11/3/15

ΝΑΤΟ: Ένταξη της ΠΓΔΜ μόνο αν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για την ονομασία με την Ελλάδα

Συνάντηση του γγ της Συμμαχίας με το Σκοπιανό πρωθυπουργό
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ παραμένει η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης με την Ελλάδα στο πρόβλημα του ονόματος, δήλωσε ο γγ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε πως θεμελιώδη αρχή του ΝΑΤΟ αποτελεί η συναίνεση και ότι για την ένταξη μίας χώρας στη Συμμαχία απαιτείται ομόφωνη απόφαση και από τις 28 χώρες-μέλη.

Παράληλλα, εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τόνισε ότι η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων εξαρτάται από το σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, την εμπιστοσύνη στη λειτουργία του κράτους δικαίου και από την ελευθερία του Τύπου.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι οι αξίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα της έκφρασης του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως η Συμμαχία πιστεύει πως αυτές θα γίνουν σεβαστές από την ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ παραμένει πάγια επιλογή της χώρας και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» της Συμμαχίας.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.