8/7/15

Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους

2015-07-07 01 epitropi-alhtheiasΗ Ελλάδα βρίσκεται σήμερα, τον Ιούνιο του 2015, μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στη συνέχεια των αποτυχημένων προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής, που της επέβαλαν οι δανειστές και το να προχωρήσει, σπάζοντας τα δεσμά του χρέους, σε μια αληθινή αλλαγή. Πέντε χρόνια αφότου ξεκίνησαν τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής, η χώρα παραμένει βυθισμένη σε κρίση: οικονομική και κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική. Το μαύρο κουτί του χρέους μένει σφραγισμένο και μέχρι πρότινος κανένας επίση-μος φορέας, ελληνικός ή διεθνής, δεν επιδίωξε να φέρει στο φως την αλήθεια για το πώς και γιατί η χώρα καθυποτάχθηκε στο καθεστώς των δανειστών. Το χρέος, στο όνομα του οποίου ισοπεδώθηκαν τα πάντα, παραμένει ο γνώμονας της νεοφιλελεύθερης προσαρμογής, που οδήγησε στη βαθύτερη και πιο μακρόχρονη ύφεση σε ευρωπαϊκό έδαφος και σε καιρό ειρήνης.



6 σχόλια:

  1. Το 2002 οι Γερμανοί παραπλάνησαν τους Έλληνες και παραποίησαν τα οικονομικά μεγάθη της χώρας για να μας εγκλωβίσουν στο Ευρώ και για να ξεκινήσουν μεθοδικά την λεηλασία της χώρας.

    Ο γερμανόδουλος Σιμήτης υπέγραψε χωρίς αντιρρήσεις το SWAP απόκρυψης του χρέους που σχεδίασε επί προμηθεία η GOLDMAN SACKS, και εκτέλεσε η Deutsche Bank του Τόκιο. Ο τότε διευθυντής στην GOLDMAN SACKS είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι.

    Οι συμβάσεις του SWAP δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα, έχουν υποβληθεί μηνύσεις στην ΕΚΤ για να δημοσιοποιηθούν αλλά η ΕΚΤ δεν συμμορφώνεται, και η Εθνική τράπεζα λαμβάνει κάθε έτος ένα ραβασάκι για να πληρώσει την δόση, που κανένας δεν ξέρει πώς προκύπτει.

    Χωρίς την αποκάλυψη αυτής της εγκληματικής συμφωνίας, το Πόρισμα είναι ελλειπές, και οι Γερμανοί θα συνεχίζουν να μας κατηγορούν ότι εμείς ξεγαλάσαμε την ΕΕ για να μπούμε στο Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Γερμανοί μάς παραπλάνησαν;;; Το 1997 μάς απέρριψαν, διότι δεν πληρούσαμε τα κριτήρια του Maastricht κι αίφνης τα πληρώσαμε το 2000 (όχι 2002, αφού το € κυκλοφόρησε την 1/1/2001); Εδώ δεν ξέρεις πότε μπήκαμε στο € και ξέρεις ποιοι μαγείρεψαν τα στοιχεία;

      Διαγραφή
  2. Η ημερομηνία είναι λάθος εκ παραδρομής.

    Τα υπόλοιπα παραμένουν ώς έχει και περιμένουν απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι τα στοιχεία μαγειρεύτηκαν από τον Σημίτη και τα τσιράκια του έχει επανειλημμένως καταγγελθεί και ουδείς εισαγγελεύς έδειξε να συγκινείται.

      Δεν αμφισβήτησα εγώ αυτό, αλλά το ότι τα μαγείρεψαν, όπως λες, οι Γερμανοί. Λες ότι "οι Γερμανοί παραπλάνησαν τους Έλληνες και παραποίησαν τα οικονομικά μεγάθη της χώρας".

      Διαγραφή
    2. Η ημερομηνία είναι τελικά σωστή.

      Και βεβαίως οι Γερμανοί γνώριζαν πολύ καλά τι γινόταν γιατί η συναλλαγή έγινε στο Τόκιο από την Γερμανική Τράπεζα Deutsch Bank (εκτός Ευρώπης για να αποκρυβεί).

      Και φυσικά είναι οι Γερμανοί που έδωσαν το πράσινο φώς στην DB, και είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός στην απάτη της παραποίησης των στοιχείων.

      Ο Σημίτης και η συμμορία είναι οι συνένοχοι στο έγκλημα, όπως και όλοι οι επόμενοι που δεν άνοιξαν το θέμα τουλάχιστον να δούμε πόσο κόστισε η απάτη.

      Διαγραφή
    3. Ποια ημερομηνία (χρονολογία, μάλλον) είναι σωστή; Προφανώς, αυτή που σού δίνω, αφού σε παραπέμπω στην πηγή. Όπως θα είδες, αν είδες, η ακριβής ημερομηνία εισόδου της Ελλάδος στην ΟΝΕ είναι η 19η Ιουνίου 2000.

      Δεν ισχυρίστηκα εγώ ότι οι Γερμανοί δεν ήξεραν -λέω κάπου κάτι τέτοιο;-, αλλά ότι δεν παραποίησαν τα στοιχεία αυτοί. Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, διότι είμαι σαφέστατος και μάλιστα το διευκρινίζω. Διαβάζεις το γράφω, ή απλώς κοιτάζεις;

      Οι Γερμανοί είναι οι συνένοχοι και όχι οι ένοχοι.

      Το θέμα δεν θ' ανοίξει ποτέ, αφού κανείς εισαγγελέας δεν έλαβε υπ' όψιν του τις κατηγορίες παραποίησης των στοιχείων, όπως και αυτές της παραποίησης των στοιχείων το 2009, την οποία κατήγγειλε η Γεωργαντά, που απολύθηκε.

      Βεβαίως, στην Γερμανία επιρρίπτουν ευθύνες στον Σρέντερ, για την όλη κατάσταση, δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο, όπως κακώς νομίζεις.



      ΥΓ: Διαβάζω σήμερα άρθρο τού "Indipendent", στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Goldman Sachs θα μπορούσε να διωχθεί δικαστικά, διότι βοήθησε χώρα στην απόκρυψη χρέους της.

      Goldman Sachs could be sued for helping country hide debts when it joined euro

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.