10/6/15

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρατε τελειώνει εδώ!


Απειρία, ιδεολογία, λαϊκισμός και εξουσιομανία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κυβερνητικού σχήματος. Το θλιβερό και καταστροφικό για την χώρα παιχνίδι των ψευδαισθήσεων φθάνει στο τέλος του. Είναι η ώρα των αποφάσεων.
Με απόφαση τεσσάρων Ελλήνων στους δέκα η χώρα, ελέω ενός απίθανου και αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος, έχει σήμερα μία κυβέρνηση άπειρων, απαίδευτων και ιδεολογικά καθυστερημένων καιροσκόπων της πολιτικής, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν το μέλλον πολλών γενεών Ελλήνων.
Καλούνται δε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει γρήγορα και βαθιά, χωρίς οι ίδιοι να πολυκαταλαβαίνουν τί ακριβώς συμβαίνει, πώς και γιατί.

Επικεφαλής της κυβέρνησης αυτής είναι ένας εξ επαγγέλματος καταληψίας, που αγνοώντας πλήρως την ήδη υπάρχουσα ιστορία και τους κανόνες, θέλει να γράψει την δική του, ερήμην της πραγματικότητας. Και επειδή τα γεγονότα είναι πεισματάρικα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι στην προσπάθειά του αυτή θα συντριβεί –όχι, όμως, χωρίς να οδηγήσει στον βυθό της ανυπαρξίας έναν ιστορικό λαό, μία χώρα που έχει γράψει Ιστορία και μία πολιτιστική παράδοση με παγκόσμια ακτινοβολία.



Στην μέχρι σήμερα λαϊκιστική πορεία του στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο σημερινός πρωθυπουργός –τον οποίο έφεραν στο προσκήνιο η ατυχής συγκυρία και τα τραγικά λάθη των πολιτικών του αντιπάλων–, αφού κατάφερε να περιθωριοποιήσει και τελικώς να απομακρύνει την εκσυγχρονιστική και φιλοευρωπαϊκή αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχθηκε στις περίφημες συνιστώσες για να εφαρμόσει μία ακραία, λενινιστικής εμπνεύσεως, δημαγωγική πολιτική, ικανή να φέρει κοντά του το ΠΑΣΟΚ του κρατισμού και της λεηλασίας.
Για περισσότερα Euro2Day






10 σχόλια:


  1. σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Issue (23/5/15)

    - Στο 54% η έγκριση της διαπραγμάτευσης. Τήρηση των κόκκινων γραμμών για απολύσεις, συντάξεις, ΕΝΦΙΑ .
    - Το 56% θέλει ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή έναντι 34% που ζητάει δημοψήφισμα. Δεν έχουν "ρεύμα" οι εκλογές
    - Στο 44% η ικανοποίηση για την κυβέρνηση. Το 54% την θεωρεί ως καλύτερη κυβέρνηση
    - Στο 77% η δημοτικότητα Τσίπρα στο 63% η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
    - ΣΥΡΙΖΑ 48,5% έναντι 21% της Ν.Δ. η εκτίμηση εκλογικής επιρροής
    Ο Σαμαράς προηγείται της Ντόρας για την ηγεσία της Ν.Δ.
    - Στο 59% (+5%) η εμπιστοσύνη στον Βαρουφάκη
    - Στο 56% οι αρνητικές και στο 40% οι θετικές γνώμες για Στουρνάρα
    - Σε σωστή πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει το 81% των ψηφοφόρων του
    - Διχασμένοι (52% - 48%) οι πολίτες για Ε.Ε. αλλά θετική (69%) η γνώμη τους για το ευρώ. Το 19% θέλει δραχμή.
    Αρα στο διλημμα, μεταξυ του, "τον αρτον υμων, τον επιουσιον δωσ' υμιν σημερον και παρτε μου το σπιτι, το χωραφι και την ζωη μου αυριο, ευρωπαιοι τοκογλυφοι", και του "την ελλαδα θελομεν και ας τρωγομεν πετρες", υπερισχυει το δευτερο.
    Τωρα εσεις για τους πολυ δικους σας λογους, αν θελετε ΕΕ και κακο θανατο, το προβλημα ειναι μαλλον δικο σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐνῷ ἔξω τῆς Ε.Ε. μᾶς περιμένει ὁ παράδεισος. Ἀλήθεια τὴν ἐδαφικὴ ἀκεραιότητα τῆς χώρας ποιὸς τὴν ἐγγυᾶται; Ὁ Στρατὸς ποὺ δὲν θὰ ἔχῃ πολεμοφόδια;

      Διαγραφή
    2. Μήπως την εγγυάται η ΕΕ (όρα Κύπρος);

      Διαγραφή
  2. Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτεις, προφανώς και έχουν ληφθεί από τρόφιμους του δρομοκαϊτιου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή κάποιων στην καταστροφή και καταστροφή, στην προκειμένη περίπτωση, είναι συνόνυμο του συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να έχουν ληφθεί τα στοιχεία από τρόφιμους του δρομοκαϊτιου.Η στατιστική είναι μία "ύπουλη" επιστήμη που ανάλογα με την μέθοδο συλλογής δεδομένων αλλά και την μέθοδο επεξεργασίας τους, μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματα που θέλεις.
      Άλλη δημοσκόπηση πριν από 4 μέρες νομίζω, έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 34.5% περίπου, δηλαδή κάτω από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές.Και για να προλάβω πολλούς καλοθελητές, και την ΝΔ στο 16.5%
      Με λίγα λόγια τα δύο μεγάλα κόμματα φθείρονται.
      http://newpost.gr/post/467416/dhmoskophsh-fobos-gia-eksodo-apo-to-eyrw-ptwsh-2-toy-syriza-to-55-5-thelei-neo-komma-sth-thesh-ths-nd
      http://news247.gr/eidiseis/politiki/nea-dhmoskophsh-ypshlo-provadisma-syriza-sthn-telikh-eytheia-ths-diapragmateyshs.3517216.html

      Διαγραφή
  3. Ενα παραπολιτικό σχόλιο.
    Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός κυκλοφορεί στην Αίγινα.
    Ως γνωστόν επίσης ο υίος του πρωθυπουργού ονομάζεται Ερνέστος, απο το όνομα του Ερνέστο Τσέ Γκεβάρα.
    Οταν λοιπόν έγινε η ονοματοδοσία του υιού Τσίπρα, οι Αιγινήτες, γνωστοί για τα πειράγμτα τους, έλεγαν στον πρωθυπουργό:
    Να σας ζήσει κύριε πρόεδρε!
    Τον πεθερό σας λένε ...Ερνέστο;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω αυτό το άρθρο, διαβάζω και παραπάνω για το άρθρο της Ιθαγένειας και διαβάζω και τη δημοσκόπηση που μας παραθέτει ο φίλος ο αντιπροοδευτικός.

    Το μονο πω αποδεικνύεται είναι πως έχουμε αυτούς που μας αξίζουν τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Είμαστε δικαίως στη δίνη θέση που βρισκόμαστε, ο λαός μας είναι απολύτως υπεύθυνος!

    Δεν ξέρω ειλικρινά που να ξεκινήσω. Ίσως από το ότι μας έπεισε ένας κύριος που λέει ασύστολα και ξεδιάντροπα ψέματα άλλη μια φορα και μάλιστα τον θεωρούμε και καταλληλότερο πρωθυπουργό!

    Γράφετε για διαπραγμάτευση? Ποια διαπραγμάτευση και με ποιον στόχο? Ποιος είναι ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση ως προς τη διαπραγμάτευση? Τον ξέρει κανεις να μου τον πει κι εμενα. Γιατί υποψιάζομαι πως ο απώτερος σκοπός είναι να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και άρα να μην εκτεθεί στους ψηφοφόρους? Αν όντως η κυβέρνηση έχει ως στόχο την ανάπτυξη της χώρας γιατί σκοπεύει να ανεβάσει το ΦΠΑ στην εστίαση, το οποιο είναι το μονο που αποφέρει κέρδος στη χωρα λόγω του τουρισμού για παράδειγμα? Μη γελιόμαστε όλοι σερβιτόροι, μπουφετζίδες και εστιάτορες έχουμε γίνει η μήπως όχι?

    Πιστεύει στα αλήθεια κανεις πως ενδιαφέρεται κάποια κυβέρνηση για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας πέρα από τον φόβο πως κάτι τέτοιο μπορεί να ξυπνήσει βάναυσα τα ένστικτα του κόσμου και μπορεί μετά να ρίξει τη δικτατορία?

    Συζητούν για την ιθαγένεια που θα πάρουν τα παιδιά των μεταναστών. http://www.ypes.gr/UserFiles/24e0c302-6021-4a6b-b7e4-8259e281e5f3/N_3838_1.pdf

    Εδώ είναι ο νομος και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Ούτε ξέρω τι συζητάνε! Αν διαβάστε το παραπάνω παρακαλώ απαντήστε μου αν αυτή η συζήτηση δεν εξυπηρετεί μόνον στο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη!

    Τέλος προχτές ένας γνωστός μου πήρε σύνταξη στα 45! Δεν είναι ανάπηρος δόξα το theo, δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα δουλέψει πολύ στα χωράφια του βγάζοντας κρασάκι και έχοντας ένα extra εισοδηματάκι! Φταίει αυτός? Όχι αφού ο νομος του έδωσε τη δυνατότητα, πιστεύει όμως κανεις ειλικρινά πως κάποιος μπορεί να παίρνει σύνταξη στα 45 και να υπάρξει σύστημα εθνικής ασφάλισης? Αφήστε τι λένε οι ξένοι, εμείς τι λέμε? Υπάρχει κάποιος να πιστεύει πως όλοι μπορούμε να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι? Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει κράτος υπό αυτές τις συνθήκες, εντέλει ποσο θέλουμε δικό μας κράτος? Μπορεί να μας αρέσει απλώς το οθωμανικό μοντέλο!

    Και κάτι τελευταίο, μιλάνε για παροχή ελληνικής παιδείας, μια παιδεία που παράγει μαθητές που απαντούσαν τι γιορτάζουμε την εικοστή πέμπτη Μαρτίου ότι απελευθερωθήκαμε από τους Γερμανούς και εμείς καμαρώναμε και γελούσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη στεναχωριέσαι μάστορα, όντως φταίει ο εκλογικός νόμος.

    Κανένας άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μονόλογος του κυρίου της φωτογραφίας μου θυμίζει ένα παληό ανέκδοτο. Άνθρωπός τις σε ένα χωριό βγαίνει απ' το σπίτι του να πάει στο καφενείο. Περπατώντας, βραδάκι, δεν έχει φως πουθενά τσαλαβουτάει σε νερά λάσπες χάλια μαύρα δηλαδή, όμως ο φίλος μας μονολογεί για κάτι που άκουσε στο ράδιο πριν λίγο: ¨΄Έτσι, έτσι, επί τέλους, γήπεδο στην ΑΕΚ ρε..."...
    ΥΓ Όσοι δεν είδαν σήμερα στην επιτροπή της Βουλής για την ιθαγένεια την κ. Τασία και έναν βουλευτή του συριζα κ. Δημαρά, γλύτωσαν εμφράγματα. Ο κ. Δημαράς μας είπε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να γίνουμε πολυφυλετικό κράτος γιατί αν πάρουμε παράδειγμα τις ΗΠΑ μιλάμε για ένα απολύτως επιτυχημένο έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.