16/2/15

Η πρώτη αντίδραση Μαξίμου στο τελεσίγραφο: Κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις, δεν εκβιάζονται οι δημοκρατίες

Menelaos Myrillas / SOOC
Η πρώτη αντίδραση του μεγάρου Μαξίμου μετά το ναυάγιο του Eurogroup είναι σαφής: «Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι όπως φαίνεται «κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει».

Οπως λένε οι ίδιες πηγές «τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους».

Τονίζεται ότι «το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου».

Σημειώνεται δε πως «όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού.
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει».
Και ολοκληρώνουν σημειώνοντας:
«Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος ήταν σε απ' ευθείας γραμμή με τον Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες - έχει διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.

Η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη είπε στους δημοσιογράφους ότι τα πράγματα «δεν είναι εύκολα», για «δύσκολη κατάσταση» έκανε λόγο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

2 σχόλια:

  1. Έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σε ένα τεράστιο Άουσβιτς. Οι χώρες δεν είναι εταίροι αλλά έγκλειστοι που εργάζονται για τα συμφέροντα της Γερμανίας.
    Αυτα συμβαίνουν όταν αποφάσεις παίρνουν το σπέρμα ενος ηττημένου ναζί με μορφή γκόλουμ (Σόιμπλε) ένας χοιροτρόφος με πλαστά πτυχία (Ντάισεμπλούμ) μια καυλωμένη μαριονέτα (Ολάντ) και τα λοιπα διορισμένα γκαουλάιτερ που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για να εποπτεύουν την επιβολή των Γερμανικών όρων επί των λαών.
    Δεν θέλω να μην πληρώσω τα χρέη που μου αναλογούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτά που έκαναν στη χώρα την χρεοκόπησαν εσκεμμένα για δικούς τους σκοπούς.
    Ήρθε η κρίσιμη ώρα.
    Κανείς δεν πεθαίνει από τσίμπημα σκορπιού αλλά και κανείς δεν τον πατάει με γυμνό πόδι.
    Αν φύγουμε απο το ευρώ λένε όλοι ότι θα είναι καταστροφή (εγω δεν ξέρω) αλλά και οι άλλοι θα πάθουν μεγάλες ζημιές.
    Αστάθμητος παράγων η βλακεία, η κακία, η στενοκεφαλιά, το κακό DNA των Γερμανών που θέλουν πάντα να εκμεταλλεύονται τους άλλους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο (ακόμη και σαπούνια τους έκαναν).

    Μην μου πει κανείς ότι χρωστάμε και τι είναι αυτά που γράφεις γιατί και αυτοί χρωστούσαν και χρωστάνε ακόμα σε εμας από τον πόλεμο που έκαναν.
    Και ας διαβάσει τι λεφτα τους χάρισαν οι "Σύμμαχοι" (που τώρα όλοι είναι εναντίον μας) για να ορθοποδίσουν.
    Δεν ζητάμε χάρη. Ζητάμε επιβίωση για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε αυτα που χρωστάμε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

    Διάβασα από χθες αρκετές φορές την παραπάνω πρόταση, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι σχέση έχει η δημοκρατία με την απόρριψη (ή μη) τελεσιγράφων. Η Ελλάδα απέρριψε δύο τελεσίγραφα, ένα ιταλικό τον Οκτώβριο του '40 κι ένα γερμανικό τον Μάρτιο του '41, χωρίς να έχει δημοκρατικό καθεστώς. Αντιθέτως, σκύβει μακροχρονίως το κεφάλι στο τουρκικό τελεσίγραφο, το γνωστό ως "casus belli", ενώ έχει δημοκρατία.

    Ανερμάτιστες κουβέντες μαθητευομένων μάγων. Ελπίζω να μην αναγκαστούν σε άτακτη φυγή, όταν θα δουν την στρόφιγγα των δανεικών να κλείνει και τα αποτελέσματα των "ηρωισμών" των. Τέτοιοι δύσκολοι χειρισμοί απαιτούν δεξιότητα και πείρα, την οποία αμφιβάλλω αν έχουν. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.