14/2/15

Ναι, η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ είναι το plan B της κυβέρνησης.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναρωτηθεί αν η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ «είναι το εκβιαστικό plan B της κυβέρνησης;». Λοιπόν επιβεβαιωθήκαμε πλήρως από τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη. 

Σε χθεσινή συνέντευξή του στον Guardian, ο κ. Βαρουφάκης είπε κάτι που λίγοι στην Ελλάδα το πρόσεξαν, όμως οι δανειστές πήραν το μήνυμα.

Τώρα να δούμε κατά πόσο είμαστε και σοβαροί να το εφαρμόσουμε.

Είπε κατά λέξη: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι "ας το αφήσουμε να συμβεί". Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B"».

Επομένως ναι, η στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ ήταν το κρυφό plan B της κυβέρνησης. Όποιος διάβαζε τακτικά άρθρα του κ. Βαρουφάκη σε ανύποπτο χρόνο θα υπέθετε αυτό ακριβώς. 

Στην ίδια συνέντευξη είπε και κάτι που δεν τόλμησαν άλλοι Έλληνες πολιτικοί να πουν εδώ και πέντε χρόνια, κατά τα οποία έχουμε καταστεί υπόδουλη αποικία χρέους. Συγκεκριμένα είπε πως «Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα. Γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό». 

«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν πρόγραμμα για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Οι πολίτες στη Γερμανία παραπλανήθηκαν πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, ο ελληνικός λαός παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας». 

Επιτέλους ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Πεθαίνουμε γιατί διασώσαμε τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Ποιος άραγε μπορεί να διαφωνήσει με τις πιο πάνω αλήθειες που λέει ο κ. Βαρουφάκης και ποιος είναι εκείνος που δεν συμφωνεί με την πρόταση: Είτε οριστική λύση μέσα στο ευρώ είτε στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ; Διαφωνούν βέβαια το ΕΛΚ και ο κ. Σαμαράς που καλούν την κυβέρνηση να ακολουθήσει τις εντολές των δανειστών, αλλά όσο ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το δρόμο των δανειστών, τόσο θα διαλύει τη ΝΔ.

Εμείς, ήδη από το 2010 προτείνουμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τώρα πια αυτό από μόνο του είναι ένα μέτρο περισσότερο αυτοτιμωρίας σήμερα (αν και μακροχρόνια αποδοτικότατο), αφού με την βοήθεια των προηγούμενων εντολοδόχων ελληνικών κυβερνήσεων, τα κράτη της Ευρωζώνης έχουν καταφέρει να περιορίσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Τώρα λοιπόν, σε ό,τι αφορά το σήμερα, έχουμε κι εμείς την ίδια άποψη με τον κ. Βαρουφάκη και προτείνουμε πως αν η Ευρωζώνη δεν αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως ένα συνολικό πρόβλημα της Ευρωζώνης και δεν δώσει οριστική λύση, τότε να κάνουμε στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ και «γαία πυρί μιχθήτω».

Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε μέλλον με τον γόρδιο δεσμό που μας έχουν δέσει. Κι αυτός ο δεσμός κόβεται μόνο με το σπαθί.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2015/02/plan-b.html

11 σχόλια:

  1. ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-Rw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι εάν χρεοκοπώντας το κράτος-έθνος γλυτώνεις, διότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα ξεπληρώσουν το χρέος, το οποίο είναι στην πλειονότητά του διακρατικό, συνεπώς το κρυφό σχέδιο B δεν το βλέπω τόσο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ας το αφήσουμε να συμβεί"

    Ανεύθυνες κουβέντες εφήβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρόσεξα ο Βασίλης Βιλιάρδος του οποίου το άρθρο ήδη δημοσιεύθηκε στον παρόντα ιστοτόπο να πήρε θέση ούτε εγώ βέβαια γιατί όπως σημείωσα σε σχόλιο αυτό θα το αποφασίσει η εκάστοτε διακυβέρνηση που ενώνει όλα τα νήματα και πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση της πλάστιγγας κόστους οφέλους. Αυτού λεχθέντος είναι καλά να γνωρίζουμε την κατάστασή μας. Χοντρικά τουλάχιστον. Ότι δηλαδή η άκριτη, άσκοπη και πολιτικοοικονομικά εγκληματική ένταξη στην ΟΝΕ, τα "φουσκώματα" της δεκαετίας του 2000, η εν πολλοίς ακυβερνησία πριν τα "ο τιτανικός βυθίζεται" και στην συνέχεια όταν τα προσωπεία έφυγαν οι συνασπισμένοι υποτελείς της τεχνόσφαιρας, μας οδήγησαν σε μια πολύ δύσκολη θέση. Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι επικαλείσαι μια σειρά από πολιτικά, οικονομικά και νομικά επιχειρήματα που συγκροτείς με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Μεταξύ άλλων, τα κολοσσιαία λάθη της ΟΝΕ μετά το 1992, το γεγονός ότι παρά την απουσία ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης οι γραφειοκράτες συνέχισαν να κάνουν άλματα, η αποδοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ παρά το ότι γνώριζαν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και τα λάθη της τρόικας που οι ίδιοι ομολόγησαν. Σε αυτή την δύσκολη πορεία μετά το θαλάσσωμα πριν 4-5 χρόνια, η στάση πληρωμών μπορούσε να είναι στο τραπέζι ως διαπραγματευτικό χαρτί (στηριγμένο όπως μόλις είπα σε σοβαρά και αξιόπιστα επιχειρήματα). Τέτοια δύσκολα εγχειρήματα εκτός του ότι έχουν ρίσκο συνεπάγονται μεταξύ άλλων συσπείρωση της κοινωνίας, πολιτική σύγκλιση γύρω από θέσφατα και έσχατα της δημοκρατίας μας, ετοιμότητα για θυσίες και ετοιμότητα για νομικό και πολιτικό αγώνα πολλών χρόνων. Το κατά πόσο όλα αυτά ή πολλά άλλα μπαίνουν πάνω στην πλάστιγγα όπου στον ένα δίσκο είναι η ελευθερία/δημοκρατία και στον άλλο η σοβαρή διεκδίκηση και διαπραγμάτευση εξαρτάται από το ακόμη το νεοελληνικό κράτος βρίσκεται όχι σε εφηβική ή παιδική ηλικία ή έχει ωριμάσει. Παραμένει ότι επί δεκαετίες ιδεολογικές ασυναρτησίες για παιδιά όσον αφορά την πατρίδα, το έθνος και τον κόσμο μάλλον κράτησαν την Ελλάδα σε παιδική πολιτική ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ύβρεις δεν απαντώ και τις αφήνω στην κρίση του κάθε λογικού ανθρώπου. Γενικώς όμως δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι ενώ το διαδίκτυο είναι ο νέος Δήμος της Δημοκρατίας όπου ο αδύναμος μπορεί να παρακάμψει την δεσποτεία των κατεξουσιαστών και τον έλεγχο των επικοινωνιών από αυτούς, απαιτείται να θεσμιστεί. Να προσδιοριστεί με νόμο πολύ αυστηρό ότι μόνο επώνυμα μπορεί κανείς να γράφει, ιδιαίτερα όταν αυτό που κάνει είναι εργολαβική δολοφονία χαρακτήρων. Γέμισε πάντως το διαδίκτυο με αργόσχολους του υποκόσμου που ασεβώς, προπετώς και κατάπτυστα επιτίθενται κατά άλλων εμποδίζοντας τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο., Ψυχικά ασθενείς ανώνυμους, εντεταλμένους για δολοφονία χαρακτήρων και ανίατα κομπλεξικούς που αντί για το Δαφνί πίσω από την ανωνυμία προκαλούν αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. M Bl16
    τα σχόλια τα αφαίρεσα εγώ.
    Και το έκανα γιατί αυτό δεν είναι ούτε αντιπαράθεση ούτε διάλογος.
    Οι προσωπικές επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί τι σχέση έχουν με τον διάλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Καλεντερίδη,

    Εγω και άλλοι σχολιαστές υποδείξαμε τα κενά συλλογιστικής του καθηγητή.

    Ο κατεχόμενος απο οίστρο παντογνωσίας καθηγητής αντιδρά σπασμωδικά οταν του υποδεικνύουν τα κενά του συλλογισμού του. Του φαίνεται περίεργο οταν του λένε οτι δημιουργεί σοφιστείες.

    Απο εκει και πέρα, το βιβλίο του θέλει να πουλήσει, την αναγνωρισιμότητα του θέλει να προβάλλει, οπότε ασε τον να λέει.

    Ενω παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή, εν τούτοις παίζει και αυτός τον ρόλο του.

    Φιλικά,

    Μ Bl B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. M Bl 16 Φεβρουαρίου 2015 - 7:29 μ.μ.

    Εἶσαι τελείως λάθος καὶ ἐπιμένεις, προσβάλλεις καὶ ἡ τακτική σου εἶναι δολοφονικὴ γιὰ τοὺς χαρακτῆρες τῶν ἄλλων. Ὅσο σημαντικὰ καὶ νὰ εἶναι τὰ χρήματα δὲν εἶναι τὸ πᾶν. Ἐὰν ὁ συγκεκριμένος συγγραφεύς ἤθελε νὰ κονομήσῃ, δὲν θὰ ἦταν ὁπαδὸς τῆς θουκυδίδειας παραδόσεως, ἀλλὰ τῶν μοντέρων ἠδονικῶν καὶ ἐθνομηδενικῶν ἰδεολογιῶν ποὺ ἀμοίβονται ἀπὸ ξένα κράτη, πρῶτα μάθε ποιοὶ καὶ πῶς πωλοῦνται γιὰ μερικὰ εὐρὼ καὶ μετὰ τὰ λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ konion,

    Η χρήση «τῆς θουκυδίδειας παραδόσεως», ή όποιας άλλης μεθοδολογίας, δεν εμποδίζει τον Καθηγητή απο παρεκλίνοντα συμπεράσματά και ούτε αποκλείει το να υπερβάλλει στις εκτιμήσεις του.

    Ο δε ασκητικός βίος δεν συνεπάγεται την εγκυρότητα των συμπερασμάτων και ουτε την ορθότητα της πολιτικής στάσης.

    Δεν θα σας εξέπλητε εαν σας έλεγα οτι απο ορθά στοιχεία, μπορούν να εξαχθούν εσφαλμένα συμπεράσματα.

    Πολλώ μάλλον οταν τα αρχικά στοιχεία εμπεριέχουν άκρατη δώση υπερβολής και αυθαίρετης ερμηνείας που τεχνηέντως κατόπιν οδηγούν σε αμφίβολης ποιότητος συμπεράσματα. (Π.χ. για την περίπτωση αυτή μου έρχονται κατα νου κείμενα του Κύριου Βιλλιάρδου.)

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.