15/12/14

Ο Κόσμος στο Χείλος Οικονομικής ή Πυρηνικής Καταστροφής ;

Τρείς συντελεστές κάνουν τη δημοσίευση του κατωτέρω άθρου αυτόχρημα υποχρεωτική:
Το θέμα: Οι αναφερόμενοι ως επι θύραις κίνδυνοι Πυρηνικού Πολέμου η Οικονομικής Κατάρρευσης.
Η επικαιρότητα: Αμαξοστοιχίες με τανκς του ΝΑΤΟ που διασχίζουν τις Βαλτικές χώρες. Πολεμοχαρή ψηφίσματα στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο. Προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία θα προκαλέσουν ρωσική στρατιωτική επέμβαση.
Ο αρθρογράφος: Ο Αμερικανός τέως υπουργός, καθηγητής, συγγραφέας και οξυδερκέστατος αναλυτής της διεθνούς οικονομικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας Πωλ Γκραίκ Ρόμπερτς, γνωστός πλέον και στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
Ιδού και το άρθρο του- σε μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού:

«Στο Χείλος του Πολέμου και της Οικονομικής Καταστροφής
Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς


Κάποτε κάποιος αναγνώστης με ρωτά αν έχω και καμιά καλή είδηση. Η απάντηση είναι: ΄Οχι, εκτός αν σας πω ψέματα,όπως η κυβέρνησή «σας» και τα συστημικά ΜΜΕ. Άν θέλετε ψεύτικες «καλές ειδήσεις» θα πρέπει να στραφείτε πίσω, στο Σύστημα. Εκείνοι, χωρίς στρές και σκοτούρες, θα σας οδηγήσουν ανέμελους στην οικονομική καταστροφή και στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Οι νεοσυντηρητικοί (που ελέγχουν το Σύστημα), μια μικρή ομάδα πολεμοκαπήλων, στενά συνδεόμενων με το Στρατιωτικο/βιομηχανικό Σύμπλεγμα και με το Ισραηλινό Λόμπυ, μας οδήγησαν στην περιπέτρια της Γρανάδας και στην ιστορία των Κόντρας στη Νικαράγουα. Ο πρόεδρος Ρέϊγκαν τους απέλυσε, διώχθηκαν ποινικά, αλλά ο Τζωρτζ Μπους (πατέρας) που τον διαδέχθηκε, τους έδωσε χάρη.

Βολεύτηκαν σε «δεξαμενές σκέψης» και -με την προστασία του Ισραήλ και τα λεφτά του στρατιωτικο/βιομηχανικού συμπλέγματος- αναδύθηκαν στην κυβέρνηση Κλίντον και απεργάσθηκαν τον κατακερματισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον βομβαρδισμό της Σερβίας και την επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας.

Οι νεοσυντηρητικοί κυριάρχησαν στο καθεστώς Τζωρτζ Μπους (του νεώτερου). ΄Ηλεγχαν το Πεντάγωνο, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το Γραφείο του Αντιπροέδρου και πολλά ακόμη. Οι νεοσυντηρητικοί μας έδωσαν την 9 Σεπτεμβρίου ( κατάρρευση Δίδυμων Πύργων στη Ν.Υόρκη και Πεντάγωνο) και τη συγκάλυψή της, τις εισβολές στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, την απαρχή αποσταθεροποίησης του Πακιστάν και της Υεμένης, την Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Αφρικής, την εισβολή στη Νότια Οσετία από την Γεωργία, την κατάργηση της Συνθήκης για τους Αντιβαλλιστικούς Πυραύλους, την αντισυνταγματική και παράνομη κατασκόπευση των Αμερικανών πολιτών, τα βασανιστήρια και την ασυδοσία της εκτελεστικής Εξουσίας απέναντι στον Νόμο, στο Κογκρέσσο και στα Δικαστήρια.

Σε συντομία, οι νεοσυντηρητικοί έστρωσαν τα θεμέλια για δικτατορία και για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Το καθεστώς Ομπάμα δεν υποχρέωσε κανένα σε λογοδοσία για τα εγκλήματα του καθεστώτος Μπους. Εδημιούργησε έτσι το προηγούμενο ότι η εκτελεστική εξουσία είναι υπεράνω του Νόμου. Αντ’ αυτού το καθεστώς Ομπάμα άσκησε διώξεις εναντίον στελεχών που αποκαλύπτουν την αλήθεια για κυβερνητικά εγκλήματα.

Οι νεοσυντηρητικοί διατηρούν ισχυρή επιρροή στο καθεστώς Ομπάμα. Παραδείγματα: Ο Ομπάμα διόρισε τις νεοσυντηρητικές Σούζαν Ράϊς, ως σύμβουλό του επί της Εθνικής Ασφάλειας, την Σαμάνθα Πάουερ, ως πρεσβευτή στον ΟΗΕ και την Βικτώρια Νούλαντ ως βοηθό υπουργό των Εξωτερικών. Το Γραφείο της Νούλαντ, σε συνεργασία με την CIA και τις χρηματοδοτουμενες από την Ουάσιγκτων ΜΚΟ, οργάνωσε το αμερικανικό πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Ο νεοσυντηρητισμός είναι η μόνη επιζώσα ιδεολογία: Η ιδεολογία του “Amerika Uber alles” (η Αμερική Υπεράνω ΄Ολων). Οι νεοσυντηρητικοί πιστεύουν πως η Ιστορία επέλεξε τις ΗΠΑ για να ηγεμονεύσουν του κόσμου, και πως τις κατέστησε έτσι «ασύγκριτες» και «επιβεβλημένες». Ο Ομπάμα, ο ίδιος, επανέλαβε τη φράση. Αυτή η ψυχολογία κάνει τους νεοσυντηρητικούς ορμητικούς και άφρονες.

Για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους οι νεοσυντηρητικοί προπαγανδίζουν τον αμερικανικό λαό και τους λαούς των κρατών που είναι υποτελή στην Ουάσιγκτων. Το εκπορνευόμενα ΜΜΕ σερβίρουν στο απληροφόρητο κοινό τα ψέματα των νεοσυντηρητικών: ΄Οτι η Ρωσία εισέβαλε και προσάρτησε ουκρανικές επαρχίες, ότι ο Πούτιν σχεδιάζει να ανασυστήσει τη Σοβιετική Αυτοκρατορία, ότι η Ρωσία είναι γκγκστερικό κράτος, χωρίς δημοκρατία, ότι είναι απειλή για τις Βαλτικές Χώρες, την Πολωνία και για όλη την Ευρώπη και ότι γι’ αυτό είναι αναγκαία η συγκέντρωση αμερικανο/ΝΑΤΟϊκων δυνάμεων στα σύνορα της Ρωσίας.

Επίσης ότι η Κίνα, σύμμαχος της Ρωσίας, πρέπει να περιορισθεί στρατιωτικά με νέες αμερικανικές ναυτικές και αεροπορικές βάσεις ολόγυρά της, δυνάμεις που να ελέγχουν και την Κινεζική Θάλασσα.

Οι νεοσυντηρητικοί και ο πρόεδρος Ομπάμα το έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν τη Ρωσία και την Κίνα ως κυρίαρχες χώρες, με οικονομική και εξωτερική πολιτική ανεξάρτητη από τα συμφέροντα της Ουάσιγκτων.

Ρωσία και Κίνα είναι αποδεκτές μόνο ως κράτη υποτελή στην Ουάσιγκτων, όπως η Βρετανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η νεοσυντηρητική συνταγή είναι καθαρά συνταγή για τον τελικό πόλεμο.

΄Ολη η ανθρωπότητα εκτίθεται σε κίνδυνο από μια χούφτα κακοποιούς, άνδρες και γυναίκες, στρογγυλοκαθισμένους σε θέσεις εξουσίας στην Ουάσιγκτων.

Η αντιρωσική προπαγάνδα στην Ουάσιγκτων έχει ανέβει στην διαπασών. Ο Πούτιν (λένε) είναι «ο νέος Χίτλερ». Ο Ντάνιελ Ζούμποφ περιγράφει μια κοινή σύσκεψη τριών «δεξαμενών σκέψης». Η διάσκεψη επέρριψε στη Ρωσία την ευθύνη για τις αποτυχίες της εξωερικής πολιτικής της Ουάσιγκτων. Διαβάστε το άρθρο:http://sputniknews.com/columnists/20141205/1015538604.html για να αντιληφθείτε πως λειτουργούν οι νεοσυντητικοί για να ελέγχουν την ερμηνεία των πληροφοριών. Ακόμη και ο Χένρυ Κήσσιγκερ γίνεται στόχος επιθέσεων, επειδή δήλωσε την φανερή αλήθεια πως η Ρωσία έχει νόμιμα συμφέροντα στην Ουκρανία, μια χώρα που επί πολλά χρόνια αποτελούσε τμήμα της Ρωσίας και που ανήκει στη νόμιμη σφαίρα της ρωσικής επιρροής.

Από την εποχή του καθεστώτπς Κλίντον η Ουάσιγκτων δρα εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας. Στο βιβλίο του « Η Πασγκοσμιοποίηση του Πολέμου- Ο Μακρός Πόλεμος της Αμερικής Εναντίον της Ανθρωπότητας», ο καθηγητής Μισέλ Χουσσοντόφσκυ παρουσιάζει μια ρεαλιστική εικόνα του πόσο κοντά έφερε η Ουάσιγκτων τον κόσμο στο τέλος του, με έναν πυρηνικό πόλεμο. Αυτό το απόσπασμα (συντετμημένο) είναι από την Εισαγωγή του βιβλίου:

« Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου είναι ένα ηγεμονικό σχέδιο. Μείζονες στρατιωτικές και υπονομευτικές επιχειρήσεις αναλαμβάνονται ταυτόχρονα στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Υπο-Σαχάριεα Αφρική, στη Κεντρική Ασία και στη Νότιο Ασία. Το αμερικανικό στρατιωτικό πρόγραμμα συνδυάζει μεγ’αλες στρατιωτικές επιχειρήσεις ανοικτού θεάτρου και μυστικές υπονομευτικές επιχειρήσεις για την αποσταθεροποίηση κυριάρχων κρατών.

« Οι επιχειρήσεις πού αναλήφθηκαν από τη δυτική στρατιωτική συμμαχία στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στη Συρία και στο Ιράκ, συντονίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Παράλληλα, οι στρατιωτικές επιχειρίσεις, συντονίζονται με οικονομικό πόλεμο, που δέν είναι μόνο η επιβολή κυρώσεων εναντίον κυριάρχων κρατών, αλλά και επιχειρήσεις νομισματικής και δημοσιονομικής αποσταθεροποίησης για την υπονόμευση τηε οικονομίας του αντιπάλου.

« Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μια στρατιωτική περιπέτεια που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπτύσσονται τώρα, υπό ανθρωπιστικό μανδύα, στην Υπο-Σαχάρεια Αφρική. Αμερικανικές και συμμαχικές τους δυνάμεις απειλούν την Κίνα με τον «Ασιατικό ‘Αξονα» τού προέδρου Ομπάμα. Οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία, με το πρόσχημα του Ισλαμικού Κράτους, αποτελούν μέρος του σεναρίου στρατιωτικής κλιμάκωσης, που εκτείνεται από την Βόρειο Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο στην Κεντρική και στη Νότιο Ασία.

Η Δυτική στρατιωτική συμμαχία βρίσκεται σε προωθημένη κατάσταση ετοιμότητας.Το ίδιο και η Ρωσία.»

Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλές ελπίδες για τον αμερικανικό λαό. Ο λαός αυτός δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει την πλαστή από την γνήσια ηγεσία και οι άρχουσες ιδιωτικές ελίτ δεν θα επιτρέψουν την προβολή πραγματικών ηγετών. Επιπλέον δεν υπάρχει οργανωμένο κίνημα αντιπαράθεσης στους νεοσυντηρητικούς.

Η ελπίδα βρίσκεται έξω από το πολιτικό σύστημα. Η ελπίδα είναι ότι η οικοδομή από τραπουλόχαρτα και οι αγορές απάτης που έχουν στήσει οι πολιτικοί προς όφελος του «Ενός Εκατοστού» (του πληθυσμού, δηλαδή των πλουσίων) θα καταρρεύσουν. Ο Ντέϊβιντ Στόκμαν θεωρεί αυτό το αποτέλεσμα ως άκρως πιθανό. Η κατάρρευση που προβλέπει είναι η ίδια για την οποία είχα προειδοποιήσει και εγώ. Επιπλέον τα σκοτεινά σημεία από όπου μπορεί να αρχίσει η κατάρρευση της οικονομίας είναι περισσότερα από αυτά που σωστά υποδεικνύει ο Στόκμαν. Ορισμένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ανησυχούν για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά ομολόγων και παραγώγων. Η συμπρόεδρος της Μπλάκ Ροκ, Μπάρμπαρα Νόβακ, ασκεί πιέσεις για τη δημιουργία μηχανισμού διάσωσης των παραγώγων. Το άρθρο του Στόκμαν είναι σημαντικό. Διαβάστε το μέχρι να το καταλάβετε: . http://www.lewrockwell.com/2014/12/david-stockman/duck-and-cover%E2%80%A8/

Πολλοί θα ρωτήσουν: Εάν ο πλούτος του «Ενός Εκατοστού» εναι ευάλωτος στην οικονομική κατάρρευση, για την προστασία του είναι που θα αρχίσει ο πόλεμος και για τα δεινά που θα υποστεί ο αμερικανικός λαός θα κατηγορηθούν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι;

Η απάντησή μου είναι ότι το είδος κατάρρευσης που προβλέπω και που ο Στόκμαν και άλλοι επίσης προβλέπουν, θέτει την κυβέρνηση μπροστά σε τέτοια κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασφάλεια που η οργάνωση ενός μεγάλου πολέμου γίνεται αδύνατη.

Ενώ η πολιτική αδυναμία του αμερικανικού λαού και η υποτέλεια του Δυτικού κόσμου δεν επιβάλλουν οποιουσδήποτε περιορισμούς στην Ουάσιγκτων, η οικονομική κατάρρευση φέρνει επαναστάσεις και τον θάνατο της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

΄Οσο και αν η οικονομική κατάρρευση θα κάνει προβληματική την επιβίωση των ανθρώπων, οι πιθανότητες επιβίωσης θα είναι περισσότερες παρά σε ένα πυρηνικό πόλεμο.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.