9/8/18

Τούρκος Στρατηγός: Εμείς καίγαμε τα Τζαμιά! …Η «Ιστορία επαναλαβάνεται;»

Μπορεί να πέρασαν χρόνια απο το 1964, μπορεί η Κύπρος να έχει πληρώσει πολύ σκληρά την διχόνοια αλλά μήπως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ;

Μήπως οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες στη Θράκη που  αλωνίζουν ετοιμάζουν κάτι άλλο; Και πέρυσι έγινε περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο …τυχαία βγήκε τώρα ο Ντεντέ και κάνει λόγο για Μολότοφ;
Για θυμηθείτε την Ιστορία : Όταν οι Τούρκοι παραδέχονταν οτι καίγανε τζαμιά στην Κύπρο, για να ξεσηκώσουμε τους Τούρκους κατά των Ελλήνων.
sampri_girmimpesogloy_toyrkoi_kaigane_ta_tzamia_sthn_kypro.preview

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια ομολογία του Τούρκου στρατηγού ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου πως πριν από το 1964, κατά τις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο, Τούρκοι πυρπόλησαν μουσουλμανικό τέμενος προκειμένου να υποδαυλίσουν το μίσος των Τουρκοκυπρίων κατά των Ελληνοκυπρίων.
Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο HABERTURK για τη δράση της υπηρεσίας του, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε:
«Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί.
32Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο». Στα κατεχόμενα, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε πως δεν ευσταθούν οι δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού, αν και παραδέχτηκε ότι Τούρκοι τοποθέτησαν τη βόμβα στο τουρκικό Γραφείο Τύπου το 1958 στη Λευκωσία, αλλά δικαιολογήθηκε ότι η ενέργεια αυτή δεν κατευθυνόταν από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, «αλλά ήταν μια πράξη δύο νεαρών Τουρκοκυπρίων» και ο ίδιος πληροφορήθηκε την αλήθεια για τους δράστες, έπειτα από επτά χρόνια.
Ο ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης ΤΜΤ Χασάν Κεσκίν δήλωσε ευθαρσώς: «Αν ο στρατηγός προέβη στη δήλωση αυτή, σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Φερντί Σογέρ καυτηρίασε την ομολογία Γιρμιμπέσογλου, λέγοντας: «Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Κύπρο. Οι προβοκατόρικες ενέργειες της εποχής αποσκοπούσαν στην πόλωση κα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ξένων».
Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινωνικής Δικαιοσύνης Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν τζαμιά για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ότι αυτό ήταν έργο του τουρκικού βαθέως κράτους, το οποίο παρουσίασε ως δράστες τους Ελληνοκυπρίους. Πρόσθεσε, όμως, ότι «και το βαθύ κράτος των Ελληνοκυπρίων έκαψε εκκλησίες και παρουσίασε ως δράστες τους Τουρκοκυπρίους.
Αυτοί είναι οι λόγοι που προκάλεσαν τους πολέμους στο νησί», ισχυρίστηκε. Η εφημερίδα «Αφρίκα» προβάλλει την ομολογία του Τούρκου στρατηγού υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Εμείς βομβαρδίσαμε τα τζαμιά». Αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση κατά των τζαμιών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ το 1962 και γράφει ότι οι δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν θα αποκάλυπταν τους δράστες, γι’ αυτό και δολοφονήθηκαν το 1962.
Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από την κυπριακή κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις Γιρμιμπέσογλου, ενώ από τα κυπριακά κόμματα μόνο η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία τονίζει: «είναι εξόχως αποκαλυπτική, αλλά κυρίως διδακτική η ξετσίπωτη ομολογία του Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, απόστρατου στρατηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην στελέχους της διεύθυνσης ανορθόδοξου πολέμου στην Τουρκία, ότι υπήρξε εμπρησμός από τους ίδιους τους Τούρκους τζαμιού στην Κύπρο για να δημιουργηθούν αισθήματα μίσους κατά των Ελλήνων».
Η ανακοίνωση προχωρεί και σε έμμεση αναφορά της «φωτογραφίζει» το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι η ομολογία είναι διδακτική «για όσους τα τελευταία χρόνια ανιστόρητα υποστηρίζουν ότι δήθεν ευθύνεται ο κυπριακός Ελληνισμός για την τουρκοανταρσία του 1963-64 και όσα ακολούθησαν».
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι «η κυνική ομολογία του Τούρκου απόστρατου στρατηγού θα συνετίσει όσους με εθνική απερισκεψία προσπαθούν να διαστρέψουν την ιστορική αλήθεια και να δημιουργήσουν αισθήματα συλλογικής ενοχής στον κυπριακό Ελληνισμό».

9 σχόλια:

  1. Τελικα οι δυστυχεις τουρκαλαδες είναι σε βαθεια καταθλιψη από την φοβερη απαξιωση που τους δειχνουμε ώστε τους βλεπω να τρεχουν στους ψυχιατρους,ξερεις τι είναι να ομολογεις τα εγκληματα που εχεις κανει και να μην σε παιζουν πουθενα;.Ουτε τα 10 λεπτα δημοσιότητας που ολοι δικαιούμαστε δεν παιρνουν.
    Στο τελος βλεπω να τα ομολογουν σε πληρωμένες διαφημησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τουρκόφιλος Γεώργιος Π. δεν θα μας γράψει κάποιο σχόλιο για να δικαιολογήσει τους τούρκους και να θάψει τους Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραητηρείστε ότι γίνεται αναφορά στην στάση του ΑΚΕΛ, όπου υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι δήθεν ευθύνεται ο κυπριακός Ελληνισμός για την τουρκοανταρσία του 1963-64 και όσα ακολούθησαν. Πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι που είναι μέλη του ΑΚΕΛ αλλά και όχι τους στηρίζουν, δεν ντρέπονται ούτε στο ελάχιστο;;;Πραγματικά αναρωτιέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν ντρέπονται και σαν Ελληνας της Κύπρου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μέχρι σήμερα το Ακελ προσπαθεί να δημιουργήσει Κυπριακή Εθνική συνειδηση χρησιμοποιώντας τοις δικαιολογιες των Τούρκων ότι για όλα φταίνε οι Ελληνοκύπριοι και η προσπάθεια Ένωσης με την Ελλάδα. Το αστείο όμως στην όλη υπόθεση και συνάμα τραγικό για τον Ελληνισμό είναι το γεγονός ότι στη απέναντι πλευρά των Τουρκοκύπριων δεν υπάρχει κάποιο κόμμα η τουλάχιστον προσπάθεια δημιουργίας κυπριακής συνείδησης που να αντιστοιχεί με την Ακελικη. Το Ακελ κατάφερε μέσα απο λάθος των εκάστοτε Ελληνικών αλλα και Κυπριακών κυβερνήσεων να χωρίσει τον Κυπριακό Ελληνισμό σε Κύπριους και Ελληνοκύπριους.

      Διαγραφή
    2. Δούρειος ίππος αγαπητέ...Και δυστυχώς έχουμε το προνόμιο να έχουμε τέτοιους αρκετούς σε σχέση με τους Τούρκους...

      Διαγραφή
    3. "Λέμε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ" - Δημήτρης Χριστόφιας, aka Καταστρόφιας...

      Διαγραφή
  4. Ως προς τα του ΑΚΕΛ:Ισχύει ό,τι ακριβώς και με το ΚΚΕ,αλλά και με τους λεγόμενους αντιρρησίες συνείδησης,τους Χιλιαστές-μάρτυρες του Ιεχωβά κ.λπ.:Ενεργούν--άλλοι από καθαρή βλακεία,είναι περιστατικά ψυχιατρικά οι περισσότεροι εξ αυτών και άλλοι βέβαια,οι ηγεσίες--σαν να μην βλέπουν τί γίνεται γύρω στην περιοχή,αλλά και στον κόσμο γενικά."Εγώ διαχωρίζω τη θέση μου είμαι διεθνιστής,είμαι ειρηνιστής,είμαι φίλος με όλους,κ.λπ. κ.λπ."Οπωσδήποτε οι ηγεσίες έχουν δεύτερες σκέψεις,να κληθούν όταν επικρατήσουν οι διεθνιστές,τρομάρα τους. Μόλις αρχίσουν τα όργανα,σώστε τα παιδιά μου,τους γονείς μου και δεν ξέρω τί άλλο...Ωραίοι τύποι!
    ΥΓ.Οπως αποδείχτηκε από όσα έγιναν στον ελληνικό εμφύλιο,πολλοί και από τα ηγετικά κλιμάκια του ΚΚΕ,με βάση μαρτυρίες συμπολεμιστών και συντρόφων τους,ανήκαν κανονικά στην ψυχιατρική ανάλυση και θεραπεία.Πρόσφατη,δε περίπτωση μπορεί ο απλός πολίτης να σκεφτεί την υπόκλιση και τους τεμενάδες του Λαφαζάνη--επί συριζα--στον Πούτιν.Ο καημένος ο Λαφαζάνης έμεινε στης ΕΣΣΔ τα χρόνια.Ξέχασε ότι Πούτιν ίσον καπιταλισμός άγριος και αυταρχικός.Είπαμε όμως,μια φορά βλάκας και κολλημένος για πάντα βλάκας και κολλημένος.
    ΥΓ2.Οσα μπορεί εδω να θεωρηθούν προσβλητικά δεν αφορούν στους πιο πάνω αναφερόμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ενδιαφερον Γλιτς οτι λες.Ειδικα το ψυχιατρικο μερος.Νομιζω εχεις δικιο αρκετο.Τιμια ομως ισχυει και στους αλλους.Τους αντιποδες.Ακριβως το ιδιο.Η νοσος ειναι μεσα στους ανθρωπους.Οτι αρωμα και να φορανε.Ραγιαδες εχεις μανα γη..σκυφτους για το χαρατσι...( Κ.Παλαμας) Ταχα οι πλουσιοι πετρελαιαδες της χωρας μας τι ειναι ?? Οχι μονο οι φτωχοι...Ψυχιατρικες περιπτωσεις....Κοιτα φατσες και βγαλε συμπερασμα...και συμπεριφορες...Κανω λαθος ?? Καλα ασε τις γυναικες τους...εκει θελεις ...κρακ....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.