11/2/15

Γ. Πανούσης: Υπερ της εισαγωγής μεταναστών στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

 Μιλώντας σε αστυνομικούς είπε: «Διαφάνεια παντού, διαφθορά πουθενά»
Γ. Πανούσης: Υπερ της εισαγωγής μεταναστών στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης (στο βήμα ) μιλά στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων των αστυνομικών ενώσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)
Υπερ της εισαγωγής στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως μετανάστες, ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση και Ρομά τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης μιλώντας σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Πανούσης ανέφερε ότι το ποσοστό εισαγωγής θα είναι 5% επί του συνόλου των εισακτέων.

Επίσης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έκανε λόγο για«διαφάνεια παντού, διαφθορά πουθενά» και προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ..

Υπενθυμίζεται ότι έχει κάνει λόγο για αλλαγές στα ΜΑΤ, αλλά και για ενοποίηση υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» όπως η ΔΕΛΤΑ με την ΔΙ.ΑΣ. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν λίγο πριν τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ.Πανούσης επανέλαβε επίσης αυτό που είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι «οι επιτυχίες των αστυνομικών είναι δικές τους και στις αποτυχίες τους θα αναλαμβάνω εγώ την πολιτική ευθύνη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης (έχει διατελέσει αρχηγός του Σώματος) καιΔημήτρης Κυριαζίδης (πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ).
BHMA

10 σχόλια:

  1. Μετανάστες στην αστυνομία? Άλλο ζήτημα είναι ο Roma, άλλο ο ομογενής, άλλο ο μετανάστης. Είναι αδιανόητο χωρίς την ελληνική ιθαγένεια να μπορεί κάποιος να δουλέψει για τα σώματα ασφαλειας, μόνον τρελοί τα κάνουν αυτά τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι καθόλου τρελοί. Λειτουργούν με βάση την "διεθνιστική" ιδελογία τους, στα πλαίσια της οποίας πρέπει να οδηγηθούμε στην αποδόμηση των Εθνικών κρατών. Γι' αυτούς η Ελλάδα είναι απλά "χώρος", δεν είναι εθνικό κράτος.
    Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο εθνομηδενισμός τους λειτουργεί ως προωθητική ουσία, στον πολύ επικίνδυνο Τουρκικό Εθνικισμό. Το φαντάζεστε να εισέλθουν στα σώματα ασφαλείας Μουσουλμάνοι που χειοραγωγούνται από την Τουρκία; Ποιος και με τι κριτήρια θα τους ελέγχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το γνωρίζουν κύριε Λαζαρίδη, ο Κατρούγκαλος παλαιότερα συμμετείχε στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
      Ο Βαρουφάκης ξαναπροσλαμβάνει στελέχη του Σημίτη και του ΓΑΠ.

      Διαγραφή
  3. Aφού η εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι υπόθεση των σωμάτων ασφαλείας, δύο δρόμοι υπάρχουν ως προς το ζήτημα της συμμετοχής μεταναστών στο έργο αυτό:
    Ή θα έχουμε εθνικό κράτος, με εθνική ιδεολογία, και θα χρησιμοποιεί η αστυνομία τους μετανάστες σε βοηθητικές εργασίες ή και ανεπισήμως, π.χ. ως συλλέκτες ειδικών πληροφοριῶν περί κυκλωμάτων αλλοδαπών ή ως μισθοδοτούμενους πληροφοριοδότες (λίαν επικίνδυνο το τελευταίο), ἠ θα έχουμε ..."αυτοκρατορική" κρατική βάση!
    Η αυτοκρατορική θεώρηση, δεν είναι αποκλειστέα, αλλά απιτεί κάποιες προϋποθέσεις. Ένα κράτος ελληνικό μεν και ορθόδοξο, αλλά μέ πολυεθνοτικό ιδεολογικό χαρακτήρα, έτοιμο α) να απλωθεί στα Βαλκάνια ειρηνικά και με όσμωση δημοκρατιών , στα λοιπά της κράτη των Βαλκανίων, που θα είναι είτε εντός είτε παρά την Ε.Ε., β) να συνεργαστεί καλλίτερα με την Ρωσία λόγω ομοιότητας δομών έν τινι μέτρω, και γ) ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ να υποκαταστήσει την Τουρκία μόλις αυτή το παρακάνει.
    Αλλά αυτά, έχουν ως προϋπόθεση την ακόμη πιό στενή σύνδεση του Ελληνικού κράτους με την Ορθόδοξη Εκκλησία, σχεδόν ταύτιση, και μάλιστα όχι με την οικουμενιστική αίρεση (πανθρησκείας, φιλοπαπισμού, κ.λ.π.) που σοβεί στους κόλπους της. Δηλαδή αλλαγή στην βάση της ανοχής σε άλλα έθνη και θρησκείες, βάση που από διεθνιστική και νεοεποχήτικη (βλ. τόν λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νόμο) πρέπει να γίνει αληθινά ορθόδοξη χριστιανική ανοχή. Πῶς; Πρώτα και κύρια με ορθόδοξη χριστιανική ανθρωπολογία, με απόλυτη εγκατάλειψη της απόψεως ότι είναι σεβαστή η αθεΐα ως... θρησκεία (!), με κατάργηση του αντιρατσιστικού (ρατσιστικού κατά της ορθοδοξίας) νόμου, και με καλλιέργεια αντί μιάς δεξιάς ή νεοσυντηρητικής ή αριστερῆς ιδεολογικής βάσεως του κράτους, της ὀρθοπραξίας σύμφωνα με τις ορθόδοξες χριστιανικές αντιλήψεις – και ως Θεολογίας και ως τρόπου ζωής και ως βάση της νομοθεσίας.
    Μιά τέτοια "αυτοκρατορική" μικρή Ελλάδα, θα ήταν δυνατόν λοιπόν να γίνει πραγματικότητα, ΚΑΙ ΤΟΤΕ, και μόνον τότε, θα μπορούσε να μετατραπεί σε πραγματικά δημοκρατική προσπάθεια το τρέχον πείραμα (από πρόθυμους ηλίθιους κατά Λένιν) του διεθνιστικού κράτους νέου τύπου, δηλαδή της αριστερής και με λαϊκή απόδοχη εκδοχής της παγκοσμιοποημένης διακυβερνήσεως σκλάβων υπό των μεγαλοτραπεζιτών - μήν πλανάσθε κύριε Πανούση, περί αυτού πρόκειται, το διεθνιστικό "κράτος" όπως καί το νεοφιλελεύθερο, είναι εργαλεία τέτοιας διακυβερνήσεως.
    (Αλλιώς, ας μείνει παρά τά λοιπά προβλήματα το υπάρχον μοντέλο εθνικού κράτους μας, με την σύνδεσή του με την Ορθόδοξη Εκκλησία που εμποδίζει δραστικότατα τον επιδιωκόμενο από ξένους διαμελισμό του, και με τα σώματα σφαλείας του σε ελληνικά μόνον χέρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε πανουση, ο κοσμος εχει ξεσηκωθει πολιτικα και ειναι ετοιμος για θυσιες. Αν νομιζεις πως θα ανεχτει τις κοτρωνες που αμολας κανεις λαθος. Τωρα τις κυβερνησεις τις φερνει τουμπα απο την μια ημερα στην αλλη. Το 80 % γινεται 8% στο πιξ φυτιλι. Δεν ερωτευτηκαμε κανενα συριζα και κανενα αλεξη. Δυο στρακατρουκες σαν την δικια σου και αντε γεια!! Ξερεις στη γωνια περιμενει η ΧΑ, που οσο και αν την εχει λασπωσει η μαφια των κωλοπαιδων που εφυγαν απο την κυβερνηση, παραμενει παντα μια λυση αναγκης.
    Κοψε λοιπον τις μ@λ@κιες, γιατι θα σας παρει ο διαολος την μανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κανέναν να έχει ξεσηκωθεί για τίποτε, αλλά κι έτσι να είναι, πρέπει να περιμένομε μέχρι τις επόμενες εκλογές. Πώς θα αντικατασταθούν διαφορετικά;

      Διαγραφή
  5. Τον δρόμο τον έστρωσε ο Βενιζέλος με την απάλειψη του γένους, ως προϋπόθεσεως για την είσοδο στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ, κάτι που δεν τόλμησε να διορθώσει ο Σαμαράς, παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις που τού έγιναν.

    Γενικώς, ο Σαμαράς δεν τόλμησε ποτέ να συγκρουστεί με το ΠαΣοΚ, για να μην χάσει την πρωθυπουργία, όπως δεν είχε τολμήσει ποτέ να συγκρουστεί με την ηγεσία της ΝΔ, για να μην βρεθεί ξανά εκτός νυμφώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις άκουσα "Πανούσης" γι' αυτό το Υπουργείο δαγκώθηκα πριν καν κάνει αυτήν την δήλωση. Τον γνωρίζουμε από τις διάφορες Τ/Ο εκπομπές. Τίποτε καλό δεν προμηνύεται στον τομέα που ανέλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἐπειδὴ βαρέθηκα νὰ διαβάζῳ γιὰ οἰκονομικὰ καὶ ὅλες αὐτὲς τὶς μαφιόζικες ἀλχημίες ποὺ κάποιοι

    ἀπὸ τις λεγόμενες ἀγορὲς τὶς κάνουν καὶ κανένας δὲν ξέρει ἐγὼ θὰ τὸ πάῳ ἀλλοῦ τὸ θέμα.

    Ἂς μᾶς πεῖ ὁ Πρωθυπουργὸς ποὺ εἶναι θαμμένος ὁ τάφος τῶν προγόνων του;

    Καὶ μὴν μοῦ πεῖ κάποιος στὴν Ἀρτα γιατὶ

    ὅσο ἐγὼ εἶμαι ἀπὸ τὴν Ὑπερδνειστερία ἀλλὸ τόσο εἶναι καὶ αὐτὸς ἀπὸ τὴν Ἀρτα. Καὶ κάτι τελευταῖο.

    Πῶς λέγεται ἡ μητέρα του καὶ τί σχέση ἔχει μὲ τὸν Στυλιανὸ Πατακό;

    Εἴπαμε ὅταν ἀποφασίζει κάποιος νὰ κυβερνήσῃ ἕναν τόπο θὰ πρέπῃ νὰ ξέρουμε

    καὸ τί χρῶμα σώβρακο φοράει. Ὅπως ἐγὼ ὅταν ζητάω δουλειὰ καὶ ψἀχνουν οἱ ἐργοδότες μου νὰ βροῦν

    ἀπὸ τὰ προηγούμενα ἀφεντικά μου τί σόι χαρακτήρας εἶμαι, ἔτσι ζητάω καὶ ἐγὼ ἀπὸ

    αὐτὸν ποὺ θὰ εἶναι Πρωθυπουργὸς νὰ μᾶς λέει ὅλη τὴν ἀλήθεια. Μά ὅλη μέχρι καὶ τί τρώει τό πρωί.

    Ἔτσι δὲν εἶναι ἢ εἶμαι ρατσιστὴς καὶ ὁμοφοβικός; Νομίζω κύριε Καλεντερίδη θὰ συμφωνήσετε

    καὶ ἐσεῖς μαζί μου, δὲν πάει κάποιος νὰ πιάσῃ μία δουλειά, μιλᾶμε σὲ σοβαρὴ ἐπιχείρηση

    καὶ σὲ καλὸ πόστο χωρὶς νὰ ξέρον ἀπὸ ποῦ κρατάει ἡ σκούφια του. Δὲν γίνωνται ἔτσι οἱ business.

    Φανταστῆτε τί γίνεται γιὰ νὰ πιάσῃ κάποιος Πρωθυπουργός.

    Καὶ κάτι τελευταῖο, ὅσοι πιστεύετε, ὄχι αὐτοὶ ποὺ ἐλπίζουν, λέω ὅσοι πιστεύουν ὅτι ὅλα γίνoνται

    γιὰ τὸ χρέος καὶ τὸ οἰκονομικὰ θὰ διαψευστῆτε σὲ περίπου καμία εἰκοσαετία. Ὅσοι ἀπὸ μᾶς ζοῦνε ἀκόμα.

    Νὰ εἶστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ. Ουδείς είναι υπεύθυνος για τους συγγενείς του και ούτε έχουν οι συγγενείς καμμία σημασία. Ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης ήταν υιός του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη. Ε, καί;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.