5/1/15

Οχι, δεν αναστήθηκε το ΚΟΔΗΣΟ, ο Γιώργος έφτιαξε το... ΚΙΔΗΣΟ!

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Προσέξτε μην παρασυρθείτε! Δεν έχουμε να κάνουμε με την πολιτική νεκρανάσταση του αλήστου μνήμης ΚΟΔΗΣΟ, του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, το οποίο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξασφάλισε την προσκόλληση του ιδρυτή του στη ΝΔ! Απλώς ο Γιώργος Παπανδρέου παίζοντας με τις αναμνήσεις της νιότης του ονόμασε το νέο κόμμα που έφτιαξε... ΚΙΔΗΣΟ, για να μπερδέψει τους γεροντότερους και να δοκιμάσει τη μνήμη τους! Υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο ΚΟΔΗΣΟ και στο ΚΙΔΗΣΟ. Το παλιό «Κόμμα» έγινε σήμερα «Κίνημα». Η παλιά ιδεολογία του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού» έγινε από τον Γιώργο «Δημοκράτες Σοσιαλιστές» σήμερα.

Υπάρχουν, όπως βλέπετε, αβυσσαλέες αντιθέσεις ανάμεσα στο ταχύτατα εκλιπόν Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού του Γιάγκου και στο λαμπρού πολιτικού μέλλοντος Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου! Αλλο το ΚΟΔΗΣΟ, άλλο το ΚΙΔΗΣΟ! Δεν διαφέρουν μόνο στο δεύτερο γράμμα της συντετμημένης αναγραφής του τίτλου τους! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τηρεί τις παραδόσεις. Κάθε άλλο. Στις 3 του Σεπτέμβρη δεν έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ ο πατέρας του ο Ανδρέας; Στις 3 του Γενάρη έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ ο Γιώργος! Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ο Ανδρέας Παπανδρέου; Διακήρυξη της 3ης Γενάρη ο Γιώργος Παπανδρέου! Πέρασε το 13% το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα στην πρώτη του εκλογική εμφάνιση; Να περάσει το... 3% ελπίζει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αναφορικά τώρα με το περιεχόμενο της Διακήρυξης της 3ης του Γενάρη, της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΙΔΗΣΟ, πρόκειται για ένα απερίγραπτο... τουρλού πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων. Συνυπάρχουν εκεί θέσεις σωστές, θέσεις αφελείς, γενικολογίες και μπουρδολογίες.

Αν πάντως νομίσει κάποιος ότι στις πολλές, πολλές χιλιάδες λέξεις της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΙΔΗΣΟ θα βρει έστω και μία προτασούλα αυτοκριτικής για το πολιτικό έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου να υπαγάγει τη χώρα μας στο επαίσχυντο καθεστώς εθνικής υποτέλειας του Μνημονίου, πλανάται πλάνην οικτράν. Ούτε για τα μάτια του κόσμου που υποφέρει δεν επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου να υποκριθεί ότι κάνει αυτοκριτική, έστω και υποτυπώδη. Αποδεικνύεται έτσι κυριολεκτικά αμετανόητος, φανατικός υποστηρικτής του Μνημονίου, αναφέροντας την επάρατη αυτή λέξη μία και μοναδική φορά στη διακήρυξη του ΚΙΔΗΣΟ. Η λέξη αυτή αναφέρεται μάλιστα σε μια φράση όπου ο Γιώργος Παπανδρέου... επαινεί (!!!) την πολιτική που άσκησε ο ίδιος τη διετία που διετέλεσε πρωθυπουργός και κατέστρεψε την Ελλάδα.

Η κυβέρνησή του «δρομολόγησε την περίοδο 2009-2011 ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, κάνοντας την αρχή για την εκ βάθρων αλλαγή της χώρας» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Αρχή που αν είχε ξεκινήσει λίγα έστω χρόνια πριν το 2009, η Ελλάδα δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο και μηχανισμό στήριξης»! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι χαρακτηρίζει «ένα χωρίς προηγούμενο κύμα πραγματικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων» τη μνημονιακή πολιτική που άσκησε ο ίδιος και η οποία βύθισε σε απόγνωση δέκα εκατομμύρια Ελληνες, αποκαλύπτει τι εννοεί αυτός ο άνθρωπος όταν λέει «προοδευτική» πολιτική! Προσπαθεί συνειδητά να σβήσει από τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων το Μνημόνιο του εθνικού ολέθρου με ένα κόλπο. Χρησιμοποιεί το σοβαρότατο πρόβλημα του πελατειακού κράτους, το οποίο όμως ωχριά μπροστά στην καταστροφή που προκάλεσε το Μνημόνιο. Το διογκώνει και το υπερπροβάλλει το πελατειακό κράτος, νομίζοντας ότι έτσι θα... ξεχάσουν οι Ελληνες το Μνημόνιο! Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου ότι το όνομά του έχει πλέον συνδεθεί αδιάρρηκτα με το κατάπτυστο στη συνείδηση των Ελλήνων Μνημόνιο και το καθεστώς εθνικής υποτέλειας, στο οποίο υπήγαγε την πατρίδα μας. Αυτό το ανεξίτηλο στίγμα θα τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του, αλλά και μετά από αυτήν, στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Οσο για την ανόητη προσπάθειά του να φορτώσει το Μνημόνιο στον Κώστα Καραμανλή, δεν υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το Μνημόνιο και έφερε τους ξένους επικυρίαρχους στην Ελλάδα. Δεν το υπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής. Οσες οικονομικές και πολιτικές ευθύνες και αν φέρει για την πολιτική που άσκησε στα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του, την υπογραφή στο επονείδιστο Μνημόνιο την έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι ο Κώστας Καραμανλής. Αυτό το γεγονός δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ή να ξεχαστεί!
ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.