11/2/15

Αυτός δεν είναι γερμανοτσολιάς; Βαρουφάκης στο Stern: Αποθεώνει Μέρκελ και Σόιμπλε

«Αν ένα χρέος δεν μπορεί πλέον να εξοφληθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα»
«Δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας στο εγγύς μέλλον» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό Stern, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.
Σύμφωνα με προδημοσίευση, ο Γ. Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ περιγράφει την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ ως «με διαφορά» την εξυπνότερη πολιτικό σήμερα στην Ευρώπη και τους Γερμανούς ως «καλύτερους Ευρωπαίους από τους Γάλλους και τους Έλληνες».

«Παρά την κριτική, ο Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Λέει ότι "αν ένα χρέος δεν μπορεί πλέον να εξοφληθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα χρέους" και ότι για αυτό "θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί όλα τα πιθανά ονόματα" καθώς και η γερμανική και η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ευρηματικές. "Το αποφασιστικό είναι ότι τα ελληνικά χρέη, στο εγγύς μέλλον δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν" δηλώνει» επισημαίνει το περιοδικό.

Ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ασκεί κριτική στην κατάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. «Αν στην Ευρώπη υποφέρουμε από ένα έλλειμμα, αυτό είναι το έλλειμμα δημοκρατίας» δηλώνει και προσθέτει ότι «τους θεσμούς, οι οποίοι αποφασίζουν για τις τύχες των ανθρώπων, τους αλλάζουμε σε ζώνες χωρίς δημοκρατία» και «από αυτό επωφελούνται οι μαύρες δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται με επαινετικά λόγια τόσο στην Ανγκελα Μέρκελ, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι με διαφορά, η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» δηλώνει, ενώ για τον Γερμανό ομόλογό του εκτιμά ότι είναι «ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής». Όσο για τους Γερμανούς, τους θεωρεί «καλύτερους Ευρωπαίους από τους Γάλλους ή ακόμη και από εμάς τους Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι θέλει να συνεχίσει να ζει την καθημερινότητά του, παρά τα νέα του καθήκοντα. «Θέλω να συνεχίσω να οδηγώ τη μοτοσικλέτα μου και να πηγαίνω στο σπίτι με τα πόδια» τονίζει, ενώ απορρίπτει την ανταλλαγή πυρών στην πολιτική αντιπαράθεση. Σε μια συζήτηση, το θέμα είναι να μαθαίνει ο ένας από τον άλλον, σημειώνει. «Αλλά κοιτάξτε τις συζητήσεις στη Βουλή ή στην τηλεόραση. Το θέμα είναι να εξοντώσεις τον άλλον και να τον καταστρέψεις. Αν γίνω έτσι, πρέπει κάποιος να με πυροβολήσει» δηλώνει χαρακτηριστικά.
ΒΗΜΑ

17 σχόλια:

  1. Πόσο βλάκας μπορεί να είναι ο συντάκτης του άρθρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ ο Βαρουφάκης που έχει τρελλάνει στο γλύψιμο τους Γερμανούς τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλάκα πάντως δεν τον λές Σαββα. Ούτε Γερμανοτσολιά.
      Να λέμε και τα πραγματα με το ονομα τους.
      Ας περιμενουμε και θα δουμε.
      Δεν ακουσα να μιλας ετσι ποτε για τον Σαμαρα.

      Διαγραφή
  3. Ο σημερινός Έλλην υπουργός θα κριθεί από αυτά που θα κάνει καί όχι από όσα πεί.

    Οι προηγούμενοι είναι ανεξίτηλα χαρακτηρισμένοι σαν Γερμανοτσολιάδες για το καταστροφικό τους έργο είς βάρος της Ελλάδος δια λογαριασμό των Γερμανικών συμφέροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο, είναι καλό δείγμα υπουργού οικονομικών να γυρνάει και να λέη η χώρα του είναι χρεωκοπημένη;
    Ο κ. Κοτζιάς, είναι δυνατόν, υπουργός εξωτερικών να φέρνει εμπόδια στην Ε.Ε. στό θέμα της Ουκρανίας και μετά από μερικές ημέρες, σαν ΥΠ.ΕΞ. πάλι να λέγη τα διάφορα (οι μικροί ακολουθούν τους μεγάλους, κάπως έτσι τό ´´πε ή σάν τό άλλο είμαστε καλά παιδιά) για να δικαιολογηθή;
    Σημασία δεν δίνω κι άν έγλειψε λίγο ή πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βαρουφάκης δεν είπε κάτι καινούριο, λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό. Άλλο τότε που βγήκε ο Γιωργάκης και είπε ότι κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα και ο Πάγκαλος χαρακτήρισε στο Παρίσι τους Έλληνες μαλάκες (cons).

      Για τον Κοτζιά συμφωνώ. Αφού δεν μπορούσε να επιμείνει στην αποχή της Ελλάδος από τις νέες κυρώσεις (και γιατί όχι και από τις παλιές;), λόγω βλάβης των συμφερόντων της χώρας μας, έπρεπε να κάτσει στ' αυγά του. Όμως, αυτό δεν είναι θέμα Κοτζιά, αλλά ελληνικής κυβερνήσεως.

      Διαγραφή
  5. δεν μ ενδιαφέρει τι λέει, αλλά τι θα κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ξεχάσω κι αυτά πού ξέρω, εδώ δεν είναι κατάληψις ή απεργία πείνης του Ρωμανού, τέτοιες πρακτικές δεν χωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω ο κόσμος χάνετε και η ... Ψειριζεται..
    Τι να πεις με τα κυβιστικα που ολο και αυξάνονται
    Εδω οι άλλοι εχουν κατεβάσει τεθωρακισμένα και νομίζουμε οτι σε τετοιο επίπεδο θα πιάσουν οι γαλυφτιες...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. He removed any personanal biases before his meetings. He disarmed his opponent. ¨Personally, I do like you, but the problem remains....¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To ζήσαμε κι αυτό, να βάλουμε στην ίδια ζηγαριά τους ΄΄γίγαντες΄΄ πρώην υπουργούς οικονομικών(Παπακωνσταντίνου,Στουρνάρα, Χαρδούβελη κλπ) με τον σημερινό που κυκλοφοράει με μηχανή,γλύφει τους Γερμανούς εν αντιθέσει με τους γίγαντες που έλεγαν την άποψή τους και επέβαλαν τα συμφέροντα της Πατρίδας και δεν κατέστησαν την Ελλάδα πτωχευμένη σε αντίθεση μ΄αυτόν τον αγραβάτωτο που τη κατηγορεί(άν και νομίζω ότι πτωχευμένος είναι αυτός που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όπως η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες).
    Για τον άλλο τον Χοντρό ΥΠΕΞ τί να πω, συγγκρίνεται με τον μέγιστο συνταγματολόγο πρών ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ; Το έργο που άφησε είναι αξεπέραστο και στα 2 υπουργεία. Ούτε βεβαια και οι προηγούμενοι ήταν αμελητέοι(Ντόρα,Γιωργάκης κλπ) σαν το σημερινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχετε μπει σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση του ποιος είναι πιο μεγάλος γερμανοτσολιάς. Δεν είναι παραγωγική αντιπαράθεση. Τους παλιούς τους διώξαμε και ορθώς, τώρα κρίνουμε τους καινούριους όχι με βάση τους παλιούς, αλλα με βάση του τι κάνουν, γιατί αν έχουμε ως συγκριτικό μέγεθος τους παλιούς τότε η σύγκριση είναι ανώφελη για μας!

    Ως τώρα λοιπόν η ρητορική του Βαρουφάκη εμενα προσωπικά με προσβάλλει, γιατί επαναλαμβάνω δεν μπορεί να μας λέει ούτε διεφθαρμένους ούτε ναζιστές, του επιστρέφω όλες τις κατηγοριες.

    Από εκεί και πέρα, το ότι πάει να κολακέψει τους Γερμανούς δεν έχει κανένα όφελος και οποιος του έχει δώσει αυτή τη συμβουλή είναι βλάκας και απορώ πως την ακολουθεί κιόλας. Είναι καλο να είναι κανεις ευγενής, αλλα άλλο ο ευγενής και άλλο ο επαίτης η ο γλείφτης και αυτή την εντύπωση αφήνει! Από εκεί και πέρα ελπίζω να έχει πραγματικές προτάσεις αλλα και να έχει εξασφαλίσει υποστηρίξει, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσει να διαπραγματευτεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διεφθαρμένη αποκαλεί την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας που διασπάθισε το δημόσιο χρήμα. Κρατικοί προμηθευτές και εθνικοί εργολάβοι που ελέγχουν στο σύνολο τους τις εφημερίδες και γενικά τα μίντια προς όφελος τους, μιζαδόροι πολιτικοί και ημέτεροι που πλούτισαν σε μια νύχτα. Αυτό που ονομάζεται διαπλοκή. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία και επομένως δεν προσβάλλομαι. Αντίθετα με προσβάλλει η ατιμωρησία και η έλλειψη δικαιοσύνης.

      Διαγραφή
  11. Θα επιμείνετε στον τιτλο του άρθρου σας κ. Καλεντερίδη (και συνεργάτες);

    Είναι η πρώτη φορά,που βλέπω τον ινφογνώμονα να κοιτάζει τα πράγματα μέσα από παραμορφωτικό φακό.
    Δεν είστε αντικειμενικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τίτλος γράφηκε όχι για να καταδειχτεί ως γερμανοτσολιάς ο Βαρουφάκης, αλλά για να καταγγείλουμε όλους εκείνους που έβριζαν με τον πιο σκαιό τρόπο τους προηγούμενους, που στο κάτω κάτω δεν επαινούσαν και δεν έγλυφαν έτσι τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
      Ποτέ δεν κάναμε χαρακτηρισμούς και δεν θα κάνουμε και τώρα.

      Διαγραφή
    2. Mα κ. Καλεντερίδη, δεν νομίζω να αποκάλεσε κανείς (από τους σοβαρούς σχολιαστες,όχι αυτούς που ρυπαίνουν στο internet) "γερμανοτσολιάδες" τους προηγουμένους, επειδή επαινούσαν τον Σοιμπλε. Ας τους επαινούσαν, αλλά ας έλεγαν και κανενα "οχι".
      Ο Βαρουφάκης μπορεί να χαιδεύει τα αυτιά τους και τον τευτονικό τους ναρκισσισμό, αλλά υπήρξε και ανακοινωθεν που δεν το υπέγραψε.

      Και μην βιαστείτε να μου πείτε τα περί λαικισμού. Τα έχουμε σχολιάσει και αλλού. Ότι και να ήταν ο Ανδρέα Παπανδρέου, η Θατσερ έγραψε (περίπου) "μας εκνεύριζε, αλλά πάντα κατι έπαιρνε για τη χώρα του". Δεν είναι τόσο ασήμαντο όσο θέλετε να το βλέπουμε ...

      Και σε τελική ανάλυση: έβγαζε κάπου ο προηγούμενος δρόμος; Αν το βλέπετε (το που έβγαζε) πειτε το και σε εμάς, επειδή δεν το βλέπουμε. Ξαναλέω εμφατικά: ο Συριζα δεν έγινε εξουσία λο΄γω των υποσχέσεων που έδωσε. Η κινητηρια δύναμη του ηταν η απελπισία. Αλλά θέλει θαρρος να παραδεχτεί κανείς πως οδήγησε τον λαό σε απελπισία. Προτιμά να λέει πως νικήθηκε από τη δημαγωγία, η οποία θα αποτελέσει "αριστερή παρένθεση".

      Εϊναι εξευτελιστική η ιδιοτέλεια των αστων πολιτικών. Άλλη λεξη δεν βρίσκω,.

      Διαγραφή
    3. Stan de Finetti
      ελπίζω να σε έπεισα ότι πρόκειται για φραστικού σχήματος που χρησιμοποιούσαν οι κατ' επάγγελμα αντιμνημονιακοί.
      Όσο για το "όχι", μην ορκίζεσαι!
      Το είπαν για να το χρησιμοποιήσουν ως φύλλο συκής.
      Όχι μόνο δεν έκαναν πόλεμο, όπως μας έλεγαν, αλλά δεν έριξαν ούτε σφαίρα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.