29/7/15

Εξωτερικός συνεργάτης του στρατού των ΗΠΑ κατηγορείται πως αντέγραψε απόρρητα έγγραφα

REUTERS/INQUAM PHOTOS
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 61χρονο Γουέι Τσεν αφορούν ψευδείς δηλώσεις και καταστροφή υπολογιστών του στρατού (φωτ. αρχείου).
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε χθες κατηγορίες σ' έναν πρώην στρατιωτικό της Κίνας για αντιγραφή απόρρητων φακέλων από δίκτυο αμερικανικών υπολογιστών ενόσω δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ, το 2013.

Οι κατηγορίες αφορούν ψευδείς δηλώσεις και καταστροφή υπολογιστών του στρατού και απαγγέλθηκαν στον 61χρονο Γουέι Τσεν, κάτοικο του Ουέστφιλντ, στην πολιτεία της Μασαχουσέτης.
Κατηγορείται ότι απέκρυψε τη στρατιωτική του προϋπηρεσία σε ξένη χώρα σε ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε για να πάρει άδεια εργασίας ως διαχειριστής συστήματος υπολογιστών. Αφού προσλήφθηκε, αντέγραψε απόρρητους φακέλους από τον υπολογιστή σε στικάκι (USB) και προσπάθησε να αποκρύψει την ενέργειά του διαγράφοντας τα μητρώα του δικτύου, υποστηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Τσεν, που απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα, υπηρέτησε σε αντιαεροπορική μονάδα στον κινεζικό στρατό από το 1971 έως το 1976, αλλά δεν το δήλωσε στο ερωτηματολόγιο πριν ξεκινήσει να δουλεύει στο στρατόπεδο Μπούρινγκ στο Κουβέιτ. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε τι περιείχαν οι φάκελοι ή τι έκανε μ' αυτούς. Αν βρεθεί ένοχος, μπορεί να εκτίσει μέχρι και 15 χρόνια στη φυλακή.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.