24/6/15

Ουγγαρία: Στείλτε τους παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα αντί σε εμάς

Η Ουγγαρία είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο έχει σοβαρό πρόβλημα «χωρητικότητας» σε ό,τι αφορά τους παράτυπους μετανάστες, τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Τσγιάρτο.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας κάλεσε μάλιστα τις χώρες της Ε.Ε. που θέλουν να στείλουν πίσω στην πρώτη χώρα υποδοχής παράτυπους μετανάστες να τους στείλουν στην Ελλάδα, αφού από εκεί εισέρχονται στην ΠΓΔΜ, στη Σερβία και τελικά στην Ουγγαρία.
«Εργαζόμαστε για να λύσουμε το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα χωρητικότητας το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ε.Ε. σε σχέση με τη μετανάστευση», τόνισε ο κ. Τσγιάρτο.
Η ουγγρική κυβέρνηση ενημερώθηκε από την Αυστρία και άλλες 10 χώρες - μέλη της Ε.Ε. ότι σκοπεύουν να στείλουν στην Ουγγαρία παράτυπους μετανάστες, καθώς θεωρούν την Ουγγαρία ως την πρώτη χώρα της Ε.Ε. στην οποία οι τελευταίοι εισήλθαν και, σύμφωνα με το Δουβλίνο 3, εκεί πρέπει να κριθεί εάν θα τους χορηγηθεί ή όχι άσυλο.
Οι Ούγγροι διαφωνούν, δεν δέχονται την επιστροφή των μεταναστών και αντιπροτείνουν να σταλούν στην Ελλάδα.

4 σχόλια:

  1. Twra pou brhkame papa na thapsoume 5-6! Re de mas ksefortwneste! kai giati na mhn pane sthn Tourkia dhladh? Thn kolokythia tha paiksoume? Wraia myala....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι άφ'ενός η Τουρκία αγαπητέ Αλέξανδρε δεν είναι μέλος της ΕΕ και αφ' ετέρου δεν δεσμέυεται από συνθήκες και συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

      Κατάλαβες τώρα για ποιό λόγο ευθύνεσαι ΕΣΥ και ΕΓΩ και ΟΛΟΙ μας για το οτι η Ελλάδα έχει γίνει η χαβούζα και ο χώρος συγκέντρωσης ανεπιθμήτων μαμελούκων που οι κεντρο/βορειοΕυρωπαικές χώρες δεν θέλουν να δεχθούν στο έδαφός τους?

      Κατάλαβες τώρα οτι ΕΣΥ και ΕΓΩ και ΟΛΟΙ μας ψηφίσαμε αυτούς που υπέγραψαν? Κατάλαβες τώρα πως για τους μετανάστες που λιάζονται, ευθύνεσαι ΕΣΥ κι ΕΓΩ και ΟΛΟΙ μας?

      Και κάτι ακόμη! Όλοι αυτοί οι "μαυριδεροί" δεν ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν ξαφνικά να έρθουν στην Ελλάδα - την οποία αμφιβάλω αν ήξεραν που βρίσκεται στο χάρτη. Η συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι άνθρωποι που εγκαταλείπουν μια εμπόλεμη χώρα και διαφευγουν με ότι μέσο είναι πρόσφορο για να σώσουν τη ζωή τους. Όσο υπάρχουν εμπόλεμες ζώνες γύρω μας, όσο σφαγιάζονται άμαχοι και γυναικόπαιδα, τόσο περισσότεροι θα διαφεύγουν οπου βρουν, με ότι μέσο βρουν για να σωθούν όπως βρουν - κι εμείς το ίδιο θα κάναμε εάν δεν είχαμε άλλη επιλογή. Εάν παυσουν οι λόγοι που τους αναγκάζουν να διαφύγουν, όλοι αυτοί δεν θα έχουν λόγο να εγκαταλείψουν οικογένειες, σπίτια και περιουσίες. Πίστεψέ με, ένας οικογενειάρχης που πουλάει το σπίτι του σε εξευτελιστικές τιμές και χρησιμοποιεί τα χρήματα για να φυγαδευσει την σύζυγο και τα παιδιά του οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πέφτουν σφαίρες, δεν το κάνει επειδή έτσι ξαφνικά στα 40 του ή στα 50 του έτη ηλικίας του ήρθε τρελή ιδέα να δει τα αξιοθέατα της πλατείας Ομονοίας!. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως επειδή οι "μαυριδεροί" αυτοί λαοί έχουν άλλα ήθη κι έθιμα, κάπου χαλάει η συνταγή και δεν συμφωνεί με την (δήθεν) ελιτίστικη Ευρωπαική αισθητική μας - η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσαμε να δεχόμασταν ψηλοκάπουλες ξανθιές γαλανομάτες Ουκρανές με μεγάλα βυζιά που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμό τους, αλλα τι να κάνουμε είμαστε άτυχοι και μας έλαχε να βρεθούμε στην οδο διαφυγής "μαυριδερών". Ανθρωποι είναι κι αυτοί όπως όλοι μας. Άνθρωποι που δεν επέλεξαν καν την τύχη τους όπως ΕΣΥ κι ΕΓΩ και ΟΛΟΙ μας που είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε, αλλα προτιμήσαμε να ψηφίσουμε άμυαλα... έτσι δεν είναι?

      Διαγραφή
    2. Κάνετε λάθος.Υπάρχει συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, την οποία απλά η Τουρκία ΔΕΝ εφαρμόζει και η ΕΕ δεν την πιέζει.
      http://www.naftemporiki.gr/story/862442/ee-tourkia-se-isxu-i-sumfonia-epaneisdoxis-paratupon-metanaston

      Τα υπόλοιπα που λέτε, είναι σχετικά.Πάντα υπήρχε λαθρομετανάστευση και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πόλεμος για να συμβεί.Απλά οι συγκρούσεις εντείνουν το φαινόμενο.Δηλαδή πριν δεν μετανάστευσαν κατά χιλιάδες νέοι άνδρες επειδή στις χώρες τους υπήρχε υπερπληθυσμός ή αυταρχικά καθεστώτα...Πρώτη φορά τα ακούτε αυτά...Στο μπαγκλαντές ΔΕΝ υπάρχει πόλεμος, απλά υπερπληθυσμός που σημαίνει φτώχεια.Στο Πακιστάν ΔΕΝ υπάρχει πόλεμος αλλά το ίδιο με το Μπαγκλαντές.
      Και στην τελική ο πόλεμος ΔΕΝ είναι δικαιολογία για την λαθρομετανάστευση.Γιατί δεκάδες χιλιάδες νέοι άνδρες ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ;;;;Εξάλλου αν δεν το έχετε παρατηρήσει, οι λαθρομετανάστες δεν είναι μόνο παιδιά ή γενικά γυναικόπαιδα....ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ!!!!
      Δηλαδή στον Ευρώπη σε τόσους πολέμους πως όλος ο πληθυσμός λάμβανε μέρος στους πολέμους;Στον εμφύλιο στην Ελλάδα γιατί δεν υπήρχε μετανάστευση προς την Τουρκία ή την Ιταλία, Παρότι πάνω από 1500000 άνθρωποι μετακινήθηκαν λόγω των συγκρούσεων;Ακόμη και οι κομμουνιστές, μόνο τα παιδιά τους έστειλαν στο εξωτερικό όταν άρχισαν να χάνουν τον πόλεμο...Αυτοί έμειναν πίσω να πολεμήσουν.Αυτά μάλλον δεν σας κάνουν εντύπωση...

      Διαγραφή
    3. @ overlord821, εν μέρει εχει δίκιο όσο αφορ΄ατους Πακιστανούς και τους προερχόμενους από Μπαγκλαντες κλπ. Ναι, αυτοί δεν εχουν πόλεμο και είανι η κατηγορία που απλά θελουν μια καλύτερη ζωή. Εγώ αναφερόμουν στους Μεσανατολίτες και τις οικογενειές τους.

      Η περιπτωση λοιπόν των Μεσανατολιτών/Αραβων και των οικογενειών τους είναι ιδιαίτερη. Δυστυχώς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους Ισλαμιστές του ISIS. Ο τακτικός στρατλος του Ιρακ νικάται κατα κράτος, ο δε συνασπισμός δυνάμεων Αμερικανών και συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή, δεν δείχνει ακόμη αποτελέσματα. Η μοναδική περίπτωση που το ISIS δέχθηκε ήττα (έστω και τοπικά) ήταν από τους Κούρδους που είναι εμπειροπόλεμοι ήδη. Και πιστευεις ακόμη οτι ο μέσος 40άρης, 45άρης και 50άρης Μεσανατολίτης οικογενειάρχης θα καθίσει εκεί με την οικογενειά του να τους σφαξουν σαν τα αρνιά, όταν ούτε ο τακτικός στρατός της πατρίδας του μπορεί να αντιμετωπίσει τους Τζιχαντιστές?

      ...μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε και το ασχημο είναι οτι επειδή δεν έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε από πρώτο χερι τι ακριβώς συμβαίνει, πέφτουμε στην παγίδα (πρωτος εγω) να λέμε λόγια του αέρα από την ασφάλεια του καναπέ μας.

      Όταν η Σμύρνη καιγόταν και οι ορδές των Τουρκομόγγολων βίαζαν και σκότωναν (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά), και ο στρατός δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, όλοι διέφευγαν με όποιο μέσο μπορούσαν διότι πίσω υπήρχε μόνο η επιλογή του θανάτου.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.