18/2/15

Υπογράφουν συμφωνίες συνεργασίας Πούτιν-Αναστασιάδης

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης θα υπογράψουν στη Μόσχα στις 25 Φεβρουαρίου τουλάχιστον 10 συμφωνίες στον τομέα της ασφάλειας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, αναφέρει η δήλωσή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη VIII σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ρωσίας-Κύπρου για την οικονομική συνεργασία. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Νικολάι Ποντγκούζοφ και της κυπριακής αντιπροσωπείας, οΥπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Οι συμμετέχοντες της συνάντησης συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, μεταφορών, γεωργίας και βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και στον τομέα πολιτισμού και τουρισμού. Επίσης, μίλησαν για τη συνεργασία των επιχειρηματικών κύκλων της Ρωσίας και της Κύπρου.

Οι κ.κ. Ποντγκούζοφ και Γεωργιάδης εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέψουν να αναπτυχθεί χωρίς περιορισμούς το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου, η οποία είναι μέλος της ΕΕ.
 RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.