27/3/15

Σκέτη μπυραρία η Lufthansa. Δεν είχε πάρει μυρωδιά τι συνέβαινε με το Lubitz.

Νέο στοιχείο σοκ: Ο Lubitz είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το γιατρό αλλά έκρυβε την ασθένειά του και πήγαινε κανονικά για δουλειά
Νέο στοιχείο σοκ: Ο Lubitz είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το γιατρό αλλά έκρυβε την ασθένειά του και πήγαινε κανονικά για δουλειά
- Νέες αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις με 150 νεκρούς
- Βρέθηκε στο σπίτι του σκισμένο σημείωμα αναρρωτικής άδειας για την ημέρα του δυστυχήματος
- Είχε κρύψει την κατάσταση της υγείας του από την εταιρία και το γεγονός πως έπαιρνε ξανά τελευταία φαρμακευτική αγωγή!
- Μετά από τέσσερις ώρες ερευνών στο σπίτι του δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας
- Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική με φοβίες και κρίσεις πανικού
- Ο Andrea Lubitz επρόκειτο να παντρευτεί του χρόνου αλλά η μνηστή του τον εγκατέλειψε

Η κρυφή ζωή του Andreas Lubitz αποκαλύπτεται σιγά σιγά μόνο που οι αποκαλύψεις για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας έρχονται αργά για τους 149 ανθρώπους που παρέσυρε μαζί του στο θάνατο όταν την περασμένη Τρίτη αποφάσισε να ρίξει το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Οι αποκαλύψεις πως έπασχε από κατάθλιψη ξεκίνησαν την Πέμπτη μετά τη δήλωση σοκ του εισαγγελέα της Μασσαλίας πως ο συγκυβερνήτης της πτήσης ήταν εκείνος που εκμεταλλεύθηκε την απουσία του πιλότου από το κοκπιτ για να ρίξει στο αεροπλάνο.

Τώρα έρχεται στο φως ακόμη ένα νέο στοιχείο σοκ: ο Λούμπιτς είχε αναρρωτική άδεια για την ημέρα του δυστυχήματος αλλά έσκισε το χαρτί του γιατρού και εμφανίστηκε κανονικά στη δουλειά του. Αυτό ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Γερμανίας. Όλα προκύπτουν μετά την 4ωρη έρευνα που έγινε στο σπίτι του στο Ντίσελντορφ.

Βρέθηκαν επίσης έγγραφα πως έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. "Το γεγονός πως ανάμεσα στα έγγραφα που βρέθηκαν ήταν σημειώματα, σκισμένα, για αναρρωτική άδεια και για την ημέρα της τραγωδίας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο συγκυβερνήτης έκρυψε την ασθένειά του από τους εργοδότες του", ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.

"Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του", επισημαίνεται.

Δεν βρέθηκε όμως κανένα σημείωμα αυτοκτονίας ούτε και στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του.

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Οι αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη του Airbus A320, Andreas Lubitz, τον άνθρωπο που φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο σε δύσβατη περιοχή των Άλπεων, δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega στη Γαλλία, ο 28χρονος πιλότος είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική με κρίσεις πανικού. Ήταν η περίοδος που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ο Λούμπιτς φέρεται να έπασχε από φοβία και κρίσεις πανικού. Το γνώριζαν όλοι. Οι κάτοικοι του Μοντεμπάουρ όπου μεγάλωσε και έμεναν οι γονείς του ακόμη και η ίδια η Lufthansa. Όπως tweet-αρε η Μαρία Δεναξά, ο φάκελός του η εταιρία είχε γράψει «να παρακολουθείται τακτικά».

Τελευταία εξέταση τον Ιούλιο


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, στο ιατρικό πιστοποιητικό του 28χρονου υπήρχε η σημείωση "SIC" που σημαίνει "ειδική τακτική ιατρική εξέταση". Όμως δεν διευκρίνισε αν αυτό αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

"Εχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή "SIC", δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. "SIC σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι αναφέρεται". Δεν επιβεβαίωσε ούτε και την πληροφορία που δημοσιεύτηκε στη Bild πως η ένδειξη "SIC" είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Η ερωτική απογοήτευση

Νωρίτερα, διεθνή ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης ήταν αρραβωνιασμένος και επρόκειτο να παντρευτεί του χρόνου. Έμενε με τη σύντροφό του σε ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ. Είναι άγνωστο πότε χώρισαν και τι έχει συμβεί μεταξύ τους αλλά όλοι μιλούν για ερωτική απογοήτευση που ίσως τον οδήγησε στη μαζική δολοφονία.

Η αστυνομία ερευνούσε επί τέσσερις ώρες το σπίτι του στο Ντίσελντορφ αλλά και το πατρικό του στο Μοντεμπάουρ. Έφυγαν με κούτες ή σακούλες γεμάτες έγγραφα, υπολογιστές, λαπτοπ, προσωπικά αντικείμενα και περιμένουν πως ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται η απάντηση στο ερώτημα γιατί ο 28χρονος έριξε το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το Spiegel ανάμεσα στα έγγραφα που κατάσχεσε η αστυνομία είναι και ένα που αποδεικνύει ότι ο Lubitz ήταν ψυχικά άρρωστος.

Bild: Ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση
Πριν από έξι χρόνια, ο Λούμπιτς είχε περάσει βαριά κατάθλιψη, είχε διακόψει την εκπαίδευσή του ως πιλότος και από τότε βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild.

Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή τρομοκρατία. Φαίνεται όμως πως ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πριν από έξι χρόνια είχε περάσει βαριά κατάθλιψη και από τότε βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild.



Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus πέρασε "ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο" το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Από τότε, ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε "ιδιαίτερη και τακτική ιατρική" θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.
Η Daily Mail υποστηρίζει πως ο 28χρονος ήταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση τον τελευταίο 1,5 χρόνο και είχε προταθεί να εξεταστεί από ειδικούς πριν πετάξει. Αλλά, συνεχίζει το δημοσίευμα, όλως περιέργως πέρασε όλα τα ψυχολογικά τεστ και αργότερα θεωρήθηκε ικανός να πετάξει!


Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα αφού ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας, Κάρστεν Σπορ είχε παραδεχτεί πως οι πιλότοι της Lufthansa δεν υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ αφού προσληφθούν και πως ο Λούμπιτς είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του ως πιλότος. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του το 2008, τη διέκοψε, την ξεκίνησε ξανά αργότερα, δούλεψε πρώτα ως αεροσυνοδός και στη συνέχεια, το 2013, άρχισε να πετάει με τα Airbus της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Bild την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε "από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους".

Ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληφθούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους Γάλλους ερευνητές.

newsit       Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ο άνθρωπος ήταν κατα συρροή δολοφόνος ηθελλημένα.Τα δε ψυχοφάρμακα που λένε ότι έπαιρνε τα αντικαταθληπτικά και όπως διάβασα Prozac είναι στη λίστα της FAA με τα φάρμακα που επιτρέπεται να παίρνουν οι πιλότοι στις ΗΠΑ ! Μπορείτε να τη βρείτε στο ίντερνετ.Η κατάθλιψη,η αγχώδης διαταραχή και η κρίση πανικού όπως και το σύνδρομο επαγγελματικού στρες είναι ασθένειες που επιτρέπεται να έχουν οι πιλότοι και να πετούν με 3μήνη αξιολόγηση και ειδικές αναρωτικές άδειες.Ανικανότητα υπάρχει μόνο στους πιλότους μαχητικών και αυτή θα αρθεί.Ο άνθρωπος ΗΘΕΛΕ και έριξε το αεροπλάνο δεν το έκανε εξαιτίας της ασθενείας του ! Μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα που είχε σκεφτεί από παιδί όπως λέει και η bild σήμερα και που είχε ταξιδέψει μόνος του πρόσφατα στις Γαλλικές Άλπεις για να επιλέξει το σημείο.Μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα και όχι για έγκλημα "ψυχοπαθούς".

    Εδώ μπορείτε να βρείτε τη λίστα της FAA : http://www.leftseat.com/medcat1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.