18/4/15

Μοσκοβισί: Στις 11 Μαΐου η Ελλάδα ή θα συμφωνήσει ή θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Αμεση συμφωνία με τους δανειστές ζήτησε o ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών
Μοσκοβισί: Στις 11 Μαΐου η Ελλάδα ή θα συμφωνήσει ή θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας
Τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου έθεσε ως «αποφασιστική» στιγμή για το αν η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε μία νέα σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ή θα αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στους Financial Times, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
«Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα είναι και η καθοριστική», ανέφερε.

«Έχουμε δύο συναντήσεις που είναι σημαντικές. Η συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Ρίγα δεν πρέπει να πάει χαμένη, πρέπει να είναι μία χρήσιμη στιγμή, στην οποία θα δούμε σταθερή πρόοδο όσον αφορά σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, και μετά στην επόμενη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου, που οπωσδήποτε πρέπει να είναι αποφασιστική», δήλωσε ο Μοσκοβισί, ενώ για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές υποστήριξε πως δεν έχουν υπάρξει «αρκετά ακριβείς», προσθέτοντας: «Δε μιλάμε για το τίποτα. Μιλάμε για πράγματα, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε πρόοδο».

Όσο για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ο Μοσκοβισί ήταν κατηγορηματικός: «Αν η ακεραιότητα δεν διατηρηθεί, σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών και άρα είναι πιο αδύναμο από πριν, και θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης”, υπογράμμισε, και εξήγησε: “Η Grexit θα ήταν κακή για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, κακή για τους Έλληνες, κακή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, φυσικά και θα ήταν κακή. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν κακό. Επομένως, το σύνθημα μας είναι, όχι στην Grexit».
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Το όχι στην Grexit να μην το συνταυτίζει με την φτώχεια της Ελλάδος ειδάλλως...ΝΑΙ στην Grexit...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ που φτάσαμε δεν έχει σημασία πλέον πώς θα ονομάζετα το συναλλακτικό μας μέσον. Η ζημιά που έχει γίνει εδώ και 35 χρόνια όχι μόνο στις υποδομές του κράτους αλλά και στις υποδομές του μυαλού μας, καθ' ενός ξεχωριστά, είναι ανυπολόγιστη και σχεδόν μη αναστρέψιμη. Επί πλέον τα τελευταία 5-6 έτη κατεξευτελιστήκαμε παγκοσμίως και αυτό είναι επίσης ανυπολόγιστη ζημία. Θα πάρει 2 γενεές να αποκατασταθεί μια σχετικά καλή εικόνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες διεθνώς ακόμα και στο επίπεδο του καθημερινού ξένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς δεν μιλάει σε μας, κυρίως.

    Διαβάστεμε προσοχή τι λέει ο επίτροπος οικονομικών.

    «Αν η ακεραιότητα δεν διατηρηθεί, σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ενιαίο νόμισμα. Είναι απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών και άρα είναι πιο αδύναμο από πριν, και θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης”

    Βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.