7/1/15

Επιτέλους ξύπνησαν - Οι ΗΠΑ απάγωσαν τη μεταφορά φρεγατών στην Τουρκία λόγω Κύπρου-Ισραήλ

ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
Η φρεγάτα USS Halyburton, στη γιάρδα της Βοστόνης, είναι μια από τις δυο που είχε ζητήσει να λάβει ως δωρεάν βοήθεια η Τουρκία από τις ΗΠΑ
Σε πολιτικές ανησυχίες για την επιθετική στάση της Άγκυρας στην περιοχή της Μεσογείου, προσέκρουσε η πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει δύο πολεμικά σκάφη, και πιο συγκεκριμένα δύο φρεγάτες, στην Τουρκία.
Το Κογκρέσο μπλόκαρε την αποστολή των σκαφών στην Άγκυρα, με μερίδα βουλευτών να προτάσσουν την όξυνση των σχέσεων της τουρκικής κυβέρνησης με Κύπρο και Ισραήλ.

"Πιστεύω ότι πρέπει να αναβάλουμε την αποστολή ισχυρών πολεμικών σκαφών στην Τουρκία και να ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση στην Άγκυρα να μην τηρεί πολεμική στάση έναντι των γείτονων χωρών της", υπέδειξε ο βουλευτής Eliot Engel στη διάρκεια της συζήτησης.

Μέλη του Κογκρέσου αναφέρθηκαν συγκεκριμένα την κλιμάκωση της έντασης με την Κύπρο με φόντο τους φυσικούς πόρους του νησιού.

"Πρόσφατα η Τουρκία έχει απειλήσει τις νόμιμες προσπάθειες Κύπρου και Ισραήλ να συνεργαστούν σε θέματα εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα έχει ενισχύσει την πολεμική της παρουσία γύρω απο τα ενεργειακά οικόπεδα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, και έχει χαρακτηρίσει παράνομη τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για οριοθέτηση των ενεργειακών τους ζωνών", τόνισε ο βουλευτής Brad Sherman.

Αντίθετα, το Κογρέσο ενέκρινε τη μεταφορά εξι συνολικά πολεμικών σκαφών σε Μεξικό και Ταϊβάν.
livenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.