19/6/15

ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ - ΕΚΔΟΤΗ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ 12.6.2015
Ο Σάββας Καλεντερίδης, ο άνθρωπος που πριν από 16 χρόνια, τον Ιανουάριο του 1999, συνόδευσε τον Αμπουλάχ Οτσαλάν, κατά τη διάρκεια της περιπετειώδους μετακίνησής του στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και από εκεί στην Κένυα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Αντιθέσεις" και στον Γιώργο Σαχίνη.  
Ο Έλληνας πρώην πράκτορας, αποκρυπτογράφησε τα πολιτικά και στρατηγικά διεθνή δρώμενα, σχολιάζοντας αρχικά το τέλος της ηγεμονίας Ερντογάν μετά τις εκλογές στην Τουρκία και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο Οτσαλάν μέσα από τις φυλακές.

 Ο Σάββας Καλεντερίδης, που βρέθηκε στην Κρήτη με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του Κρητικού Γιάννη Νεονάκη με τίτλο "Το ευσεβές γένος των Ρωμηών", εξήγησε και το πώς η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα γεωπολιτική, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.



https://www.youtube.com/watch?v=alX3yVmH2Js
 http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1244094&srv=94

8 σχόλια:

  1. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την οποία εγώ είδα ήδη από την Παρασκευή.
    Σάββα, είναι η πρώτη φορά που δίνεις συνέντευξη στον Σαχίνη κι αν ναι, πώς σου φάνηκε σαν δημοσιογράφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός, διαβασμένος και το κυριότερο, κάνει μια εκπομπή που διδάσκει τους τηλεθεατές και τους πολίτες πολιτική και γεωπολιτική.
    Αυτό έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, ξέρει να κάνει τις εκπομπές. Εκτός τού ότι είναι πάντα πολύ καλά προετοιμασμένος (μυστήριο πράγμα η ποικιλία θεμάτων, με την οποία ασχολείται!), θέτει καίρια ερωτήματα και αφήνει στην συνέχεια τον φιλοξενούμενό του να μιλήσει, χωρίς να το διακόπτει και, προπαντός, χωρίς να προσπαθεί να χειραγωγήσει την συζήτηση, όπως κάνουν άλλοι..

      Σε ρώτησα, διότι έχεις δώσει πολλές συνεντεύξεις κι έχεις την πείρα να κρίνεις. Ο Γιανναράς τού είπε κάποτε ότι σπάνια έχει αντιμετωπίσει τόσο διαβασμένο, αλλά και τόσο ικανό σε συνεντεύξεις δημοσιογράφο.

      Διαγραφή
    2. Το κυριότερο είναι ότι οι εκπομπές του και η θεματολογία που επιλέγει, έχουν "εκπαιδεύσει" δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι πλέον είναι σε θέση να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε διεθνές επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς. Έχεις δίκιο σ' αυτό και τέτοιες εκπομπές πρέπει να παρακολουθούν οι πολίτες, αν θέλουν να έχουν γνώση και γνώμη για τα τρέχοντα ζητήματα.

      Μού θυμίζει την πολύ καλή εκπομπή "Ανιχνεύσεις" του Παντελή Σαββίδη. Για να δούμε αν έλθει ξανά στην ΕΡΤ3.

      ΥΓ: Ο Γιώργος Σαχίνης έχει "πιάσει" και άλλη θεματολογία, άσχετη με την πολιτική, όπως αρχαιολογία, φιλοσοφία, αστροφυσική κλπ. Παντού καλά καταρτισμένος και πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρων κι αυτός και φυσικά οι καλεσμένοι του. Εκπομπές επιπέδου, Σάββα, όχι αστεία.

      Διαγραφή
  3. Η συγκεκριμένη συνέντευξη ισοδυναμεί με βαθειά και εμπεριστατωμένη μελέτη δεκάδων άρθρων ή και βιβλίου σχετικά με τις εξελίξεις.
    Ως συνήθως μαθαίνουμε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική συνέντευξη και πάλι συγχαρητήρια Σάββα.
    Συνεχάρην επίσης και τον κ. Σαχίνη τηλεφωνικά.

    Εδώ φάνηκε η τεράστια πλεονεκτική διαφορά αυτού του τύπου συνεντεύξεως δηλαδή "ένας πρός ένα" - "one to one" από τις συνεντεύξεις των τηλεοπτικών σταθμών Αθηνών με 3-4-5 καλεσμένους στα παράθυρα που μπερδεύουν τους τηλεθεατές.

    Επί τη ευκαιρία, ίσως δεν υπάρχει στην Αθήνα δημοσιογράφος ανάλογος του κ. Σαχίνη για τέτοιου επιπέδου συνεντεύξεις.

    Χάρης Ν. Γκατζιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα δεξιά της σελίδας σας, κάτω από τις διαφημίσεις, μπορείτε να έχετε μόνιμα αναρτημένη την τελευταία ομιλία σας, ή κάποιες από τις σημαντικότερες, με τη μορφή μικρού σε μέγεθος βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.