27/6/15

Τσίπρας: Απαντάμε με δημοψήφισμα στο τελεσίγραφο

Ο Πρωθυπουργός προτείνει «όχι» στην Ευρώπη σε δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου - Συνάντηση Δραγασάκη-Τσακαλώτου με Ντράγκι το Σάββατο - Σύγκληση της Βουλής στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου - Τηλεδιάσκεψη των διοικητών της ΕΚΤ το πρωί της Κυριακής
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε ο λαός «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι αυτό. Από την τοποθέτησή του ήταν όμως ξεκάθαρο ότι τάσσεται εναντίον, καθώς, όπως είπε, η πρόταση των δανειστών σημαίνει την αποδοχή μιας αυστηρής λιτότητας δίχως τέλος.

Την τοποθέτηση της κυβέρνησης υπέρ του «όχι» επιβεβαίωσαν ευθέως οι περισσότεροι υπουργοί εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε ότι «όλοι θα ψηφίσουμε''όχι'', όλος ο λαός θα ψηφίσει ''όχι''» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος υποστήριξε ότι «Οχι» σημαίνει εμπιστοσύνη στη χώρα - Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά ναι ή όχι στη συμφωνία.

Tην ευθύνη για τις αποφάσεις για τη ζωή του την είχε πάντα ο λαός δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Αν ο Ελληνικός λαός αποφασίσει να δεχθεί τις προτάσεις η κυβέρνηση θα την κάνει δεκτή την απόφαση συμπλήρωσε. Το ερώτημα απεύθυνεται από την κυρίαρχη κυβέρνηση στον κυρίαρχο λαό είπε ο κύριος Ξυδάκης και πρόσθεσε: εγώ δεν μπορώ να δεχτώ την πρ΄τοαση των δανειστών που καταδικάζει τα παιδιά μου σε μετανάστευση.
«Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει ο λαός τι θα κάνει ο ίδιος και όχι κάποιοι άλλοι από εξώ γι' αυτόν» κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου

Τηλεδιάσκεψη των διοικητών της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση αύριο, Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης ενημερώθηκε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κύριος Γιούνκερ άκουσε έξαλλος τα νέα από την Αθήνα, ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος ρώτησε ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν «αν θέλετε αυτή τη συμφωνία ή όχι».

Εξέφρασε την άποψη πως ισοδυναμεί με «ναι ή όχι στο ευρώ».
Το διάγγελμα Τσίπρα

«Η κυβέρνηση έχει εντολή διαπραγμέτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα, να γίνει σεβαστή η δημοκρατία στην Ευρώπη.

Μας ζήτησαν κατ' επανάληψη να εφαρμόσουμε όσα απέρριψε ο ελληνικός λαός με τις εκλογές,

Δυστυχώς οι εταίροι μας κατέληξαν σε τελεσίγραφο προς τον ελληνικό λαό και ζητήθηκε από την κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνία που θα διογκώσει περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες, που οδηγεί στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, νέες μειώσεις στους μισθούς και αύξηση του ΦΠΑ.

Οι προτάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι στόχος κάποιων είναι ίσως και η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.

Αποδεικνύουν την εμμονή κυρίως του ΔΝΤ στη λιτότητα. Απαιτείται από τους ηγέτες της Ευρώπης να ορθώσουν ανάστημα.

Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε με δημοψήφισμα στο τελεσίγραφο των θεσμών.

Ενημέρωσα του ηγέτες της ΕΕ και αύριο θα ζητήσω επισήμως ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, ώστε ο λαός να αποφασίσει ψύχραιμα.

Σας καλώ να αποφασίσετε ήρεμα και περήφανα.

Να απαντήσουμε με δημοκρατία στον αυταρχισμό και στη λιτότητα.

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι αυτό.

Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην Ευρώπη.

Όπως και η Ευρώπη θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας
».
ΒΗΜΑ

17 σχόλια:

  1. Μολις έβαλε την πατρίδα μας σε περιπέτειες-ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο δημοψήφισμα- μια δειλη κυβέρνηση,αποτελούμενη απο ανθρωπακια.
    Ισως,τελικά,κ. Καλεντεριδη,μέσα στην ανικανότητα και στη δειλία τους είναι ικανοί για το μεγάλο κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους κάποιος που αξίζει να λέγεται πρωθυπουργός. Μπράβο. Ο Ελληνικός λαός πλέον αποφασίζει και θα αποφασίσει για το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O John smith tha faei me Rouvlia kai Venezouelan bolivar astakous kai xaviari na pari kai ton Fily pou kserei autos apo kreata kai psaria..mias kai pasxi apo adynamia kai den tou aresoune ta zimarika. Ena ethnos ilithion katantise I Ellada.... Edo kathete, I Neolaiia sta Barakia kai stis kafeteries kai ampelosofi me to kinito kai to tsigaro sta xeria kai tha sosei ton Ellinismo psifizontas proti aristera.... .Katarameni I ora kai to genos Papandreou pou apo to 1981 kai meta katastrepsane tin Ellada. Isos o Lafazanis tha sou ferei tin aggelada apo tin Rosia syntrofe troll tou Tsyziriza...Ena aggouri tha sou ferei na fas me tin entimi aristera. Opos mou eipe ena polonos isos oi Ellines kala tha kanoune na pane na doulepsoune stin Polonia na doune tin pragamtiki meria tis ftoxia.... Mia megali xora alla dystixos ftoxoteri apo tin Ellada..pros to paron .ALLA OXI SE PATRIOTISMO KAI PNEUMA..Episis ama xathi I Thraki na ksereiskyrie smith oti kokkino FASISTIKO eikonisma kounietai tha pigeni diakopes sto aigaio.xeimona kalokairi. I zimia mias taleporimenis Ellada apo kratikistes kai oikogainiokraties mazi me ton aristero midenismo prepei kapote na exei ena telos...Pou eisai Mr. Smith tha sou doso doro kai tin patsogria tin Tasia Xristodoulopolou na pigeineis diakopes mazi tis...etsi gia na min ksexniomaste.....ti esti verikoko.

      Διαγραφή
  3. Ρίψασπις η πρώτη φορά αριστερά. Υποσχέθηκαν ότι θα μείνουμε στο εύρω με μείωση χρέους και 300,000 προσλήψεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από όλα αυτά τα απομεινάρια του Στάλιν.

    Τώρα ζητούν από τον λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα ενώ η οικονομία καταρρέει.

    Αυτό θα πεί θεωρία παιχνιδιών σε εφαρμογή αλά Βαρουφάck και κατά τα άλλα τα παιδία παίζει. Καλό κουράγιο Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή αν το δημοψήφισμα είναι ‘ναι’ στο ευρώ τότε ο Τσίπρας θα πάει πίσω στον Σόιμπλε με την ουρά στα σκέλια και θα πεί φέρε μνημόνια κάργα.

    Ο Σόιμπλε φυσικά θα του απαντήσει με τα χάλια της οικονομίας σας, λόγω δημοψηφίσματος, πρέπει τώρα να βρούμε άλλα επιπλέον 5 δις μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον κλειστές οι Τράπεζες τον Δευτέρα – με capital controls και bank runs δηλαδή με άλλα λόγια πρώτη φορά αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος από την Ελλάδα νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα! Η πιο ανήθικη και πιο ηλίθια στάση που έχει κρατήσει ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός, νομίζω ξεπέρασε και τον ΓΑΠ και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, βέβαια από όσο ακούω στην τηλεόραση έχουμε διαγωνισμό του ηλίθιου και του πανηλίθιου ανάμεσα στους ηγέτες των κομμάτων μας!
    Ζητάει ο πρωθυπουργός λοιπόν να αποφασίσει ο λαός για ένα δημοσιονομικό ζήτημα, σύμφωνα με αυτά που έχει πει, γιατί το πρόγραμμα της Τρόικας είναι δημοσιονομικό θέμα και όχι πολιτικό! Επομένως αν όντως σκοπεύει να θέσει αυτό το ερώτημα ναι ή όχι στο πρόγραμμα, το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό! Όπως και να έχει όμως όταν ο Υπουργός Οικονομικών και ο πρωθυπουργός αδυνατούν να παρουσιάσουν ένα δικό τους σχέδιο για την ελληνική οικονομία και περιμένουν το χαρτάκι της Τρόικας πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν το χαρτάκι τα λέει καλά και μάλιστα μέσα σε δυο βδομάδες; Θα αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα ο κάθε πολίτης για τα έξοδα και τα έσοδα της χώρας για το τι πληρώνει και τι εισπράττει ώστε να κρίνει πιο μέτρο είναι σωστό και πιο όχι; Είναι δυνατόν ποτέ να γίνει ή απλώς θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση και ίσως ακόμα και διχασμό; Περιττό να αναφέρουμε βέβαια για τη ζημιά που θα πάθει η οικονομία εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου! Μιλάμε για εγκληματίες! Παροιμιώδης και εγκληματική ανικανότητα, ας ελπίσουμε τουλάχιστον να είναι το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που καμία σχέση με τη Δημοκρατία δεν έχει όπως δεν έχουν και οι κυβερνήτες οι τωρινοί όπως αποδεικνύουν κάθε ώρα και στιγμή! Μπορεί ο πρωθυπουργός και τα στελέχη να αναφέρουν τη Δημοκρατία, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχουν ιδέα ούτε δημοκρατία τι σημαίνει, ούτε ευθύνη, ούτε πατρίδα, ούτε εθνικό συμφέρον! Μόνον σε αυτό ελπίζω, πως ίσως είναι η ευκαιρία να ανατραπεί ολοκληρωτικά αυτό το χάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιπλέον, βούτυρο στο ψωμί της Μέρκελ είναι το δημοψήφισμα, η οποία πάσχιζε να βρει τρόπο να μεταφέρει τις ευθύνες σε μας, και ο Πρωθυπουργός μας της έδωσε τη λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το παση θυσια ευρω, μετα απο οσα εχουν προηγηθει, μονο οι ανοητοι το λενε...δευτερον, ο κοσμος λεει στις δημοσκοπησεις υπερ του ευρω, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ(γιατι αραγε?) ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΕς ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΚΡΕΞΙΤ..τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Θεσπιεις το 480 π. .Χ. ανέλαβαν την ευθύνη έναντι των πολιτών τους, μια και είσαι Θεσπιευς.
      Δεν μετακυλισαν το βάρος του πολέμου σε αυτούς.

      Διαγραφή
  9. Τελικά πράγματι ο μέγας Τσίπρας έχει ραντεβού με την Ιστορία αλλά το ραντεβού είναι στην Ρόδο … για τα περαιτέρω …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=Ht9dSp2dzpc
    Για να δουμε τι ελεγε η "Πρωθυπουργαρα" μας το 11 οταν ο ΓΑΠ πηγε να κανει το ιδιο.
    Κυριε Καλεντεριδη , αυτο το βιντεο θεωρω οτι αξιζει να γινει αρθρο μονο του.
    Αντε γιατι η κοροϊδία πρεπει να τελειώσει καποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή οι ώρες είναι δύσκολες και ιστορικά κρίσιμες,θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ο Πρόεδροςτης Δημοκρατίας.
    Θα υπογράψει και μάλιστα με ευκολία το Προεδρικό Διάταγμα για το δημοψήφισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Pakis ypografi kai to mali tis grias... Edo kaigotane I Athina ki den ekane tipota na stamatisei tous mpaxalakides..O pakis voleutike me tin thesi ..kai tha plirosei tin xari me xari...Oso gia ton Alexi kai to eidos tou ena prepei na kserete oti oi kokkinoi pote ma pote den ksekolisane eukola po tin karekla....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Stin pragmatikotita den soni tin Ellada to euro alla tautoxroni anaptyksi pataksi tis forodifigis kai termatismo ston arestiristiko syndikalismo.... Alla to thema den einai ekei, einai ston tyxodiokti Aleksi pou etaze lagous me petraxeilia stous Ellines kai ta pisteuane..Otan o Tsakalotos o Baroufakis, I valavani, O kinedos lazopoulos kai oloi oi aristeri vroma pou kyvernaei auton ton topo apo to 1981 meso dimosiografon, thetrou, tileoraseos, ekpaideusis, feroune ta lefta tous stin Ellada tote kai ego tha po ekso apo to euro...Na min ksexaso kai ton syntrofo panepistimiou pou edine I-phone stin gomena kai eixe toualeta 30,000 euro..Istera sou leei oti eimaste olio isoi???am de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται η πέμπτη φάλαγγα των διεθνών τοκογλύφων. Όσοι έχουν ποντάρει στην κατάρρευση της Ευρωζώνης και του Ευρώ, πανηγυρίζουν. Ο άνθρωπός τους, τους δικαιώνει.
    Ο Τσίπρας θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο νέος ΓΑΠ.
    Το βίντεο που μας παρότρυνε να δούμε ο "Pro από Συμβασιλεύουσα", πραγματικά πρέπει να γίνει ανάρτηση ξεχωριστή.
    Εν τω μεταξύ οι δανειστές διάβασα ότι απέσυραν την πρότασή τους. Επομένως θα κάνουμε δημοψήφισμα επί ανύπαρκτης πρότασης; Τι νόημα έχει;
    Και εάν γίνει το δημοψήφισμα, αφού είναι τόσο δημοκράτες οι συριζα-ανελ, γιατί δεν κάνουν μαζί και ένα δημοψήφισμα για την λαθρομετανάστευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η καλύτερη εξέλιξη για την χώρα στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται.

    Η ΕΕ, το Ευρώ και όλα τα συναφή αφορούν τον λαό και όχι την ελίτ.

    Ο λαός να μιλήσει και να επιβάλλει την άποψη του στην ελίτ, η οποία δυστυχώς εζυγίστη, εμετρήθη και ευρέθη ελλειπής.

    Όλα τα άλλα είναι λόγια κοπανιστά, για νάχαμε να λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.