3/3/15

Νέα Γενοκτονία διαπράττουν οι τζιχαντιστές με τη βοήθεια της Τουρκίας

Χιλιάδες πρόσφυγες εκτοπίζονται και βιάζονται πριν να εκτελεστούν από τους τζιχαντιστές
Εκατό χρόνια μετά τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσυρίων, Αρμενίων από τους Τούρκους, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με τη σειρά τους επιδίδονται σε μια νέα γενοκτονία αυτή των Ασσυρίων χριστιανών που ζουν στη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με τον Πήτερ ΜπετΜπάσου του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Ασσυριακού Πρακτορείου, το Ισλαμικό Κράτος δολοφονεί, απαγάγει εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά, καίει εκκλησίες των Ασσυρίων.

«Πρόκειται για γενοκτονία, δεν υπάρχει άλλη λέξη για αυτό» έγραψε ο ΜπετΜπάσου.

«Σβήνουν έναν ολόκληρο λαό από τη γη του στην οποία κατοικεί εδώ και 6.764 χρόνια» είπε, σημειώνοντας ότι είναι τραγική ειρωνεία που όλα αυτά συμβαίνουν στην 100η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
«Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στους Ασσύριους στη Συρία το 2015, την 100η επέτειο από την γενοκτονία Ασσύριων, Ελλήνων και Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους. Τότε 750.000 Ασσύριοι σκοτώθηκαν, 500.000 Έλληνες του Πόντου και 1,5 εκατ. Αρμένιοι» υπογραμμίζει ο ΜπετΜπάσου.

Εξάλλου όπως λέει οι τζιχαντιστές ξέρουν πολύ καλά πότε χρονολογικά κάνουν τα εγκλήματά τους. «Όταν το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στην Κοιλάδα της Νινευή στο Ιράκ πέρυσι εξαναγκάζοντας 200.000 Ασσύριους να εκτοπιστούν, ήταν 7 Αυγούστου δηλαδή η Ημέρα των Ασσύριων Μαρτύρων» εξήγησε, εκτιμώντας πως οι τζιχαντιστές με αυτές τις βιαιότητες θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι θα καταστρέψουν «τα θεμέλια του ανθρώπινου πολιτισμού» μια και ο πολιτισμός ξεκίνησε από τη Μεσοποταμία.

Ο Πήτερ ΜπετΜπάσου προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα σύντομα, διαφορετικά θα υπάρχουν άσχημες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο. «Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να βρει το κουράγιο να δεχθεί τη δύναμη της ηθικής του ανωτερότητας και να δράσει» διαφορετικά, είπε «θα βυθιστεί στο σκοτάδι».

Τμήμα σύνταξης Pontos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.