29/7/15

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: 2,8 δισ. την εβδομάδα οι απώλειες από τα capital controls

Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο γίνεται λόγος για απώλειες 4-10 δισ ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας το 2015, αναλόγως με το ποσοστό της ύφεσης, βάσει και των προβλέψεων της Κομισιόν (σ.σ. η οποία προβλέπει ύφεση 2-4% φέτος).
Παράλληλα, η έκθεση αναφέρεται στην μεγάλη ζημιά που επιφέρουν στην οικονομία τα capital controls, εκτιμώντας ότι η ζημιά στην οικονομία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν θα καταργηθούν άμεσα.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η μείωση του εβδομαδιαίου ΑΕΠ αγγίζει τα 2,8 δις ευρώ με capital controls για την περίοδο Ιουλίου –Σεπτεμβρίου (αν η κατανάλωση αγγίξει το 80% με τους περιορισμούς κεφαλαίων έχουμε απώλεια 2,8 δισ ΑΕΠ την εβδομάδα ή 1,75 δισ ανά εβδομάδα με μείωση κατανάλωσης 50%)

Για τη συνέχεια Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Δεν αναφέρεται όμως η Βουλή στο γεγονός ότι με το ευρώ θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για τρία χρόνια δηλαδή θα αγοράσουμε το χωράφι του πατέρα μας στο χωριό από την ΕΕ.Ο ορισμός του κομμουνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.