6/4/15

Ο Ελληνισμός χρειάζεται έναν νέο Καποδίστρια

Του Σάββα Καλεντερίδη
Σχετικό άρθρο: Η σημαία του έθνους ψηλά και στις ΗΠΑ!
Μετά την πρόσφατη αμφισβήτηση της κυριότητας 16 ελληνικών νησιών από τον Τούρκο υπουργό Αμύνης, Ισμέτ Γιλμάζ, στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα».
Η δήλωση του Έλληνα υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο εκπρόσωπος του οποίου, Τανζού Μπιλγκίτς, δήλωσε ότι «αυτή η στρεβλή αντίληψη που βρίσκεται στη βάση όλων των προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με το Αιγαίο, βλάπτει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και τη διευθέτηση των διαφωνιών σχετικά με το Αιγαίο», προσθέτοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο εντός του πλαισίου που επιβάλει το διεθνές δίκαιο».
Μετά την συνεχιζόμενη από το 1974 κατοχή του 40% της Κύπρου, η Τουρκία προωθεί αργά αλλά σταθερά τα επεκτατικά της σχέδια, που είναι ο έλεγχος του Αιγαίου, αφού προηγουμένως κατόρθωσε να αποτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. από πλευράς της χώρας μας, αφού κατέστησε γκρίζα περιοχή αυτήν των Ιμίων και αφού υποχρέωσε τον Κ. Σημίτη να αναγνωρίσει στη Μαδρίτη το 1997 ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, μεταξύ εκείνων που δεχτήκαμε στην Διακήρυξη της Μαδρίτης, το 1997, μετά από ασφυκτικές πιέσεις της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, ήταν και τα εξής:
- Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους,
- Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση…
Δηλαδή αφ’ ενός μεν αναγνωρίσαμε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, άρα, όπου ζωτικά συμφέροντα δικαίωμα υπεράσπισής τους με πόλεμο, και αφ’ ετέρου δεσμευτήκαμε να αποφύγουμε τις μονομερείς ενέργειες, άρα, να μην επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., κάτι που αποτελεί νόμιμο κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας.
Μετά την συνεχιζόμενη κατοχή του 40% της Κύπρου και το εν εξελίξει σχέδιο άλωσης του Αιγαίου που είναι σε εξέλιξη, είναι προφανές ότι είναι σχετικά πιο εύκολο για την Άγκυρα να προωθήσει τα σχέδιά της στη Θράκη, χρησιμοποιώντας τη μουσουλμανική μειονότητα, την οποία σε μεγάλο βαθμό έχει καταστήσει «εργαλείο» των επεκτατικών της στόχων. Να σημειωθεί ότι όλοι οι παραπάνω στόχοι υποβοηθούνται από ένα άλλο σχέδιο της Άγκυρας, που έχει ως στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο και την επιρροή πάνω στις εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων μεταναστών που έχουν εισρεύσει και συνεχίζουν να εισρέουν στη χώρα, για να χρησιμοποιηθούν αποσταθεροποιητικά ή ως απειλή αποσταθεροποίησης, όταν αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της Άγκυρας. Την αποστολή αυτή έχουν αναλάβει εγκάθετοι μουσουλμάνοι της Θράκης, που διεισδύουν στα τζαμιά που λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι καθοδηγούνται και υποστηρίζονται από τους μουσουλμάνους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και από τα προξενεία Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης. 
Ενώ η κατάσταση έχει ως παραπάνω και ενώ είναι σε εξέλιξη τα επεκτατικά και αποσταθεροποιητικά σχέδια της Αγκύρας, η κατάσταση για την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση, αφού η οικονομική κρίση έχει ήδη αποδυναμώσει την γεωπολιτική, διπλωματική, διεθνοπολιτική και στρατιωτική ισχύ της χώρας μας. 
Η κατάσταση δε αυτή θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, σε περίπτωση που η Ελλάδα υποχρεωθεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. και από την Ευρωζώνη, αφού τότε θα μετατραπεί σε μία οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά κατεστραμμένη χώρα. Και δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι κατά το "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται", τότε ο κίνδυνος λεηλασίας του ελληνικού θαλάσσιου και χερσαίου χώρου δεν θα περιοριστεί μόνο στην εξ Ανατολών απειλή.
Χωρίς ίχνος διάθεσης κινδυνολογίας, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το έθνος βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι απειλούνται ακόμα και τα κεκτημένα της Επανάστασης του ’21.
Τότε, ένας σημαντικός Έλληνας εκμεταλλεύτηκε τη θέση που είχε δίπλα στον ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης, έδωσε υπόσταση στο επαναστατικό κίνημα και οδήγησε το έθνος στην απελευθέρωση.
Στο πρόσφατο ταξίδι στη Νέα Υόρκη, είδαμε τον Ελληνισμό να κινητοποιεί την πολιτική ηγεσία της πόλης και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, δείγμα της απίστευτης δύναμης που διαθέτει ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ και αλλού. Είναι καιρός ο Ελληνισμός εκεί αλλά και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν ισχυρές ελληνικές κοινότητες να αντιληφθεί ότι σε αυτήν την ιστορική φάση ίσως είναι πιο ισχυρός από τον ελλαδικό Ελληνισμό, και ότι πρέπει να αναζητήσει και να βρει τρόπους κατάλληλης και αποτελεσματικής οργάνωσης, αλλά και έναν νέο Καποδίστρια, για να μην χάσουμε όσα κερδίσαμε στην Επανάσταση του 1821.
Εμείς γνωρίζουμε ότι ο νέος Καποδίστριας υπάρχει, αρκεί να αναγνώσουμε καλά την κατάσταση και να λάβουμε τα μηνύματα και τα κελεύσματα των καιρών και της ζώσας αλλά και κραυγάζουσας Ιστορίας!

23 σχόλια:

  1. Mpa !Και ποιός είναι, Σάββα μου ;
    Μήπως ο γιόκας σου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρολάρεις τὸ μπλόγκ μιὰ χαρά, ἀλλὰ δὲν θὰ σοῦ περάσει.

      Διαγραφή
    2. Κόνιον
      τι ξέρεις και δεν μας το λες;

      Διαγραφή
    3. Τίποτε δὲν ξέρω, ἀλλὰ ἡ συμπεριφορὰ ὁμοιάζει πολύ (τί ὁμοιάζει εἶναι) μὲ αὐτὴν τῶν λεγομένων τρόλ, δηλαδή, γράφει κάτι ἐπίτηδες, τὸ ὁποῖον ξέρει ὅτι θὰ ἐνοχλήσῃ πολὺ τοὺς ἄλλους καὶ θὰ γίνῃ συζήτησις ὄχι γιὰ τὸ ἄρθρο ἀλλὰ γιὰ τὰ λεγόμενά του. Ἡ λογικὴ λοιπὸν λέει, αὐτὰ ποὺ εἶπα στὸ σχόλιο konion 5 Απριλίου 2015 - 5:31 μ.μ.

      Διαγραφή
    4. Οποιος κ να ειναι ,με το καλο κ μετα θα των σκοτωση καποιος ολιγαρχης γιατι θα του κοψει τα τεραστια προνομια, με τη βοηθεια των καλοθελητων βεβαιως εξωθεν

      Διαγραφή
  2. Anty Soph
    δεν ξέρω από πού πιάνεσαι για να λες τέτοια ευτελή πράγματα;
    Από πού προκύπτει μια τέτοια συμπεριφορά, για να δικαιολογείσαι να λες κάτι τέτοιο.
    Γιατί τέτοιος ξεπεσμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι υπάρχει αρκεί όπως τότε να τον καλέσουν οι ίδιοι οι Έλληνες απαλλαγμένοι από επιρροές πρεσβειών και προσανατολισμένοι αποκλειστικά προς το εθνικό συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καποδίστριας δεν προέκυψε από παρθενογέννηση αλλα από έναν Ελληνισμό που και ισχυρός ήταν ως οντότητα αλλά και που θεωρούσε ως ύψιστη αρχοντιά την προσφορά στο σύνολο,σήμερα ουκ αν λάβοις Καποδίστρια παρά του μη έχοντος. Και κάτι ακόμα, από αυτά που ξέρουμε για τον Καποδίστρια, την ζωή του, την συμπεριφορά του, το ήθος του, την δικαιολογημένη αυταρχικότητά του προκειμένου να φτιαχθεί κράτος έντιμο και προκομμένο, μπορούμε άνετα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι αν ζούσε σήμερα θα δεχόταν προσβολές ανάλογες με αυτές που δέχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έτσι για να έχουν τα γραπτά μας μια κάποια σχέση με την πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δεν χρειαζόμαστε νεο Καποδίστρια (που θα επιβίωνε ακόμα λιγότερο απο τον πραγματικό) ,αλλα Ιβάν τον Τρομερό! Τσεκούρι ,φωτία και παλούκι ,να ξεβρωμίσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Anty Soph ψυχραιμία!
    Ελπίζω και εγώ πάντως να υπάρχει και να έρθει γρήγορα και φυσικά να μην έχει το τέλος του.
    Κύριε Σάββα, έχετε κάποιον υπ'όψιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ένας νέος Καποδίστριας δεν θα έρχονταν με συνθήματα του τύπου "λεφτά υπάρχουν" και "επιστροφή στην προ του 2009 κατάσταση της ρεμούλας και της λαμογιάς". Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα έπαιρνε την εξουσία στα χέρια του, γιατί με εκλογές δεν θα έφτανε ούτε το 5%. Δική μου υπόθεση είναι ότι αυτός ο νέος "Καποδίστριας" θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία της χώρας μόνο μετά από μία τραγική καταστροφή της πατρίδας μας αφού θα έχει πρώτα διαψευστεί κάθε ελπίδα και όνειρο του Έλληνα για εύκολο χρήμα από δανεικά και λαμογιές. Έχουμε το κακό σαν λαός να επιλέγουμε πάντα τον πιο δύσκολο και καταστροφικό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αναφορά σε έναν Καποδίστρια έχει έναν συμβολισμό.
    Άλλωστε η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, παρά μόνον ως φάρασα.
    Απλά, στο άρθρο προσπάθησα να παρουσιάσω ομοιότητες και παραλληλισμούς του τότε και του τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Savva,

    I have commented on the messianic quest many times. There is no GREAT in the horizon. As far as building bridges with the Omegeneia, there is no doubt it is long overdue. We have to include them first in the election process. While most countries allow their citizens who live abroad to vote at local embassies, consulates, etc we don't. If somebody wants to vote they have to travel to Greece.

    Without the proper mechanisms to influence and participate in the decision making arena, there is no hope for healthy, worthy candidates to raise to the top. Leaders come and go. Even Alexander. The true legacy lies in institutions and ideals that lead us to perfection.

    Also, yes, Andy's comment was a bit rude, but Savva you give the impression that he is the candidate you are talking about. This is the 5th or 6th time I am commenting along the same lines in related articles in less than 2 months. WE MUST SUPPORT THE EXISTING GOVERNMENT. If hope dies with it, we will have to wait 200 yrs to see a political movement that has the peoples's support and bring positive change.

    SYRIZA might pave the road for new leaders not only to emerge, but also to be recognized whey their time comes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
      Η συμετοχή της Ομογένειας στις εθνικές εκλογές είναι ένα τεράστιο ζήτημα, όπως επίσης τεράστιο ζήτημα είναι αυτό της ελληνικής παιδείας, που σε πολλές περιπτώσεις λείπει, με αποτέλεσμα να χάνεται ο Ελληνισμός μέσα σε ξένα έθνη και κοινωνίες.
      Όσο για την κυβέρνηση, την στηρίζουμε, κάνοντας όμως κριτική.

      Διαγραφή
    2. Savva, thank you for your response. You have always been a gentleman. The root of the education problem lies with the Church. A plan was submitted years ago to allow quasi private Greek schools to operate using teachers from Greece, but the plan met the objections of the Archibishop. No more details on the motives.
      As far as true leadership within the Greek American community, I do not see it. There are very well connected, successful businessmen, but nothing else. A recent example is the street bearing Iakovos name. In Astoria?????? We had Obama's support and acknowledgement of the help Iakovos provided to MLK and instead of choosing Manhattan or even better a street in Harlem (much bigger political gains for the Greek American politicians and Greece), we chose our little ghetto community.
      We need people to do the groundwork first. Tasks a, b, c..... Towards a strategy.

      Διαγραφή
  10. Ο καθε λαος εχει την ηγεσια που του αξιζει/επιλεγει. Ο νεος Καποδιστριας -ο οποιος θα επρεπε να ξεβολεψει πολυ κοσμο- δυσκολα θα επιβιωνε (κυριολεκτικα-μεταφορικα). Το πιθανοτερο ειναι να τον αναζητησουμε οταν συμβει μια εθνικη τραγωδια και ο πολιτικος κοσμος (και οι επιχειρηματιες/λαμογια/προδοτες) θα θαφτει οριστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης έχει τοποθετηθεί πολύ σωστά, έχει αντιληφθεί καταστάσεις που ούτε οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες δεν μπορούν να συλλάβουν. Και ο οποιοσδήποτε από το Εθνικό κέντρο μιλάει για τους απόδημους πρέπει να είναι προσεκτικός και όχι αγνώμων. Ο μόνος σίγουρος σύμμαχος της Ελλάδας είναι οι ομογενείς. Είναι ανιδιοτελείς σημαιοφόροι των ελληνικών δικαίων, χωρίς να αποσκοπούν σε ανταλλάγματα. Η φωνή τους είναι καθαρή και πατριωτική, ασχέτως του ότι όλες οι Κυβερνήσεις του πλήγωσαν και τους αδίκησαν. Η ομογένεια δεν έχει κόμματα σε μια εποχή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Τη στιγμή που οι Έλληνες ζουν μέσα σε μια εξαθλίωση ο Ελληνισμός των ΗΠΑ συμμετέχει, συμπάσχει και στηρίζει με κάθε τρόπο, να βγει η Ελλάδα από τα αδιέξοδα που κάποιοι δημιούργησαν. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσέχουμε αυτά που γράφει ο κ.Γαλατουλας.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ. Σάββα,
    Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας είναι ο Έλληνας! Θυμηθείτε την ρήση του ααχιεπισκόπυ Χριστόδουλου για την κατσίκα του γείτωνα!
    Ποτέ δεν ομονοήσαμε. Ποτέ δεν δεχτήκαμε κάποιον καλύτερο από το άτομό μας! Και όσο ανεβαίνουμε στην ιεραρχία, όποια ιεραρχία, τόσο αυτό γίνεται πιο έντονο. Να δούμε την συμπεριφορά των κατά καιρούς πολιτικών αρχηγών!! Από τον ποτέμνηστο Καραμανλή μέχρι τον ΑΠΑΠ, τον σημίτη, τον ΓΑΠ μέχρι και τον σαμαρά! (ξέρω, πάω κόντρα στα αισθήματά σας αλλά έτσι βλέπω το πρόσφατο παρελθόν). Τί πιο ωραίο θα ήταν αν, λέω αν όλοι αυτοί βρισκόντουσαν μαζί και απο κοινού απεφάσιζαν για το καλό της Ελλάδας και όχι της καρέκλας τους...
    Μπορούν να γραφτούν τόμοι και τόμοι για το θέμα της απανταχού ελληνικής ομογένειας και της συνδρομής της αλλά σας ερωτώ: Εάν έίσαστε ομογενής και βλέπατε την απάτη, την ασυδοσία, της μέχρι προδοσίας συμπεριφορά της επίσημης εκάστοτε Κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας θα θέλατε ποτέ να δώσετε έστο και 1 ευρώ στην Ελλάδα, αφού θα γνωρίζατε ότι θα χανόταν σε τράπεζα εξωτερικού στο όνομα κάποιου εφοπλιστή, καναλάρχου, εργολάβου κ.λ.π.;
    Άλλο λοιπόν τι ονειρευόμαστε και άλλο η φρικτή πραγματικότητα!

    Σταματώ εδώ επειδή πονάω όσο τα σκέφτομαι. Και μη μου πείτε ότι είναι απαισιόδοξα. Η αλήθεια πονάει.

    γ.κ.

    Υ.Γ. Δείτε ένδειξη στα όσα γράφω το πιο πάνω αηδιαστικό σχόλιο για τον Σταύρο! Για ένα παιδί που φιλοδοξεί να παιδεύσει το Έλληνα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ.

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Έλληνες πατριώτες (που γνωρίζουν) απευθυνόμενοι σε έναν εν ζωή εθνικό ήρωα αισθάνονται δέος και πρώτα απ'όλα δείχνουν σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αξιοτιμε Κε Σαββα Κ.,
    στο δημοσιευμα αυτο θα ηταν φρονιμο να εβαζες γεγονοτα και πραγματα σε καποια σειρα οπου στο τελος, οποιος τελος παντων εχει προφητικες ικανοτητες ας αποκαλυψει ποιος ειναι ο νεος οψιμος ...Καποδιστριας....Συνεχιζουμε να εχουμε την αναγκη ενος Μεσσια;
    Αμετρητα ειναι τα λαθη των πολιτικων μας οσο αφορα την εξωτερικη πολιτικη εναντι της γειτονος Τουρκιας οπου ειχες και προσωπικη εμπειρια. Αυτα εφειλονται σε ελληνες πολιτικους η τουλαχιστον τοιουτων υπηρετουντων στο ελληνικο Κοινοβουλιο και οχι σε ξενο!
    Δεν καταλαβαινω πχ την προσπαθεια να αναφερεις ...η κατάσταση για την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση, αφού η οικονομική κρίση έχει ήδη αποδυναμώσει την γεωπολιτική, διπλωματική, διεθνοπολιτική και στρατιωτική ισχύ της χώρας μας...
    Νομιζω πως ετσι οδηγεις την σκεψη και τις προσπαθειες μας μπροστα σε τετελεσμενα γεγονοτα η εκθετεις ανηλημενες αποφασεις μεσω υποβολεων!
    Αυτο ειναι λαθος σταση και πληροφορηση!
    Στην παρουσα κατασταση οφειλει καθε Ελληνας και καθε μελλος την ελληνικης κοινωνιας να λαβει υπευθυνα ρολο ωστε να αποφευχθουν δυσαρεστα στην χωρα, αισθανομενος πατριωτικα και το τι σημενει να χασει η χωρα μας με την σημερινη της επικρατεια την εθνικη της κυριαρχια.
    Στην κακιστη πολιτικη που ασκησε η μητροπολη εναντι της Ομογενειας, ειναι και το οτι ποτε δεν εδωσε την αναγκαια προσοχη στα αιτηματα μας πχ στους μεταναστες της Ευρωπης και δη στην Γερμανια. Ουτε καν το εκλογικο δικαιωμα της ψηφου δια της επιστολης. Το δημοσιο τοτε πληρωνε δεκαδες αργοσχολων υπαλληλων στα εκαστοτε προξενεια και αλλου! Η Ομογενεια στην Αμερικη η την Αυαστραλια δεν πιστευω να ειχαν καλυτερη μεταχειρηση.Οτι πετυχαν το κατορθωσαν μονοι, με τους φορεις τους εκει. Αυτα ειναι σοβαρα λαθη Κε Σαββα, διοτι σημερα καταλαβαμε ποσο χρησιμος ειναι ο ελληνισμος της διασπορας οταν προ παντων βαηθαμε να οργανωθει σωστα!

    Παρολα αυτα,ειναι ακομα στο χερι μας και στο χερι καθε πατριωτη να συνεισφερουμε ωστα το καραβι της διακυβερνησης, χωρις σκοπιμα λαθη , να μπει στη σωστη τροχια. Με υπευθυνους πολιτικους και ορθολογιστικη προσπαθεια, ολα κατορθωνονται. Τουτο ειναι το διακυδευμα ολων των εποχων!
    Πιστευω πως,καθε Καποδιστριας το ιδιο θα ελεγε, περαν βεβαια και του τεχνοκρατικου σκελους της αυτοδιοικησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεοντή
      το άρθρο γράφτηκε με αφορμή επίσκεψή μου στη Νέα Υόρκη.
      Εκεί διαπίστωσα και είδα ιδίοις όμμασιν τη δύναμη της Ομογένειας και αναζήτησαν τον Καποδίστρια όχι για να διοικήσει την Ελλάδα, αλλά για να χρησιμοποιήσει τη δύναμη και την επιρροή του, να εμπνεύσει το έθνος και να βοηθήσει την πατρίδα.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι Ελλαδίτες θα αφεθούμε στο έλεος της κρίσης και θα περιμένουμε τον ... μεσία!

      Διαγραφή
  16. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.