3/3/15

Ο Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Το Ιράν αποτελεί απειλή για όλο τον κόσμο

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΑΧΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
Ο Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Το Ιράν αποτελεί απειλή για όλο τον κόσμο
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ομιλία του ενώπιον των μελών του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι το Ιράν και η ηγεσία του αποτελούν απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, αλλά για όλο τον κόσμο και ζήτησε να αναληφθεί δράση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Το καθεστώς του Ιράν αποτελεί σοβαρή απειλή, όχι μόνο για το Ισραήλ αλλά και για την ειρήνη σ όλο τον κόσμο», είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στους γερουσιαστές που παρακολουθούν την ομιλία του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για να σταματήσει η πορεία του Ιράν με σκοπό την κατάκτηση, την υποδούλωση και την τρομοκρατία» είπε ο Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκινώντας λίγο νωρίτερα την ομιλία του στο Κογκρέσο ανέφερε ότι παρότι η εμφάνισή του ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης, ο ίδιος ουδέποτε είχε την πρόθεση να δώσει πολιτική χροιά στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

«Λυπάμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την παρουσία μου εδώ ως πολιτική» είπε ο Νετανιάχου. «Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κογκρέσου.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το Ισραήλ εκτιμά την υποστήριξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει για τη χώρα του.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Τι νόημα έχει η νίκη κατά του Ι.Κ. αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά;

«Καλύτερα καθόλου συμφωνία παρά εκείνη που συνάπτεται σήμερα» 
Η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού έχει δημιουργήσει ζήτημα στις σχέσεις Τελ Αβίβ - Ουάσιγκτον, καθώς προγραμματίστηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, του Ρεπουμπλικανού Τζον Μπένερ, χωρίς συνεννόηση με τον Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Μια νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, εάν το Ιράν αφεθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα ήταν νίκη σε μια μάχη με ταυτόχρονη ήττα στον πόλεμο, ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των ΗΠΑ, οι οποίες συναποτελούν το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο κ. Νετενιάχου υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει από το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία σε διεθνή κλίμακα και να απειλεί με ισοπέδωση το Ισραήλ.

«Μεταξύ αυτής της κακής συμφωνίας, που οδηγεί αναπόφευκτα σε ένα πυρηνικό Ιράν, καλύτερα να μην υπάρξει καθόλου συμφωνία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους, καταχειροκροτούμενος από το μεγαλύτερο μέρος των γερουσιαστών και βουλευτών των ΗΠΑ.

«Ακόμη και αν το Ισραήλ χρειαστεί να σταθεί μόνο του, θα το κάνει. Αλλά γνωρίζω ότι δεν είναι μόνο του. Έχει δίπλα του τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», κατέληξε ο κ. Νετανιάχου.
Η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού έχει δημιουργήσει ζήτημα στις σχέσεις Τελ Αβίβ - Ουάσιγκτον, καθώς προγραμματίστηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, του Ρεπουμπλικανού Τζον Μπένερ, χωρίς συνεννόηση με τον Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Κύριος στόχος της ομιλίας ήταν να πειστούν οι ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Νετανιάχου, έχει ως στόχο τη δημιουργία πυρηνικής βόμβας.

Πίσω από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κάθονταν, προεδρεύοντες της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπένερ και ο επίσης Ρεπουμπλικανός προσωρινός πρόεδρος της Γερουσίας Όριν Χατς.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 

2 σχόλια:

  1. Παραδέχομαι τους Εβραίους που μας έχουν φτάσει όλους σε ένα σημείο να μην μπορείς να εκφέρεις άποψη γι'αυτούς με το φόβο της κατηγορίας του αντισημιτισμού, του φασισμού, του θολοπροοδευτισμού, του φονταμενταλισμού και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος. Αυτοί έχουν το δικαίωμα πάντως να επισυνάψουν το οτιδήποτε για τους υπόλοιπους λαούς, χωρίς να λογοκριθούν, απλά να κάθονται οι άλλοι και να ακούν τις μπούρδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. no one wants iran to develop nuclear power.
    not the russians not the chinese not Israel and definately not any christian european country like my beloved Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.