7/3/15

Πρώτη φορά αριστερά και τόσο θρασύδειλα και άνανδρα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά την αναντιστοιχία λόγων και έργων στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, όπου η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα όσα διεκήρυσσε επί χρόνια και προεκλογικά, υπέγραψε δια του αρμόδιου υπουργού την παράταση της δανειακής σύμβασης και άρα του αγγλικού δικαίου και της παραίτησης ασυλίας του ελληνικού κράτους στις απαιτήσεις των δανειστών, ακριβώς τα ίδια παρατηρούμε να διαδραματίζονται με έναν κωμικοτραγικό τρόπο στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.
Η αρμόδια υπουργός, η οποία δεν έχει ακόμα ορκιστεί, συμμετέχει σε υπηρεσιακές συσκέψεις με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να καθοριστεί η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μια τέτοια σύσκεψη (18/2) συμμετέχουν και οι σύμβουλοι της υπουργού που τυπικά δεν υπάρχει, όπως επίσης και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ των οποίων και ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας, προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Με βάση τα αποφασισθέντα στην εν λόγω σύσκεψη, η σύμβουλος της τυπικά ανύπαρκτης υπουργού, ζητεί με υπηρεσιακό σημείωμα από τον αρμόδιο κλαδάρχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εκδώσει εφαρμοστική διαταγή, την οποία ο υποστράτηγος Νίτσας εκδίδει υπό τον γενικό τίτλο «Νέα πολιτική σχετικάμε τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» και κοινοποιεί στον κ. Πανούση αλλά και σε όλους τους αρμοδίους.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και συγκεκριμένα οι συνοριοφύλακες, μόλις λαμβάνουν τη διαταγή, η οποία λέει ότι δεν θα συλαμβάνονται πλέον οι ξένοι που εισέρχονται λαθραία στην πατρίδα μας, κοινοποιούν το θέμα, το οποίο άλλωστε δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει μυστικό. Στη συνέχεια το έγγραφο πέφτει στα χέρια δημοσιογράφου του Σκάι, ο οποίος και το κάνει πρώτο θέμα.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κάνει σκληρή δήλωση για την εφαρμογή της διακηρυγμένης πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και ακολουθεί μια αλληλουχία ανανδρίας, δειλίας, υποκρισίας και νεοσταλινισμού από στελέχη της κυβέρνησης, από το επίσημο προπαγανδιστικό της έντυπο και από μερίδα δημοσιογράφων που αντί να υπηρετούν την αλήθεια, έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο της λασπολογίας και της σπίλωσης προσώπων και συνειδήσεων.
Φαίνεται ότι ορισμένοι στο Μαξίμου, στην κυβέρνηση και στα προπαγανδιστικά της μέσα δεν έχουν απαλλαγεί από τα σταλινικά τους σύνδρομα και προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα ένα καθεστώς μετασοβιετίας.
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το ίδιο βράδυ οι… εγκέφαλοι του Μαξίμου μιλούσαν για σκευωρία και προβοκάτσια Σαμαρά, τίτλο που υιοθέτησε την επομένη το πρωί το επίσημο όργανο προπαγάνδας του κυβερνητικού κόμματος, ενώ άλλη στρατευμένη εφημερίδα τη μεθεπόμενη άνοιγε τον αριστεροασφαλίτικο φάκελο φρονημάτων του υποστρατήγου, χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό!
Μπορεί ορισμένοι να έκαναν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής της μετασοβιετίας, με διαρροές και στημένα δημοσιεύματα, όμως η πιο τραγική φιγούρα της υπόθεσης ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε συνέντευξη τύπου για να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, αφού δεν γνώριζε ότι τα λεωφορεία ξεφορτώνουν τους μετανάστες που βγαίνουν από την Αμυγδαλέζα στην πλατεία Ομονοίας, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν στις κάμερες ότι θα μείνουν στο δρόμο, ενώ υποτίθεται ότι απελευθερώθηκαν υπό τον όρο ότι θα δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας και κάθε μήνα θα παρουσιάζονται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα!!!
Η κατάσταση του κ. Πανούση επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι ενώ ήταν ο ίδιος αποδέκτης και το γραφείο του ήταν από τους πρώτους που πήρε το έγγραφο, δήλωνε άγνοια γι’ αυτό και σπίλωνε δημοσίως την τιμή και την υπόληψη ενός υφισταμένου του, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απολογηθεί. Την ίδια στιγμή, μοίραζε στους δημοσιογράφους ένα ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο φερόταν σύμβουλος της τυπικά ανύπαρκτης υπουργού να δίνει εντολή στον υποστράτηγο να εκδόσει το εν λόγω έγγραφο.
Με άλλα λόγια, κάρφωνε την κ. Χριστουδουλοπούλου, ενώ σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κυβέρνηση που λειτουργεί εύρυθμα, θα έπρεπε οκ. Πανούσης να δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με την ως άνω κυρία, για να πειστεί ο κόσμος ότι έχουμε κυβέρνηση και πολιτική για το μεταναστευτικό.
Τουναντίον, η κ. Χριστοδουλοπούλου, την ίδια μέρα που ο κ. Πανούσης έδωσε τη συνέντευξη, μιλούσε με δημοσιογράφους «ατύπως» και κάρφωνε τον συνάδελφό της ως υπεύθυνο για την τραγελαφική κατάσταση που προέκυψε για το θέμα.
Και να μην το γνωρίζει η ίδια η κυβέρνηση, φρόντισε να της το θυμίσει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ* ότι το μεταναστευτικό είναι αν όχι πιο σοβαρό ίσως εξ ίσου σοβαρό πρόβλημα με την οικονομία.
Και η εικόνα που έδειξαν οι δυο υπουργοί είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και σε μια κανονική χώρα δεν θα είχαν θέση στην κυβέρνηση. Αυτοαναιρέθηκαν.


*Ο κ. Ζεϋμπέκ δήλωσε στο ημιεπίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ότι στην Αθήνα κατοικούν 700 χιλιάδες μουσουλμάνοι, για τους οποίους πρέπει να κατασκευαστούν όχι ένα αλλά πολλά τζαμιά! Με την πολιτική της νέας κυβέρνησης ο αριθμός αυτός σύντομα θα ξεπεράσει το εκατομμύριο!

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

63 σχόλια:

  1. Έτσι εξηγείται και γιατί έκρυψαν η κρύφτηκε η κυρια Χριστοδουλίδου. Συγχαρητήρια για τα "νέα" ήθη της κυβέρνησης, για την "αλλαγή". Όταν λέγαμε και γράφαμε ότι ψηφίσατε μια από τα ίδια, ψηφίσατε νέο ΠΑΣΟΚ μιλάγατε για επαναστάσεις, ελπίζω να έχετε την ικανότητα να καταλάβετε ποσο θύματα είστε! Εκτος και αν είστε αμετανόητοι σαν τον Πρετεντέρη αλλα από την άλλη μεριά!

    Σε 40 μέρες απέτυχε στις συνομιλίες για την οικονομία και δε με ενδιαφέρει εμενα το mnhmoniako η "αντιμνημονιακο", αλλα το ότι χειρίστηκε εντελώς εσφαλμένα τη διαπραγματευτική διαδικασία kaigonta ουσιαστικά το χαρτί της διαπραγμάτευσης, μετέτρεψε τη χωρα σε ξέφραγο αμπέλι καλώντας στη χωρα όλα τα δίκτυα της τρομοκρατίας και της σωματεμπορίας, έδωσε "φωτοπουλεικες" αυξήσεις στη ΔΕΗ κάτω από το τραπέζι και έκανε και κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις με κριτήριο την κομματική ταυτότητα και ετοιμάζεται να διαλύσει και την παιδεία ως άλλος Παπανδρέου!

    Συγχαρητήρια λοιπόν στη Νέα Κυβέρνηση γιατί απέδειξε σε 40 μέρες ποσο παλιά είναι! Βεβαια εδώ δεν μπόρεσε να τιμωρήσει μια ομάδα για επεισόδια και τελικά οδηγήθηκε στη "Σολομώντεια" λύση να τιμωρήσει όλη την Ελλάδα, τι άλλο να περιμένει κανεις....Μια ατέλειωτη φαρσοκωμωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από που προκύπτει ότι υπεγράφη αρμοδίως (ξανά εννοείται) το αγγλικόν δίκαιο ;

    " Η κυβέρνηση υπέγραψε δια του αρμόδιου υπουργού την παράταση της δανειακής σύμβασης και άρα του αγγλικού δικαίου και της παραίτησης ασυλίας του ελληνικού κράτους στις απαιτήσεις των δανειστών"

    Από το "άρα" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς, αφού δεν έγινε γνωστή κάποια αλλαγή στους όρους της συμβάσεως.

      Διαγραφή
    2. Σαφώς προκύπτει. Αν διαβάσεις τα πρωτότυπα κείμενα, θα καταλάβεις τι παραμύθι μας έχει πουλήσει η προπαγανδιστική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάμε:

      1. Με την επιστολή του της 18ης Φεβρουαρίου προς το Eurogroup, ο Βαρουφάκης ζητάει την επέκταση του "Master Financial Facility Agreement".
      Ακριβής διατύπωση στα αγγλικά: "The Greek authorities are now applying for the extension of the Master Financial Facility Agreement"
      Πηγή: http://www.spiegel.de/media/media-35954.pdf

      2. Με τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου το αίτημα γίνεται δεκτό και συμφωνείται η επέκταση του "Master Financial Facility Agreement".
      Ακριβής διατύπωση στα αγγλικά: "The Eurogroup notes, in the framework of the existing arrangement, the request from the Greek authorities for an extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement (MFFA), which is underpinned by a set of commitments [...]
      Πηγή: http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2015/02/150220-eurogroup-statement-greece/

      3. Σε αυτό το περίφημο "Master Financial Facility Agreement" (που είναι η δανειακή σύμβαση) δηλώνεται ρητώς (άρθρο 14 παρ. 2) ότι τα συμβαλλόμενα μέρη αναγνωρίζουν και αποδέχονται την ύπαρξη και τους όρους του Μνημονίου.
      Ακριβής διατύπωση: "The Parties to this Agreement acknowledge and accept the existence and terms of the MoU, the EFSF Funding Guidelines and the EFSF Investment Guidelines as the same may be amended, supplemented or updated from time to time".
      Πηγή: http://www.efsf.europa.eu/attachments/efsf_greece_fafa.pdf
      Ακριβής διατύπωση στα ελληνικά: "Τα Μέρη στην παρούσα Σύμβαση αναγνωρίσουν και αποδέχονται την ύπαρξη και τους όρους του Μνημονίου, των Κανόνων Χρηματοδότησης του ΕΤΧΣ, και των Κανόνων Επένδυσης του ΕΤΧΣ ως αυτό τροποποιείται, συμπληρώνεται ή ενημερώνεται κατά καιρούς.
      Πηγή: νόμος 4060/2012 (ΦΕΚ 65 Α), με τον οποίο κυρώθηκε η δανειακή σύμβαση. Μπορείς να τον βρεις στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr) στις "Αναζητήσεις" με τον αριθμό νόμου ή ΦΕΚ

      4. Όπως λέει το προοίμιο της δανειακής σύμβασης (MFFA), ο όρος "Μνημόνιο" παραπέμπει τόσο στο Μνημόνιο Ι (νόμος 3845/2010, ΦΕΚ 65 Α) όσο και στο "Μνημόνιο ΙΙ" (νόμος 4046/2012 (ΦΕΚ 28 Α). Και τα δύο Μνημόνια περιέχουν την αποδοχή του αγγλικού δικαίου και την παραίτηση από την κρατική ασυλία.
      Ακριβής διατύπωση: "13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
      "1. Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο
      2. Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
      3. [...]
      4. Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων [...]"
      Πηγή: Εθνικό Τυπογραφείο (www.et.gr και αναζήτηση με αριθμό νόμου ή ΦΕΚ)

      ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Συμφωνώντας την επέκταση της ισχύος της δανειακής σύμβασης (MFFA) η κυβέρνηση Τσίπρα συμφώνησε φυσικά και την επέκταση του άρθρου 14 της σύμβασης, με την οποία αναγνωρίζονται και γίνονται δεκτοί οι όροι του Μνημονίου. Όλα τα υπόλοιπα, τα περί διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο, είναι κουτόχορτο (για όσους το τρώνε).

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις αναφορικά με την εξ επαγωγής επανυπογραφή των συμβάσεων για το αγγλικό δίκαιο.

      Είναι αρκετά κατατοπιστικές για το πόσο σκληρά διαπραγματεύτηκαν και τι ακριβώς υπέγραψαν οι Γερμανοτσολιάδες το 2012.

      Βέβαια επιχαίρεστε για το πως δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να ξεφορτωθεί αυτά τα βάρη η σημερινή κυβέρνηση.

      Όμως η ιστορία έχει σημειώσει ήδη ποιοί πούλησαν την χώρα στην Ευρωμαφία της Γερμανίας.

      Διαγραφή
    4. "Είναι αρκετά κατατοπιστικές για το πόσο σκληρά διαπραγματεύτηκαν και τι ακριβώς υπέγραψαν οι Γερμανοτσολιάδες το 2012."

      Ότι και οι Γερμανοτσολιάδες το 2015...

      Διαγραφή
    5. Dimitri,

      Ο φανατισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Έκανες μία ερώτηση και σού απάντησα. Επί της απαντήσεώς μου και ασχέτως του τι γράφουν οι άλλοι και ποιος πούλησε τι και πότε, έχεις κάτι να ανταπαντήσεις;

      Διαγραφή
  3. Αριστερός σημαίνει επαναστάτης και μαχητής κατά του κατεστημένου, του φθαρτού και ανέντιμου. Όταν εκλέχτηκε η νά κυβέρνηση (εγώ δεν τους είχα ψηφίσει). ευχήθηκα να πάει καλά για το καλό της Πατρίδας. Τα έργα και οι μέρες τους όμως είναι τέτοια που, ούτε σχέση έχουν με την αριστερά και αποδεικνύουν καθημερινά ότι κι αυτοί είναι προϊόν της σάπιας κουλτούρας που ταλάνισε για δεκαετίες τη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύει το μέγεθος όχι μόνο της ανικανότητας του αλλά και πόσο επικύνδινος είναι. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση αλλά αμπέλι ξέφραγο. Ξεγέλασαν τον Ελληνικό λαό με απατηλές υποσχέσεις και του υφάρπασαν τη ψήφο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σαρηγιάννη,

    Πρέπει να διαφωνήσω στο υφάρπαξαν, δε γίνεται να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές 40 χρονια και κάθε φορα να λέμε μας ξεγέλασαν! Ξέραμε και πρέπει να παραδεχτούμε το σφάλμα που διαπράξαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oυτε και γω ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ,αλλα ηθελα να δω τι σκοπευουν να κανουν και να μην τους κατακρινω χωρις λογο.Τελικα οι ανθρωποι ειναι ανικανοι,ετρεξαν να παρουν την εξουσια χωρις να εχουν σχεδιο.Και ο Τσιπρας,σαν τυχοδιωκτης,για να τα εχει καλα με ολους,εβαλε στην κυβερνηση ανθρωπους απο την εθνομηδενιστικη πτερυγα του κομματος.Τ αποτελεσμαατα τα βλεπουμε.Ποιος κυβερναει αυτον τον τοπο,ο Τσιπρας η η Τασια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και των λαθρομεταναστών, είναι γνωστή και ιδιαίτερα ανησυχητική. Κρίσιμα ανησυχητική για την εθνική υπόσταση της πατρίδας μας.
    Όμως το έγγραφό που κυκλοφόρησε, μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
    Το έγγραφο καθορίζει μια άλλη πολιτική από την ισχύουσα για το χειρισμό των λαθρομεταναστών. Μια πολιτική που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τη καθορίσει αυθαίρετα ένας απλός κλαδάρχης – υποστράτηγος της αστυνομίας, αλλά ούτε ο ίδιος ο αρχηγός της. Η πολιτική διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης αποτελεί ζήτημα της πολιτείας και καθορίζεται από τον υπουργό δημόσιας τάξης. Ως εκ τούτου θα πρέπει να απαντηθεί με βάση ποιες γραπτές ή προφορικές οδηγίες και κατευθύνσεις, ο υποστράτηγος - κλαδάρχης εξέδωσε την αναφερομένη διαταγή. Υπήρχαν τέτοιες οδηγίες - κατευθύνσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου; Αν υπήρχαν, επιβαλλόταν το σχέδιο εγγράφου – διαταγής να είχε προσκομιστεί στο γραφείο του υπουργού προκειμένου να διαπιστώσει ο πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας ότι οι κατευθύνσεις του έχουν αποτυπωθεί σωστά στη διαταγή που θα εκδοθεί. Και ακόμη επιβαλλόταν το εισηγητικό σημείωμα το οποίο θα συνόδευε το έγγραφο, να το μονογράψει ο υπουργός. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί ένα τόσο σημαντικό έγγραφο να εκδίδεται από ένα κλαδάρχη. Κατά την άποψη μου, αυτό το έγγραφο θα έπρεπε να έχει ως τελευταίο υπογράφοντα τον αρχηγό της αστυνομίας.
    Ανεξάρτητα όμως των παραπάνω, προκαλεί θυμηδία ότι ο κλαδάρχης – υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε το έγγραφο ύστερα από πιέσεις ή ένα σημείωμα που έλαβε από την σύμβουλο μιας μη υπάρχουσας (θεσμικά) υπουργού, ενός άλλου υπουργείου. Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένα στρατιωτικά δομημένο σώμα και ο κάθε αξιωματικός στη κλίμακα της ιεραρχίας έχει από πάνω του ένα διοικητή – προϊστάμενο τις εντολές του οποίου και μόνο εκτελεί. Τουλάχιστο με βάση το δικό μου στρατιωτικό κώδικα, μου φαίνεται πολύ περίεργο (για να μη πω κάτι χειρότερο) ότι ένας κλαδάρχης της αστυνομίας συνέταξε ένα έγγραφο με βάση τις υποδείξεις μιας κυρίας ενός άλλου υπουργείου.
    Και από τη στιγμή που στο υπόψη ζήτημα εμπλέκονταν δύο υπουργεία, από πού έως που ο κλαδάρχης – υποστράτηγος εξέδωσε ένα έγγραφο – διαταγή, μείζονος εθνικής σημασίας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών προϊσταμένων των δύο υπουργείων, η οποία να επιβεβαιώνεται με την υπογραφή τους.
    Δύο απαντήσεις έχω για το αναφερόμενο ζήτημα:
    Ή ο κλαδάρχης – υποστράτηγος της αστυνομίας στηρίχθηκε σε συζητήσεις και εξέδωσε αυθαίρετα μια διαταγή για δημιουργήσει πρόβλημα στη κυβέρνηση, ή η Ελληνική Αστυνομία είναι ένα μπάχαλο όπως και το υπόλοιπο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αξιότιμος ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ , βάζει το όλο θέμα στις σωστές του διαστάσεις, αναφέροντας όλη την νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται στις δημόσιες και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

      Δραττόμενος της ευκαιρίας, τον ευχαριστώ προσωπικά ακόμη μια φορά, για τα εξαιρετικά του άρθρα τόσο για την Μικρασιατική Εκστρατεία, όσο και για γενικότερα στρατιωτικά θέματα τα οποία κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. http://e-amyna.com/?p=13816#comment-27328

      Η νόμιμη διαδικασία στην Ελλάδα πολλές φορες είναι πολύ σχετική ειδικά όταν υπουργοί θέλουν να καλύψουν τα νώτα τους....

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Αλέξανδρε,

      Πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ...... τα νώτα ..... που αναφέρεις!

      Εν τω μεταξύ ο λαός ψήφισε! Γνώριζε τι πρόκειται να επακολουθήσει αλλά ψήφισε!

      Τώρα δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται, καθ' όσον θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά!

      Εμείς όμως τι φταίμε!!!

      Μου θυμίζει την Σχολή Μηχανικού, όπου αναγκάστηκα μέσα σε μια μέρα να φτιάξω το κρεβάτι και να τακτοποιήσω τα ατομικά μου είδη έξη (αριθ. 6) φορές, επειδή ο Συμμαθητής μου …… «Μάριο ντ’ Αγκρίνι» δεν έφτιαχνε το κρεβάτι του σωστά!

      Τουλάχιστον στο φιλμ “Full Metal Jacket” οι συστρατιώτες πεζοναύτες του άσχετου φουκαρά χοντρούλη τον έδειραν χτυπώντας τον με μαξιλαροθήκες γεμάτες σαπούνια και έβαλε μυαλό.

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  7. Διαβάζοντας κάποιος τέτοια ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ κείμενα μόνο ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΑΗΔΙΑ μπορεί να νιώσει. Ποιοι τα γράφουν αυτά; Ποιοι τα διαβάζουν και ποιοι συμφωνούν μαζί τους;
    Τώρα όσο ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη η θεσμοθέτηση Κομισάριου Τύπου για να βάλει φρένο και μυαλό στους λιβελογράφους που προσπαθούν να πλήξουν το κύρος του ΛΑΟΦΙΛΟΥΣ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ και να διαταράξουν την νιρβάνα του Λαού μας σπέρνοντας ψεύδη και διχόνοια εξυπηρετώντας σκοτεινούς, ιδιοτελείς και δόλιους σκοπούς. Όμως να μην ανησυχούν οι συνωμότες και έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Ο καιρός γαρ εγγύς... Η λαϊκή ετυμηγορία θα πέσει σαν πύρινη ρομφαία στα άδεια κεφάλια τους και θα συντρίψει τα αντιδραστικά μυαλά τους.
    ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΤΕΣ....!!!

    ΥΓ. Επαναλαμβάνω το αίτημά μου προς τον ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ.Γίνεται να με βάλεις στη ΔΕΗ; Έστω και στην ΕΡΤ...δεν έχω πρόβλημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρματιστή
    Πριν βγάλει το έγγραφο ο υποστράτηγος προηγήθκαν οχλήσεις της συμβούλου της υπουργου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στη σύσκεψη της 18ης Φεβρουαρίου. Μετά τον επισκέφθηκε στο γραφείο του η σύβουλος με τον προιστάμενο του κλαδάρχη αντιστράτηγο .......άκη. Του έδωσαν το κείμενο για να κάνει το έγγραφο. Και μετά εξαφανίστηκαν. Γι αυτό μιλάω για ανανδρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σάββα

      Δεν εκφράζω αμφιβολίες ότι συνέβησαν τα όσα αναφέρεις. Το σχόλιο μου αφορά τη διαδικασία έκδοσης ενός εγγράφου μείζονος σημασίας που αφορά τη διαχείριση ενός ευαίσθητου εθνικά ζητήματος. Ακόμη και αν ο κλαδάρχης της Ελληνικής Αστυνομίας εκτέλεσε διαταγή του προϊσταμένου του αντιστράτηγου, «όφειλε – έπρεπε – επιβαλλόταν» να προσκομίσει το σχέδιο της διαταγής, συνοδευόμενο από «φύλλο ενημερώσεων – εισηγήσεων», στον προϊστάμενό του αντιστράτηγο για έγκριση και υπογραφή, εφόσον αυτός θα ήταν και ο τελευταίος υπογράφων. Αν και όπως πιστεύω, ένας τέτοιας σημασίας έγγραφο θα έπρεπε να έχει την έγκριση και υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

      Σε καμιά περίπτωση οι κλαδάρχες (των επιτελείων ΓΕΕΘΑ, ΣΞ, ΠΑ, ΠΝ και ΕΛΑΣ) δεν μπορεί να είναι οι τελευταίοι υπογράφοντες και μάλιστα για έγγραφα μείζονος σημασίας που αφορούν τη γενικότερη πολιτική της χώρας.

      Τι πρέπει να δεχθώ; Ότι ο κλαδάρχης – υποστράτηγος και ο προϊστάμενος του αντιστράτηγος, ενήργησαν για αυτό το μείζον ζήτημα χωρίς να ενημερώσουν τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ; Είναι δυνατό να «έγραψαν» τον Αρχηγό τους; Ή να πιστέψω ότι ήρθε στον κλαδάρχη ένα σούργελο ενός άλλου υπουργείου και του επέβαλε τη θέλησή της;

      Τη γνώμη μου την είπα. Δεν πιστεύω ότι κλαδάρχης – υποστράτηγος δεν γνώριζε τη βαρύτητα της διαταγής που υπέγραψε και ότι αυτή θα δημιουργήσει ζήτημα. Ίσως και να του τα είχαν «πρήξει». Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συνέβη δείχνει ότι η σαπίλα έχει προχωρήσει πολύ βαθιά.

      Διαγραφή
  9. Το λαθρομεταναστευτικό είναι το αληθινό μας πρόβλημα. Η οικονομική κρίση είναι το παραπέτασμα καπνού που απαιτείται για να περάσουν γενοκτόνα μέτρα. Δυστυχώς η πείνα και η ανέχεια που διαρκώς εξαπλώνονται δεν θα μας επιτρέψουν να το αντιληφθούμε πριν τα πράγματα γίνουν μη αναστρέψιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εμένα δεν μου άρεσε καθόλου το περιεχόμενο του εγγράφου,και με ικανοποίηση είδα να το μαζεύουν. Αν όντως έτσι μεταχειρίστηκαν τον αξιωματικό τότε πράγματι πρόκειται περί αθλιότητας και η ''υπουργός'' καλύτερα να πάει σπίτι της πριν καν ορκιστεί.
    Το κακό είναι ότι το περιεχόμενο του εγγράφου απηχεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Σύριζα,το οποίο ψηφίστηκε απο τους πολίτες,με τη διαφορά όμως ότι συγκυβερνά με άλλο κόμμα,όπως επίσης είναι αμφίβολο αν η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την πολιτική αυτή,το αντίθετο θα έλεγα.
    Όσοι όμως αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση θα έπρεπε να χαίρονται με το γεγονός ότι το απέσυρε και μάλιστα πανηγυρικά! Είναι πολύ καλό σημάδι.
    Η Ευρώπη πάντως,για άλλη μια φορά απούσα,βλέποντας ότι η αποθήκη που λέγεται Ελλάδα καλά κρατάει...!!!

    Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τους αφήσουμε να πάνε εκεί που επιθυμούν,αλλά όπως είχε γράψει και η Πιπιλή,είναι πολλά τα λεφτά!!!

    ΥΓ
    Για πόσο ακόμα πιστεύετε ότι θα μπορούμε να τους κρατάμε; Για 1 χρόνο ακόμη,5,10,100; Για πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σαββα υπαρχει εκτίμηση για το πόσοι απο δαύτους αποτελούν οργανωμένους πυρήνες εν υπνώσει?
    Άκουσα για μερικές δεκάδες χιλιάδες και ανατρίχιασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το χρέος ή τον Σόιμπλε όσο κινδυνεύει από θρασύδειλους προδότες-εν-αγνεία εντός των τειχών δηλαδή κ. Χριστοδουλοπούλου & Πανούσης. Γιατί οι οικονομίες έρχονται και παρέρχονται ενώ οι μετανάστες έρχονται, μένουν και πολλαπλασιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ορφέα
    ο κάθε μουσουλμάνος είναι εν δυνάμει κίνδυνος, γιατί έτσι είναι η φύση αυτής της θρησκείας.
    'Εχω ζήσει σε μουσουλμανική χώρα και τους ξέρω.
    Πόσο μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει γνωστό σχέδιο της Τουρκίας για να τους χρησιμοποιήσει.
    Θα χάσουμε τη χώρα μας χωρίς να πέσει ντουφεκιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όπως ο Μουσουλμάνος Αμπντουλάχ Οτζαλάν και γενικά οι Μουσουλμάνοι Κούρδοι. Πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι. Γι'αυτό λέω να συνεχίσουμε να τους έχουμε για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάτι ήξερε ο Κεμάλ. Σοφός άνθρωπος..

      Διαγραφή
    2. Σωστά. Σαν να μην τα λέει και ξεκάθαρα ο κ.Καλεντερίδης.

      Διαγραφή
  14. Συμφωνώ ως προς το εν δυνάμει αλλα ειναι ακομη πιο επικίνδυνα οταν περαν αυτών υπάρχουν οργανωμένοι πυρήνες που άκουσα οτι ανερχοντΆι σε μερικές δεκάδες χιλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορφέα, αν θυμάσαι πριν κάποιο διάστημα 7 Αλβανοί εγκληματίες έκαναν άνω κάτω την μισή Ελλάδα. Τους έψαχναν ειδικές δυνάμεις, ελικόπτερα, αστυνομία, στρατός και δεν μπορούσαν να τους πιάσουν. Τώρα σκέψου, αν μπόρεσαν 7 άτομα να κάνουν τέτοια φασαρία τι μπορεί να κάνουν, όχι χιλιάδες αλλά 100-200 άτομα οργανωμένα με βαρύ οπλισμό και με τον αυτοσκοπό ότι πρέπει να πεθάνουν για να πάνε στον... παράδεισο. Έχουμε βάλει μία βόμβα στα θεμέλια του έθνους με τα ίδια μας τα χέρια και στις 25 Ιανουαρίου ανάψαμε και το φιτίλι....

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή αυτοί που τους κρατάνε με το ζόρι στην Ελλάδα,κάνουν το παν να μη φύγουν απο τα σύνορα προς την Ευρώπη,και υπέγραψαν τις συμφωνίες του Δουβλίνου,τι είναι;;;;;;;;;;

      Αυτοί που αποδέχτηκαν με την υπογραφή τους να γίνει η Ελλάδα αποθήκη για να μη πάνε στην Ευρώπη,είναι μεγάλοι υποκριτές και επικίνδυνοι.

      Φτάνει με τις μισές αλήθειες και την υποκρισία σε αυτή τη χώρα,μην κοροιδεύετε τον κόσμο.

      Τη βόμβα την έβαλαν στα θεμέλια μας αυτοί που υπέγραψαν να τους μαζεύουμε εμείς εδώ πέρα.

      Μέγιστη υποκρισία!!!

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή αυτοί που τους κρατάνε με το ζόρι στην Ελλάδα,κάνουν το παν να μη φύγουν απο τα σύνορα προς την Ευρώπη,και υπέγραψαν τις συμφωνίες του Δουβλίνου,τι είναι;;;;;;;;;;

      Αυτοί που αποδέχτηκαν με την υπογραφή τους να γίνει η Ελλάδα αποθήκη για να μη πάνε στην Ευρώπη,είναι μεγάλοι υποκριτές και επικίνδυνοι.

      Φτάνει με τις μισές αλήθειες και την υποκρισία σε αυτή τη χώρα,μην κοροιδεύετε τον κόσμο.

      Τη βόμβα την έβαλαν στα θεμέλια μας αυτοί που υπέγραψαν να τους μαζεύουμε εμείς εδώ πέρα.

      Μέγιστη υποκρισία!!!

      Διαγραφή
    4. Χρήστο δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα στον λόγο σου. Σε κάθε κριτική ενάντια της κυβερνήσεως απαντάς "...οι προηγούμενοι τι ήταν?...". Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω δύο πράγματα.

      Πρώτον ότι τώρα είναι κυβέρνηση ο Συριζα. Άσχετα αν είναι 40 μέρες στην κυβέρνηση στο μεταναστευτικό έκαναν ή μάλλον προσπάθησαν να κάνουν ότι και οι άλλοι σε 20 χρόνια.Κλείνεις τα κέντρα κράτησης των λάθρο και τους αποβιβάζεις με λεωφορεία στην Ομόνοια? Εκδίδεις υπηρεσιακά σημειώματα με τέτοια ανανδρία και κρύβεσαι? Για όνομα του Θεού....

      Δεύτερον το ότι οι προηγούμενοι έκαναν αυτά που έκαναν δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι σημερινοί πράττουν τα σωστά. Ψάχνουμε το καλύτερο και όχι το χειρότερο. Αν σε κάθε τι πούμε "..οι προηγούμενοι τι έκαναν..." τότε να το κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε στο Αφγανιστάν να ζήσουμε

      Διαγραφή
    5. Δεν κατάλαβες,και ίσως να ευθύνομαι και εγώ για αυτό. Τη βόμβα την έβαλαν οι προηγούμενοι,ξεκάθαρα,και τώρα επιχειρούν να φορτώσουν όλες τους τις ευθύνες σε αυτή την κυβέρνηση η οποία έχει να αντιμετωπίσει τους εσωκοματικούς της ταλιμπάν.

      ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όταν μιλάμε για λαθρομετανάστευση θα πρέπει να ανοίγουν ένα λάκκο και να μπαίνουν μέσα,πολύ βαθιά.

      Αυτοί μας κατάντησαν χαβούζα της Ευρώπης,αποθήκη λαθρομεταναστών και τολμάνε οι αλήτες και μιλάνε;

      Το φιτίλι λοιπόν φίλε Γιώργο δεν άναψε 25 του Γενάρη αλλά πολύ πολύ νωρίτερα.

      Και αν νομίζουν κάποιοι ότι θα χρησιμοποιήσουν τους ηλίθιους του Συριζα ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες τους,ας το ξεχάσουν γιατί είμαστε ορισμένοι που ακόμη θυμόμαστε!!!

      Όταν θα βρούνε τα κότσια να πούνε την αλήθεια για το πως γιγαντώθηκε το πρόβλημα,τότε να τους ακούσω.

      ΑΛΛΑ, όταν υπογράφονταν οι συμφωνίες του Δουβλίνου οι όψιμοι δήθεν τάχα μου πατριώτες έκαναν τουμπεκί,τσιμουδιά,άχνα,απόλυτη σιωπή.

      Την ευθύνη λοιπόν αυτού του τεράστιου προβλήματος μη τη φορτώνετε σε άλλους,μόνο και μόνο για να καλύψετε τις τραγικές ευθύνες των κομμάτων σας και των αρχηγών τους. Να δώσουν εξηγήσεις,να λογοδοτήσουν εκείνοι που επέτρεψαν να γίνει η Ελλάδα η αποθήκη της Ευρώπης.

      Να τους αφήσουν όλους ελεύθερους να πάνε στην Ευρώπη,δεν είναι δικό μας πρόβλημα.

      Διαγραφή
    6. Χρήστο, φαντάζομαι δεν το πρόσεξες, στο αρχικό μου σχόλιο γράφω σε πρώτο πληθυντικό "...βάλαμε..." και δεν το κάνω τυχαία. Εμείς, εγώ, εσύ οι πολίτες αυτής της χώρα από το 90' και μετά. Και εφόσον το 85% των πολιτών ψήφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαντάζομαι δεν θα είναι και άδικο να πω "...φταίμε...". Εμείς λοιπόν είχαμε την ευθύνη για το ποιος μας κυβερνούσε. Την ίδια ευθύνη έχουμε και σήμερα, συλλογικά.

      Οι προηγούμενοι τιμωρήθηκαν και έγκειται και στην σημερινή κυβέρνηση να καταλογίσει ευθύνες. Αν δεν το κάνει θα είναι το ίδιο και περισσότερο κατακριτέα από τους προηγούμενους γιατί με αυτήν την ρητορική κατέλαβαν την εξουσία.

      Πέραν όμως αυτού, οι προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μεταναστευτικό ήταν γνωστές και είναι αυτές που εκφράζει και ο κ. Πανούσης και η κ. Χριστοδουλοπούλου. Εμείς λοιπόν, έχοντας γνώση αυτών των δηλώσεων τους εκλέξαμε να εφαρμόσουν αυτήν την πολιτική. Θέλοντας και μη, όταν ψηφίζεις ένα κόμμα το ψηφίζεις για το σύνολο των απόψεών του και όχι αποσπασματικά, σε ψηφίζω για την οικονομία και δεν σε ψηφίζω για την Άμυνα ή το μεταναστευτικό. Γιατί όταν θα έλθουν στην εξουσία, πράγμα που έγινε, θα εφαρμόσουν και αυτά που θέλεις και αυτά που δεν θέλεις. Άρα "...βάλαμε την βόμβα...". Το αφελές σχέδιο, "...τους δίνουμε χαρτιά για να φύγουν από την Ελλάδα..." να το θυμάσαι, θα γυρίσει μπούμερακ πίσω σε εμάς. Δεν είμαστε μόνο εμείς πονηροί στην ΕΕ. Η κουτοπονηριά φάνηκε ήδη στο οικονομικό πεδίο. Θα το δούμε παντού.

      Διαγραφή
    7. Γιατί κουτοπονηριά ρε Γιώργο να πάψουμε να τους συγκρατούμε με το ζόρι,έχοντας δεχτεί δυσανάλογο αριθμό και με τα γνωστά προβλήματα; Απολύτως λογικό και αναγκαίο είναι,όχι κουτοπονηριά.

      Θα σου εξηγήσω για ποιο λόγο είμαι τόσο οξύς με τη ΝΔ κυρίως,όπως και με το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ ήταν το κόμμα που ψήφιζα κάποτε,μέχρι που κατάλαβα ότι με την ψήφο μου ασέλγησαν στην πατρίδα μου,με τη δική μου ανοχή και αν ευθύνη. Έτσι έβαλα ένα τέλος σε αυτό. Πιστεύω ότι αν ο κάθε ψηφοφόρος(πρώην στην περίπτωση μου) κατέκρινε σφοδρά το δικό του κόμμα,και όχι τα άλλα,η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερη. Νοιώθω λοιπόν ότι έχω μερίδιο ευθύνης και για αυτό στρέφομαι κυρίως εναντίον εκείνων που εγώ είχα κάποτε εμπιστευθεί.

      Δεν θα τους αφήσω λοιπόν σε χλωρό κλαδί,μέχρι να αναλάβουν(απίθανο) ή να τους αποδοθούν οι ευθύνες τους.

      Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε,και να αποδίδουμε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν. Πασοκ και ΝΔ δημιούργησαν το πρόβλημα αποδεχόμενοι έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων την ψοφοδεή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

      ΥΓ
      Για πόσο χρονικό διάστημα θα τους κρατάμε στα στρατόπεδα,θα μου απαντήσει κανείς; 1,2,5,10 χρόνια,100; Πόσα; Δεν είναι λύση,με εξαίρεση την ανακούφιση της Αθήνας που σαφώς βοήθησε,δεν έδωσε λύση αλλά παράταση.

      Διαγραφή
    8. Χρήστο, τα πράγματα στο μεταναστευτικό δεν είναι απλά. Όσοι έρχονται στην ΕΕ έρχονται μέσω κυκλωμάτων διακίνησης. Πληρώνουν οι ίδιοι ή κάποιοι άλλοι γι' αυτούς και έρχονται προς την ΕΕ μέσω συγκεκριμένων διαδρομών με τελικό στόχο χώρες κυρίως της βόρειας Ευρώπης. Αν εμείς χορηγήσουμε άσυλο σε μία πλειάδα μεταναστών με σκοπό όπως λές να τους αφήσουμε να φύγουν και να πάνε στον τελικό προορισμό τους, τότε δύο πράγματα είναι σίγουρο ότι θα συμβούν.

      Πρώτον ότι το κύμα μεταναστών προς την Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά καθώς όλοι θα γνωρίζουν ότι η Ελλάδα χορηγεί εύκολα χαρτιά και λόγω της τεράστιας ακτογραμμής της είναι εύκολα προσβάσιμη.

      Και Δεύτερον οι Ευρωπαίοι βλέποντας αυτήν την πρακτική της Ελλάδος θα ψηφίσει μία νομοθεσία (υποθετικά μιλώντας) που θα σου τους στέλνει πίσω καθώς δεν έχουν δηλωμένη κατοικία, μόρφωση και πιθανότητα να βρουν εργασία. Δυστυχώς αυτοί έχουν την πίτα αυτοί και το μαχαίρι. Θα κάνουν ότι έκαναν και σε οικονομικό επίπεδο, μόλις το παίξαμε τζάπα μάγκες άρχισαν να χορηγούν ρευστότητα σε όλη την ΕΕ πλην της Ελλάδος.

      Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα? Πολλά στο επίπεδο της αποθάρρυνσης των λαθρο. Πρώτον να αξιοποιήσει τα χρήματα που της δίνει η ΕΕ για το θέμα με την δημιουργία κέντρων κράτησης. Τα κέντρα κράτησης είναι ένας μοχλός πίεσης για να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και να αναγκαστούν να ζητήσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Δεύτερον, να εξοπλίσει καλύτερα το λιμενικό σώμα με πλωτά μέσα και σταθμούς παρατήρησης για να μπορούν να περιπολούν στο Ανατολικό Αιγαίο. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, πάρα πολλά πλην όμως να τους αφήνουμε ελεύθερους, να τους χορηγούμε ασυλία και να τους ενθαρρύνουν οι υπουργοί και γενικά το κράτος με τις δηλώσεις τους αλλά κυρίως με τις πράξεις τους.

      Είμαστε σε μία κοινότητα καλώς η κακώς, την ΕΕ. Πρέπει να μάθουμε να διαπραγματευόμαστε σωστά και να μην δρούμε απειλητικά και διχαστικά.

      Διαγραφή
    9. Απειλητικά και διχαστικά ακριβώς μας συμπεριφέρεται η ΕΕ. Δεύτερον,ΑΝ και ΟΤΑΝ λάβουν μέτρα να διαφυλάξουν τα σύνορα μας,ΤΟΤΕ βλέπουμε. Την Τουρκία,γιατί εκεί είναι το θέμα,θα μπορούσαν να τη ''νουθετήσουν'' σε χρόνο ρεκόρ,αλλά βρήκαν εμάς τους λαπάδες που διαπραγματευόμαστε ακόμη και τον αφανισμό μας και βολεύτηκαν.

      Και πάλι όμως κανείς δεν μου απαντά για πόσο θα τους κρατάμε;

      Ας σφραγίσουν τα σύνορα και μετά τα λέμε.

      Μια άποψη. Σε Ισπανία,Ιταλία και Ελλάδα οι λαθρομετανάστες πόσοι είναι; Δεν ξέρουμε. Να πούμε 5 εκατομμύρια. Όλη η ΕΕ αριθμεί περί τα 500 εκατομμύρια. Αν λοιπόν πάρει ο καθένας αναλογικά με τον πληθυσμό του και αντίστοιχο αριθμό λαθραίων,τότε αυτό σημαίνει 1% επι του πληθυσμού κάθε χώρας. Δηλαδή στην Ελλάδα θα αναλογούσαν 100 χιλιάδες. Σχετικά ελάχιστοι.

      Ή να εγγυηθούν τα σύνορα ή να τους αφήσουμε να φύγουν. Δεν είπα εγώ να τους δώσουμε έγγραφα. Πιο πολλές δυνάμεις επιτηρούν μη πάνε προς την ΕΕ παρά μη μπούνε στην Ελλάδα. Δικό τους πρόβλημα είναι,αλλά με τη λογική που έχετε κάποιοι στην Ελλάδα το κάνατε δικό μας.

      Αποδέχεσαι λοιπόν ότι χάριν της ΕΕ συγκρατούμε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ όλους αυτούς στην Ελλάδα; Πόσο πιο απλά να το πω; Έλληνες υπέγραψαν να τους κρατάμε με το ζόρι εδώ,και ρωτάω,το υπερασπίζεστε αυτό,ναι ή όχι;

      Τι άλλο θα δεχτείτε να πάθει η Ελλάδα χάριν της ΕΕ; Τι άλλο; Βάλαμε την Ευρώπη πάνω απο την Ελλάδα,αυτό είναι το πρόβλημα μου.

      Διαγραφή
    10. Χρήστο δικά μας σύνορα είναι, θα εγγυηθούν άλλοι γι' αυτά? Ένας υπουργός πήρε μία απόφαση και έκανε έναν φράκτη στον Έβρο και έκοψε 100% την λαθρομετανάστευση από εκεί. Η σημερινή κυβέρνηση (χώρια που ήταν αντίθετη με την εγκατάσταση του) θέλει να μην επιδιορθώσει ότι καταστράφηκε από τις πλημμύρες για να μπαίνουν ελεύθεροι... ξεφτίλα. Ας βρεθεί ένας ακόμη υπουργός να επανδρώσει και να εξοπλίσει τα φυλάκια στο Αν. Αιγαίο, να εξοπλίσει το λιμενικό με νέα σύγχρονα σκάφη και θα περιοριστεί στο ελάχιστο η λαθρομετανάστευση. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

      Δυστυχώς η Ελλάδα υπέγραψε το Δουβλίνο ΙΙ που ορίζει τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε χώρες της ΕΕ στην χώρα πύλη εισόδου. Ακόμη και αν τους αφήναμε να φύγουν χωρίς έγγραφα θα μας τους επέστρεφαν πίσω. Θα πρέπει να τους δώσουμε το μήνυμα ότι θα παραμένουν έγκλειστοι σε κέντρα κράτησης και δεν θα αφήνονται ελεύθεροι για να πειστούν οι ίδιοι ότι ΜΟΝΟ αν δηλώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία και θελήσουν τον επαναπατρισμό θα φύγουν από εκεί. Έτσι και οι υπόλοιποι θα αποθαρρύνονται και αυτοί θα φύγουν.

      Τα τρία Πρέπει

      Πρέπει να καταλάβουμε ότι η διαπραγματευτική μας θέση εξαρτάται από το ποιοι είμαστε σαν κράτος και όχι από το πως θα θέλαμε να νομίζουμε ότι είμαστε, γι' αυτό
      πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε κράτος. Για να γίνουμε όμως κράτος
      πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε ευθύνες εκτός των συνόρων και να ψάξουμε μέσα.

      Σε ευχαριστώ Χρήστο για τον κόπο σου να απαντάς στα σχόλιά μου.

      Υ.Γ
      Μην μένεις στο χθες. Αν το κάνεις θα χάσεις το σήμερα και το αύριο δεν θα ξημερώσει...
      .

      Διαγραφή
  15. Η ελεύθερη μετανάστευση δεν είναι κατηγορία, για ιδεολογία σαν του Σύριζα, τόσο καιρό προεκλογικά η Χριστοδουλοπούλου διατυμπάνιζε υπηκοότητα και ελεύθερη μετανάστευση. Αλήθεια, αθάνατη Ελλάδα την ψήφισες σαν να μην την πίστευες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κέντρα υποδοχής μεταναστών εκτός Ε.Ε. εισηγείται ο Αβραμόπουλος

    Η είδηση είναι ενδιαφέρουσα και στην σωστή κατεύθυνση. Μακάρι να γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφου οι προοδευτικοι μας ειχαν προειδοποιησει προεκλογικα τι σκεφτονται να πραξουν, γιατι τωρα αυτη η παραξενια και κλαμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εριουγένα, σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν. Εκεί θα δεις ότι το Ρκκ αλλά και μεγάλο μέρος των Κούρδων είναι τύποις μουσ. Πρώτα είναι Κούρδοι και αυτό έχουν στον εθνικό τους ύμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και γω τυποις χριστιανός είμαι, πάνω από όλα Έλληνας. Δεν είναι έτσι κύριε Σάββα και το ξέρετε. Οπότε συμφωνώ με τους Κούρδους σε ένα βασικό πράγμα: να είναι κανείς μετριοπαθής πιστός και πάνω απο όλα πατριώτης ή εθνικιστής αν θέλετε. Η διαφορά με τον Κεμαλισμό και τον Σταλινισμό όπως γνωριζετε είναι πως δεν μιλάμε για απάρνηση της εθνοθρησκευτικής ταυτότητας αλλά για δημοκρατική υπερίσχυση της εθνικής ταυτότητας χωρίς διεστραμμένες καταπιέσεις και ενοχοποιήσεις της θρησκείας. Και κάτι άλλο: δεν είναι το Ισλάμ ο εχθρός αλλά ο υπερσουννιτικός σαλαφισμός που ενισχύεται από ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΔΥΣΗ. Και κάτι τελευταίο, θεμελιώδες: κάθε έθνος κράτος έχει ισχυρές εθνοτικές βάσεις, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά και όχι σαν συριζα και λοιπούς. Στοιχείο της εθνοτικής ταυτότητας που είναι κάτι πιό σκληροπυρηνικό από την γενικότερη εθνική-συνταγματικη και είναι μερικές φορές συνδεδεμένο με την θρησκεία, όπως λ.χ η εθνοτική-εθνική ταυτότητα των Ιρλανδών που διατηρήθηκε παρά την γλωσσική αλλοτρίωση μέσω του Καθολικισμού. Αυτό συμβαίνει όταν η θρησκεία είναι στοιχείο μιας εθνικής συνείδησης και όχι μέσο εθνικής αλλοτρίωσης όπως συμβαίνει με τον Σαλαφισμό που είναι μια διεθνιστική α-εθνική ιδεολογία. Οπότε, ακόμα και το αρχικόν που είπαμε σχετικοποιείται. Μπορούμε να είμαστε λοιπόν όχι απλά μετριοπαθείς πιστοί, μπορούμε να είμαστε ισχυρά πιστοί αλλά μόνον σε ένα εθνικό πλαίσιο σκέψης. Το πρόβλημα με τους μετανάστες στην Ελλάδα είναι ό,τι είναι άγνωστο σε πιό βαθμό είναι εθνοτικά εχθρικοί προς τις βασικές ορίζουσες του εθνοτικού πυρήνα του έθνους και σε πιό βαθμό είναι σαλαφιστικών προσανατολισμών. Οπότε το ερώτημα είναι το εξής: γνωρίζει κανείς αυτές τις διαφορές; γνωρίζει κανείς από τους ειδικούς έστω του κράτους; ΛΙΓΟΙ.
    Μπορεί να υπάρξει Ισλαμ ελληνικό; Γιατι όχι; Γιατί πρέπει να αφήσουμε και αυτό το πεδίο στους εχθρούς του έθνους; Να σας το πω διαφορετικά, με ένα παράδειγμα: Το Ιραν υπάρχει ως έθνος με την εθνική οικειοποίηση του Ισλάμ μέσα από την "αίρεση" του Σιιτισμού και τώρα ασκεί φοβερή επιρροή σε άλλους εθνοτικούς πληθυσμούς (Σιιτες του Ιράκ, Σιιτες του Λιβάνου και της Συρίας) αντί να του ασκούν επιρροή. Γι'αυτό το Ιραν είναι ένα έθνος που έχει ισχύ, ένα μεγάλο έθνος. Αντίθετα εμείς, με τα φοβικά σύνδρομα της δεξιάς από την μιά και τις αρλούμπες του κάθε συριζα ή σταλινικού κολλημμένου είμαστε ανίκανοι να κάνουμε την Ελλάδα έναν φάρο της ανθρωπότητας και μια περιφερειακή δύναμη. Πρακτικώς αυτό φαίνεται και στο εξής: κάναμε ως κράτος μια προσπάθεια να οργανώσουμε συγκροτημένες απελάσεις μέσω κέντρων κράτησης (είμαι υπερ των απελάσεων επί τη βάσει συγκεκριμένων στοιχείων) αφού ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ για να γίνει απέλαση πρέπει να γίνει ταυτοποίηση και για να γίνει ταυτοποίηση πρέπει να υπάρξει κράτηση. Επρεπε να μετατρέψουμε τα κέντρα κράτησης σε κολαστήρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Αν ήταν αξιοπρεπή ανθρώπινα κέντρα θα έβγαινε ο κάθε χρυσαυγίτης ή βλάξ "εθνικιστής" και θα έλεγε "θα τους πληρώνουμε να κάθονται;" και τελικά στην πράξη επικράτησε αυτή η άθλια επιλογή, για "να μην τους πληρώνουμε" κάναμε τα κέντρα κράτησης άθλια ελεεινά απάνθρωπα αισχρά, και τώρα έρχεται ο κοσμοπολιτισμός και ο διεθνισμός της πλάκας και ανοίγει αυτά τα κέντρα, έχοντας την ηθική νομιμοποίηση και κάνοντας και τον μάγκα με τα κολπάκια και τις χειραγωγήσεις. Συμπέρασμα: δεν έχουμε μέλλον ως έθνος κύριε Σάββα. Δεν έχουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πράγμα εχει;ρεί πολυ επικίνδυνη τροπή.Προβλεπω οπως εχω πει και αλλου οτι άπαξ και μιλήσουμε για αντίο σο ευρω να γίνει χαμός γιατι δεν γινεται μια μικρη ελλαδα να καταστρέψει οτι με κόπο και 40 χρονια σχεδιάστηκε..Και τείνω να πιστέψω οτι ΟΛΑ ειναι προσχεδιασμένα .Οχι μονο τα εθνικά και οικονομικά αλλα μεχρι την υγεία παιδεία κλπΤυχαιο οτι οι σημερινοί μαθητές μαθαίνουν άχρηστα πραγματα και να μην σκέφτονται?Ολα αυτα εχουν χρονια πίσω προγραμματιστεί πίσω απο κλειστές αίθουσες,και απλα τωρα υλοποιούνται.Η ΝΤΠ γαρ...Ειδικα ως προς το θεμα μας θα πρεπει να ερμηνεύουμε όσο ειναι δυνατόν τις συζύγους κινήσεις οπως τις λέω.Δηλαδη λίγες κόγχες έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και. 1. Κάηκε η αθηνα 2. Οι Τούρκοι κάνανε λαθος?? ως προς την νοταμ και μετα απο τη σθεναρή αντίδραση μας ....την ανακαλεσανε...Εαν λοιπον τα πραγματα σφίξουνε με πιθανή έξοδο μας απο το ευρω θα μπούμε στό επόμενο στάδιο που λέγεται μουσουλμανικό οπλο και εκει οι 20/30000 θα παίξουν το ρόλο τους..
    Μπορουμε να πτωχεύσουμε αλλα απαγορεύεται να φύγουμε απο το ευρω..Εκτος και αν ο αμερικανικός παράγων εχει αλλα σχέδια πράγμα διόλου απίθανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κέ eriougena αν και δείχνεται αιχμηρή σκέψη στο θεμα μας το περιορίζεται στους κακούς σουνιτες η σαλαφιστες....Οι μουςουλμανικοι πυρήνες ομως που βρίσκονται εν υπνώσει στη χωρα μας οι περισσότεροι φτάσανε στη χωρα μας απο κέντρα και για συγκεκριμένο σκοπό...που θα κληθεί κάποια στιγμη να τον παίξει...
    Θα ήμουν ο τελευταίος που θα στρεφόμουν κατα των μεταναστών,δεδομένου οτι η χωρα μας εχει πλούσια εμπειρια απο μετανάστευση...Ομως οι δικοί μας φύγανε νοικοκύρηδες για ενα καλυτερο μελλον, στρώθηκα νέε στη δουλειά στα ξένα και προκόψανε.Τουος ο συρφετός ομως ειναι αλλο πράγμα και οι περισσοτεροι δένουν και λύνουν τα όπλα με τυφλά μάτια..Ντςξει μαντεύω τη σκέψη σου ...προςφυγες θύματα πολέμου η κατι τετοιο...Οχι οτι δεν υπάρχουν τειτοιοι...Δε γινετςι Εξ αλλου χωρις τέτοιους το κόλπο..θα πρπει ομως να ξέρεις οτι για να φτάσει ενας μεχρι την χωρα μας το κοςτος ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρω για να έρχονται κατα οικογένειες μαλιστα...Ποςοι προςφυγες τα εχουνεξιδιων?Ποιοι λοιπον ειναι απο πίσω τους? Και για ποιο σκοπό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατ' αρχάς διαφωνώ κάθετα με το "πρώτη φορά αριστερά".
    Να θυμίσω ότι ο Α. Παπανδρέου βγήκε το 1981 με πολύ πιο προωθημένες αριστερές θέσεις. Οι σημερινοί μπροστά του είναι ρεβιζιονιστές. Τα αποτελέσματα της Παπανδρεικής "αριστεράς", τα βιώνουμε έντονα τώρα, που φαίνονται οι συνέπειες του αλόγιστου δανεισμού.
    Επί της ουσίας του άρθρου τώρα, ειλικρινά δεν εκπλήσσομαι, επειδή ακριβώς προ ετών, έζησα την αριστερά από μέσα για ένα διάστημα. Η ίντριγκα, η συκοφαντία, η διαβολή, ο αριβισμός είναι χαρακτηριστικό των κομμάτων της αριστεράς. Εδώ χαρακτήρισαν προβοκάτορα τον Μπελογιάννη και τον Πλουμπίδη, λίγο πριν αυτοί εκτελεστούν, στον αξιωματικό της ΕΛΑΣ θα κόλωναν;
    Από το όλο θέμα προκύπτουν τρία συμπεράσματα που θα πρέπει να μας προβληματίσουν έντονα.
    1. 'Εχουμε να κάνουμε με ανθρώπους αδίστακτους, χωρίς καμία αναστολή, όταν πρόκειται να καταλάβουν ή να συνεχίσουν την παραμονή τους στην εξουσία.
    2. Η κυβέρνηση με την πολιτική της στο μεταναστευτικό θα διαλύσει τις τελευταίες δομές του εθνικού κράτους, αλλοιώνοντας την εθνική ομοιογένεια, που είναι απαραίτητη για την επιβίωση της πατρίδας μας.
    3. Το αντίβαρο των ΑΝΕΛ δεν υφίσταται. Το τρένο το οδηγάει ο Αλέξης και ο Καμμένος έχει περιοριστεί σε ένα πολυτελές βαγόνι. Νομίζω ότι θα τελειώσουν πολιτικά οι ΑΝΕΛ με την συμμετοχή τους σε αυτήν την κυβέρνηση
    Τούτων δοθέντων πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τα εθνικά συμφέροντα.Φοβάμαι ότι θα σπείρουν τον μίσος και τον διχασμό, προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδιέξοδο των προεκλογικών υποσχέσεων που έδωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Υ.Γ.
    Ασυρματιστή είναι καλοδεχούμενα τα σχόλιά σου. "Ξεστραβώνεις" και εμάς τους απλούς πεζικάριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πριν κανείς υβρίσει καλό είναι να σκέφτεται λίγο, αν μπορεί και του το επιτρέπει η ασθένειά του, αν όντως υποφέρει.
    1) Αν το ομόγλωσσον είναι συστατικό στοιχείο κάθε έθνους τότε γιατί οι Ιρλανδοί μιλάνε Αγγλικά; Μήπως δεν είναι έθνος;
    2) Ποιός έχει αποδείξει ότι το όμαιμον, αν υπάρχει, σημαίνει εθνική συνείδηση; Μήπως και ο εφιάλτης δεν ήταν όμαιμος με τον Λεωνίδα; Η ένταξή σου σε ένα έθνος δεν σε καθιστά μέλος του με την ουσιαστική έννοια του όρου. Οι προδότες είναι "όμαιμοι" αν δεν κάνω λάθος
    3) αν ένας αρχαίος Έλληνας μιλούσε κατα τον τρόπο του κυρίου Πελταστή σε δημόσιο χώρο θα είχε να υποστεί κυρώσεις και γενική επιτίμηση. Μάλλον Οθωμανικά είναι αυτά τα ήθη αγριότητας και ύβρεων, ή γενικά ήθη ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με την ελληνική εθνική συνείδηση αλλά με έναν "εθνικισμό" που ήρθε από αλλού και έχει άλλους σκοπούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και για να καταλάβουν όσοι μιλάνε για άμεσες απελάσεις θα πω το εξής:
    Για να απελάσει κάποιον ξένο παράνομα εισελθόντα ένα κράτος πρέπει να ξέρει από που προέρχεται, να τον ταυτοποιήσει και μετά βάσει των διεθνών συνθηκών (που είναι αναγκαστικές, και αν κάποιο κράτος δεν τις τηρεί υπάρχει διπλωματικό πρόβλημα, ρήξη κλπ) να τον στείλει στην χώρα του. Για να γίνει αυτό, με δεδομένο ότι οι παράνομα εισελθόντες δεν έχουν χαρτιά και αποκρύπτουν σκοπίμως τα στοιχεία τους, πρέπει να υπάρξει κράτηση, που είναι ένα είδος φυλάκισης. Τα κέντρα κράτησης φτιάχτηκαν για αυτό τον σκοπό. Όποιος έχει νιονιό και όχι άχυρα στο κεφάλι του καταλαβαίνει πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για απέλαση όταν έχουμε να κάνουμε ειδικά με μάζες ανθρώπων, άρα ξέρει πως είναι αδύνατη συνήθως μια άμεση απέλαση των περισσότερων παράνομα εισελθόντων, και άρα ξέρει πως η "γραμμή" της χρυσής αυγής και καποιων ανόητων ακροδεξιών (δεν είναι όλοι οι ακροδεξιοί ανόητοι βέβαια) για κατάργηση των κέντρων κράτησης (σε πλήρη σύμπνοια στην πράξη με τον συριζα) και άμεση απέλαση είναι δημαγωγική και σαν πραγματικό σκοπό της (ως γραμμή) έχει την πρόκληση πογκρόμ, ταραχών και βίαιων πράξεων με σκοπό την πρόκληση χάους, ίσως και πολέμου, κκατάργηση του πολιτεύματος και τελικά την επικράτηση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, και όχι όπως λένε ψευδώς την απέλαση. Χρησιμοποιείται το φαινόμενο της μετανάστευσης για να δημιουργηθεί χάος και να υπάρχουν διαλυτικές συγκρούσεις χωρις τέλος. Και γι'αυτό έχει ευθύνη και η αριστερά που δημαγωγεί "ανθρωπιστικά" χωρίς να θέτει το ζητημα στις ορθές βάσεις της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ωχ τι βλεπω εδω?

    κιαλλο κομμουνιστικο-διεθνιστικο ανθελληνικο παραληρημα του Eriugena ο οποιος θελει να μας προβληματισει εμας τους κακους αντιδραστικους- μοναρχοφασιστες με τα καταβατα του, να μας εισαγει στον μαρξιστικο-διεθνιστικο του τροπο σκεψης και τελικα να καταληξει που?
    εκει που καταληγουν ολοι οι αναρχομπολσεβικοι
    στο οτι δεν υπαρχει ελληνικο εθνος και αρα μην αγωνιζομαστε και οι μεταναστες ανθρωποι ειναι, και να που οδηγουν οι κακοι εθνικισμοι, και αρα να κατσουμε να το απολαυσουμε...(το καροτο-γιγας εννοω....)
    σε ενα μονο θα συμφωνησω με τον εν λογω θρησκοληπτο μπολσεβικιστη-μεσσιανιστη
    στο οτι ελληνικη καταγωγη και ομαιμον δεν σημαινει και ελληνικη συνηδειση
    το βλεπουμε ξεκαθαρα και στον ιδιο και στους ομοιους του(2-3 εκατομμυρια αριστερους εδω μεσα)οι οποιοι παροτι εχουν ελληνικη καταγωγη και ειναι ελληνες και στα χαρτια,εχουν ανθελληνικη συνηδειση και ταξικη-προλεταριακη-διεθνιστικη-μισελληνικη, που σημαινει οτι θεωρουν δικο τους και αδερφο τους τον τουρκαλμπαν,ισλαμιστη και πακιστανο προλεταριο και θα πανε μαζι τους να πολεμησουν εμας τους εθνικιστες και πατριωτες ή οπως μας λενε φασιστες(λες και ειμαστε κωλοιταλοι) ή ναζι(λες και ειμαστε βρωμογερμανοι....

    τον μπολσεβικισμο βαθεια καταλαβε τον
    δεν θα ψοφησει μονος του
    τσακισε τον!!!!!!!!!!!!!!!

    βαζω εδω παλι τον στρατη μυριβηλη περι μπολσεβικισμου

    http://www.pare-dose.net/4981

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γνήσιος κομμουνιστής, είναι εκείνος που θα μπορέσει, κάτω από μια σοφή, βαθιά ψυχολογημένη και επίμονη κατηχητική καθοδήγηση, να σκοτώσει μέσα του, όλα αυτά τα λογικά και συναισθηματικά στοιχεία, που αποτελούν την ιδιομορφία του εθνικού πολιτισμού μας... Όταν αυτό κατορθωθεί, όταν η εθνική σημαία από σύμβολο ενότητας φτάσει να μεταβληθεί σε παλιοκούρελο μέσα στη συνείδηση του κατηχουμένου, τότε ο κατηχούμενος είναι ώριμος πια για να χτυπήσει το μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας του...

    Ο κομμουνιστής είναι μέλος μιας νέας φυλής, ενός νέου τύπου ανθρώπου, όπως ακριβώς ήταν ο ναζί. Η νέα αυτή φυλή κατασκευάζεται σαν ένα είδος κουρελλά, από τα ρετάλια όλων των φυλών, όλων των λαών, όλων των εθνών. Η δύναμη που κινεί τη σατανική μηχανή του είναι το μίσος. Ο κομμουνιστής, για να προχωρήσει πρέπει να μάθει να μη λυπάται τον άνθρωπο. Για να γίνει αυτό πρέπει να πιστέψει πως το έγκλημα, η ψευτιά, η λεηλασία, η εκπόρνευση, η κλεψιά, ο βιασμός, δεν είναι πια κακουργήματα μόνο, είναι πράξεις πολιτικές, που επιτρέπονται και επιβάλλονται για έναν πιστό του κόμματος.

    Όλη αυτή η τερατώδης παιδαγωγική, στηρίζεται πάνω σε μια βάση μεσσιανικής ευτυχίας. Θα σφάξουμε, θα κάψουμε, θα βασανίσουμε, θα ατιμάσουμε, θα κλέψουμε, θα βιάσουμε για να κατασκευάσουμε τον μελλοντικό Παράδεισο της ανθρωπότητας...
    Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. 'Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι ‘Έλληνας. Γι' αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
    Η κομμουνιστική φυλή, ζει μια ζωή τερατώδη, αληθινά, πραγματικά μεταφυσική. Ο κομμουνιστής, ο διαφοροποιημένος πια κομμουνιστής, δεν βλέπει όπως βλέπουν όλοι οι άνθρωποι, δεν ακούει όπως ακούν οι άλλοι, δεν διαβάζει όπως διαβάζουν οι άλλοι. Εκατόν είκοσι χιλιάδες υπολογίζονται οι άοπλοι και αθώοι άνθρωποι που σφάχτηκαν από τους κομμουνιστές της Ελλάδος, από τα χρόνια της Κατοχής ως το 1948. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, κοριτσάκια, βρέφη. Μόνο γιατί επέμειναν να είναι Έλληνες αδιαφοροποίητοι...

    Ο Άρης Βελουχιώτης το είχε διακηρύξει αφελέστατα: «Εφτάμισυ εκατομμύρια Έλληνες είναι», είπε σε μια συζήτηση. «Απ' αυτούς θα μείνουν τρία εκατομμύρια, και πολύ τους είναι». Κάθε αληθινός κομμουνιστής, βρίσκει σήμερα πολύ λογική και φρόνιμη τούτη τη σκέψη εκείνου του ανθρωποφάγου. Ένας ποιητής του κόμματος από την Ήπειρο, του έβγαλε έναν τόμο ποιήματα, που τον εξυμνεί και τον θαυμάζει. Ένας άλλος από τη Μυτιλήνη, έβγαλε άλλον έναν τόμο, όπου λιγώνεται από τη μεγαλοπρέπεια του δεκεμβριανού ανθρωποσφαγείου των άοπλων Αθηναίων, το 1944. Ένας τρίτος αλήτης της λογοτεχνίας, έγραψε τρίτο βιβλίο: «Τον μεγάλο Δεκέμβρη». Είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι; Όχι. Είναι απλώς κομμουνιστές. Είναι διαφοροποιημένοι πρώην Έλληνες, που τώρα πια ανήκουν στη νέα φυλή...

    Τριακόσια δέκα έξι χρόνια είχε ν' ακουστεί στον τόπο μας η λέξη «παιδομάζωμα», η πιο ανατριχιαστική λέξη που έπλασε ο ελληνικός λαός με το αίμα, με το δάκρυ και με την πιο τρυφερή του σάρκα.

    Όσους Έλληνες δεν πρόφτασε να σφάξει ο Γερμανός, ο Βούλγαρος, ο Ιταλός και ο Αλβανός, βάλθηκε να τους σφάξει ο κομμουνιστής. Τρία εκατομμύρια Έλληνες είναι αρκετοί να ζήσουν. Έτσι είχε αποφασίσει ο Άρης Βελουχιώτης, ένας από τους εργολάβους του εξανδραποδισμού της φυλής μας...

    Κι εμείς;... Εμείς που αρνηθήκαμε να υποταχθούμε τόσο στον Γερμανό όσο και στον Σλάβο κατακτητή;...

    Δίνουμε το χέρι σ' αυτούς που μπήγουν το μαχαίρι στη ράχη των στρατιωτών μας...

    Και παίζουμε άνανδρα με μερικές ηχηρές λέξεις που τις ρίχνουν οι κομμουνιστές στους ηλίθιους για δόλωμα και στους προπαγανδιστές τους για δίχτυα: Η δημοκρατία. Και η ελευθερία σκέψεως. Και η αστράτευτη τέχνη. Και ο αγνός ιδεολόγος. Και ο ουδέτερος αριστερός και ο πληρωμένος βιβλιοπώλης που πλασάρει μπροσούρες στους εφήβους. Και το δήθεν φιλολογικό περιοδικό που δημοσιεύει τα έμμετρα εμετά του Ελιάρ για τον «Κόκκινο Δεκέμβρη». Και τις προσφωνήσεις τον γραικύλων ποιητών της Αθήνας προς τον ξένο υβριστή. Όλη αυτή η σαπρία είναι υπό την προστασία μας, τη φανερή και την κρυφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κοίτα εσύ να κάνεις τη "συμμαχία" σου με τους Τούρκους, όπως το έχεις δηλώσει εξάλλου, και άσε με εμένα.
    Και μάθε κάτι:
    ΤΟ ΡΚΚ είναι ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΩΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέτρο
    τι σ' έπιασε και άρχισες πάλι τις μάχες με τους... κομουνιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν από το ερώτημα ένα κενό για να φανεί η απορία..σαν να λέμε: "καλά με..αυτούς;"(τους άχρηστους, τους γραφικούς κλπ κλπ) Επειδή ξέρουμε γράμματα αλλά και την έννοια των νευμάτων θα σας το πω ξεκάθαρα κύριε Σάββα: αν έχετε τέτοιους στρατιώτες, "ιδού ο Στρατός σας!!'' στρατηγέ, μην περιμένετε πολλά πράγματα από εμάς και θα δείτε,.

      Διαγραφή
  30. Αν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Η σύσκεψη της 18/2 δεν είχε πρακτικά στα οποία να περιγράφεται τι αποφασίστηκε και τα οποία να κοινοποιήθηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους συμπεριλαμβανομένου του Αξιωματικού που εξέδωσε τη διαταγή; Με ποια αρμοδιότητα οι σύμβουλοι του Υπουργού εκδίδουν υπηρεσιακά σημειώματα με τα οποία διαβιβάζουν εντολές / οδηγίες προς υπηρεσιακούς παράγοντες στο όνομα του Υπουργού; Είναι συνήθης και προβλεπόμενη η διαδικασία αυτή; Αν ο Αξιωματικός έχει στα χέρια του έγγραφα που αποδεικνύουν την δική του εκδοχή (πρακτικά, Υπηρεσιακά σημειώματα) γιατί δεν τα βγάζει στη δημοσιότητα μετά από τόση "λάσπη" που υποτίθεται ότι έφαγε; Οι πολιτικοί που τον διαβάλουν τόσο απροκάλυπτα δεν ανησυχούν μήπως βγουν στη φόρα έγγραφα που τους διαψεύδουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιάννη
    το έγραψα πιο πάνω σε ένα σχόλιο.
    Επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον υποστράτηγο ο προϊστάμενος αντιστράτηγος ...'ακης, (που συμμετείχε κι αυτός με τον Πανούση στη σύσκεψη της 18/2), μαζί με την σύμβουλο της υπουργού.
    Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες οχλήσεις για να βγει επιτέλους η διαταγή για όσα συμφωνήθηκαν στις 18/2, για τα οποία ασφαλώς υπάρχουν πρακτικά.
    Πήγαν λοιπόν στο γραφείο του με τη σύμβουλο της υπουργού και τον διέταξε ο προϊστάμενός του, αντιστράτηγος, να εκδώσει τη διαταγή.
    Αν ο υποστράτηγος δεν πήρε υπογραφές, αυτό είναι μια παράλειψη.
    Όμως σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος δεν έβαλε στο έγγραφο κάτι που δεν είχε συμφωνηθεί και κάτι που δεν γίνεται στην πράξη.
    Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός περί προβοκάτσιας είναι εντελώς ανυπόστατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς τα σχόλια είναι πάρα πολλά και δεν μπόρεσα να τα διαβάσω όλα. Στο άρθρο πάντως λες περί υπηρεσιακού σημειώματος, ενώ τώρα ουσιαστικά μιλάς για προφορική εντολή. Φυσικά ήταν παράλειψη που ο υποστράτηγος δεν φρόντισε να υπογράψουν και άλλοι προϊστάμενοι το έγγραφο, αλλά τώρα ειδικά που αποστρατεύτηκε, πρέπει [και μπορεί αν είναι όπως τα λες] να αποδείξει με ντοκουμέντα ότι έχει δίκιο. Αλλιώς θα μείνουν πολλές σκιές και ο ισχυρισμός της προβοκάτσιας θα διατηρήσει ισχυρό έδαφος.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη, η προσωπική φυσική παρουσία προκύπτει από ρεπορτάζ που έκανα μετά το άρθρο.
      Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υποστράτηγος έψαχνε τον αντιστράτηγο όταν προέκυψε το θέμα και εκείνος είχε εξαφανιστεί.
      Φυσικά, παρέμεινε στη θέση του ο αντιστράτηγος και προαλείφεται για αρχηγός.
      Όσο για τη φυσική παρουσία της συμβούλου, το δέχτηκε και η υπουργός σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου.
      Προβοκάτσια δεν γίνεται όταν έχουν συμβεί όλα αυτά και όταν υπάρχει υπογργραμμένο έγγραφο.
      Απλά, υπάρχει ανανδρία, ανεντιμότητα και υποκρισία από δυο υπουργούς και από έναν αντιστράτηγο.

      Διαγραφή
    3. Για μένα είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα λεπτών εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών ισορροπιών και αντιπαραθέσεων στο θέμα της μετανάστευσης. Και οι πολιτικοί στα θέματα αυτά δίνουν ως γνωστόν πρώτη προτεραιότητα και τα υπόλοιπα είναι γι' αυτούς μάλλον δευτερεύοντα. Γι' αυτό οι διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες - και κυρίως οι ένστολοι - πρέπει να προσέχουν τι υπογράφουν και εκδίδουν γιατί στο τέλος αυτοί την πληρώνουν, όπως αποδεικνύεται. Μια αποστρατεία δεν στοιχίζει τίποτα στο πολιτικό σύστημα. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ήθελε να αποστρατευτεί ο Υποστράτηγος για να κάνει επικοινωνιακή ζημιά στην κυβέρνηση (με προβοκάτσια). Εν τούτοις, τώρα που αποστρατεύτηκε δεν κάνει κακό να βγει να μιλήσει δημόσια.

      Διαγραφή
  32. @erigena

    Καταρχάς η Ιρλανδική γλώσσα έχει ρίζες στην αρχαία Γαελική γλώσσα των Κελτών , απο αυτό και μόνο δείχνει πόσο άσχετος είσαι με θέματα Ιστορικής Ανθρωπογεωγραφίας αλλά φυσικά για μπολσεβικούς σαν εσένα όλοι είναι απλοί προλετάριοι ανθρωπομάζα δούλων δίχως επίγνωση Ιστορικής εθνικής ταυτότητας.

    -όσο για το δεύτερο αν ο εφιάλτης παρόλο που ήταν ΄΄Έλληνας΄΄ πρόδωσε τους συμπατριώτες του κατ΄εσε δείχνει οτι το όμαιμον δεν σημαίνει συνοχή του Έθνούς ,,, το ότι ο εφιάλτης ρε Αινστάιν χαρακτηρίστηκε εσαεί και αφορίστηκε απο χιλιάδες γεννεές Ελλήνων ως προδότης και μίασμα αποδεικνύει πανηγυρικά οτι το Έθνος ως σύνολο όμαιμων ανθρώπων αποκηρύσει μετα βδελυγμίας όσους είναι σάπια κύταρα και απειλούν την συνοχή του, ο εφιάλτης είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ,

    - άσ τωρα τα περι Πατρίδος και Ελλάδας ένας μπολσεβίκος διεθνιστής ανθέλλην είσαι που κάνει αντεστραμένη προπαγάνδα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σας σφάζουν σαν πρόβατα οι ΄΄παράτυποι μετανάστες΄΄ και θα αναρωτιέσται αν σας σφάζουν χαλάλ τουλάχιστον..

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ασχετε ψευδοεθνικιστή φονταμενταλιστή...άσχετα αν έχουν ως δεύτερη επίσημη "πολιτισμική" γλώσσα τους την Γαελική κελτική. Οπότε τι να λέμε τώρα. Έχασες. Ο Εφιάλτης ήτο ομαιμος ομόγλωσσος και ομότροπος Έλληνας.Εθνική συνείδηση δεν είχε. Εθνική συνείδηση και εθνοτική ταυτότητα δεν ταυτίζονται. Μάθε γράμματα.
      Ανθέλλην είσαι και φαίνεσαι, σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό αφού σου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί. Ντροπή σου να λές ότι είσαι Έλλην και να εκφέρεις τέτοιον φανατικό Λόγο.
      Δεν θέλω διάλογο με ανθρώπους σαν και σένα, όχι γιατί είμαι "κομμουνιστής" ή "αριστερός", αλλά γιατί εμείς στην μάνη δεν μιλάμε με άτομα που δεν μετράνε την προσβολή στη ζυγαριά του ανδρισμού τους αλλά πίσω από ενα πληκτρολόγιο..

      Διαγραφή
    3. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82"...
      Η ιρλανδική είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα της ΕΕ που δεν είναι η ευρύτερα ομιλούμενη γλώσσα σε κανένα κράτος-μέλος – η απογραφή του 2002 δείχνει ότι στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας υπάρχουν 1.579.894 ομιλητές της ιρλανδικής σε έναν πληθυσμό 3.750.995 και μόνο 339.541 χρησιμοποιούν την ιρλανδική σε καθημερινή βάση" / ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ) ΑΛΛΆ ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ..γκε γκε;

      Διαγραφή
  33. πελταστης αψογος!
    χαλάλ ολσούν!

    Eriugena
    οι κουρδοι του pkk ειναι πρωτα κουρδοι και μετα ολα ταλλα.
    εσεις οι εαμοβουλγαροι μπολσεβικοι ειστε σκετο εαμοβουλγαροι μπολσεβικοι και οχι ελληνες ουτε καν ανθρωποι. ειστε εχθροι του ανθρωπου
    καμια συμμαχια με τουρκους. δικοι σας συμμαχοι ειναι (βλεπε 22) αρα εχθροι δικοι μας.
    εμεις οι ελληνες ποτέ δεν προσκυναμε, εσεις οι μπολσεβικοι προσκυνησετε τους θεους σας σταλιν λενιν και την κομμενη κεφαλα της εαμοβουλγαρας σαδομαζοχιστριας αρουλας βελουχιωταινας ή καπεταν σουλτανας ή κλαριτας σας....ή και κοντσίτας τωρα που το σκεφτομαι της μουσατης....


    «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».
    Ριζοσπάστης, 12/07/1935

    http://www.pare-dose.net/3544

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το κκε έλεγε (και λέει) πολλές βλακείες. Δεν θα απολογηθώ από την σκοπιά του κκε. Αν έχεις κότσια πήγαινε και πές τα σε κανέναν κνίτη αυτά, αλλά δεν νομίζω...πρρ πρρ κάνετε μπροστά τους εκτός αν είστε 30 και αυτός ένας. Όταν μιλάς για τον Βελουχιώτη να είσαι σεμνός και ταπεινός γιατί μπορεί να τον δεις στον ύπνο σου με φυσεκλίκια και τότε μπορεί να κάνεις το πιπί σου.
    Και θα στο πω πολλές φορές
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

    ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.