8/12/14

Όταν σπέρνεις ανέμους...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο πολιτικός κόσμος, με τις ανάλογες ευθύνες πουν αντιστοιχούν στους πολίτες, οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό. Πέραν της ουσιαστικής καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας, πολλές δεκάδες χιλιάδες μορφωμένοι Έλληνες νεαρής ηλικίας εγκατέλειψαν την πατρίδα μας για να βρουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Το πλήγμα για την Ελλάδα διπλό, αφού από τη μια επιτείνεται το δημογραφικό και από την άλλη χάνονται δυνατά και σπουδαγμένα μυαλά, που θα δουλεύουν πλέον για την ανάπτυξη της οικονομίας άλλων χωρών.
Όλα αυτά τα χρόνια πάντα κάπου μέσα μας ελπίζαμε ότι οι πολιτικοί θα αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την καταστροφή της χώρας αλλά και την υποχρέωση που έχουν απέναντι στους πολίτες και το έθνος να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση.
Όμως δυστυχώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι και πάλι οι πολιτικοί στο σύνολό τους αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.
Οι κυβερνήσεις της κρίσεις αποδείχτηκαν ανίκανες να την διαχειριστούν, κάνοντας εγκληματικά σφάλματα και σε επίπεδο πολιτικών επιλογών και σε επίπεδο προσώπων, με σοβαρές ευθύνες του πρωθυπουργού και τους αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ανατέθηκαν τα πιο κρίσιμα καθήκοντα, όπως αυτά ανάπτυξης και της μεταρρύθμισης σε βουλευτές που είναι ταυτισμένοι με την αναποτελεσματικότητα, τη διαφθορά (σκάνδαλο Siemens) και την οικογενειοκρατία.
Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο και καλύτερο αυτό της αξιωματικής, έκαναν ανταγωνισμό στον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα, την εξουσιομανία και τον οπορτουνισμό. Δεν διδάχτηκαν από τα λάθη που έγιναν σε αντίστοιχες κρίσιμες φάσεις της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας, δεν είχαν την ελάχιστη οξύνοια  να αντιληφθούν  ότι με το άθλιας ποιότητας αντιπολιτευτικό τους έργο πριόνιζαν χρόνια και τώρα το δένδρο που κάθονται και οι ίδιοι και τώρα οι δυστυχείς αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σκληρή πραγματικότητα, που και οι ίδιοι δημιούργησαν με τις επιλογές τους.
Γιατί κανείς τους δεν αντιλήφθηκε ότι το επίπεδο του κυβερνητικού έργου είναι ευθέως ανάλογο με το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκούν τα κόμματα που υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.
Γιατί κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι παίζοντας με τον ανώτατο θεσμό, αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιουργείς σκηνικό πολιτικής αστάθειας, το οποίο χρησιμοποιεί τώρα ως όπλο εναντίον ολόκληρης της Ελλάδας αυτός που μέχρι χθες χαρακτήριζαν ως εχθρό της πατρίδας μας. Και εννοούμε την Τρόικα, τους δανειστές και τις αγορές.
Και τώρα έρχεται ο λογαριασμός. Μόνο που δεν θα τον πληρώσουν οι ίδιοι, αλλά οι πολίτες και οι δύσμοιρη πατρίδα.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι το παράδειγμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νταβούτογλου και των υπουργών στην Αθήνα.
Η αντιπολίτευση, παίζοντας -εκτός από τους θεσμούς- στην κυριολεξία και με τη φωτιά, δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα με την υπόθεση του Ρωμανού. Ίσως αυτό να ήταν ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε δια του αρμοδίου αστυνομικού οργάνου την απαγόρευση των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων για την επίσκεψη του υποστηρικτή της Αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Δηλαδή, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τις επιλογές τους, στέρησαν τη δυνατότητα και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν για τον συνεχιζόμενο βιασμό της κυπριακής γης, την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το «Μπαρμπαρός» και από τα τουρκικά πολεμικά πλοία αλλά και για την επιθετική και προκλητική πολιτική που ακολουθεί εν γένει η Τουρκία απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Η Ελλάδα μπαίνει σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια κύριοι πολιτικοί και οι ευθύνες που σας βαραίνουν είναι ακέραιες.
Καιρός να σοβαρευτείτε, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

24 σχόλια:

  1. Eδώ η Αθήνα καίγεται από τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ρωμανού, με το δημογραφικό θα ασχοληθούμε;

    Οι μορφωμένοι νέοι φεύγουν από την Ελλάδα γιατί κάποιοι ανεπρόκοποι πήραν τις θέσεις στο δημόσιο. Τον ιδιωτικότομέα τον είχε καταντήσει ο σοσιαλισμός για υποτακτικούς. 30 χρόνια μετά τον νόμο Πεπονή το ποσοστό πτυχιούχων στον δημόσιο τομέα είναι 30%. Οπότε έχουμε τους ενόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω η συνεχεια του σπυρου χατζαρα για την κοκκινη πανουκλα και τι παιζει γυρω μας

    http://deltio11.blogspot.gr/2014/12/blog-post_53.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "... κύριοι πολιτικοί και οι ευθύνες που σας βαραίνουν είναι ακέραιες.
    Καιρός να σοβαρευτείτε, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβετε τις ευθύνες σας."
    Εάν περιμένει κανείς σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τους πολιτικούς μας,απλά βαυκαλίζεται με ψευδαισθήσεις.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνη λύση θα ήταν μία συνέργεια προσωπικοτήτων που θα διακρίνονται για την φιλοπατρία τους, το ήθος τους και την επιτυχημένη επαγγελματική τους πορεία, ο καθένας στον τομέα του.
    Πραγματικά πιστεύω ότι διαθέτουμε αρκετούς τέτοιους Έλληνες.
    Χρειάζεται ένας ηγέτης που θα συγκεντρώσει όλους αυτούς και θα απευθυνθεί στον λαό μας, με όραμα την ανασύσταση ενός ανεξάρτητου Εθνικού κράτους με χαρακτηριστικά γνωρίσματα ισχυρούς θεσμούς (ειδικά μία ανεξάρτητη ισχυρή δικαιοσύνη), μία Εθνική Ελληνοκεντρική Παιδεία και μία Εθνική Παραγωγή βασισμένη στην υγειή μικρομεσσαία επιχειρηματικότητα.
    Ευελεπιστώ να τα δώ αυτά σε αυτήν την ζωή και να μην χρειαστεί να περιμένω την επόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Γρέγος
    Γράψε μερικές θέσεις για την αριστερά που θα ήθελες σε παρακαλώ. Τι εννοείς? Προφανώς όχι την καταστροφή του ΠΑΣΟΚ.
    Αληθινό και καλό για μένα είναι ότι είναι εθνικό. Απεχθάνομαι το ταξικό μίσος που καλλιεργεί η αριστερά.
    Σε ρωτάω γιατί είναι προφανές ότι είσαι πατριώτης και όχι διεθνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *Μια μικρή επισήμανση, οι κυβερνήσεις της κρίσης έχουν όνομα, είναι οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, από το 1975 και ένθεν .
    Φυσικά να μην εξαιρέσουμε την χουντική επταετία η οποία σε διατεταγμένη αποστολή άφησε το δημόσιο χρέος ως προς το Αεπ στο 20,8% για να το εκτοξεύσουν οι μετέπειτα κυβερνήσεις της Νδ, του Πασοκ και της Αριστεράς στο 60%...στο 90%...στο 110% και στο 175%.

    **Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες ότι η αριστερά κυβέρνησε μαζί με τη νδ το 1989 όπως και είναι πασίγνωστο ότι κυβέρνησε ή συγκυβέρνησε πολλούς δήμους και κοινότητες όπως και νομαρχίες(τώρα περιφέρειες) για 41 χρόνια τώρα.

    Δείξτε μας ένα δήμο, μία κοινότητα, μία νομαρχία όπου η αριστερά κυβέρνησε ή συγκυβέρνησε και δεν χρωστάει της μιχαλούς ή δεν έχει υπάρξει κλοπή δημοσίου χρήματος ή δεν έχουν υπάρξει οργιώδη και συχαμερά σκάνδαλα.
    Ακριβώς ίδιοι και χειρότεροι είναι οι αριστεροί από τους δεξιούς και τους κεντρώους και με αποδείξεις.

    Πασοκ, νδ και αριστερά
    μας στείλανε στα ταρταρα
    ξύπνα ελληνικέ λαέ
    με ηγέτη εσένα μαίανδρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ συμπαθώ τον κ. Καλεντερίδη για τα εθνικά του φρονήματα, ωστόσο, το άρθρο είναι γλυκανάλατο. Προτείνει ανάληψη ευθυνών από τους κατεξοχήν ανεύθυνους επιβήτορες της εξουσίας. Ο γόρδιος δεσμός που αυτοί δημιούργησαν λύνεται μόνο με το σπαθί του ᾽Αλέξανδρου᾽, δηλ, εκτός του σημερινού συστήματος της κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Μην ξεχνάμε ότι το κίνημα στο Γουδί το 1909 έφερε το Βενιζέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Σάββα... ίσες αποστάσεις κι από τη δοσιλογική γαλαζιοπράσινη συγκυβέρνηση που έχει παραδώσει εθνική κυριαρχία και ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο της χώρας και από την αντιπολίτευση που στο κάτω-κάτω ούτε έχει υπογράψει μνημόνια, ούτε κυβερνάει, ούτε ευθύνεται για 1.500.000 άνεργους, 500.000 νεομετανάστες, 800.000 απλήρωτους εργαζόμενους και 6.000 αυτόχειρες... το άρθρο σου είναι κυριολεκτικά αυτό που λένε "και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα"... ίσες αποστάσεις κι από τους εγκληματίες και από τους μη εγκληματίες... είμαι βέβαιος πως θα είναι περήφανος για σένα ο φίλος σου Γαρουφαήλος Κρανιδιώτης και ο συν-τραντ-έλληνάς σου Χρύσανθος Λαζαρίδης... μόνο που και οι Γκαίμπελς του δημοσίου λόγου αλλά και οι Τσολάκογλου της συγκυβέρνησης έχουν ημερομηνία λήξης κι αυτή πλησιάζει πλέον για όλους σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H κυβέρνηση είχε την δυνατότητα να απαγορεύσει τις διαμαρτυρίες εναντίον του Νταβούτογλου (δεν ξέρω αν έγιναν κάποιες τελικά), αλλά άφησε τους γνωστούς αλήτες να κάψουν την Αθήνα για τον Γρηγορόπουλο, όπως τους αφήνουν να κάνουν για το Πολυτεχνείο. Αυτά τα αίσχη δεν είχε την δυνατότητα να τα απαγορεύσει;

    Για να εκτονώνουν τον όχλο, του παραδίδουν βορά τις περιουσίες των ανθρώπων, που ήδη πλήττονται τόσο από την οικονομική κρίση;

    Ας μην απορούν τότε που κάποιοι μουρμουρίζουν "πού είσαι καημένε Παπαδόπουλε". Διότι οσημέραι, κακά τα ψέμματα, αυτό ακούγεται περισσότερο και από απλό μουρμουρητό, πάει να γίνει κραυγή.

    Η μεταπολιτευτική "δημοκρατία", το μόνο που τελικά κατάφερε είναι να κάνει τον κόσμο να αναζητά την δικτατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γενικότερα νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξα!

    Δυστυχώς επίσης βλέπω πως όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί βγαίνει στον κόσμο και στους ανθρώπους κυρίως αρνητικά, παρα το ότι κανεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που στη δύσκολη στιγμή, έδειξαν και δείχνουν αλληλεγγύη, συνεργασία, ευγενία, η πλειοψηφία των ανθρώπων αντέδρασε αρνητικά, οι άνθρωποι κλείστηκαν στον εαυτό τους, κοίταξαν και κοιτάνε το στενό συμφέρον του εαυτού τους, έγιναν αγροίκοι, αγενείς, ακόμα πιο πολλοί "εγωνεκτρικοι" και "παρτακηδες"!

    Οι πολιτικοί ταγοί της χώρας από την άλλη, είναι απομονωμένοι και κλεισμένοι ο καθένας στον δικό του κόσμο, έχουν χάσει επαφή με την πλειοψηφία της κοινωνίας, με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο ένας μιλάει για πλεονάσματα κόβοντας συντάξεις και μισθούς, αγνοώντας τα τεραστια και δραματικά ποσοστά ανεργίας και το τρομακτικό πρόβλημα της μαύρης εργασίας, δημιουργούντας ταυτόχρονα περίεργους νομους, τους οποιους δεν ξέρουν ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι ποτε έγιναν και πως εφαρμόζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο άλλος από την άλλη έχει πέσει σε μια παγίδα λαϊκισμού, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε συνιστώσες, από τη μια ακραίους αντιεξουσιαστές, γιατί δεν μπορείς να τους πεις αναρχικούς ιδιαιτερα όταν καταφεύγουν στη βία καίγοντας και σπάζοντας μαγαζιά συμπολιτών τους καθημερινά πλέον και από την άλλη "κλεπτοκρατες" πρώην σοσιαλιστές πιο πρώην Κνίτες και νυν νεοαριστερούς με νεοφιλελεύθερη φιλοαμερικανική και κοσμοπολίτικη ιδεολογία.

    Οι εναλλακτικοί δρόμοι στα παραπάνω μιλάνε για απομόνωση, είναι πραγματικά τρομερό να βλέπεις Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ να έχουν κατά βάση κοινές θέσεις με διαφορετικό υπόβαθρο μεν, αλλα με κύριο γνώμονα την απομόνωση, την επιστροφή το χωράφι και αλλα τέτοια "ευχάριστα" ο ένας θέλοντας να "ακταργησει" την εθνική ταυτότητα και ο άλλος θέλοντας να κάνει τη χωρα apartheid! Θλιβερά πράγματα! Είμαι ξεκάθαρος στο ότι ποτε δεν υπήρξα αριστερός και απογοητευτικά τρομερά από τη Χρυσή Αυγή αν και κατά βάθος περίμενα ότι ήταν αδύνατο αυτή η οργάνωση/κόμμα να εξελιχθεί σε πραγματικό κόμμα με θέσεις πραγματικά αξιόλογες και δυστυχώς δεν μπορεί κανεις να τους υποστηρίζει μόνον και μόνον γιατί φοβάται το Σύρριζα η τον Σαμαρά. Δυστυχώς η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στηρίζεται σε αυτό, στο ότι ο κόσμος μπούχτισε από τους κλεφτες και τους δήθεν, αλλα δεν κατανοούν πως ζούμε και στον εικοστό πρώτο αιώνα, πως θα πρέπει να παρουσιάσουν απόψεις και θέσεις σοβαρές και υπεύθυνες, και πως τα ελάχιστα αξιόλογα στελέχη που έχουν δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση! Δυστυχώς λειτούργησαν με ορους φυλής, όπου ο αρχηγός βασίζεται και ανταμοιβή τα παλαιότερα πρωτοπαλίκαρα!

    Δεν αναφέρομαι καν σε Ποταμια, Γέφυρες, ANEL κάτι αριστερά αποκόμματα η δεξιά, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε τον ρολο τους...

    Επομένως λοιπόν καταλήγει κανεις πως αυτή τη στιγμή στη χωρα δεν υπάρχει πολιτική δύναμη με σοβαρή εναλλακτική θέση, μια άλλη επιλογή και αυτό είναι η έμπρακτη απόδειξη αυτού που έχω και γράφω και λέω από το 2009, ότι όλοι αυτοί είναι μέρος του ιδιου συστήματος και ποτε μα ποτε δεν πρόκειται να το ανατρέψουν, γιατί είναι ένα σύστημα, το οποιο τους εξυπηρετεί! Το σύστημα δεν πέφτει με ενδοσυστημικες δυνάμεις δυστυχώς! Η μοναδική πλέον λύση είναι ο ίδιος ο κόσμος να δημιουργήσει δικούς του μηχανισμούς αυτοοργάνωσης. Καταλαβαίνω ότι αυτό που γράφω είναι αρκετά ανατρεπτικό, αλλα είναι η μονη λύση! Οι μηχανισμοί αυτοί δεν θα πρέπει να είναι ένοπλοι ούτε εναντια στην πατρίδα και αυτό το ξεκαθαρίζω από την αρχή, αλλα θα πρέπει να στραφούν εναντια στην κρατική μηχανή, βλάπτοντας μόνον το κομματικό και σύστημα και τον υπηρέτη του το κράτος! Σίγουρα θα πρέπει να είναι πολύ ευφυείς μηχανισμοί, αλλα ανάλογα έπραξαν οι Έλληνες και στο παρελθόν και ίσως πρέπει να μάθουμε από την Οθωμανική μας εποχή πως να αντιδράσουμε...Η ιδιωτική πρωτοβουλία σε όλο αυτό είναι φυσικά εκ των ουκ άνευ ενώ η αποχη στις "ψευτοεκλογικες" διαδικασίες θα πρέπει να είναι συνειδητή και οργανωμένη και εκφρασμένη συλλογικά, ώστε αυτός ο μηχανισμός να χάσει την νομιμοποίηση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιος πιστεύει ότι το πολιτικό κατεστημένο, που οδήγησε την Ελλάδα στα σημερινά της χάλια, είναι έστω και κατ' ελάχιστον δυνατόν να αλλάξει νοοτροπία, πλανάται πλάνην οικτράν:

    Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πρόσληψη της κόρης Γκαργκάνα

    και από την άλλη

    Συντάξεις από 200 ευρώ!

    Oι "άνθρωποι" αυτοί είναι εντελώς πωρωμένοι, μα εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας χτυπούν με αυτά που τους διδάξαμε.
    ¨Πόλεμοι χωρίς αίμα δεν υπάρχουν ¨
    Όμως κάποιοι πρόγονοι μας είχαν διαφορετική άποψη επ΄αυτού του σκεπτικού.
    Ίσως, το φωτεινότερο παράδειγμα ήταν αυτό του Επαμεινώνδα.
    Ο Επαμεινώνδας επέτυχε ένα μοναδικό πολιτικό-οικονομικό –ψυχολογικό-στρατιωτικό αποκλεισμό της Σπάρτης, ιδρύοντας πόλεις δορυφόρους πέριξ αυτής.
    Η ίδρυση της Μεγαλόπολης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της Υψηλής Στρατηγικής σύλληψης.
    Έτσι ενώ η Σπάρτη, βρέθηκε αιχμάλωτη ενός πολιτικού- οικονομικού - στρατιωτικού και ψυχολογικού βρόγχου μοναδικής σύλληψης και εκτέλεσης, η Θηβαϊκή άρχουσα τάξη δεν μπόρεσε να καταλάβει ούτε το μεγαλοφυές του σχεδίου ούτε τα μακροπρόθεσμα οφέλη από αυτό και καθαίρεσε τον Επαμεινώνδα , αφού νίκη για τους Θηβαίους λογίζονταν η νίκη στο πεδίο της μάχης και η στρατιωτική συντριβή του αντιπάλου.
    Από το 362 π.χ. εξαιτίας αυτής της μυωπικής αντίληψης ξεκινά νέος κύκλος στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, γνωστών στο αγαπητό ακροατήριο όπου και πάλι θριαμβεύει η ιδιοφυία του Επαμεινώνδα για να κλείσει ο κύκλος του με τον θάνατο του.
    Την Υψηλή Στρατηγική του Επαμεινώνδα ακολούθησε κατά γράμμα ο Φίλλιπος της Μακεδονίας και φυσικά ο Αλέξανδρος ο Μέγας ο οποίος την ανήγαγε σε Ύψιστη Επιστήμη.
    Σήμερα η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός είναι αιχμάλωτοι ενός αντίστοιχου Επαμεινώνδιου βρόγχου.
    Ο βρόγχος αυτός είναι φτιαγμένος από εξαιρετικής ποιότητας υλικά.
    Π.χ.
    Προγράμματα μετανάστευσης από ξένες πρεσβείες!
    Όροι οικονομικής λειτουργίας που εκπορεύονται από το εξωτερικό με σκοπό την δυσλειτουργία έως και καρατόμηση της εγχωρίας οικονομικής δυνατότητας και ικανότητας σε συνδυασμό με το ανωτέρω!
    Συστηματική προώθηση αναξιοπαθούντων από όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου που ειδικά στο Αρχιπέλαγος έχουν δημιουργήσει σκηνικό κατάλυσης της δημογραφικής σύνθεσης και του πολιτιστικού καμβά αυτού.
    Υπέρ-προβολή κοινωνικών αντιπαραθέσεων με ιδεολογικές ομάδες, Αναρχικοί-Αντιεξουσιαστές , σαν να πρόκειται για κοινωνικό ρήγμα που μπορεί να οδηγήσει σε συνολική κοινωνική αντιπαράθεση.
    Υπέρ- προώθηση συγκεκριμένης θρησκευτικής δοξασίας.
    Ενίσχυση και διατήρηση πεμπτοφαλαγγίτικων μηχανισμών οι οποίοι μέσω του διαδικτύου λειτουργούν απαξιωτικά-υβριστικά για την ελληνική πολιτεία και κοινωνία.
    Το σχοινί του βρόγχου είναι χοντρό , εξαιρετικά πυκνά πλεγμένο.
    Η πείρα των τελευταίων 25 αιώνων έδειξε ότι η άμεσος κρούσης οδηγεί μάλλον σε αποτυχία.
    Αυτήν την τακτική φροντίζουν οι ξένοι να την αποφεύγουν και χρησιμοποιούν αποτελεσματικά μέχρι στιγμής την έμμεσο προσβολή.
    Ο Ελληνικός λαός, απομακρύνεται μέσω της μετανάστευσης και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας από το πεδίο της ¨μάχης¨ αφήνοντας τεράστια κενά στη διατήρηση του αμυντικού μηχανισμού της χώρας, ο οποίος περιλαμβάνει την οικονομική παραγωγή, την παιδεία , τον πολιτισμό, οδηγώντας σε μαρασμό-ήττα.
    Ταυτόχρονα και σήμερα ειδικά, η Ελληνική Πολιτική Στρατηγική, εξαντλείται στην διεκπεραίωση ενός οικονομοτεχνικού προβλήματος, το οποίο αποτελεί εφαρμογή της Επαμεινώνδιας Υψηλής Στρατηγικής από τους ¨φίλους και συνεταίρους μας¨ ενώ το πολιτικό μας σκηνικό ¨συγκλονίζεται¨ από την εκλογή ή όχι προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού θα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί να μην εκλέγεται Δημοκρατικά και μέσω κάλπης από τον Ελληνικό λαό , αφήνεται να δημιουργείται και διαχέεται πολιτική ανασφάλεια με άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, κενό το οποίο γίνεται άμεσα αξιοποιήσιμο από ξένα κέντρα, τα οποία κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τονίζοντας την διεθνή αναξιοπιστία και αδυναμία της χώρας .
    Ανατολική Μεσόγειος-ΑΟΖ-Κύπρος-Δυτική Θράκη-Ανατολικό Αιγαίο-Σκόπια-Αλβανικός εθνικισμός-Λαθρομετανάστευση-Διαφθορά-Διπλωματική ανυπαρξία -Εξοπλιστική δυσπραγία-Εκπαιδευτικός εκφυλισμός και απαξίωση όλως των βαθμίδων της παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι λαοί κυβερνώνται από τους πολιτικούς που τους αξίζουν καθώς και λαός που δεν θυμάται την ιστορία του ειναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
    Πόσω δε μάλλον εμείς που έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
    Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα;
    Κάτω απο ποιες συνθήκες και με τη βοήθεια απο ποια κράτη;
    Πότε Αλλοτε η Ελλάδα ήταν σε αντίστοιχη, αλλά με άλλο όνομα Ε.Ε.
    και τι απεκόμισε ;;;
    Αρα λοιπόν οι πολιτικοί μας είναι απλά η προσωποποίηση μας τιποτε παραπάνω τίποτα λιγότερο.
    Σε ότι αφορά δε καθαρά το θέμα πολιτικών ...ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΝ κύριοι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο απο ότι υποσχέθηκαν ότι θα μείνουμε στην Ε.Ε και στη ζώνη το Ευρώ. Αρα γιατί μας κάνει εντύπωση.Πράττουν τα δέονται για να μας κρατήσουν καθότι όπως όλοι γνωρίζουμε η διαπραγμάτευση σε όλα όταν είσαι με σκυμμένο και όχι μόνο το κεφάλι θέλει να μπορείς να πεις και όχι και να κρατάς και κόκκινες γραμμές .Εμείς τις έχουμε κάνει ροζ με περτικαλί βούλες.
    Γιατί μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια κ. Σάββα ; Οι ζεμπεκιές και οι μαγκιές οι κουμπαριές και η απουσία ουσιαστικής αντίδρασης ενός σοβαρού κράτους είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι;
    ή μήπως η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός ενός ανθρώπου και άρα μιας κοινωνίας που αποτελείται απο πολλούς ανθρώπους μετριέται με τα λεφτά;
    Πότε οι Ελληνες ήταν έτσι πέραν των τελευταίων δεκαετιών που έμαθαν να είναι γιατί αφενός το διδάχτηκαν αφετέρου τους βόλευε.
    Δεν μπορούμε συνέχεια να ρίχνουμε τις ευθύνες σε άτομα που επανειλημμένα ψήφισαν κάποιοι ενώ κάποιοι άλλοι με 48% στις παραλίες ή απουσία αποφάσισαν να κριτικάρουν μόνο.
    Τους ενοχλεί η Χ.Α.
    Αυτούς που τους ενοχλεί δεν κατάλαβαν ομως πως η ΧΑ παίζει το ρόλο της αποσυμπίεσης αφενός, αφετέρου για το άλλο μισό της αντίδρασης που ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικό .
    Η γνώση είναι δύναμη και εμείς αρνούμαστε να την έχουμε γιατί είναι πιο εύκολο να περιμένουμε απο άλλους να κάνουν ότι εμείς πρέπει να κάνουμε για την πατρίδα μας .
    Αρα οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απο ότι εμείς τους επιτρέπουμε να είναι. Εφόσον δε, τους αφήνουμε να μας προδίδουν γιατί να πράξουν το αντίθετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Aλέξανδρε,

    "Τα πράγματα είναι απαισιόδοξα..." =
    Σολοικισμός.

    Τα πράγματα δεν έχουν συναισθήματα και ψυχικές διαθέσεις. Είναι άψυχα.

    Πρόσεχε λοιπόν. Αυτά είναι τα ελληνικά των δημοσιογράφων της τηλοψίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η χωρα ειναι τελειως παραδομενη στους τοκογλυφους και φως στο τουνελ δεν υπαρχει. Ο λαος στην συντριπτικη του πλειοψηφια ειναι κουρασμενος και αγριεμενος με τους προδοτες των Αθηνων ! Το Συστημα παιζει με τα πολιτικα ενστικτα του λαου ! Ερεθιζει το ποπολο με ενα υγρο στουπι που ακουει στο ονομα Εξαρχεια-Παρακρατος-Αναρχικοι.
    Τα επεισοδια ειναι βουτυρο στο ψωμι του καθεστως. Τα μυστηρια επεισοδια που γινονται ποτε για το Πολυτεχνειο και ποτε για την μνημη του Γρηγοροπουλου. Απο εκει και περα ειναι θεμα χρονου ο ελεγχος των παντων. Για το "καλο" της δημοκρατιας και της ελευθεριας. Οσες περισσοτερες ζημιες κανει το παρακρατος τοσο περισσοτερο δημοκρατες θα εμφανιζονται οι καθεστωτικοι. Αυτοι, που ξεπουλησαν το δημοσιο κεφαλαιο στους ξενους και κατεστρεψαν το μελλον της νεολαιας. ξεπουλησαν μια ολοκληρη γενια Ελληνων με το αλαζονικο "ετσι θελω"....ετσι γουσταρω. Η Ελληνικη κοινωνια τρομοκρατειται απο αυτους που την διελυσαν ! Να ξέρουν όμως πως όταν φτάσει η καλή εκείνη ώρα που το καπάκι της λαϊκής οργής θα εκσφενδονιστεί στα ουράνια, ούτε τα ΜΑΤ, ούτε η εξουσία, ούτε το χρήμα θα τους είναι αρκετά ! Δεν το λέω εγώ. Το λέει η Ιστορία !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ km58

    Συνηθίζομε να λέμε κάποιες εκφράσεις, επειδή έτσι τις ακούσαμε, χωρίς να μπαίνομε στον κόπο να τις επαληθεύσομε:

    >Η χωρα ειναι τελειως παραδομενη στους τοκογλυφους<

    α) Τι θα πει τοκογλύφος;
    β) Με πόσο % δανείζει η τρόικα την Ελλάδα;

    Δεν θα σού δώσω μασημένη τροφή. Ψάξε και βρες το και μετά πες μου αν η χώρα είναι παραδομένη σε τοκογλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα Nativist να σου πω εγώ με πόσο δανείζουν οι τράπεζες οι δικές μας σύνολο τις επιχειρήσεις ;
    Παίζει απο 6% και πάνω .
    Θές να σου πώ πόσο είναι το επιτόκιο δανεισμού τους ;
    1% και κάτι ή παρα κάτι . Βάλε πάνω σε αυτό το 0,66 φόρους που και αυτό το εισπράττει το κράτος και δες με πόσο δανειζόμαστε.
    Βέβαια αυτά για τους ΕΞΩ διότι με το που μπαίνει λογιστικά το χρήμα (γιατί πραγματικά δεν μπαίνει ποτέ λέμε τώρα) ξαφνικά ο τόκος γίνεται διαγαλαξιακό νούμερο με τα νουμερα που είναι πάνω.
    Επίσης λάβε υπόψη σου ότι ακόμα και σήμερα που ο λαός δεν έχει να φάει τα ομολογιακά δάνεια με αυτά τα επιτόκια καλά κρατούν και όχι μόνο ...
    Αα και να μη ξεχάσω τώρα με την εθελουσία των τραπεζικών εκεί να δεις πόσα μύρια θα φύγουν .;-)
    Οχι για να μη νομίζουμε ότι μας μασάνε οι έξω...Εχουμε και κάτι δράκοντες εδώ μα κάτι δόντια ναααα τόσο μεγάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χριστίνα,

    Δεν απαντάς στο συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά μπερδεύεις πράγματα, που είναι άσχετα μ' αυτό.

    Τι θα πει τοκογλύφος; Ο δανείζων με υπέρμετρο τόκο, ναι ή όχι;

    Το επιτόκιο, με το οποίο τώρα δανείζεται η Ελλάδα από την τρόικα είναι αυτό. Μπορεί η Ελλάδα να βρει πουθενά φθηνότερα;

    ΥΓ: Κακώς έσπευσες, διότι έπρεπε να αφήσεις και τον άλλο να κουραστεί λίγο. Ένα από τα σοβαρότερα μειονεκτήματα της φυλής μας είναι η επιπολαιότητα και η τεμπελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανάποδη όπως πάντα όλοι το ξέρουν θα σου απαντήσω απο το τέλος προς την αρχή. Αφήνεις τον άλλον να κουραστεί όταν έχει νόημα γιατί θα φέρει σε αυτόν ή στον κόσμο γύρω του κάποιο αποτέλεσμα. ΣΤην παρούσα φάση έκρινα πως δεν έχει λόγο αν δεν σου άρεσε συγνώμη Nativist :-)

    Οχι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει πουθενά φθηνότερο επιτόκιο αλλά γιατί να πρέπει να δανείζεται για να ζει και με τι κόστος το κάνει...Διότι όταν κεφαλαιοποιείς το δάνειο , όταν δανείζεσαι για να αποπληρώσεις δάνειο και όταν ζεις απο δάνειο χωρίς να έχεις πρωτογενή παραγωγή. Ενώ την ίδια ώρα ονομάζεις πλεόνασμα αυτό το οποίο εισπράττεις απο φορομπηχτικούς νομους τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι ν αφαιρείς το πάτο απο το βαρέλι ακόμα και της οικονομικής πτώσης.
    ΟΣο για το τι σημαίνει τοκογλύφος συμφωνώ απόλυτα αυτό σημαίνει ...Ομως τον κρίνεις τώρα στο τέλος ή στο τι έκανε για να σε φτάσει εδώ στο τέλος . Πως φέρθηκε με τι επιτόκια σε δάνειζε και σε ανάγκασε να φτάσεις εδώ. Δλδ δεν ήταν τοκογλύφοι ποτέ ή ήταν και άλλαξαν αφού μας πάτησαν μαζί με τους συνεταίρους τους στο λαιμό μέχρι η αγελάδα που λέγεται Ελληνικός λαός να έχει μείνει πετσί και κόκκαλο.
    Μήπως δεν θυμάσαι τα spreads μήπως δεν θυμάσαι με τι επιτόκια δανειζόμασταν;
    Μήπως δεν θυμάσαι στην δευτερογενή αγορά τι παιχνίδια παιζόντουσαν που καθόριζαν και τα επιτόκια που τα καθόριζαν αυτοί που όριζαν αυτή την αγορά.
    Είναι σα να λέμε κάποτε ήταν πόρνη μετά έγινε τίμια και τώρα ξανάγινε πόρνη...Ομως once an agent always an agent.
    Εγώ αυτό ξέρω να πω :-)

    Αν λοιπόν το ερώτημα είναι αν η χώρα είναι παραδομένη σε τοκογλύφους η απάντηση μου είναι όχι .Είναι παραδομένη σε οικονομικούς δολοφόνους .
    Τελικά μου είχαν λείψει αυτές οι συζητήσεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Οχι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει πουθενά φθηνότερο επιτόκιο"

    Άρα η χώρα δεν είναι σε χέρια τοκογλύφων (διάβασε την πρώτη σειρά του σχολίου μου 9:48 π.μ.).

    Τα υπόλοιπα όλα είναι εκτός σχολίου μου, εκτός κι αν δεν κατάλαβες το νόημά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί δείχνεις δηκτικός αφού δεν είσαι;
    Μπορεί και να μη κατάλαβα; Εφόσον αναφέρεσθε με αυτό το τρόπο . Εξήγησε μου να καταλάβω ..
    Άλλωστε τα λάθη ανθρώπινα έτσι δεν είναι; Βέβαια εν τη ρύμη του λόγου πολλές φορές χρησιμοποιούνται εκφράσεις για ν αποδώσουν καλύτερα την κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα και οι άνθρωποι όπως εσύ που έχουν την δυνατότητα να βλέπουν πίσω απο τις λέξεις τις αντιλαμβάνονται αμέσως. Ετσι δεν ειναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χριστίνα, γιατί δείχνω δηκτικός; Όντως δεν είμαι και καμμία πρόθεση δεν έχω να φανώ.

    Ο km58 ισχυρίστηκε ότι "Η χωρα ειναι τελειως παραδομενη στους τοκογλυφους", αναμασώντας κάτι που λέγεται.

    Κι εγώ του αποδεικνύω ότι δεν είναι. Απλά πράγματα.

    Θα μ' ευχαριστούσε να το είχε ψάξει πρώτα, αλλά δυστυχώς, όπως έγραψα παραπάνω, οι Έλληνες είμαστε επιπόλαιοι, φυγόπονοι και αρλουμπατζήδες. Λίγοι, για να μην πω ελάχιστοι, ψάχνουν και διασταυρώνουν αυτά που ακούνε.

    Μακριά από μένα να παριστάνω τον δάσκαλο, αλλά ειλικρινά με στενοχωρά αυτό το ελάττωμά μας. Εν πολλοίς το χρησιμοποιούμε και για να ρίχνομε το φταίξιμο πάντα στους άλλους (άλλο ελάττωμά μας κι αυτό).

    Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Nativist πολλές φορές ο γραπτός λόγος μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις βλέπεις πάντα τα μηνύματα είναι δισυπόστατα. Πως τα εννοείς εσύ όταν τα λες και πως τα εκλαμβάνει ο άλλος όταν είτε τα διαβάζει είτε τ'ακούει.
    O Κm58 που υποθέτω ότι αυτό το 58 κάτι υπονοεί νομίζω ότι δεν είπε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο απο αυτό που όλοι πιστεύουμε . Το πως ,το που, το γιατί, το κάτω απο ποιες συνθήκες και άλλες παράμετροι είναι για μεγάλη συζήτηση η οποία και δεν νομίζω ότι αφενός θα βγάλει κάποιο νόημα , αφετέρου στην παρούσα φάση αν έχει και σημασία.
    Εγώ επι παραδείγματι θεωρώ ότι η χώρα δεν έχει ουσιαστικά απελευθερωθεί απο το 1821 ποτέ, ουσιαστικό όμως λέω.Το πως και το γιατί νομίζω ότι το αντιλαμβάνεσαι γιατί το λέω. Που θέλω να καταλήξω ακόμα και οι αντίθετες απόψεις μπορούν να συνθέσουν αρκεί να μην υπάρχει προκατάληψη στον καθένα μας ότι έχει πάντα δίκιο αυτός.
    Αρα αν θες τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνα δεν ειναι η επιπολαιότητα είναι ο εγωισμός του ΞΕΡΟΛΑ και η ανάγκη να παρουσιάσει το ποιος είναι μέσω του τι έχει ως τίτλο.
    Κακό δεν είναι κάποιος να κάνει το δάσκαλο ίσα ίσα η μη μεταδιδομένη γνώση καταλήγει ως στείρα γνώση και μετά πεθαίνει.... (αλληγορικά).

    Η παρεξήγηση δεν λύθηκε γιατί ποτέ δεν υπήρξε.Δεν παρεξηγούμε τόσο εύκολα να είσαι σίγουρος γι αυτό άλλωστε δεν με έχεις δει πρώτη φορά να γράφω εδώ, θα έπρεπε να το γνωρίζεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Asterie

    Exeis dikio, to apo apotelesma otan grafeis kati xwris na exei thn eukairia na to ksanakoitakseis! Syggnwmh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.