26/2/15

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την απαγωγή Ασσυρίων Χριστιανών στη Συρία

ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Σε καταδίκη της απαγωγής περισσότερων από 200 Ασσυρίων Χριστιανών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Χαλιφάτο», στην περιοχή Al-Hasaka προέβη το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό της Συρίας, καθώς και όλων εκείνων των περιοχών που δοκιμάζονται από το παράλογο και φανατικό καθεστώς που έχει επιβάλει το «Ισλαμικό Κράτος» με δολοφονίες, εκτελέσεις και απαγωγές πληθυσμών, με μόνο κριτήριο τη θρησκεία ή την εθνική καταγωγή των θυμάτων του.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές της, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την προστασία όλων των θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που απειλούνται από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.
Άλλωστε, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων Μ. Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει την υποστήριξη της Γαλλίας, την Ιταλίας, την Ολλανδίας και της Κύπρου.

1 σχόλιο:

  1. Όλοι καταδικάζουν, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε να σταματήσει αυτό το αίσχος. Καταστροφή ανθρώπων και πολιτισμού. Πού πάμε τελικά;

    Τα μουσουλμανικά τζαμιά, ένα από τα οποία είχε αναλάβει να κτίσει στην χώρα μας η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι διδασκαλεία μίσους, όπως σωστά καταγγέλλει ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.