27/2/15

Τι είπε η Μέρκελ στον Τσίπρα και του άλλαξε γνώμη στις 19 Φεβρουαρίου

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣΤι είπε η Μέρκελ στον Τσίπρα και του άλλαξε γνώμη στις 19 Φεβρουαρίου
«Δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και η Γερμανία δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι για αυτό». To μήνυμα αυτό έστειλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η Γερμανίδα καγκελάριος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της 50λεπτης συνομιλίας τους πριν το κρίσιμο Eurogroup.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο που αποκαλύπτει το παρασκήνιο των συνομιλιών, η Αγκ. Μέρκελ είπε μερικές απλές αλήθειες στον Ελληνα πρωθυπουργό πάνω στα βασικά σημεία των ευρωπαϊκών χειρισμών της κρίσης και με τον τρόπο αυτό κάμφθηκε η επιθετική ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης.
Η επικοινωνία έγινε στις 19 Φεβρουαρία και φαίνεται να άλλαξε τη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης και επήλθε η συμφωνία την άλλη μέρα.
Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οι αλήθειες της Μέρκελ οδήγησαν την Ελλάδα σε μια αναπόφευκτη Ευρωδιάσωση» σημειώνεται, ακόμη, ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βρουφάκης μέσα σε έναν μήνα αποφάσισαν να ξεχάσουν μεγάλο μέρος από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, γιατί ενοχλούσαν του Ευρωπαίους. Το αντάλλαγμα ήταν η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Αναλυτές του Brookings Insitution, μάλιστα, σχολιάζουν στο Bloomberg ότι «Ηταν ερασιτέχνες αλλά προσαρμόστηκαν».
«Με μια απλή μπλούζα και χωρίς γραβάτα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετείχε στα Eurogroup που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο σαν ακαδημαϊκός και λιγότερο σαν πολιτικός» σημειώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο.
Ημερησία

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση η Φύρερ να πεί κάτι άλλο ;

    Η μήπως η κυβέρνηση ήθελε κάτι άλλο από μία παράταση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.