20/5/15

Μπλόκο στη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από το Βόσπορο ζητά το Κίεβο

Την απαγόρευση της διέλευσης των πλοίων του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού από τα στενά τουΒοσπόρου ζητά από τη Δύση ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας τηςΟυκρανίας Αλεξάντρ ΤουρτσίνοφΣε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ukrinform» κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να προσθέσουν στις υπάρχουσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας νέα απαγορευτικά μέτρα: 
«Πιστεύω πως θα άξιζε τον κόπο να σκεφτούμε σοβαρά την προσθήκη νέων κυρώσεων όπως το μπλοκ διέλευσης των [ρωσικών] πολεμικών πλοίων μέσω Βοσπόρου, καθώς και την αποσύνδεση του ρωσικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από το σύστημα SWIFTκαθώς οι ρωσικές τράπεζες υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν επιθετικά πυρηνικά προγράμματα και τρομοκράτεςΘεωρώ πως θα είναι αποτελεσματικά μέτρα» λέει ο Τουρτσίνοφ.
Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης του Κιέβου, η Ουκρανία θεωρεί πρωταρχικό μέλημα την αποκατάσταση της «αντιπυραυλικής της ασπίδας» της, η οποία έχει ως κύριο στόχο την «άμυνα εναντίον της Ρωσικής εισβολής».

13 σχόλια:

  1. Για μια στιγμη για να καταλαβω...

    Δηλαδη η Ουκρανία που ΔΕΝ ειναι μέλος της ΕΕ, ουτε ειναι μέλος του ΝΑΤΟ, ουτε μας εχει κανει καποια "χαρη" στο παρελθόν (πέραν της προμήθειας καλίγραμμων στριπτιτζούδων και βιζιτουδων), ζητά από την Δύση (βλεπε Τουρκία & Ελλάδα) να μην επιτρέψουν την διέλευση του Ρωσσικού Στόλου από τα Στενά και την έξοδό τους στη Μεσόγειο?

    Κι αντε, ας υποθέσουμε πως υπάρχει μια στρατιωτική δύναμη που μπορεί να επιβληθεί επί του Ρωσσικού Στόλου και να του απαγορευσει την εξοδο... το ζητά ποιός? Η Ουκρανία? Μα είμαστε με τα καλά μας? Η Ουκρανοί δεν ήταν αυτοί που παραδίδονταν ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ στην Κριμαια και εδωσαν ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ πλοία, ναυτικές & αεροπορικές βασεις στου Ρωσσους? Οι Ουκρανοί δεν ήταν αυτοί που ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ τον όρκο που είχαν δώσει στην Πατρίδα τους και σήκωσαν λευκες σημαίες στην Κριμαία? Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν ήταν αυτοί που αντί να πολεμήσουν και να πεθανουν για την πατρίδα τους, ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ στο Ρωσσικό Ναυτικο & Αεροπορία για να εξασφαλίσουν τη ζωή και το μέλλον τους?

    ...από όσο γνωρίζω και παρακολουθώ, οι Ουκρανικές ενοπλες δυνάμεις έχουν επιτυχίες ΜΟΝΟ εναντίον ΑΟΠΛΩΝ πολιτων που τους βομβαρδίζουν με ότι έχουν και δεν εχουν - και πάλι δεν κερδίζουν.

    Αρα? Μπορούν οι Ουκρανοί να ζητούν χαρες και να υποδεικνύουν στρατιωτικά μέτρα? Εγω λέω να μείνουν σε αυτό που ξέρουν πολύ καλα να κάνουν. Βίζιτες και εξολόθρευση αμάχων - εκεί ναι, είναι σπεσιαλίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το Αιγαίο δεν μπορεί έτσι και αλλιώς να απαγορεύσει η Ελλάδα την διέλευση για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν και διεθνή ύδατα που δημιουργούν διαδρόμους μέχρι τη νότια Μεσόγειο.
      Όσο για την Τουρκία, επίσης δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεσμεύονται από την συνθήκη του Μοντρέ.

      Όλα τα υπόλοιπα λόγια, είτε δικά σας (χωρίς παρεξήγηση ελπίζω) είτε των Ουκρανών είναι χωρίς αντίκρισμα όταν μιλάνε οι διεθνείς συνθήκες.

      Διαγραφή
    2. Στρατιώτες που τρεπονται σε ατακτη φυγή (βλεπε Κριμαία), εγκαταλείπουν το πόστο τους (βλεπε Κριμαία) και αυτομολούν στο αντίπαλο στρατόπεδο για να σωσουν το τομαρι τους και την "καρριέρα" τους (βλεπε Κριμαία), δεν εχουν σχεση με "στρατευμα". Η δραση των Ουκρανικών ενόπλων δυνα΄μεων στην Κριμαια συνοψίζεται στη φραση "τρεχατε ποδαρακια μου"

      Τετοιο στρατευμα (Ουκρανία) που τρεπεται σε ατακτη φυγή ενώπιον εχθρου και βομβαρδίζει επι σκοπόν αμαχους και γυναικόπαιδα, δεν εχει ούτε Τιμή και δικαιωμα δια να ομιλει και να υποδεικνύει τρόπους πολιτικοστρατιωτικής δρασης.

      Οι ναυτοπρόσκοποι της Καλαμαριάς, οι σεκιουριταδες του carrefour και η φρουρά του Βατικανού είναι πολύ πιο αξιόμαχοι αντίπαλοι από τους Ουκρανούς.

      Διαγραφή
    3. Είναι περίεργα τα πράγματα στην Ουκρανία.Από όσα έχω ακούσει από Ρωσόφωνους Ουκρανούς που έχω γνωρίσει, ο στρατός αποτελούνταν από παλιά από Ρώσους/Ρωσόφωνους στρατιωτικούς και αυτοί δεν είχαν σκοπό να συγκρουστούν με την Ρωσία.Οπότε είναι λογικό, ο πραγματικά διαλυμένος, ουκρανικός στρατός να έχει τέτοια κρούσματα.Πόσο μάλλον στην Κριμαία που οι Ρώσοι το έπαιξαν πολύ έξυπνα και στην τελική ο πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία του Ρώσοι.
      Στην υπόλοιπη Ουκρανία πάντως υπήρχαν και σκληρές μάχες.

      ΥΓ Η φρουρά του Βατικανού είναι σίγουρα καλύτερη από πάρα πολλές στρατιωτικές μονάδες όλων των στρατών του κόσμου...Πόσο μάλλον του Ουκρανικού στρατού...

      Διαγραφή
  2. @ overlord821,

    Η πλειοψηφια των Ουκρανικων ενοπλων δυναμεων που υπηρετουσαν στην Κριμαια, καταγοταν απο την Κριμαια. Οσοι παραδοθηκαν το εκαναν για δυο λογους Α) Δεν ειχαν το ψυχικο και σωματικο σθενος να αντιπαρατεθουν με Ρωσσους και Β) Δεν ειχαν που αλλου να πανε αφου τα σπιτια τους ειναι επι της Κριμαιας. Παρολαυτα, ΑΤΙΜΑΣΑΝ τον ορκο τους. Επισης, εχε υπ οψη σου οτι η σχολη αξιωματικων του πολεμικου ναυτικου τους (η αντιστοιχη ΣΝΔ που εχει το δικο μας ΠΝ δηλαδη), οι αυριανοι ηγητορες του Στολου... υψωσαν Ρωσσικη Σημαια ΠΡΙΝ μπουν οι Ρωσσοι και ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΑΝ εθελοντικα στο Ρωσσικο Ναυτικο. ΟΛΟΙ τους! Δκτικο προσωπικο, καθηγητες και σπουδαστες! ...για να μην πω για τα πολεμικα πλοια που παραδοθηκαν ΧΩΡΙΣ να πεσει μια τουφεκια ετσι για την τιμη των οπλων. Ειναι τωρα αυτο το στρατευμα σοβαρο?

    Οσο για τις "σκληρες μαχες"... χμμμ ναι οταν βομβαρδιζεις επι μηνες ΑΟΠΛΟΥΣ και γυναικοπαιδα και καποια στιγμη οι τοπικοι πληθυσμοι θα σηκωσουν τα οπλα να αυτοαμυνθουν, ναι θα σφιξουν τα πραγματα. Και παλι ομως, ο Ουκρανικος στρατος ΧΑΝΕΙ. πολεμαει με κατσαπλιαδες και εχει απωλεσει το 80% των τεθωρακισμενων του και χιλιαδες στρατιωτες. Ειναι αυτος σοβαρος στρατος?

    Οσο για την φρουρα του Βατικανου και τους (αυτους με τις Ελβετικες παραδοσιακες στολες και τα τσεκουρια), τους ναυτοπρόσκοπους της Καλαμαριάς και τους σεκιουριταδες του carrefour, ηταν χιουμορ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που λες για την Κριμαία είναι γνωστά.Το θέμα είναι ότι προφανώς ποτέ δεν πίστεψαν στον όρκο τους.Πάντα ήταν Ρώσοι ή έτσι αισθάνονταν.Στην Κριμαία καμία εισβολή Ρώσων δεν έγινε, τουλάχιστον όχι φανερή...Κάτι τύποι με μαύρες στολές ξεφύτρωσαν...Αποδείχτηκε ότι ήταν Ρώσοι Σπέτσναζ...Αυτό όμως δεν το ήξεραν οι στρατιωτικοί της Ουκρανίας...Θεωρούσαν ότι είναι απλά επαναστάτες και δεν ήθελαν να ξεφύγει η κατάσταση σε εμφύλιο...Αυτός ήταν και ο σκοπός των Ρώσων.Να τους πλασάρουν ως ντόπιους...Έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εισβάλουν κανονικά, υποστούν την παγκόσμια κατακραυγή και κυρίως εξωθήσουν τους στρατιωτικούς της Ουκρανίας να αμυνθούν...Άρα ίσως και να είναι κάπως άδικη η όλη κρίση προς τους ΟυκρανοΡώσους στρατιωτικούς...

      Ε καλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο...Από την αρχή οι Ρωσόφωνοι είχαν υποστήριξη από τους Ρώσους όπως και οι Ουκρανοί από τους δυτικούς..Ούτε επί μήνες βομβαρδισμοί αμάχων υπήρχαν...Υπήρχαν βομβαρδισμοί πόλεων ανά περιόδους αλλά ούτε μήνες κράτησαν ούτε γίνονταν επίτηδες για να σκοτωθούν Ρωσόφωνοι.Τουλάχιστον όχι στις μεγάλες πόλεις και αυτό γιατί όλες οι μεγάλες πόλεις χρησιμοποιούνταν ως οχυρά από τους αποσχισθέντες επαναστάτες...Οι Ρωσόφωνοι αμύνθηκαν κανονικότητα και έδειξαν τα δόντια τους στους Ουκρανούς.Γενικά υπάρχουν αγριότητες νομίζω και από τις δύο πλευρές, αν και οι Ουκρανοί είναι χειρότεροι γιατί προσπαθούν να εκκαθαρίσουν την χώρα από τους Ρωσόφωνους.

      Τώρα για τις απώλειες των Ουκρανών...Αυτές είναι σχετικές, γιατί κυρίως ο στρατός αυτός ούτε πολλά τεθωρακισμένα είχε (τα περισσότερα είναι ακίνητα και ασυντήρητα πάνω από 25 χρόνια) ούτε πολλούς μαχητές.Γενικά δεν ήταν στρατός ο Ουκρανικός.Περισσότερο για εθνοφυλακή έμοιαζε...

      Διαγραφή
    2. Ετυχε να βρισκομαι στη χωρα για αρκετο μεγαλο διαστημα, να εχω επισκευτει αυτες τις "ανατολικες" περιοχες (που τωρα βλεπουμε να μαινεται ο πολεμος) απο το 2012 εως τα τελη 2013. Βρισκομουν στο Κιεβο για λιγες εβδομαδες στις αρχες 2014, την εποχη που οι "αγανακτισμενοι" ειχαν καταλαβει (για διαστημα 3-4 μηνων) την πλατεια Μεινταν Νεζελεσνια, το πιο κεντερικο σημειο της πρωτευουσας. Εντελως συμπτωματικα (και για καλη μου τυχη), επαναπατριστηκα στα μεσα Φεβρουαριου 2014 - την ιδια νυχτα η BERKUT (η αντιστοιχη ΕΚΑΜ) ελαβε εντολη να βαλλει εναντιον διαδηλωτων, με τελικο απολογισμο περαν των 130 νεκρων. Για εμενα που παρακολουθουσα επειτα τα γεγονοτα στην TV ηταν κατι απιστευτο. Μερη που περπατησα, δρομοι και γειτονιες που ηξερα, κτιρια στα οποια πηγαινα, προβαλοταν στην TV ως εμπολεμη ζωνη με ματωμενα κορμια στην ασφαλτο.

      Απο τη στιγμη που πεσαν οι πρωτες τουφεκιες στο Κιεβο, την επεμβαση των Ρωσσων στην Κριμαια και τον εμφυλιο πολεμο στα νοτιοανατολικα, μου φερνει στο νου ακριβως τα γεγονοτα που εζησε ο Ελληνισμος μετα την απελευθερωση απο τους Γερμανους και τον εμφυλιο/συμμοριτοπολεμο.

      Οι ομοιοτητες ειναι ανατριχιαστικα εκπληκτικες...

      Διαγραφή
  3. Μην λησμονείτε ότι τα Στενά είναι τουρκικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας από το 2002. Δεν ξέρω αν έχουν γίνει ενέργειες προς το ΝΑΤΟ για ν' αλλάξει αυτό, αλλά φοβούμαι πως τίποτε δεν έχει αλλάξει.

    Ύστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτε-ρικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 ονομασία των ”Στενών” σε ”Τουρκικά Στενά”. Το τουρκικό αυτό αίτημα έχει έρθει πιεστικά στους κόλπους του ΝΑΤΟ εδώ και ένα χρόνο με την Αθήνα μα ην συναινεί στην αλλοίωση της ορολογίας της διεθνούς Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά μέχρι πριν από λίγες μέρες”.
    [Ελευθεροτυπία 7 Ιουνίου 2002 – είδηση υπ’ αριθμόν 6 στην επισκόπηση του ελληνικού τύπου]
    (πηγή).

    Tο παραπάνω είναι από άρθρο της Κύρας Αδάμ και απ' ό,τι θυμάμαι, άφησε τους πάντες παγερά αδιάφορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...να αλλάξει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ..."


      Η Τουρκία μπορεί να ζητάει ότι ονομασία θέλει για τα Στενά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι της θα το δεχθούν διότι η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη ζώνη, είναι το ανάχωμα (το γνωρίζει και πάντα το εκμεταλλεύεται) κι αν χρειαστεί να τα υπερασπιστεί η Συμμαχία, οι συμμαχικοί χάρτες θα γράφουν "Τουρκικά Στενά"( "Άρα στενά συμμάχου, γι' αυτό μας φέρανε εδώ").

      Πέρα από την όποια ονομασία (άλλη εντός του ΝΑΤΟ και άλλη διεθνώς) είναι τουρκικά κι αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία αντιλαμβάνονται όλοι. Όποιος ασκεί τον έλεγχο (και είναι και νομικά κατοχυρωμένος) σε αυτόν ανήκουν.

      Γνωρίζει όμως πολύ καλύτερα απ' όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ότι λόγω της θέσης των Στενών, αν δεν τηρήσει τους όρους (ειδικά κάποιους), τις ισορροπίες που πρέπει και ορίζονται λεπτομερώς στη συνθήκη του Μοντρέ, θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. Η τελευταία φράση δεν αρκεί για να περιγράψει, σε τέτοια περίπτωση, το μέγεθος του κινδύνου. Κανένα ΝΑΤΟ δεν θα προλάβει (εγκαίρως) σε τέτοια περίπτωση όχι μόνο να υπερασπιστεί τα Στενά αλλά ολόκληρη την Τουρκία.

      Αυτό που ζητάνε οι Ουκρανοί από την Τουρκία, είναι αιτία πολέμου για τη Μόσχα. Ενός πολέμου που φυσικά δεν θα πολεμήσουν μόνο οι Ρώσοι με τους Τούρκους αλλά περισσότερες χώρες με πρώτες τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεσμεύονται ως προς αυτό (άρθρο 5 ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ, επίθεση προς ένα μέλος της συμμαχίας, θεωρείται επίθεση προς όλα τα μέλη), .

      Αυτό που δεν πέτυχαν κάποιοι(Ουκρανοί) απευθείας μόνοι τους θέλουν να το πετύχουν μέσω Τουρκίας. Αν πριν τα γεγονότα της Κριμαίας η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, τώρα θα είχαμε πόλεμο. Θα ξεκινούσε με όλα τα συμβατικά όπλα και πυραύλους με κεφαλές χημικών αερίων περιορισμένης δράσης κι ένας Θεός ξέρει αν θα σταματούσε πριν προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο και γίνουμε όλοι αστερόσκονη από πυρηνικά όπλα.

      Όταν κάποιος(Ουκρανία) ζητάει από τη Τουρκία το κλείσιμο των Στενών συμβαίνει ένα από τα παρακάτω:

      1) Θέλει τον πόλεμο (ως ρεβάνς για την Κριμαία) και νομίζει ότι το ΝΑΤΟ θα επικρατήσει άνετα της Μόσχας (και των συμμάχων της)

      2) Δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο μιας τέτοιας πράξης και θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση από την Τουρκία θα μείνει αναπάντητη από τη Μόσχα.

      3) Το λέει απλώς ως πολιτικό πυροτέχνημα για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

      Τα Στενά, όσα ορίζονται στη συνθήκη του Μοντρέ, δεν τα αγγίζει κανένας λογικός άνθρωπος διότι θα γίνει πόλεμος, όχι πάρτι (Κοσσυφοπεδίου, Κριμαίας, Γεωργίας), πόλεμος.

      Διαγραφή
    2. Γνωστά είναι αυτά, Γιώργο. Άλλος ήταν ο λόγος του σχολίου μου. Να θυμηθούμε την κατά Παπαθεμελή "ευρύπρωκτη" εξωτερική πολιτική των Σημίτη/Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας, η οποία βεβαίως συνεχίστηκε και από τούς άλλους.

      Όταν οι Ρώσοι ήθελαν να παραδώσουν τούς S-300, που φορτωθήκαμε εμείς, αντί να πάνε στην Κύπρο, για να μην δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι, πάλι οι τελευταίοι είχαν απειλήσει να κλείσουν τα Στενά στα πλοία που τούς μετέφεραν.

      Διαγραφή
    3. 1) "Γνωστά είναι αυτά, Γιώργο".

      Τα ανέφερα όλα αυτά σε συμπλήρωση των όσων είπες αλλά και ως σχολιασμό του άρθρου. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι απαραίτητο όσα γνωρίζεις εσύ, εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να τα ξέρουν όλοι. Κι άλλοι ξέρουν πράγματα που δεν ξέρουμε εμείς. Όλοι μαθαίνουμε συνεχώς.

      2) «Άλλος ήταν ο λόγος του σχολίου μου. Να θυμηθούμε την κατά Παπαθεμελή "ευρύπρωκτη" εξωτερική πολιτική των Σημίτη/Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας, η οποία βεβαίως συνεχίστηκε και από τούς άλλους»

      Τα ονόματα αυτών των δύο δεν θέλω να τα ακούω. Μέχρι και ο ίδιος ο πατέρας του ΓΑΠ είχε αγανακτήσει μαζί του για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Συνέντευξη Δήμητρας Λιάνη στον Τράγκα.

      Στο 38:05 περιγράφει το περιστατικό:

      https://www.youtube.com/watch?v=nrDOM88sOBQ

      Στην ίδια συνέντευξη σε προηγούμενο σημείο αναφέρει η Δήμητρα Λιάνη ότι ο μακαρίτης είχε καλέσει τον Λαλιώτη και του είπε να μην αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να πάει στα χέρια του Σημίτη.
      Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου(με τα αρνητικά και τα θετικά του) "έπεσε μέσα" και στους δύο.

      Διαγραφή
    4. 3) «Όταν οι Ρώσοι ήθελαν να παραδώσουν τούς S-300, που φορτωθήκαμε εμείς, αντί να πάνε στην Κύπρο, για να μην δυσαρεστηθούν οι Τούρκοι, πάλι οι τελευταίοι είχαν απειλήσει να κλείσουν τα Στενά στα πλοία που τούς μετέφεραν».

      Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν ο άλλος θελήσει να βρει κάτι σε έλεγχο θα το βρει για να εμποδίσει 1-2 πλοία. Νόμιμα. Εν ανάγκη αν είναι λόγος Εθνικής ασφάλειας της χώρας σου, σκηνοθετείς κάτι(πχ σκηνοθετείς υπόθεση ναρκωτικών και προχωράς σε κατάσχεση πλοίου, φορτίου και σύλληψη πληρώματος) και δεν τους αφήνεις να περάσουν. Αν θέλανε να τα εμποδίσουν μπορούσαν νόμιμα.
      Το να εμποδίσεις όμως ΟΛΑ τα πλοία μιας χώρας εκεί αλλάζει, γίνεται παραβίαση συνθήκης.

      Υπήρχαν δύο επιλογές για την Ελλάδα και την Ρωσία:

      α) Φορτώνεις στα εμπορικά πλοία τους πυραύλους, δηλώνεις το φορτίο(ή κρύβεις το πραγματικό φορτίο) που μεταφέρεις και πάς με «τσαμπουκά» να το περάσεις από τα Στενά. Πόσο πρακτικό είναι αυτό? Η Τουρκία σε περιμένει και φροντίζει με τον τρόπο της να μην περάσεις. Νόμιμα κι ας «χτυπιέσαι» ως Ελλάδα και Ρωσία.

      β) Είσαι ευέλικτος και τα μεταφέρεις πάλι με εμπορικά πλοία από άλλη διαδρομή.

      Επιλέγεις το αθόρυβο και πρακτικό λοιπόν.
      Όπως και να χει το τι ισχύει ακριβώς στην αεράμυνα Ελλάδας και Κύπρου δεν θα το συζητήσουμε. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε άλλωστε εμείς.

      Διαγραφή
  4. Νομιζω ότι είναι γνωστο σε ολους που στοιχειωδώς μελετουν την Ιστορια ότι η τουρκια ουδέποτε θα εμπαινε σε πολεμικες περιπέτειες για οποιονδηποτε λογο.
    Απλα παντα καιροφυλακτεί σαν υαινα να ορμησει στον ηττημενο όταν ψυχοραγει και μετα ανεβαινει μονη της στην κερκιδα των νικητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.