9/2/15

H ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έδωσε σχεδόν τα πάντα σε όλους. Οι προεκλογικές υποσχέσεις σε διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και συντεχνίες, είναι ένα ζήτημα που θα κληθεί να το διαχειριστεί το επόμενο διάστημα και πραγματικά ευχόμαστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για όλους.
Όμως οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκαν εκεί. Επεκτάθηκαν και στους μετανάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν την πραγματοποίηση των εξαγγελιών.
Μια άλλη ομάδα στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε υποσχέσεις, είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, αυτό που ο κ. Χριστόπουλος αποκάλεσε «ένα συμπεγές τουρκικό πράμα». Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο ως άνω κύριος, ο οποίος σημειωτέον μισθοδοτείται από το ελληνικό κράτος, είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής που έβαλε βέτο και -κατά δήλωσή του- δούλεψε για να πείσει την σημερινό πρωθυπουργό Τσίπρα, να «κόψει» την Ρομά Σαμπιχά Σουλείμάν από το ευρωψηφοδέλτιο, παρότι αυτή είχε εγκριθεί ομοφώνως από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε και πάλι ότι τότε ο Τσίπρας έκοψε την Σαμπιχά, κάτι που ήταν ΚΑΙ απαίτηση του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αλλά και -όλως τυχαίως;- βασική επιδίωξη του τουρκικού προξενείου, που δρα παρανόμως στην Θράκη, με έδρα την Κομοτηνή.
Και λέμε ότι δρα παρανόμως, γιατί το προξενείο χρηματίζει Έλληνες πολίτες και πολιτικούς με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, ένα από τα οποία είναι ο εκτουρκισμός Πομάκων και Ρομά, μέσα από διαδικασίες άσκησης τρομοκρατίας. Η υπόθεση του κοψίματος της Σαμπιχά από το ψηφοδέλτιο, είναι χαρακτηριστική περίπτωση, στην οποία το προξενείο και η Άγκυρα πέτυχαν το στόχο τους, χρησιμοποιώντας πρόσωπα και μηχανισμούς που διαθέτουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα!
Το τι έταξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους μουσουλμάνους της Θράκης, θα το παρουσιάσουμε σε ένα από επόμενα άρθρα μας. Προς το παρόν περιοριζόμαστε στην παρουσίαση συνέντευξης του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, στον ανταποκριτή του Πρακτορείου Ανατολή Αλί Οζτούρκ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
Μουφτήδες
"Δεν αναγνωρίζουμε τους μουφτήδες που τοποθέτησε το ελληνικό κράτος. Το κράτος δεν έκανε διάλογο με μας για το θέμα αυτό. Δεν έδειξε καλή διάθεση και το πρόβλημα των μουφτήδων περιμένει για χρόνια τη λύση του. Φυσικά ο λαός έδωσε μόνος του τη λύση. Έχει το μουφτή που εξέλεξε ο ίδιος. Έτσι, υπάρχει ο μουφτής που εξέλεξε ο λαός και ο μουφτής που τοποθέτησε το κράτος. Το κράτος κάνει τη δουλειά του με τοποθετήσεις και ο λαός με την εκλογή των εκλεκτών του. Αν το κράτος αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες, αυτό θα μας ευχαριστήσει. Εμείς θέλουμε να τους εκλέγουμε.
Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τους μουφτήδες του κράτους. Τα περισσότερα τζαμιά της Ξάνθης ανήκουν στον εκλεγμένο μουφτή. Ο λαός έκανε την επιλογή του. Το κράτος πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ασχοληθεί μ' αυτό το θέμα".

Εθνική ταυτότητα της μειονότητας
Ο Ζεϋμπέκ έθιξε επίσης και το θέμα της εθνικής ταυτότητας της μουσουλμανικής μειονότητας, για το οποίο είπε:
«Ένα άλλο θέμα, είναι αυτό της εθνικής ταυτότητας. Ξέρετε, υπάρχει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια το θέμα της Τουρκικής Ένωσης. Αν και υπάρχει θετική απόφαση για το θέμα, η Ελλάδα δεν την εφάρμοσε. Θα γίνουμε οι υποστηρικτές και αυτών των θεμάτων

Τζαμιά στην Αθήνα
Το καλύτερο ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ το άφησε για το τέλος. Αναφερόμενος στο θέμα του τζαμιού, αλλά και των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, είπε:
"Είναι πολύ λυπηρό να μην υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα του 2004. Στην Αθήνα ζουν περίπου 700 χιλ. μουσουλμάνοι και οι άνθρωποι αυτοί προσεύχονται στα υπόγεια και σε ανθυγιεινούς χώρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια άλλη άποψη για τις θρησκείες. Τις σέβεται όλες. Κατά την άποψή μου έφθασε η ώρα για να μην πω ότι ήδη αργά για την κατασκευή του τζαμιού. Μάλιστα θα πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα από ένα τζαμί στην Αθήνα. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει λύση σ' αυτό το πρόβλημα".
Μάλιστα, μάθαμε από τον Ζεϋμπέκ ότι στην Αθήνα ζουν 700 χιλ. μουσουλμάνοι  -πού το ξέρει άραγε, μήπως αυτές είναι οι εκτιμήσεις της τουρκικής πρεσβείας;- , τους οποίους έχει υποσχεθεί να αναγνωρίσει και να νομιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Άγκυρα σχεδιάζει να είναι ο εγγυητής των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων.
Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν αυτά τα στοιχεία, για να συνειδητοποιήσουν ότι αν κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους εξαγγελίες στο θέμα των μεταναστών και της μουσουλμανικής και όχι τουρκικής μειονότητας της Θράκης, θα δημιουργήσουν προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από το πολιτικό τους ύψος, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Απλά τους υπενθυμίζουμε τη σφαγή στο Παρίσι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από τις πολυάριθμες μουσουλμανικές κοινότητες αλλά και την αγριότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που κι αυτούς τους υποστηρίζει η Άγκυρα, καθώς και τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης, να αναγορευθεί σε προστάτη και εγγυητή των δικαιωμάτων όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός ή αναλυτής για να αντιληφθεί ότι σε περίπτωση που το πετύχει αυτό και δεδομένης της φύσης της μουσουλμανικής θρησκείας, η Τουρκία θα έχει εξασφαλίσει τη συνδιοίκηση της πατρίδας μας, με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "κυριακάτικη δημοκρατία"

13 σχόλια:

  1. Το ξαναλέω, ξέρετε πόΣοι θα θυΣιάΣουν τα πάντα γιά ένα πιάτο φακές;
    Δείτε τα λεγόμενα περί μικρού και ευέλικτου στρατού στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ. και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οπισθοχωρήσει γιατί υπάρχουν οι υπόλοιπες δεσμεύσεις του.
    Καταρχήν η συμφωνία με τον Καμμένο που θα γεμίσει τα σύνορα στρατό. Οι επαφές με η Ρωσία, που από χρόνια θέλει να βγει στη Μεσόγειο, το Τούρκικο κράτος μαζί με τις ΗΠΑ δεν επιθυμεί τέτοια εξέλιξη.
    Οι ίδιες οι διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.
    Τέλος οι κάτοικοι της Θράκης που ψήφισαν, θα αντιδράσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενδιαφερον σαυτην την ιστορια ειναι η κατεπαναλειψη επαληθευση της βασικης αληθειας για τα ελληνκα πραγματα: Το ελληνικο κρατος εκτελει χρεη μαστρωπου.
    Ξεντυνει την χωρα σοποιον δινει σκληρο συναλλαγμα...
    Και κατακεραυνωνει οποιον του κοστιζει σε συναλλαγμα...
    Αν ο συριζα θα αποτελεσει εξαιρεση ,δεν μενει απτο να περιμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. '' στην Αθήνα ζουν 700 χιλ. μουσουλμάνοι''
    Αρχικά θα έλεγα ότι και γι΄αυτό το φαινόμενο δεν πρέπει να φταίει ο σύριζα. Αλλά ορισμένοι για να καλύψουν τα ''καθίκια'' της φτωχοποίησης και εξαφάνισης του Ελληνικού λαού '' πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα''.
    Κατά δεύτερον δεν έχουμε κυβέρνηση Σύριζα αλλά ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ και τρίτον ελπίζουμε-ευχόμαστε η ως άνω κυβέρνηση να μας εκπλήξει θετικά όπως μέχρι τώρα, εκτός εάν υπάρχουν κάποιοι που εύχονται τα αντίθετα για να ξανάρθουν τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρίσταρχε
      δυστυχώς αποδεικνύεις κι εσύ ότι είμαστε έθνος σε παράκρουση.
      Ο Ζεϋμπέκ έδωσε συνέντευξη προχθές στο πρακτορείο Ανατολή.
      Είδα την συνέντευξη και την μετέφρασα κατά λέξη.
      Θεώρησα ενδιαφέρον να γράψω ένα άρθρο γι' αυτά που λέει, γιατί αφρούν σχεδιασμούς της Άγκυρας για έλεγχο της πατρίδας μας μέσω των μουσουλμάνων.
      Και έρχεται ο Αρίσταρχος να μας κατηγορήσει ότι πετάμε τη μπάλα στην κερκίδα.
      Τι να πώ.
      Κρίνουν οι αναγνώστες.

      Διαγραφή
  5. Εκ των πραγμάτων,και να ήθελε,ΔΕΝ μπορεί να τα πραγματοποιήσει αυτά,για πολλούς λόγους. Δεν νομίζω ότι υφίσταται τέτοιο θέμα. Γενικώς τις προεκλογικές υποσχέσεις μη τις δίνετε σημασία παρά μόνο σε ότι αφορά την κυβερνητική φθορά λόγω μη πραγματοποίησης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εδω αν μου επιτρεπετε ενα ωραιο που διαβασα τωρα αν και εκτος θεματος.
    αφιερωμενο σπεσιαλ στο dexihalf και συνοδοιπορους...

    Η έκφραση «χρήσιμοι ηλίθιοι» ανήκει στον Λένιν (εγγονό του Ισραήλ Μπλανκ…), ο οποίος χαρακτήρισε έτσι δύο κατηγορίες συνοδοιπόρων του κομμουνισμού: τους μη κομμουνιστές φίλους των σοβιέτ στη Δύση, που κατείχαν σπουδαίες θέσεις και μπορούσαν να επηρεάσουν καταστάσεις και τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» στο εσωτερικό της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας, που συνεπικουρούσαν τους μπολσεβίκους, νομίζοντας ότι υπηρετούν κάποιον καλό σκοπό. Φυσικά, μόλις οι μπολσεβίκοι έγιναν ισχυροί και δεν χρειάζονταν πλέον τις υπηρεσίες των (Ρώσσων) «χρησίμων ηλιθίων», τους έστειλαν στα Γκούλαγκ (ως «εχθρούς του λαού») για να δούνε τι εστί… βερίκοκο!

    Τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα, παρατηρούμε πως εμφανίστηκαν μπόλικοι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του… mister Tsipra (όσο κι αν αυτό φαίνεται γελοίο πέραν του δέοντος…), από τον χώρο της ευρύτερης ψοφοδεξιάς!!!

    Έτσι, ο γνωστός Μπαλτάκος δήλωσε πως «Εγώ ο δεξιός βαράω προσοχές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ο… στρατηγός Άνεμος προσφέρθηκε να… συστρατευθεί με τους Τσιπροκαμμένους, ενώ κάποιος (λαλίστατος επί παντός επιστητού…) δέσποτας –που κάποιοι εξ’ ημών είχαν υπερτιμήσει, πιστεύοντας στα σοβαρά ότι είναι ο νέος… Παπαφλέσσας- έγραψε έναν λιβανωτό για τον άθεο κομμουνιστάκο, που τον κάνει… υπερήφανο.

    Στην περίπτωσή μας, πρόκειται για το γνωστό σύνδρομο κατωτερότητας που έχουν μέσα τους όλοι οι ψοφοδεξιοί, που θεωρούν κορυφαία στιγμή της ζωής τους, όταν κάποιος κομμουνιστής πει καμιά καλή κουβέντα για τις αφεντομουτσουνάρες τους. Αλλά, την… πάτησαν, διότι κανένας αριστερός δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Οπότε, τζάμπα εκτέθηκαν και μόλις θα γίνει η… μεγάλη κωλοτούμπα θα εισπράξουν τη χλεύη του ελληνικού λαού… Ας πρόσεχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και επειδη μεπιασε παλι το αντικομουνιστικο μου συνεχιζω ,να μαθαινουν οι νεωτεροι (και οι δεξιουληδες) λιγο ιστορια....ποιοι ειναι οι μεταμφιεσμενοι που πουλανε πατριωτισμο σημερα και κατηγορουν τους ηρωες ως προδοτες....

    Τα μέλη του ΚΚΕ, δέχονται τη γερμανική κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους. Πίστευαν ότι μία από τις πρώτες πράξεις των αρχών κατοχής έπρεπε να ήταν η απελευθέρωση των χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων που η δικτατορία του Μεταξά κρατούσε στα στρατόπεδα, στις φυλακές και στα νησιά.
    Αυτή η πίστη τους ήταν και ο κύριος λόγος που εμπόδισαν μια ομαδική απόδραση από την Ακροναυπλία, όταν αυτή ήταν δυνατή στις ώρες του βομβαρδισμού. Βέβαιοι για τη νίκη των Γερμανών, περίμεναν να αφεθούν επίσημα ελεύθεροι. Η απελευθέρωση τον Μάη, λίγες μέρες δηλαδή μετά την κατοχή, με υπόδειξη της βουλγαρικής μυστικής υπηρεσίας, των σλαυομακεδόνων κομμουνιστών, τους έκανε να είναι εντελώς πλέον βέβαιοι για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων κομμουνιστών και για τη σταθερότητα και ισχύ του συμφώνου φιλίας Χίτλερ - Στάλιν.
    Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα Κ.Κ. του κόσμου είχε πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχε πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητα του και δεν έκανε διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας. Τα από χρόνια ρομποτοποιημένα μέλη του, που πάντα δίχως αντίρρηση δέχονταν όλες τις αλλαγές της πολιτικής του ΚΚΕ, αυτή τη φορά η συμμαχία με το φασισμό, τους φάνηκε κάπως παράξενη και δυσκολοχώνευτη. Αλλά μόνο για λίγο. Πολΰ γρήγορα όχι μόνο πείστηκαν για την ορθότητα της πολιτικής του Στάλιν, αλλά έγιναν, λυσσαλέοι αντίπαλοι των Άγγλων και Γάλλων και ενθουσιώδεις υπερασπιστές των αδικημένων από τη μοιρασιά της λείας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο Ιταλίας και Γερμανίας. Έβρισκαν κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα. Π.χ. και αυτό ήταν εργατικό και σοσιαλιστικό. Μιλούσαν για μια συγκυριαρχία του κόσμου από τους δυο μεγάλους άνδρες, τους πιο μεγάλους της ιστορίας, του Στάλιν και του Χίτλερ. Μιλούσαν για μια επικείμενη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Αγγλίας προς την Ανατολή, κ.λπ. Όσο τερατώδη και απίστευτα κι αν φαίνονται αυτά, εμείς τα ακούσαμε και τα ζήσαμε στις φυλακές και στα στρατόπεδα. Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας και θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες

    ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΟΠΛΑ
    Α. ΣΤΙΝΑΣ, 1983

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε skal επειδή είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε πολύ καλά εγώ δεν κατηγόρησα εσένα για τη''μπάλα στην εξέδρα '' αλλά για τα αναγραφόμενα στο κείμενο.
    Η αλήθεια είναι ότι διάβασα το κείμενο χωρίς να δώ τον συντάκτη.
    Για το σχεδιασμό του προξενείου και τις δραστηριότητές του με τις σχετικές υποδείξεις προς την εκάστοτε κυβέρνηση και ΥΠΕΞ ακούμε απο πολλούς ειδικούς αναλυτές την τελευταία 35ετία. Τα αποτελέσματα είναι γνωστα απο τα Πατριωτικά και μή ''ΛΑΜΟΓΙΑ'' που άσκησαν εξουσία.
    Σήμερα καλώς ή κακώς η υφιστάμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει την περίεργη πολιτική κάποιων συνιστωσών καθότι ελέγχεται σ΄αυτά τα θέματα απο τους ΑΝΕΛ γιατί έτσι αποφάσισε ο Ελληνικός λαός.
    Εάν θα υλοποιηθούν τα υποσχεθέντα οψόμεθα, Άς κρίνουμε θετικά τουλάχιστον τώρα για το καλό της Πατρίδας γιατί μας χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία.
    Άλλωστε καθένας κρίνεται απο τα έργα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης skal κρίνω σκόπιμο να σου θυμίσω μια παρόμοια αντιπαράθεση με τον Κο Μιχελάκη για κάποιες δηλώσεις του όταν ανέλαβε κάποιο Υπουργείο και έγγραψα ότι αυτές τις Π@π@ριές τις έχουμε ακούσει πολλές φορές.
    Τότε ''το πήρες πολύ Πατριωτικά'' και μου σουρες τα εξ΄αμάξης διότι όπως ισχυρίστηκες είχες προσωπική άποψη και θα υλοποιούσε ότι έλεγε. Το αποτέλεσμα της Π@π@ριάς επιβεβαιώθηκε πλήρως.
    Τα έργα λοιπόν δείχνουν τον Άνδρα.
    Μερικές φορές όταν βλέπεις δίπλα σου την απόλυτη δυστυχία και φτωχοποίηση, τίς αυτοκτονίες νέων και τους αιφνίδιους θανάτους ανθρώπων χωρίς ουσιαστικά προβλήματα υγείας αλλά λόγω άγχους απο οικονομικές παρενέργειες δεν μπορείς να τιθασεύσεις την αγανάκτηση και μπορεί να παρεκτραπείς λεκτικά(προσωπικά έχω υπόψη τουλάχιστον 8 περιπτώσεων το τελευταίο 6μηνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ὑπάρχει μιὰ Συνθήκη τῆς Λωζάνης ἤ ὁποία ἀναφέρεται σαφέστατα σὲ μουσουλμανικὴ μειονότητα ἤ ὄχι;
    Πῶς λοιπὸν μιὰ κυβέρνησι 4 ἑτῶν (στήν καλλίτερη περίπτωσι)θὰ ἀρχίση νὰ τὴν ξυλώνη;
    Καὶ ἄν ἀρχίσης κάτι νὰ ξυλώνης θὰ πάρη ὁ διάβολος καὶ ἄλλα ἄρθρα ποὺ ἀφοροῦν τὸ Αἰγαῖο.

    Ὅσον ἀφορᾶ τοὺς λάθρο.Ξέρει τί κάνει; πῶς μπορεῖ νὰ ὰλλάξη τὴν μορφή τῆς Ἑλλάδος,πάλι μιά τετραετὴς κυβέρνησι,χωρίς νὰ μᾶς ρωτήση διὰ δημοψηφίσματος;

    Γνωρίζει ὅμως τὴν ἀρνητικὴ ἀπάντησι καὶ θέλει νὰ ἐπιβάλη τὸ δικό του.

    Ἐξηφάνισαν δὲ καὶ τὴν ΧΑ γιὰ νὰ μὴ βροῦν ἀντιρρησι σὰν θὰ φέρουν τέτοιο νόμο στὴν Βουλή.

    Ἡ βουλὴ αὐτὴν τὴν στιγμὴ γέρνει ἀριστερὰ,καὶ ἐπειδὴ ἡ φύσις μισεῖ τὸ κενὸ θὰ ἐμφανιστῆ κάποιο ἄλλο,ἀδελφάκι τῆς ΧΑ μὲ μπόλικο μῖσος γιὰ ὅ,τι ἔχουν κάνει στοὺς Ἐθνικιστές.

    Κατὰ τὰ ἄλλα ὅλα μίλησε γιὰ δημοκρατία.


    Ἀλήθεια,θὰ ἐπιτρέπη στοὺς λάθρο-ισλάμ νὰ προσεύχονται κλείνοντας τοὺς δρόμους καὶ νὰ αὐτομαστιγώνονται δημοσίως;

    Δυστυχῶς πάλι ψωνίσαμε ἀπὸ σβέρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Τι σχέση έχει η μουσουλμανική μειονότητα της Συνθήκης τής Λωζάννης με το θέμα και ποιος είπε ότι πρέπει να ξηλωθεί; Οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες. Ξέρεις ποια είναι αυτή η μειονότητα;

      2) Για την απέλαση των λαθρομεταναστών δεν χρειάζεται ... δημοψήφισμα. Απλή εφαρμογή του νόμου περί παρανόμου εισόδου στην χώρα.

      Διαγραφή
  11. Εξ όσων γνωρίζω, έως πριν από 10 χρόνια, το τουρκικό κράτος διόριζε τόσο τους μουφτήδες όσο και όλους τους ιερωμένους της τουρκικής επικράτειας.

    Οι μουφτήδες δεν εκλέγονταν από τον τουρκικό λαό, αλλά διορίζονταν από το τουρκικό κράτος.

    Μάλιστα, στην Τουρκία υπήρχε ένα ειδικό υπουργείο για τις θρησκευτικές υποθέσεις με προϋπολογισμό μεγαλύτερο από κάθε άλλο υπουργείο.

    Ίσως, ο «γενίτσαρος» Ερντογάν («γενίτσαρος» διότι οι πρόγονοί του ήσαν Έλληνες του Πόντου της περιοχής Ριζούντος οι οποίοι αλλαξοπίστησαν την δεκαετία του 20!) να άλλαξε επί το «ισλαμικότερο» την νομοθεσία, αλλά στο σημείο αυτό να μην έχει επέμβει.

    Ώστε οι σύγχρονοι «γενίτσαροι» μουσουλμάνοι της Ελληνικής Δυτικής Θράκης οι οποίοι ορέγονται πολλά εις βάρος της χώρας που τους ανέχεται …. υπερ-δημοκρατικά …... ζητούν να εφαρμοσθεί στην Ελληνική Θράκη μας ένας κανόνας ο οποίος ούτε στην Τουρκία δεν ισχύει.

    Όσον αφορά τους 700.000 μουσουλμάνους που αναφέρει πως ζουν στην Αττική, νομίζω ότι πρέπει να τεθεί άμεσα ένα πρόγραμμα επιστροφής τους στις πατρίδες τους όπου υπάρχουν φαντάζομαι αρκετά τζαμιά για να τους εξυπηρετήσουν.

    Και στις ΗΠΑ, μπορείς να γίνεις πολίτης της χώρας αυτής και να λάβεις την υπηκοότητα της, υπό τον όρο όμως ότι θα σέβεσαι απόλυτα τους Νόμους της.

    Αλλιώς, σε στέλνουν πίσω στην χώρα της καταγωγής σου με άμεση απέλαση!!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.