26/5/15

Παλμύρα. Γιατί ο δυτικός συνασπισμός δεν έχει καμία πρόθεση να σώσει την αρχαία πόλη

Palmyre_Pourquoi_la_coalition_occidentale
BREIZH-INFO (Γαλλία)    (μτφρ. Κριστιάν)
Ενώ το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κατάκτησε χθες ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας (Συρία) - με αποτέλεσμα την προγραμματισμένη καταστροφή της αρχαίας πόλης - μπορεί κανείς να αναρωτηθεί  γιατί ο συνασπισμός κατά του ΙΚ απέφυγε να παρέμβει.

Σε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Figaro VOX , ο Αδριανός Desuin εξηγεί ότι στην πραγματικότητα ο Συνασπισμός προτιμά να θυσιάζει την ελληνορωμαϊκή πόλη της Παλμύρας, αντί να βοηθήσει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, γεγονός που  εξηγεί την αδράνειά του.
Μολονότι ότι η αεροπορία του Συνασπισμού των Δυτικών κατά του ΙΚ συνεχίζει να βομβαρδίζει με επιτυχία τις θέσεις των τζιχαντιστών ενώπιον των Κούρδων, πράγματι δεν παρενέβη για να υπερασπιστεί την Παλμύρα. 
«Μερικές καλά καθοδηγούμενες αεροπορικές επιδρομές θα μπορούσαν να σταματήσουν ακέραια τον στρατό της Τζιχάντ. Αλλά επειδή είναι Αλαουίτες που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, τίποτα δεν θα γίνει», εξηγεί αυτός ο ειδικός γεωπολιτικός αναλυτής της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. 
Και πρόσθεσε: «Ο πολιτισμός δεν έχει σημασία, όταν υπερασπίζεται από τους «κακούς».

Για τον Αδριανό Desuin, η μάχη της Παλμύρας «αμφισβητεί το δόγμα της σιωπηρής συμμαχίας μεταξύ του Μπασάρ και του ΙΚ. Αυτό είναι το παραμύθι που αναμασούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τενόροι της «συριακής αντιπολίτευσης»: ο Μπασάρ και το ΙΚ είναι σύμμαχοι, είναι τα δύο κεφάλια της ίδιας δικέφαλους Ύδρας. 
Ενώ μάχες διεξάγονται για χρόνια από τα νομιμόφρονα στρατεύματα κατά του χαλιφάτου στο Der Ez Zor, στη Δαμασκό και αλλού, γίνονται τα πάντα για να ελαχιστοποιηθεί, αν όχι να διαγραφεί η συμμετοχή του νομιμόφρονου στρατού στον αγώνα κατά του ΙΚ».

Με πρωτοβουλία της Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 2 Ιουνίου  μια συνάντηση των χωρών μελών του συνασπισμού.
«Αλλά ποια θα είναι η μύρα της Παλμύρας σε δώδεκα ημέρες;» αναρωτιέται ο Αδριανός Desuin ο οποίος υπενθυμίζει «φτάνει μια διαταγή για να αλλάξουν την τροχιά των βομβαρδιστικών μας που βομβαρδίζουν το ΙΚ στην άλλη πλευρά των συνόρων με τη Συρία. Αν ήθελαν να θάψουν την Παλμύρα, δεν θα ενεργούσαν αλλιώς». 

Και ο συγγραφέας καταλήγει:
«Επειδή εμείς προτιμούμε να θυσιάσουμε ένα ολόκληρο τμήμα του πολιτισμού μας παρά να δώσουμε μια νίκη στον Μπασάρ, τίποτα δεν θα γίνει για να σωθεί η Παλμύρα».

Καμία έκπληξη, θα πουν μερικοί, από την πλευρά μιας κυβέρνησης που μόλις έθαψε την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.