30/6/15

Σοβαρη καταγγελία: Εισέβαλαν σε συνεδρίαση του ΤΕΕ που συζητούσε για το δημοψήφισμα

ΧΑΜΟΣΓ. Στασινός
Γ. Στασινός
Επώνυμη καταγγελία για εισβολή αγνώστων και επεισόδια κατά τη χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με αντικείμενο τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε η συμμετοχή του ΤΕΕ σε επιτροπή υποστήριξης του “ναι” ή του “όχι”, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 1 του άρθρου 10 του Ν. 4023/2011. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος Γιώργος Στασινός, η συνεδρίαση ξεκίνησε με απαρτία και η συζήτηση προχωρούσε κανονικά, “όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων εισέβαλαν δεκάδες άτομα. Η συνεδρίαση εμποδίστηκε από ομάδα αγνώστων που έκλεισαν τις δύο εισόδους της αίθουσας συνεδριάσεων και δήλωσαν ότι δεν θα την άφηναν να πάρει απόφαση. Μετά τις ενέργειες των αγνώστων και παρά τη θέληση της πλειοψηφίας των παρόντων, μέλη της ΔΕ αποφάσισαν να αποχωρήσουν για να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας”.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με τα 8 από τα 15 μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ που παρέμειναν στην αίθουσα, η όλη διαδικασία εμποδίστηκε γιατί ήταν ορατή η πλειοψηφία υπέρ του “ναι”. Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν χθες, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: “Ζούμε ιστορικές στιγμές και πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές. Αυτό όμως που πρέπει πρώτα από όλα να πετύχουμε είναι η ενότητα των πολιτών και της κοινωνίας μπροστά σε όσα δύσκολα έρχονται”. Και πρόσθεσε ότι: “Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες στο ΤΕΕ όταν, ως ο πρώτος επιστημονικός φορέας της χώρας, προσπαθήσαμε να συζητήσουμε, να τοποθετηθούμε και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες του δημοψηφίσματος. Κάποιοι προσπάθησαν να ματαιώσουν κάθε συζήτηση και να επιβάλλουν τις απόψεις τους”.
Ο κ. Στασινός, αναφέρει πως ενημέρωσε γραπτώς για τα γεγονότα τον αρμόδιο υπουργό κ. Βούτση, που είναι αρμόδιος για τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, και αναμένει την επίσημη τοποθέτησή του για το θέμα.
Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.