12/5/15

ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ! Εκατομμύρια ξοδεύουν οι Ε/Κύπριοι στα κατεχόμενα


Σε διαμονές στα ξενοδοχεία του ψευδοκράτους πάνε τα περισσότερα χρήματα των Ελληνοκυπρίων αυτή την περίοδο, ενώ πέρασαν σε δεύτερη μοίρα τα καζίνα και η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για την Τουρκία.
Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού JCC, τα οποία αναλύει ο «Φιλελεύθερος» μέχρι τον Απρίλιο πληρώθηκαν με πλαστικό χρήμα για διαμονές σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα €702.915, ενώ αν υπολογιστούν και οι διαμονές σε ξενοδοχεία στην Τουρκία, οι αγορές υπηρεσιών φτάνουν €965.868.
Μόνο τον Απρίλιο έγιναν 718 συναλλαγές σε ξενοδοχεία των κατεχομένων και πληρώθηκαν €172.772.
Τα ποσά που δαπανήθηκαν για τα καζίνα ακολουθούν, παρόλο που παλαιότερα ήταν πολύ περισσότερα από τις διαμονές σε ξενοδοχεία. Όπως φαίνεται, κάποιοι συνδυάζουν και τα δύο ή ορισμένοι καθιέρωσαν να περνούν τα Σαββατοκύριακα στα κατεχόμενα.
Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τον Απρίλιο δαπανήθηκαν στα καζίνα €477.639, ενώ μαζί με αυτά που παίχτηκαν στην Τουρκία, τα ποσά ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Όπως φαίνεται και από τους αριθμούς, οι «εραστές» των καζίνων αν και συνεχίζουν αδιάλειπτα παρά την κρίση να τα επισκέπτονται, εντούτοις έχουν μειωθεί τα ποσά που δαπανούν και μόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και τον Αύγουστο αυξάνονται.

Τρίτος τομέας όπου δαπανούνται τα περισσότερα χρήματα των Ε/κ στα κατεχόμενα με πιστωτικές κάρτες είναι αυτός της αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων. Οι περισσότερες αγορές γίνονται με κάρτες είτε μέσω διαδικτύου είτε απ’ ευθείας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Φέτος, πληρώθηκαν €318.489 για εισιτήρια ενώ αν συμπεριληφθούν και αυτά που αγοράστηκαν στην Τουρκία, τα ποσά φτάνουν τις €734.557.

Σημαντικά ποσά (115.026 ευρώ) δαπανούνται για την αγορά ρούχων από καταστήματα των κατεχομένων, ενώ ολοένα και αυξάνονται τα άτομα που αγοράζουν τα φάρμακά τους από φαρμακεία στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2015 πληρώθηκαν σχεδόν δέκα χιλιάδες ευρώ με πιστωτικές κάρτες για την αγορά φαρμάκων. Κι αυτό επειδή στα κατεχόμενα είναι φθηνότερα και αρκετοί καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Επίσης, στις 100 χιλιάδες έφτασαν οι αγορές προϊόντων από υπεραγορές των κατεχομένων, παρόλο που οι τιμές δεν είναι χαμηλότερες από αυτά στις ελεύθερες περιοχές.
-------------
 http://www.tanea-london.net/NowNews/HOME.index.html

5 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς είναι καταδικασμένος να υποστεί αυτός που ξεχνά την Ιστορία του? Ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ και καμιά κοινωνία δεν ενοχοποιείται συλλογικά! Η συλλογική ευθύνη είναι δόγμα είτε κατακτητών είτε καθεστώτων τύπου ναζί. Το εκκρεμές κάθε ανθρώπου (κάθε!! ανθρώπου) κυμαίνεται. Μπορεί κάποιος να σταθμίσει, εκτιμήσει και προβλέψει την φορά κίνησης και τις στάσεις και συμπεριφορές; θα ήταν ανοησία ή υποκρισία ή αφέλεια να το πει κανείς. Ή σκοπιμότητα που κάτι εξυπηρετεί στο ανελέητο παιχνίδι ισχύος της διεθνούς πολιτικής. Οι άνθρωποι μετά την βαρβαρότητα είναι πολιτικά όντα. Ανάλογα με την πολιτειακή τους συγκρότηση και την ατυχία ή την απροσεξία τους ή αντίστροφα την τύχη τους και την προνοητικότητά τους ταλαντεύονται πάνω στο εκκρεμές τους. Κύρια κριτήρια εκτίμησης για το πώς κινούνται ως συλλογική οντότητα είναι η φορά κίνησης της δημοκρατίας τους, οι βαθμίδες δημοκρατικής πολιτειακής συγκρότησης και η δυνατότητά τους να διασφαλίσουν την ελευθερία τους. Οι κύπριοι μετά το 1974 είναι υπό τουρκική κατοχή. Οι τούρκοι κατέχουν την Κύπρο, απλά δεν προχωρούν μέχρι την Λεμεσό για μια σειρά λόγους. Κυρίως διότι προσδοκούν να κατακτήσουν την Κύπρο αναίμαχτα. Προσδοκούν δηλαδή να τους την δώσουμε μόνοι μας. Με την δική μας θέληση. Μήπως κάνουν λάθος; Ασφαλώς και όχι. Δεν είναι τυφλοί! Η υψηλή στρατηγική του Μέγα Καραμανλή ήταν ότι η Κύπρος είναι μακριά. Ο επόμενος Μέγας Παπανδρέου αφού ψέλλισε κατιτί αρχές του 1980 κατέληξε στο Νταβός και στα γνωστά mea culpa. Οι επόμενοι (που έφεραν όλους τους Έλληνες στην σημερινή Άβυσσο) έψαχναν τρόπους να μας εντάξουν στην … μετά-εθνική … παγκοσμιοποίηση. Μάλιστα, αργότερα, κάποιος μάλιστα φιλόσοφός με μεγάλο γνωστικό ράμφος έγραψε στην Καθημερινή ότι εάν με το σχέδιο Αναν η Κύπρος έμπαινε στην πρωτοπορία της … μεταεθνικής εποχής (για να εισπράξει από τον υποφαινόμενο το 2003 την θέση ότι η μεταεθνική εποχή των φαντασιώσεών του είναι αέρας κοπανιστός). Για να συνεχίσουμε, οι επόμενοι Γίγαντες του «εθνικού κέντρου» αφού κάνοντας θυσία στον βωμό της παγκοσμιοποίησης την Μητρόπολη ρίχνοντάς την μέσα στον λάκκο των λεόντων της ΟΝΕ παρέδωσαν κανένα δύο Οτσαλάδες και φύλαξαν μέχρι να σκουριάσουν κάτι S300 στην Κρήτη που έπρεπε να βρίσκονται στην Κύπρο. Τα Ίμια, βέβαια, επικυρώνουν το Μεγαλείο του «εθνικού κέντρου». Η σκυτάλη στην συνέχεια πήγε σε κάτι Μεγάλους θιασώτες των βίντεο. Ακολούθησαν ακόμη πιο Μεγάλοι ηγέτες που στο όνομα της παγκοσμιοποίησης μας έφεραν το … ΔΝΤ, την τρόικα, τα μνημόνια, αφού βέβαια προηγήθηκε η σφαγή των κυπριακών τραπεζών. Κάτι
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνέχεια)
    Μεγάλοι μακεδονομάχοι έγιναν μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Είχαμε και το … σχέδιο Αναν. Φασιστικό, ανελεύθερο, αντί-δημοκρατικό και ελληνοκτόνο. Και το «Εθνικό» Κέντρο; Μα το στήριξαν όλοι οι κυβερνώντες. Πολλοί όλοι του «πολιτικού» φάσματος φανατικά. Κάποιο άλλοι σε ένα διάλειμμα βιντεοπαρακολουθήσεων ψέλλισαν κάτι περί «ας αποφασίσουν οι Κύπριοι». Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί υπέγραψαν κατάπτυστες φιλοανανικές λίστες και οι ανεκδοτολόγοι των εθνομηδενιστικών «βιβλίων ιστορίας» είχαν την Κύπρο ως κύριο πεδίο δράσης. Βέβαια, είχαμε και τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Στέκομαι μόνο στο ότι σε μια στιγμή έξαρσης είπε το μεγάλο και αιώνιο ΟΧΙ. Γλύτωσαν οι κύπριοι προσωρινά από τους Τούρκους αλλά όχι από τους … ηγέτες τους. Μάλιστα, ως γνήσιοι νεοέλληνες (δηλαδή κατακτημένοι από τα «δικά τους» ΜΜΕ) φορώντας γνήσιες νεοελληνικές κομματικές παρωπίδες –και αφού είχε προηγηθεί 76% ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν– στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ψήφισε «δεξιά» (λογικά αφού η «αριστερά» έκανε ότι μπορούσε να «ενώσει τους λαούς» που … ποτέ δεν πολεμούν ο ένας τον άλλο, έφερε την «δεξιά» που με ωφελιμιστικά κριτήρια καλλιεργημένα πολιτικά από … ΜΚΟ υποστηρίζει κάτι μορφικά πανομοιότυπο). Και ενώ γύρω μας έχουμε σεισμούς, καταποντισμούς και κατακλυσμούς και ενώ αμφότερα τα κράτη είναι γονατισμένα από τα «κατορθώματα» των «ηγετών» «του» μέσα σε τόσο κόσμο απελπισμένο και εγκαταλειμμένο κάποιοι νεόπλουτοι πάνε και ξοδεύουν λεφτά στο Καζίνο. Τι προτείνεται λοιπόν; Να φτύσουμε ακούμε την ελληνοκυπριακή κοινωνία επειδή κάποιοι ξοδεύουν εκατομμύρια. Όχι να αλλάξουμε το ολιγαρχικό, ξενοκρατικό, ξενόδουλο και ξεπουλημένο «σύστημα» αλλά να φτύσουμε την κοινωνία. Δεν χρειάζεται να γεννηθεί ο Χίτλερ για να αναβιώσει την συλλογική ευθύνη. Τα θύματα την αναβιώνουν για τον εαυτό τους. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο σοβαρά τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι οι τυχοδιώχτες ή αρρωστημένοι τζογαδόροι των καζίνων και ασφαλώς όχι η κυπριακή κοινωνία που αποτελεί θαύμα για το γεγονός ότι εγκαταλειμμένη επιβιώνει επί συναπτά 41 χρόνια. Το πρόβλημα είναι το ολιγαρχικό, μεταπρατικό και ξενοκρατικό "σύστημα". Εξ ου και πολλοί υποστηρίζουν ότι χωρίς ριζοσπαστική ειρηνική επανάσταση που θα το αλλάξει σωτηρία δεν υπάρχει. Εδώ στην Αθήνα και στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αυτή η όαση ανάλυσης βοηθά Γ. Κοντογιώργης – Προσωπικά δεδομένα – 10.5.2015 http://wp.me/p3OlPy-13J

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.