30/5/15

Ρωσία: Ελληνας στη λίστα Πούτιν με τα «απαγορευμένα» πρόσωπα

Λίστα με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία έχει καταρτίσει η Μόσχα.
Την ύπαρξη της λίστας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Ελληνα Θεόδωρου Μαργέλλου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων, που είχε δραστηριοποιηθεί μεταξύ άλλων και στην Ουκρανία και είχε κατηγορηθεί από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS.
Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ στην αγοραπωλησία για τα CDS, ψευδείς και συκοφαντικούς.
Ο ίδιος ο κ. Μαργέλλος πάντως, σε δηλώσεις του στην «Κ», υποστήριξε ότι «δεν έχει ιδέα» γιατί βρίσκεται στην εν λόγω λίστα.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε ότι «η Ρωσία έχει απαγορεύσει τους τελευταίους μήνες σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς την είσοδο στα εδάφη της. Όμως πλέον προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων».
Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του "καταδικάζει" αυτήν την απόφαση. «Η ρωσική λίστα δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις».
Αναλυτικά η λίστα:
Online

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.