23/12/14

Wikileaks: Και το Ισραήλ «στόχος παρακολούθησης» της CIA

Εγχειρίδιο της CIA με που διέρρευσε προκαλεί ερωτηματικά στο Ισραήλ
Wikileaks: Και το Ισραήλ «στόχος παρακολούθησης» της CIA
Στο εγχειρίδιο της CIA που διέρρευσε μέσω WikiLeaks, γίνονται εκτενείς αναφορές στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.
Το εγχειρίδιο της CIA που διέρρευσε, μέσω Wikileaks, στο Διαδίκτυο με τις συστάσεις προς τους πράκτορες της υπηρεσίας για το τι να προσέχουν στους ελέγχους στα αεροδρόμια έχει τύχει ιδιαίτερης προσοχής στο Ισραήλ. 
Η εκτενής αναφορά στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν, οι έλεγχοι στο οποίο χαρακτηρίζονται αυστηροί, εγείρει ερωτηματικά στον ισραηλινό Τύπο για το εάν το Ισραήλ είναι «στόχος επιχειρήσεων» της αμερικανικής υπηρεσίας.

Το εγχειρίδιο, που είδε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή, περιγράφει τους πράκτορες της CIA για τι ελέγχους πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όταν ταξιδεύουν σε διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης αλλά και σε άλλα σημεία του κόσμου. 

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά στους ελέγχους του αεροδρομίου του Μπεν Γκουριόν, η οποία έχει προκαλέσει ερωτηματικά στο Ισραήλ. 

«Δείχνει πως οι αμερικανικές υπηρεσίες διενεργούν ενεργή κατασκοπία σε βάρος του Ισραήλ» γράφουν χαρακτηριστικά οι Times of Israel

Ακόμη πιο μακριά πηγαίνει η Haaretz, που γράφει πως «το έγγραφο της CIA δίνει επιπλέον στοιχεία πως το Ισραήλ είναι στόχος επιχειρήσεων της υπηρεσίας».

Ειδικά για το ισραηλινό Μπεν Γκουριόν, το έγγραφο της CIA τονίζει πως οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς. Δευτεροβάθμιος έλεγχος γίνεται συστηματικά σε άνδρες μέσης ηλικίας που μοιάζουν με στρατιωτικοί, ασχέτως εθνικότητας ή φυλής.

Σκοπός του εγγράφου είναι να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των «ταξιδιωτών» της CIA.
BHMA

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.