29/6/15

Να γίνει ποινικό αδίκημα η πολιτική απάτη και η εξαπάτηση των ψηφοφόρων

Δείτε τι γράφαμε στις 27 Φεβρουαρίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά η πολιτική απάτη στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι είναι μια ανίατη ασθένεια, με γενεσιουργό αιτία τον ίδιο τον καταστατικό χάρτη της χώρας, το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Πέραν του ότι το ίδιο το σύνταγμα περιέχει απαράδεκτες και άκρως αντιδημοκρατικές προβλέψεις, όπως η παράβαση της αρχής της ισονομίας, αφού μερικοί πολίτες -πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές- είναι περισσότερο «ίσοι» από όλους τους άλλους, αλλά και δεν διασφαλίζει την ισότητα της ψήφου*, δεν έχει καμία πρόβλεψη για την πολιτική απάτη, με αποτέλεσμα οι πολιτικοί και τα κόμματα να διαγωνίζονται το ένα το άλλο στην πολιτική απάτη και την ψευτιά, με καταστροφικά αποτελέσματα για την πατρίδα.
Για να μην πάμε πιο πίσω, να ξαναθυμίσουμε στους αναγνώστες μας το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, που κατέληξε στην υποδούλωση της χώρας μας στο μνημόνιο και την Τρόικα, τα Ζάππεια των θαυματοποιών του Σαμαρά, που κατέληξαν στην αποδοχή του πρώτου και την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου και τώρα το «θα σκίσουμε το μνημόνιο» και το «εμείς θα παίζουμε τον ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές», που κατέληξε στην αποδοχή του μνημονίου και τη δημιουργία «κατάλληλων» συνθηκών για την υπογραφή και τρίτου μνημονίου. Φυσικά κανείς δεν έχει υποστεί ποινικές συνέπειες για τη ζημιά που έχει προκαλέσει ή προκαλεί στην πατρίδα με τις πράξεις του.
Και όλα αυτά γίνονται γιατί το σύνταγμα, που έγινε ακριβώς για να διατηρεί και να προστατεύει ένα απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αντί να προβλέπει ρητά τον συνεχή έλεγχο και την λογοδοσία των πολιτικών για όσα έλεγαν πριν τις εκλογές και για τα όσα πράττουν αμέσως μετά, αντί να προβλέπει βαριές ποινές για τα πολιτικά εγκλήματα και τις απάτες, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, εγκλήματα και απάτες που στην κυριολεξία καταστρέφουν τη χώρα, τους προστατεύει με έναν απολύτως διαβολικό τρόπο, ενθαρρύνοντας στην ουσία τους επόμενους για να διαπράξουν την επόμενη και μάλιστα μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των πολιτών και της πατρίδας.
Άλλη μια απόδειξη της… συμβολής του Συντάγματος στην καταστροφική πορεία της χώρας είναι η δυνατότητα που δίνει σε οπορτουνιστές και απατεώνες πολιτικούς να χρησιμοποιούν διατάξεις του που σχετίζονται με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, για να νομιμοποιούν σχέδια που εξ αντικειμένου επιφέρουν την καταστροφή της πατρίδας.
Δεν χρειάζεται καν να γίνουμε άγγελοι κακών. Η κατάσταση της χώρας είχε ήδη επιδεινωθεί στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου και κατά τα φαινόμενα -αλλά και σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνώντων- χειροτερεύει, τουλάχιστον σε δημοσιονομικό επίπεδο.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει ήδη αποστεί από το προεκλογικό της πρόγραμμα, δεν εφαρμόζεις τις ρητές δεσμεύσεις με βάση τις οποίες υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και δεν υπάρχει πρόβλεψη στο σύνταγμα να σταματήσει τον κατήφορο και την καταστροφή.
Με άλλα λόγια, η χώρα τα τελευταία χρόνια οδεύει στην καταστροφή, χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δίχτυ ασφαλείας αποτελεί η αντιπολίτευση, η οποία εξ αποστολής ελέγχει την εξουσία. Όμως είναι τόσο διάτρητο το σύνταγμα, που από δίχτυ ασφαλείας μετατρέπει την αντιπολίτευση σε επιταχυντή της καταστροφή και λαιμητόμο για το έθνος.
Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις. Η Ελλάδα έχει καταστραφεί επειδή έχει ένα απαράδεκτο σύνταγμα, το οποίο λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα κατασκευής πολιτικών απατεώνων και εγκληματιών, με αποτέλεσμα η χώρα να κρέμεται από τις αποφάσεις ενός πρωθυπουργού που εκβιάζεται από τους δανειστές, για να καλυφθούν οι ανομίες συγγενικού του προσώπου και οδηγεί τη χώρα στο μνημόνιο, ενός άλλου πρωθυπουργού που αντί να καθαρίσει εν ριπή οφθαλμού τη λίστα Λαγκάρντ, αποκτώντας έτσι ηθικό πλεονέκτημα, παίρνει ως βασικό του σύμβουλο άτομο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με 5,5 εκατ. ευρώ, και τέλος, ενός πρωθυπουργού που αναθέτει κρίσιμα καθήκοντα σε ένα προφανώς συμπλεγματικό και ανισόρροπο άτομο, που οδηγεί τη χώρα σε οικονομική καταστροφή η οποία στην κυριολεξία θα μοιάζει με πυρηνικό όλεθρο αν συνετελεστεί.
Και το σοβαρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας, έναν ρόλο που στις κανονικές και όχι στις ψευτοδημοκρατίες πρέπει και μπορεί να παίξει μόνο ο λαός, οι πολίτες.
Εν κατακλείδι, η πατρίδα μας οδεύει στην πλήρη καταστροφή και είναι σχεδόν αδύνατον να σωθεί κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες.
Πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν οι πολίτες ότι μέσω των εκλογικών διαδικασιών που γίνονται με αυτό το σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, πολύ απλά νομιμοποιούν και δίνουν άλλοθι σε εκείνους που οδηγούν στην καταστροφή τη χώρα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι το μόνο όπλο που είχαμε στα χέρια μας να αποδοκιμάσουμε και να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, το λευκό ψηφοδέλτιο, μας το ακύρωσε με νόμο ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μάλλον «επιβραβεύτηκε»  γι’ αυτό από το σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα καταστροφής της πατρίδας, με την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.
Έρχεται η ώρα των πολιτών.


Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

32 σχόλια:

  1. Προς το παρόν, κακούργημα είναι η δολία εξαπάτηση των πολιτών, με σκοπό την υφαρπαγή ψήφου. Όμως και που είναι, τίποτε δεν γίνεται, αφού, ως γνωστόν, οι πολιτικοί είναι υπεράνω του νόμου.

    Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη Βουλή μήνυση για εσχάτη προδοσία!

    Το υπάρχον πολιτικό σύστημα πρέπει να καταστραφεί ολοσχερώς, διαφορετικά τίποτε δεν αλλάζει. Ούτε στην Ζιμπάμπουε δεν υπάρχουν νόμοι, όπως το άρθρο 86 του Συντάγματος, περί ευθύνης υπουργών, το οποίο δίνει το δικαίωμα στην Νομοθετική Εξουσία (Βουλή) να παρεμβαίνει στην Δικαστική, καταργώντας έτσι την διάκριση εξουσιών.

    Πόσο πληροφορημένος είναι για όλα αυτά ο Έλληνας πολίτης και πόσο ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί; Ιδού το ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποινικό αδίκημα να γίνει και να τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών περί προδοσίας .
    Επίσης να υπάρξει παράγραφος η οποία να αναφέρει ''αναδρομική ισχύ απο το 1974''
    Μιλώ για τιμωρία που αφορά την εσχάτη των ποινών και όχι φυλάκιση , γιατι προδότες και να τους ταΐζουμε είναι πάρα πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. όσο για το προηγούμενο παρακάτω σχόλιο μου,σχετικά με το παρόν θέμα,έχει γραφεί μέσω κινητού,και έγιναν κάποια λάθη.
      Όσο για την Πρόταση σας κυρία Χριστίνα.
      Λέω,ΑΝ δεν υπάρξει νόμος,με αναδρομική ισχύ,τότε,απλά θα είναι μια τρύπα στο νερό.
      ΑΝ δεν υπάρξει τιμωρία-προδοσία,των συμμοριών που μας αλυσόδεσαν Στους Νονούς Αμερικανογερμανοαγγλους κ.λ.πους, Νταβατζήδες,τότε αυτά που ζούμε σήμερα.
      Δεν είναι τίποτα σε αυτά που μας επιφυλάσσουν στο μέλλον,οι [Σύμμαχοί μας]!!!!!!!!!!!!.
      Έγκλημα χωρίς τιμωρία επαναλαμβάνεται.
      Όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες,έχουμε υποχρέωση να επιβάλλουμε την θέληση μας.
      Ώστε να υπάρξει τιμωρία,όχι ακαταδίωκτο,ούτε παραγραφές,ούτε απαλλαγές των υπευθύνων.
      Έως ότου,θα υπάρχουν ηλίθιοι,ανόητοι,αδαείς πλειοψηφία.
      Μην περιμένουμε να δούμε, πολιτικοί μας σε έδρανα κατηγορουμένων,αλλά και αν τους δούμε.
      Μάλλον θα έχουμε απαλλαγή τους,και όχι τιμωρία.
      Το γιατί σηκώνει απάντηση,όχι,γράφηκε παραπάνω.-

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ. Τσιαφίτσα
      Ο Θουκιδήδης περι προδοσίας ανέφερε πως :
      Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του, δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει.
      Απο όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν μπορώ να σκεφτώ κυβέρνηση να είπε ποτέ στον λαό την αλήθεια και να έπραξε μετεκλογικά ότι υποσχέθηκε προεκλογικά. Επίσης δεν είδα ποτέ τον λαό να νοιαζεται για το καλό της πατρίδας πρωτίστως και μετά για το ίδιον. Συνήθως ενέτασσε στο ίδιον την πατρίδα με αποτέλεσμα να ψηφίζει με βάση οποιαδήποτε άλλη λογική πλην της απλής που λέει . Το συμφέρον του όλου και το ατομικό. Η πατρίδα, βασικά η έννοια της πατρίδας και οι μεγαλοστομίες ξεκινούσαν και τελείωναν τη νύχτα των εκλογών και έχοντας ένα σύστημα δομημένο με βάση τη λογική δώσε - πάρε φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να γινει όχι απλά η αναδρομική ισχύ αλλά και παραδειγματική τιμωρία της προδοσίας που υπέστη η Ελλάδα και ο λαός γιατι απλά η συνειδηση μάς έχει νερωθει πολύ και οι αντιδράσεις μας μαλθακέψει. Βλέπετε έννοιες όπως πατριωτισμός, σημαία, έθνος θεωρούνται ρατσιστικές γιατί εμπίπτουν στην χρόνια χειραγώγηση που δέχεται ο λαος μας για να μπορέσει πιο εύκολα να δεχτεί τους Οργουελικους κανόνες στης φάρμας των ζώων .
      Εχει χτυπηθεί η γλώσσα , η ιστορία και η νοοτροπία σε βαθμο έννοιες που ήταν βασικός πυρήνας της ανατροφής των νέων να έχουν μπει στην ενοχική λογική . Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή παγκοσμιοποίηση έτσι οπως ειναι στο μυαλό των ιθυνόντων αν οι λαοί έχουν ομοιγένεια, ομογλωσσία , ιστορία μα πάνω απο όλα μνήμες....Δεν μπορείς να φυλακίσεις ιδέες και οράματα γι αυτο το λόγο κάνουν κάτι απλούστερο καταστρέφουν σε διατεταγμένη υπηρεσία τη μήτρα που τα γεννά. Και εμείς εδώ και χρόνια ως πρόβατα δεχόμαστε ως λογικό την καταστροφή μας . Αν θέλουμε το έθνος μας να επιβιώσει . Αν θέλουμε το έθνος μας η πατριδα μας και ο λαος να παει μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε ως νοοτροπία πίσω .
      Σε άλλες περιπτώσεις παλαιότερα αν γινοντουσαν ότι έχει γινει μέχρι σήμερα δεν θα υπήρχαν υποθέσεις και διάλογοι στο αν πρέπει να υπάρχει τιμωρία , θα ήταν δεδομένη. Βλέπετε έχουμε φτάσει να συζητούμε το αυτονοητο απο κει και πέρα λοιπόν μη περιμένετε πολλά.

      Διαγραφή
  3. .
    Πολλοί έχουμεν τους ενδιασμούς μας και τες απορίες μας αλλά όχι και "προφανώς συμπλεγματικό και ανισόρροπο άτομο" ο Βαρουφάκης! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοίβο, επειδή υπάρχουν και τα δικαστήρια και οι αγωγές, πουθενά δεν αναφέρω τον Βαρουφάκη. Ας το βρει ο αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Καλεντεριδη.
      Και γω λεω οτι,η προδοσια Οτσαλαν,ειναι πραγματικοτητα.Ουδης ομως εκατσε στο εδρανο,αλλα και αν εκατσε δεν θυμαμαι,δεν γνωριζω αποτελεσμα, εκδοση αποφασης κ.λ.π.
      Σας ζητησα προσφατως να πειτε κατι επ,αυτου.
      Ομως εσεις με παραπεμπσατε σε εκδοθεν βιβλιο σας,μη λαμβανοντας υποψιν οτι οι Συμοριτες πρωην κυβερνητες,και αυτοι πρσκτορες ξενων κυβερνησεων.Μας ληστεψαν κυριολεκτικα, και εσεις κυριε Σαββα μας ζητατε να αγορασουμε βιβλια,για να μαθουμε αυτα που ηδη επρεπε να ειχες πει εσυ σαν προτσγωνιστης,στην υποθεση αυτη.Και ερωτω δικαιως.Λογικα νομιζω.Αν λες εναν υπουργο οπως παραπανω,υποτιθεται οτι ειναι,τοτε με τον ιδιο τροπο λεω και εγω οτι και εσυ, εκτελουσες διατεταγμενη υπηρεσια,που εν γνωση η πεπηθεση. Το αποτελεσμα ηταν εκ πρωτης διαγεγραμενο,οπως λετε εσεις οι πολιτισμενοι.Εγω βλεπεις,εβγαλα το δημοτικο,δεν ημουν γονος ευπορης οικογενειας.Αλλα κρινω.με βαση τα δεδομενα.Τα δεδομενα δειχνουν
      οτι συμπραξατε συμετειχατε,εν γνωση σας.Στην παραδοση Οτσαλαν στους φιλους σας Τουρκους.Ετσι τα αντιλαμβανωμαι εγω.αυτο σημαινεισημαινει,οτι πρεπει να βρεθω κατηγορουμενος για αυτα που βγαζω σαν συμπερασμα.Δηλαδη καταδικη της γνωμης.Σρα ειναι σαφες ποιον υπονοειτε οταν διδετε τον τιτλο στον προφανως ονομαζομενο νην υπουργο.Που ομως ακομα,δεν μποριυμε ναπουμε,αβασιμα οτο διεπραξε αδικημα,και μαλιστα εσχατης προδοσιας.Συμφωνω απολυτα.οτι οι απατεωνες.Πρεπει να τινωρουνται.Συτο ομως προυπιθετει κατι που δεν υπαρχει.Δηλαδη πολιτες ελεγκτες.Και οχι ηλιθιους οπαδους παρατρεχαμενους,αλλα πολιτες ενργους υπερασπιστες του Συνταγματος. Περιμενω απαντηση.-

      Διαγραφή
    2. Κώστα, η υπόθεση Οτζαλάν ήταν ένα τεράστιο θέμα και την πληρώσαμε ο γράφων, ο πρέσβης Κωστούλας και εν μέρει και ο Πάγκαλος.
      Όμως, μου ζητάς να πω τώρα πράγματα που έχω πει σε συνεντεύξεις μου τα έχω γράψει στο βιβλίο. Δηλαδή τι θέλεις να καθήσω να γράφω με τις ώρες αυτά που έχω ήδη γράψει;
      Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά.
      Εν πάση περιπτώσει, διάβασε αυτό
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2010_02_07_archive.html#.VPF_knysXAI

      Διαγραφή
    3. Η άγνοια μου,είναι δεδομένη κύριε Σάββα Καλεντερίδη,ομολογημένη!.
      Έχεις δίκαιο,διάβασα σχετικά τον Σύνδεσμο που με παραπέμπεις,κατάλαβα πολλά,απ όσα ήδη λέει.
      Αναρωτιέμαι όμως,πως είναι δυνατόν,εγώ ο μικρός, ένας χωροφύλαξ,να έχω λόγο και άποψη,απέναντι σε τέτοιες πολιτικές ίντριγκες, απέναντι στην όποια σάπια διοίκηση,κυριολεκτικώς Αμερικανόδουλη, απλοί πράκτορες.
      Που έχουν όμως!!!, ένα χάρισμα,να μπορούν να πλανεύουν ηλίθιους πολίτες,και να ασκούν διοίκηση μέσω της ψήφου,Νομιμότατα !!!!!!!!!!!!!, και να μας φέρονται, όπως ακριβώς μας αρμόζει. Σαν λαός,της σφαλιάρας.
      Απόδειξη του γελοίου,και της ηλιθιότητας!,ακόμα υπάρχουν άνθρωποι,που θα ήθελαν βασιλιά, χαρακτηριστικότατο παράδειγμα,ψωμί ελιά και Κώτσο βασιλιά.
      Τι προκοπή να δει ο έρμος τούτος τόπος,με τέτοιους χαζοέλληνες,όταν αποδέχονται,αλλά και τους αρκεί να ζουν με ελιά, με Κώτσο βασιλιά!.
      Ευχαριστώ,πάντως,ελπίζω ότι δεν θα σε απασχολήσω άλλη φορά,να είσαι καλά.
      Έτσι κι αλλιώς,η χώρα είναι τσιφλίκι,ένα τρελοκομείο.
      Πόσο δίκαιο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής,όταν είπε εκείνο το αμίμητο.
      Η Ελλάδα,είναι ένα απέραντο Φρενοκομείο,απλά αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς.-

      Διαγραφή
  5. What about against the voters? Aren't we who give them the power? Greek voters are simply IDIOTS. A word adopted by English from the Greek word idiotai. In our case, both meanings of the word are 100% correct.

    Many saw SYRIZA as the solution. I saw it as the final blow to hope and Greece as we knew Her.
    I saw XA as the only hope for internal change and putting in jail the majority of our politicians and the forces behind them. Voters saw them as Nazis. Either of these 2 parties cannot hold the power for long. But the legacy of one would have done a great favor to Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνον τον τίτλο διάβασα, αλλα θα πρέπει να γράψω πως υπάρχει ένα ρεαλιστικό πρόβλημα. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να χτιστούν οπωσδήποτε νέες φυλακες και ο Σύρριζα από ο,τι γνωρίζω είναι κάθετα αντίθετος σε κάτι τέτοιο ενώ και η Νέα Δημοκρατία μόνον φυλακες υψιστης ασφαλειας ήθελε να χτίσει, άρα λόγω χωροταξικής ανεπάρκειας δε βλέπω να εισακούεται η πρόταση :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη,
    το άρθρο σας αποτελεί μια εξαιρετική ανάλυση σε επίπεδο διαπιστώσεων όμως θα μου επιτρέψετε να έχω σοβαρότατες επιφυλάξεις εις το κατά πόσο θα μπορούσε (ακόμα και εάν υφίστατο από σήμερα) μονάχη μια συνταγματική θεσμοθέτηση της "λογοδοσίας των δημαγωγών" να μην εκπέσει τάχιστα σε μια νεοελληνική φαρσοκωμωδία όπου οι μεν θα απειλούν και εν τέλει θα σύρουν τους δε σε δικαστήρια από τα οποία δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ, τουλάχιστον σε χρονικό ορίζοντα γενεάς....
    Θα μπορούσε να λειτουργήσει ασφαλώς ή καλλίτερα δεν θα υπήρχε η ανάγκη για μία τέτοια ρύθμιση αν οι πολίτες όπως αναφέρατε ήταν ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι απλά το σώμα των ψηφοφόρων και ας μην έχουμε αυταπάτες, εκεί στηρίζεται όλο το πολυσύνθετο πλέγμα των εξουσιαστικών δομών σε ολόκληρο το Δυτικό κόσμο (πολιτικοί, καναλάρχες, δημοσιογράφοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, διάφορα συμφέροντα εντόπια και αλλοδαπά κλπ κλπ) και απλά στην Αγαπημένη μας Πατρίδα όλα τα εφαρμόζουμε "Αριστοφανικά". Η πρόταση που θα υπέβαλλα για προβληματισμό και όχι μόνο, θα ήταν η Συνταγματική αναθεώρηση της ιδιότητας του πολίτη. Και εξηγούμαι: δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε στην σημαντικότερη διαδικασία της κοινωνικής μας ύπαρξης που είναι η συνδιαχείριση της τύχης της χώρας μέσω των εκλογών άνευ ουδεμιάς προϋποθέσεως. Πρέπει και να θέλουμε και να πληρούμε κάποια κρητήρια και να υποχρεούμαστε! Αν συμφωνήσουμε σε αυτό το αφετηριακό αίτημα τις λεπτομέρειες τις βρίσκουμε. Βέβαια, θα μου πείτε, το "πρόβλημα" Δημοκρατία δεν έχει λυθεί εδώ και αιώνες από τους γίγαντες της διαννόησης...

    ΥΣ. Καθώς αυτό είναι το πρώτο μου σχόλιο στον σημαντικό αυτό ιστότοπο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την δημόσια παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια και να δηλώσω ότι σας θαυμάζω και σας εκτιμώ βαθύτατα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δὲν φταῖνε συντάγματα καὶ λοιποὶ νόμοι, ἐμεῖς φταῖμε ποὺ τὰ φτιάξαμε καὶ τὰ συντηροῦμε μὲ τὴν ψῆφο μας.

    Ἂς μὴν ξεχνᾶμε ὅτι οἱ τίμιοι στὰ ψηφοδέλτια δὲν σταυρώνονται, ἀλλὰ μόνο τὰ λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε φτιάξαμε ΕΜΕΙΣ η κοινωνία σύνταγμα και νόμους και δεν το καταλάβαμε; Από που και ως που τίμιοι στα ψηφοδέλτια; Όλοι τους είναι επιλογές του αρχηγού τους. Όχι δικές μας επιλογές. Εμείς επιλέγουμε απλά μεταξύ αυτών που διαλέγει για εμάς ο αρχηγός κοματάρχης.

      Διαγραφή
  9. Yπογράψτε στο Αίτημα για Δημοκρατία

    Μόλις διάβασα τὸ κείμενο, δὲν τὸ κρίνω ὡς πρὸς τὴν οὐσία, ἀλλὰ γιὰ νὰ γίνουν αὐτὰ ποὺ λέγει χρειάζεται πολὺς χρόνος, τοὐλάχιστον ἕνα ἔτος καὶ βάλε γιὰ διαβουλεύσεις καὶ βάλε τώρα χρόνο γιὰ τὰ ὑπόλοιπα, ψηφοφορίες κ.λπ. θὰ ἔχουμε χρεοκοπήσει ἴσαμε δέκα φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι σαν την ανθρώπινη φύση. Υπάρχουν πολλών ειδών αλήθειες , (πχ υπάρχει η αλήθεια με την διασταλτική της έννοια , η εκπεφρασμένη , η γενική αλήθεια , η συμβατική αλήθεια ... ) τόσες που θα μπορούσα όλο το βράδυ να γράφω χιλιάδες είδη αλήθειας.
    Άρα θα ήταν αδόκιμο να χωρίζουμε τα κόμματα και τους πολιτικούς σε μπεσαλήδες και μη.Θα ήταν πιο ασφαλές να τους χωρίζαμε σε χρήσιμους και μη χρήσιμους ,στο κατά πόσο θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ένα ξεκάθαρο εθνικό όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η απάτη και η εξαπάτηση "σήμερα" είναι ..... προτερήματα, δεν τιμωρούνται, επικροτούνται. Χάλια μαύρα, αλλά αισιοδοξία μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ σωστή η θέση που αναφέρει ο Σάββας Καλεντερίδης. Προσθέτω ότι για όποιον θέλει να δει την προβληματική αυτή ενταγμένη σε ένα πλαίσιο πολιτικής κριτικής ενταγμένης στην πολιτική επιστήμη αλλά και σε μια διευρυμένη πολιτική κριτική των παθολογιών του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους μπορεί να ανατρέξει σε πολλά κείμενα ή τηλεοπτικές παρεμβάσεις του Γιώργου Κοντογιώργη. Αναφέρω για παράδειγμα το πολυσυζητημένο βιβλίο του ΟΙ ΟΛΙΓΆΡΧΕΣ σελ. 372 επ. ... Είναι όντως ένα μείζον ζήτημα. Συναρτάται με το πολιτικό σύστημα. Ανασύρω από το αρχείο μου θέση του Κοντογιώργη που επιπλέον στηλιτεύει την τάση να ενοχοποιείται η κοινωνία, "'Τα πρωτογενή αίτια είναι ακραιφνώς πολιτικά. Οφείλονται στο απόλυτο διαζύγιο της πολιτικής με την κοινωνική συλλογικότητα και, κατ'επέκταση, στην ολοκληρωτική ιδιοποίηση του κράτους από τους θαμώνες της παρασιτικής ολιγαρχίας. Δεν δέχομαι τον επιμερισμό της ευθύνης ώστε να διαχυθεί από την πολιτική τάξη στο σύνολο της κοινωνίας. Πρώτον διότι δεν είναι η πολιτική τάξη πρωτογενώς υπαίτια του προβλήματος. Είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος που, για λόγους που έχω εξηγήσει αλλού, κάνει υποχρεωτική την πολιτική ιδιοποίηση. Δεύτερον, διότι ο πολίτης δεν έχει ουσιώδη λόγο στα πολιτικά πράγματα. Μπορεί, στο πλαίσιο αυτό, να επιλέξει μιαν μεταξύ των συμμοριακών ομάδων που ενδύονται την λεοντή των κομμάτων. Και αυτό μέσα από ποικίλους όσους εξαναγκασμούς. Όμως, η εναλλαγή στην εξουσία, στο σύστημα αυτό, έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί λύση. Τρίτον, διότι ουδεμία δυνατότητα έχει ο πολίτης να αγγίξει τον πολιτικό και τις πολιτικές του. Του επιτρέπεται μόνο να επωφεληθεί προσωπικά, με την εγγραφή του στο κομματικό κατεστημένο. Τέταρτον, επειδή όταν το σύστημα υπαγορεύει στον πολίτη πώς αν θέλει να ευδοκιμήσει στον τομέα του ή να έχει τις αυτονόητες παροχές που δικαιούται πρέπει να διέλθει από το πολιτικό γραφείο ή να διαπλακεί/διαφθαρεί, δεν έχω την αξίωση να γίνει αναχωρητής, να ιδιωτεύσει ή να εγκαταλείψει τη χώρα για να μην παίξει με τους όρους του. Μια έννομη πολιτεία δημιουργεί τους κανόνες που όχι μόνο ελευθερώνουν τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, αλλά και εμποδίζει την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Ο έλληνας πολίτης δεν είναι φύσει διεφθαρμένος. Ο ίδιος πολίτης που διόρισε το γιό του ή έλαβε παράνομη επιδότηση ή λάδωσε, επειδή το σύστημα του το υπαγόρευσε, εάν βρεθεί σε άλλη χώρα που ισχύουν άλλοι κανόνες θα λειτουργήσει διαφορετικά ή εάν ενταχθεί σε μια συλλογικότητα και τον κληθεί να αποφασίσει πώς πρέπει να γίνονται όλα αυτά, θα απαντήσει με όρους δημοσίου συμφέροντος. Το σύστημα λοιπόν ευθύνεται όχι οι άνθρωποι. Εάν το ελληνικό πολιτικό σύστημα παράγει πολιτικούς "σκουπίδια" ή εάν προϋποθέτει τη διαφθορά των πολιτών είναι γιατί ως εκ της φύσεώς του αποδομεί την κοινωνική συλλογικότητα κάνοντας απαγορευτική την εναρμόνιση των πολιτικών του με αυτήν''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Πρώτον διότι δεν είναι η πολιτική τάξη πρωτογενώς υπαίτια του προβλήματος.
      Είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος που, για λόγους ...κλπ)

      sorry..& το συστημα ποιοι το εφτιαξαν ? οι εξωγήινοι ?
      ..μηπως αυτη η
      ..(πολιτική τάξη ΚΑΡΑ-πρωτογενώς & ΚΑΡΑ-υπαίτια του προβλήματος)
      ..'ευφυως αντιστρεψαν & ερμηνευσαν' την εννοια του ατομικου συμφεροντος & οχι του συλλογικου συμφεροντος
      ..ωστε να επιμεριζονται για να μετακυλουν τις ευθυνες..μεν
      ..αλλα ταυτοχρονα δε.. συμβαλουν & στην
      ( αποδομηση της κοινωνικής συλλογικότητας κάνοντας απαγορευτική την εναρμόνιση των πολιτικών του με αυτήν'')
      ατομικο & συλλογικο συμφερον ειναι απελπιστικα.. καρα-στρεβλωμενα

      Διαγραφή
  13. ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ-ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ- ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΑΜΑΝΔΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υψίστης σημασίας, τον αναφέρω εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει γίνει γνωστός. Ο άνθρωπος δεν μιλάει μόνο για Εβραίους, αλλά και για ένα άλλο πανίσχυρο παγκόσμιο κύκλωμα:
    ohifront.wordpress.com/2015/02/27/καπιταλιστεσ-απο-τη-δυση-προξενησαν-τ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δέν εἶναι τό Σύνταγμα πού φταίει, οὔτε ἡ ὅποια ἑρμηνεία τοῦ γίνεται μέχρι σήμερα καθ' ἑαυτή, ἀλλά ὁ τρόπος ἑρμηνείας του καί ὁ τρόπος ἐφαρμογῆς του.
    Φτιάξε τό πιό τέλειο Σύνταγμα, καί βάλε τούς ἴδιους πολιτικούς νά τό ἐφαρμόσυν , τούς ἴδιους ἀνθρώπους νά τό ἑρμηνεύουν, μέ τήν ἴδια ("σχολαστική") μέθοδο. Θά ἔχῃς πάλι τά ἴδια.
    Θά διαλέγουν αὐτό πού τούς βολεύει. Θά ἐπιλέγουν νά προκρίνουν ὡς πιό σημαντικό αὐτό πού θέλουν καί θά ὑποβαθμίζουν τά ὑπόλοιπα.
    Εἶναι σάν νά πιάνῃ κάποιος τήν Ἁγία Γραφή καί ἀντί νά αἵρῃ τίς ἀντινομίες, μέ ἐμβάθυνση καί καλόπιτα, καί μέ τίς συμβουλές τῶν ἁγίων ἤ πάντως καλλιτέρων του, νά διαστεβλώνῃ ὅ,τι δέν τόν βολεύει στήν ἄνομη ζωή του, νά ὑπογραμμίζῃ ὡς πιό ουσιῶδες τό δευτερεῦον κ.ο.κ. Εἶναι τό λεγόμενο "αἱρετικό φρόνημα".
    Τό πολύ μέ αὐτό να΄φτιάξης ἕνα παπικό ἤ πρωθυπουργικό κράτος. Ἤ ἕνα προεδρικό κράτος. Ἤ ἕνα βασίλειο μέ ἀπόλυτο ἄρχοντα στά κύρια θέματα. Ἤ ἕνα πολιτικό οἰκοδόμημα μέ μία ἐπιτροπή 3, 5 ἤ 7 ἀτόμων στήν κορυφή, καί ὅλους στοιχισμένους πίσω της. Ἐν τέλει πίσω ἀπό τόν πιό ἰσχυρό της. Πάλι σέ αὐθαιρεσία καί ψεύδη καταλήγουμε.
    Στό Σὐνταγμα, ἔστω ὄχι τέλειο, προέχει ὁ τρόπος ἑρμηνείας του νά εἶναι ἔτσι, ὥστε νά ἱεραρχοῦνται καί νά συνδυάζονται οἱ διατάξεις του σύμφωνα μέ τήν φύση τῶν πραγμάτων, καί ὄχι τά πράγματα σύμφωνα μέ πιθανούς συνδυασμούς ἤ αὐθαίρετες ἱεραρχήσεις τῶν διατάξεων.
    Σέ ξένα κράτη, πού φαίνονται ὅτι τά Συντάγματά τους λειτουργοῦν καλλίτερα ἀπό τό δικό μας, στήν πραγματικότητα ἑνοποιητικό στοιχεῖο, καί νοηματοδοτοῦσα τρόπον τινά ἀρχή, δέν εἶναι τόσο ἡ φύση τῶν πραγμάτων ὅσο ἡ αἴσθηση κυριαρχίας ἐπί τοῦ κόσμου. Γιά χάρη της ἱδρύεται μέ τά συντάγματα αὐτά μία σχετική ἀξιοκρατία. Γιά τήν κυριαρχία μέ μαεστρία ἐπί τῶν ἄλλων λαῶν καί ἐπί τοῦ πλούτου τῆς γῆς, φαίνεται ὅτι ὑπάρχει ἰσορροπία ἐξουσιῶν.
    Ἐν τέλει, μέ τό ποινικό δίκαιο δέν λύνονται τά πολιτικά προβλήματα. Τίθενται ὅμως ὅρια. Καί σέ μία χώρα ὀρθόδοξη χριστιανική πού προτάσσει (ὄχι 'ἀνέχεται, ὄχι σέβεται, προτάσσει) τήν ἀνάμιξη τῶν ἐθνῶν καί τῶν θρησκειῶν, δέν μποροῦν νά τεθοῦν ὅρια στό ψεῦδος καί στήν πολιτική ἀπάτη.
    Διότι ἔτσι καταστρέφεται ἡ κοινωνία, ἡ "κοινωνική συνοχή" ὅπως λέμε. Τό ἴδιο καταστρέφεται ἡ κοινωνία με τήν ἀνάμιξη τῶν ἐθνῶν καί τῶν θρησκειῶν σέ κάθε χώρα, ἁπλῶς ἐκεῖ δέν πολυφαίνεται διότι ἡ ἐπί τοῦ κόσμου κυριαρχία ἑνώνει τά πράγματι διεστῶτα μέσῳ τῆς κοινῆς ἰδιοτέλειας.
    Σύγκρινε κλίμα καί ἄνεση πραγματικῆς ἐπικοινωνίας στήν συνάντηση Πούτιν καί Ἀναστασιάδη ("ἀνάσαναν" καί οἱ δύο συνερμηνεύοντες τήν πραγματικότητα), μέ τήν "φιλική" ἀτμόσφαιρα σέ Συμβούλια δυτικο-εὐρωπαίων Ὑπουργῶν (ὁ ὑποσκάψας τοῦ ὑποσκάψαντος καί τά win-win deals....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνέχεια) Παρόμοια λοιπόν, καί στήν ἀναζήτση λύσεων στό ἐσωτερικό συνταγματικό δίκιαο, ἡ κοινή ἑρμηνεία τῆς πραγματικότητας, εἶναι ἡ βάση. Ἄν΄λείπῃ αὐτή, τό γράμμα τοῦ Συντάγματος θά "μπάζει" ἀπό παντοῦ "αἱρετικές"- βλ. ἀνάποδες, ἀπατηλές, δόλιες κ.ο.κ. - ἑρμηνεῖες καί ἀντίστοιχα ἀνάποδες κλπ., τάχα "συνταγματικές", ρυθμίσεις.
    π.χ., πρακτικά: Ὁ νόμος περί εὐθύνης Ὑπουργῶν, μέ καλόπιστη ἑρμηνεία, ὁριοθετεῖται ὡς νόμος γιά τήν προφύλαξη τοῦ πολιτικοῦ συστήματος ἔναντι, πιθανῶς ἔστω, ψευδῶν κατηγοριῶν σέ βάρος Ὑπουργῶν. Εἶναι θέμα ἑρμηνείας πότε αὐτή ἡ αὐτονόητη προϋπόθεση δέν συντρέχει. Καί εἶναι ἡ σχολαστική ἑρμηνεία πού μέ βάση τό γράμμα τοῦ νόμου τοῦ ἄρθρου 86 τοῦ Συντάγματος - καί μόνον τό γράμμα! - δεν βλέπει τίποτα!
    Ἄλλο παράδειγμα. Παραγαφή σημαίνει ὅτι κάτι ξεχάσθηκε. Ὄτι ἡ κοινωνία τό διέγραψε σχεδόν ἀπό τήν μνήμη της. ὅτι σπανίζουν πλέον οἱ ἑκατέρωθεν ἀποδείξεις. Ἄρα, θά πῆ ἕνας καλόπιστος νομικός, δεν εἶναι συνταγματικός νόμος που ὁριζει τήν παραγραφή ἀδικημάτων ὑπέρμετρα βραχυπρόθεσμη. Οὔτε γιά τά ἐγκλήματα τῶν Ὑπουργῶν. Ἔλα ὅμως πού ἄλλα θά πῆ ὁ σχολαστικός νομικός! Θά πῆ:"ἀφοῦ δέν τό λέει τό γράμμα τοῦ νόμου....πῶς θά κατηγορήσουμε Ὑπουργό ἀφοῦ ὁ νόμος βαφτίζει παραγραφή τήν παρέλευση δύο βουλευτικῶν περιόδων; ... " (-καί αὐτό, σε ἕνα δικομματικό σύστημα! ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΛΟΙ σήμερα Σαββατο 28-2-2015 στη συνέλευση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 5:00μμ το απόγευμα
    https://www.youtube.com/playlist?list=PL01NHjWxBcJN7DL2cP2nSmB_AsVbkepY9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εύγε κ. Καλεντερίδη για το εξαίρετο άρθρο σας. Το πρόβλημα είναι πως θα γλυτώσει το καράβι και δεν θα συντριβεί στις ξέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα, κοίτα αυτό:
    ΠΟΙΝΙΚΌΣ ΩΔΙΚΑΣ
    Άρθρο 162
    Εξαπάτηση εκλογέων
    Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω υπ' όψιν μου Έκτορα, είναι ένα άρθρο για να προστατεύει το σύστημα και όχι για να το εξυγιάνει.
      Δεν στρέφεται εναντίον κόμματος ή ηγετικών στελεχών, τα οποία ούτως ή άλλως προστατεύονται από την ασυλία.
      Άστα, είναι χειρότερα από αυτά που γράφω τα πράγματα.

      Διαγραφή
  20. δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη ότι ο λαός ήταν εξαπατημένος. Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία που λίγο - πολύ είμαστε όλοι γνωστοί, η εμπειρία που αποκόμισα είναι ότι κανείς δεν εξέλαβε ποτέ τις προεκλογικές υποσχέσεις ως δέσμευση αλλά ως κάτι που έπρεπε να ειπωθεί και μετά ακολουθούσαν οι πραγματικές υποσχέσεις , δηλαδή τα ρουσφέτια που πάντα τηρούνταν. για την σημερινή μας κατάσταση υπήρχαν επισημες προειδοποιήσεις από την δεκαετία του 80 αλλα παντού αδιαφορία φθάνει να μοιράζει η εκάστοτε κυβέρνηση θέσεις , επιδοτήσεις, δάνεια αγύριστα και ευκολίες. αυτά ήθελε ο λαός, αυτά ζητούσε και αυτά έπαιρνε. Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν θα αλλάξει ούτε η πολιτική ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "a". Το ζήτημα που θίγεται είναι και η ουσία αλλά και η ειδοποιός διαφορά. Τις πταίει. Δεν βρίσκει κανείς άκρη εάν δεν σταθεί και κρίνει πολιτικά. Όπως το θέτετε, με όλο τον σεβασμό, προσεγγίζεται το ζήτημα από την σκοπιά της διαίρεσης της κοινωνίας με το κράτος. Ως γνωστό τους δύο πρώτους αιώνες μετά-Μεσαιωνικής δεσποτείας ακολούθησε η Γαλλική Επανάσταση και οι σχέσεις συμβολαίου. Έκτοτε, η έμμεση αντιπροσώπευση που υποτίθεται κινείται προς έμμεση δημοκρατία και τελικά δημοκρατία έμεινε στην εποχή των δουλοπαροίκων. Τα κράτη της Δύσης έχοντας την πολυτέλεια να καταληστεύσουν τις αποικίες τους και να κτίσουν υποδομές και ευημερία συνέχισαν την διαίρεση του κράτους/πολιτών χωρίς πολλά προβλήματα. Να θυμίσω ότι εμείς με τα μετά-Επαναστατικά Συντάγματα την δεκαετία του 1820 προτείναμε Εθνοσυνέλευση και καθολική ψήφο όταν στην Βρετανία ψήφιζαν ούτε 10 τοις εκατό. Δημοκρατία δεν έχουμε έκτοτε ούτε στην Δύση ούτε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα βέβαια το πρόβλημα είναι οξύτερο γιατί εκτός του ότι οι δομές είναι ελλειμματικές δομές τα τελευταία διακόσια χρόνια είναι και εξαρτημένες. Όσοι τις κατοικούν –και τα τελευταία πέντε χρόνια απλά έβγαλαν το προσωπείο και άφησαν τα προσχήματα– υπηρετούν την ξένη εξάρτηση. Είναι δε συχνά και πραιτοριανοί απίστευτης θηριωδίας που οδηγεί σε μετανάστευση και γενοκτονίες. Ή μήπως όχι;
    Τώρα, απλά και κατανοητά: Τι κάνει ο πολίτης; Δες τε πιο πάνω την παράθεση του Γιώργου Κοντογιώργη ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν φταίει η κοινωνία. Ποτέ δεν φταίει η κοινωνία. Πάντα φταίει το πολιτικό έλλειμμα και οι ατελείς πολιτικές δομές οι οποίες επιμένω σε εμάς είναι και έξωθεν εξαρτημένες. Υπάρχει όπως σωστά επισημαίνει ο ΓΚ «απόλυτο διαζύγιο της πολιτικής με την κοινωνική συλλογικότητα και, κατ' επέκταση, και ολοκληρωτική ιδιοποίηση του κράτους από τους θαμώνες της παρασιτικής ολιγαρχίας.»
    Η ευθύνη κατά συνέπεια δεν είναι γενικευμένη και κατανέμεται ισομερώς ή ακόμη χειρότερα όπως κάνουν τα δελτία των εγκάθετων 8 ολοσχερώς στα μέλη της κοινωνίας. Το ίδιο και κάποιοι ημιμαθείς διανοούμενοι προερχόμενοι από την ελλειμματική Εσπερία που τίποτα δεν κάνουν παρά να προσπαθούν να αποδώσουν συλλογικές ευθύνες στην κοινωνία χωρίς να κατανοούν ότι οι ίδιοι είναι υπηρέτες των αιτίων του προβλήματος, δηλαδή του ελλειμματικού πολιτικού συστήματος. Δες τε όμως καλύτερα το απόσπασμα του Γιώργου Κοντογιώργη πιο πάνω ή και το βιβλίο του στο οποίο αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ζηλευτή ... Εσπερία http://www.anixneuseis.gr/?p=112771
    [...]
    Νέα επέκταση στα σκάνδαλα βουλευτών που χρηματίζονται είναι οι αποκαλύψεις για δύο πρώην Υπουργούς του Φόρειν ΄Οφις.
    Ο ένας είναι ο γνωστός φιλότουρκος Εργατικός Τζάκ Στρό τον οποίο το Εργατικό Κόμμα έδιωξε χθες μόλις γνωστοποιήθηκαν οι αποκαλύψεις και ο άλλος ο Συντηρητικός Μάλκομ Ρίφκιντ.

    Αμφότεροι πρώην Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας κατηγορούνται για προσβάσεις έναντι χρηματισμού. Αμφότεροι έπεσαν σε στημένη παγίδα από δημοσιογράφους της Ντέιλι Τέλεκραφ και της ερευνητικής ομάδας του τηλεοπτικού Καναλιού 4 (Τσάνελ φορ) που εμφανίστηκαν ως αντιπρόσωποι κινέζικης εταιρείας μαιμού στο Λονδίνο, που ήθελε να εξαγοράσει τις υπηρεσίες τους.
    Το αποκαλυπτικό ντοκουμαντέρ της ομάδας Dispatches, το οποίο θα προβληθεί απόψε στις 8 ώρα Λονδίνου από το Κανάλι 4, ουσιαστικά τελειώνει τις καριέρας αμφοτέρων των βουλευτών.

    Ο Σερ Μάλκολμ Ρίφκιντ είναι μάλιστα επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Βρετανίας εκ μέρους του Κοινοβουλίου και καλείται να παραιτηθεί ενόψει των αποκαλύψεων που θα προβληθούν απόψε όταν τον προβάλουν να δέχεται να προσφέρει υπηρεσίες πληροφοριών και προσβάσεων και να θέσει ερωτήσεις προς τους υπουργούς, για εξυπηρέτηση ξένων πελατών έναντι χιλιάδων λιρών.

    Ο Σερ Μάλκομ Ρίφκιντ φέρεται να δηλώνει ότι χρεώνει μεταξύ 5,000 και 8,000 για μισή μέρα και ο Στρό 5,000 την ημέρα. Αμφότεροι ισχυρίζονται ότι δεν έκαναν τίποτα το παράνομο όμως το ντοκουμαντέρ απόψε θα είναι αποκαλυπτικό για [...]

    Αυτά για την διαφθορά. Για τις υποσχέσεις των πολιτικών είναι άλλη μεγάλη υπόθεση. Γιατί να τις τηρούν αφού εδώ και εκεί ο πολίτης έχει εκατοέμμεση σχέση με την εξουσία.
    Το αίτιο είναι το πολιτικό έλλειμμα, το έλλειμμα δημοκρατίας και το έλλειμμα πολιτικής ελευθερίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΠΑΣΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.......Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕς ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ......ΑΥΤΗΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.