αυτών που υφάρπασαν με ψεύδη και δημαγωγίες την εξουσία, για την πλήρη απραξία τους επί 5 μήνες, τις λάθος επιλογές και τις παλινωδίες στις διαπραγματεύσεις και την θυσία των Ελλήνων στον βωμό της διατήρησης στην εξουσία.
    Μόνη μου ελπίδα που απομένει, είναι να παραιτηθεί ο Πρόεδρος, όταν φανούν (τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου το πιθανολογώ) οι συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνώντων στους ψηφοφόρους τους (μεγάλο μέρος Δ.Υ., συνταξιούχων, μακροχρόνια ανέργων).
    Οι εκλογές τότε και η αποχώρηση των κυβερνώντων, σε συνδυασμό με την προηγηθείσα στις 25/1, αποδοκιμασία των προηγούμενων, ίσως φέρει την πραγματική ελπίδα για το έθνος.
    Μέχρι τότε ας μείνουμε ενωμένοι στο επερχόμενο χάος και αντί για καλή τύχη φοβάμαι θα λέμε "Καληνύχτα Ελλάδα πατρίδα μου γλυκειά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω .πως επί τη βάση του ισχύοντος Συντάγματος, αν παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει προσωρινά εως ότου εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος .................. ή Πρόεδρος της Βουλής !

      Ο δε νυν Πρόεδρος, ήταν Νομικός Σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα αυτός συνέταξε το Καταστατικό του κόμματος αυτού συνενώνοντας όλες τις συνιστώσες του!

      Δηλαδή σωθήκαμε ....

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  15. Για να γελάσει το χειλάκι μας λίγο.
    Δέστε την εκδοχή της δημιουργικής ασάφειας στον Ελληνικό κινηματογράφο.
    Σάββα αυτό είναι για ανάρτηση από μόνο του.

    https://www.youtube.com/watch?t=60&v=wbkSP7a7eCM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριε καλεντεριδη.
    Απεχω με σχολια μου στα δρωμενα.
    Ειναι εκπληκτικο,ειναι κατωρθωμα,το να επηρεαζεις τους αφελεις,και να τους οδηγεις,εκει που ειναι ο στοχος.
    Δηλαδη στο ναι!!!.
    Γιατι,τι αλλο μπορει να ειναι ο ανθρωπος που παρασυρεται,απο συνθηματα.
    Η κοινη απλη λογικη,δεν μπορει να δεχθει,το ναι στην συμφωνια εξολοθρευσης
    Το ΟΧΙ ειναι η Σωτηρια μας.
    Κι ομως επιμενετε να λετε ναι.
    Τι μονο λογικο συμπερασμα που βγαινει, εινσι προπαγανδα,κατα των συμφεριντων των Ελληνων πολιτων !!!.
    Το ερωτημα ειναι γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολυ απλο φιλε μου. Οι εχοντες συμφεροντα και οικονομικα οφελη. . . τι ηθελες να πουν ? Αλλωστε οι περισσοτεροι απο δαυτους ειτε δεν πληρωνουν ειτε εχουν συμφερον να παρασυρουν το ποπολο και να το πειθουν οτι μαζι τα φαγαμε. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ και δεν θα τα πληρωσουμε μαζι. Ειτε το θελετε ειτε δεν το θελετε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ. Δοκιμαστε μας να θελετε.

      Διαγραφή
    2. Προς Κώστα Τσιαφίτσα
      Παρακολουθω τις αναρτησεις σου.
      Μας λες αφελής. Δεν είμαστε.
      Διαβάζοντας αυτη την ιστοσελίδα πήρα απόφαση και ψηφισα ΟΧΙ. Δεν διαμόρφωσα αποψη μονο από την ιστοσελίδα. Πρωτα υπερίσχυσε αυτο που βιώνω και δεν είναι ευχάριστο.
      Μετα προσπάθησα να ενημερωθω όσο μπορούσα καλύτερα και μακρια από τα κανάλια.
      Θα αναρρωτιέσαι πως διαβάζοντας αυτη την ιστοσελίδα (και κάποιες άλλες) ψήφισα όχι.
      Σου εξηγω αμέσως.
      Τα άρθρα υπέρ του ΝΑΙ:
      Τα περισσότερα ήταν άρθρα παρμενα από φυλλάδες κάποιων συμφερόντων (Πρωτο Θέμα - Καθημερινη - Ημερησία - Βήμα κλπ)
      Επίσεις κανένα άρθρο δεν περιείχε τεκμηριωμενες απόψεις που να μην επιδέχονται αντίλογο.
      Βασικος στόχος ήταν η τρομοκρατία των Ελλήνων.

      Από την άλλη τα άρθρα υπέρ του ΟΧΙ
      Δεν ήταν άμεσα άρθρα (πχ όταν ο Παπακωνσταντινου επιχειρηματολογει υπέρ του ΝΑΙ αυτο είναι βασικο στοιχείο υπέρ του ΟΧΙ)
      Υπήρχαν διαπιστωσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση
      Παράδειγματα
      Το χρεος από 260 δισ (που ηταν και η μεγάλη μας αρρώστεια) έφτασε τα 380 δισ αλλά δεν υπάρχει προβλημα (σαν να πήγα σε γιατρο με 38 πυρετο μου έδωσε φάρμακο πήγε 41 ο πυρετός και όλα είναι καλά)
      Θέλουν να κοπούν οι μισθοί και οι συνταξεις αλλά μας φόρτωσαν το χρεος του μεγαρου μουσικης (Λαμπρακης) 300.000.000
      κλπ κλπ κλπ (μπορω εδω να γραφω μεχρι αύριο)
      Τα περισσότερα δεν ήταν άρθρα από το εγχωριο σύστημα ΜΜΕ αλλά από το εξωτερικο (αυτο δεν σημαίνει ότι εκει τα ΜΜΕ είναι περισσότερο τίμια αλλά μπορούσαμε να δούμε και τι συμφέροντα διακυβεύονταν και για άλλους λαούς- κυβερνησεις - κεφάλαιο
      Τα περισσότερα δεν ήταν άρθρα αλλά ειδήσεις από το εξωτερικο που τα εγχωρια ΜΜΕ επιμελώς έκρυψαν (πχ την έκθεση του ΔΝΤ που μιλάει για κούρεμα χρεους 30% και νεο μνημόνιο)

      Μετα από τα παραπάνω ψήφισα όχι.
      όπως βλέπεις δεν περιμενω "μασημενη την τροφή μου"
      Μαζεύω θετικα και αρνητικα τα επεξεργαζομαι και βγάζω συμπέρασμα.
      Δεν σου λέω ότι ο "επεξεργαστής" μου είναι αλάνθαστος αλλά ότι δεν είμαι αφελής.

      ΥΓ Μην μουλαρωνεις και απέχεις, να γραφεις και να σχολιάζεις. Χρειαζόμαστε όλες τις απόψεις από όλους.

      Διαγραφή
  17. Κάποτε είχε πει ένας γέροντας πως αυτή η χώρα παράγει καπνό, σταφίδες, λάδι και… πολλούς εφιάλτες. Δυστυχώς αυτό το είδος συνεχίζει να ευδοκιμεί και σήμερα και μάλιστα το έργο τους έχει αποδώσει πολλούς καρπούς. Εχουν και θρασος και μας κανουν και μαθηματα και υποδειξεις. Αιδως Αργειοι ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένας Λοχαγός απαντά στους 65 Ανώτατους αξιωματικούς του "ναι" με 9 ερωτήματα-φωτιά!
    Γράφει ο Λοχαγός ε.α. Δ. Καβαρλής
    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=43485

    Ευγε στον λοχαγο που εχει τα καρυδια να μας υπενθυμισει . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Καλεντεριδη στο ΚΕΑΠ μας εκπαιδευαν επίσης κατά την αναρρίχηση να μην πιανομαστε από σαθρες πέτρες και θαμνους-φυτα και ο καλύτερος τρόπος για να το εμπεδωσουμε ήταν να τσιμπαμε καμψεις οι υπόλοιποι που περιμέναμε να πάρουμε σειρά...σεβομασταν τον συνάδελφο και τον κοινό σκοπό. Φυσικά υπήρχε και ο ανικητος.. όμως στο τέλος η ομάδα μας ήταν πιο δεμένη πιο δυνατή με περισσότερες ελπίδες να εκτελέσει την αποστολή. Ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα και να δώσουμε την μάχη όχι όμως να ζωστουμε εκρηκτικά σαν τυφλωμενοι καμικαζι και όποιον πάρει ο χαρος..αυτά δεν υπήρξαν ποτέ στην Ιστορία μας! Στο Κουγκι διαφυλαξαν την τιμή τους και πρώτα πολεμησαν ,το 40' αντισταθηκαν μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη και όχι εναντίον ολων.Αιδως Αργειοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (Ἱερουσαλὴμ) οἱ ἄρχοντές σου εἶναι ἀποστάτες καὶ συνεταῖροι τῶν κλεφτῶν· ὅλοι τους ἀγαπᾶνε τὴ δωροδοκία κι ἐπιδιώκουν τὴν ἀνταμοιβή. Δὲν ἀποδίδουν στὸ ὀρφανὸ τὸ δίκιο ποὺ τοῦ πρέπει καὶ ἡ ὑπόθεση τῆς χήρας φροντίζουνε νὰ καταχωνιαστεῖ.
    (Ἠσαΐας 1, 23)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολλα εγγραφησαν βλεπω για το παραπανω κειμενο του
    Κου καλεντεριδη. Ολοι ειχαν μια γνωμη!!!
    Καθως γραφεται το κειμενο αυτο εχουν γινει οι εκλογες
    του ΝΑΙ/ΟΧΙ και σιγα σιγα επικρατει το ΟΧΙ. Επομενως
    λιγο εχει σημασια πια, οι υποστηρικτες του ΟΧΙ ενικησαν.
    Θα δειξει τωρα αμα οι θεωριες και οι λογικες
    που προερχονται απο αρχαια ρητα μαχων και
    σοφων (Εποχη που η Αθηνα ηταν αυτοκρατορια
    οχι Νυν ευρωπαικα πτωχευμενη & πρωην οθωμανικη
    επικρατεια) θα αποδειχτουν σωστες.
    Τωρα ο Τσιπρας, μαλλον δεν θα πεσει και ο Σαμαρας
    παει σπιτι του. Οι τραπεζες κλειστες, ενταξει κυριακη ειναι
    κλειστες θαταν, απο δευτερα βλεπουμε μεταξυ ''εγγυημενων
    καταθεσεων'' και ''λογιστικα υπολοιπο λογαριασμου'' η' συνεχεια
    της ιστοριας με ουρες.....
    Αν και ψηφισαμε, εκτος αμα το καταλαβα εγω λαθος,
    εξω απο την ΕΕ και δραχμη στη τσεπη μας με πορεια
    Ηρωικη στο αγνωστο η' εστω οι ευρωπαιοι ετσι μας
    ελεγαν και ο τσιπρας ειπε οτι ειναι απλα απειλη.
    Τωρα αναρωτιεμαι ο τσιπρας τι θα κανει, θα παει
    για συμφωνια?? Για καλυτερη δηλαδη συμφωνια??
    Μα το δημοψηφισμα γιατι εγινε τοτε?? Θα παρει
    λεφτα για να ανοιξουν οι τραπεζες?? Αμα παρει
    δεν ειναι δανειο?? και παλι θα πρεπει να συμφωνησει
    για να τα παρει και αργοτερα να τα επιστρεψει??
    Συμφωνει με αυτο?? διαφωνει?? το προβλημα ηταν
    ο λαος η' συννηστωσες μεσα στο κομμα του??
    Αλλα θα τον δουμε να πηγαινει στη ευρωπη να
    καταργει το μνημονιο...να ριχνει φορους στο
    ''μηδεν'' και να φτιαχνει το δημοσιο τομεα
    ΣΩΣΤΑ ΕΤΣΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.