17/12/14

Ελληνικές Προεδρικές Εκλογές: Η Μαρίν Λεπέν καταγγείλει τον «Ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό»

L’Orient Le Jour (Λίβανος) – AFP       (μτφ. Κριστιάν)
Η Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (άκρα δεξιά) Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen) κατήγγειλε σε ανακοίνωσή τον «ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό» που βασιλεύει κατά τη γνώμη της  στην Ελλάδα, όπου λαμβάνει χώρα την Τετάρτη ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών.

«Με την ευκαιρία των ελληνικών προεδρικών εκλογών, των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήλθε σε μια νέα φάση στην ολοκληρωτική μετατόπιση της, δίνοντας μια εντολή ψήφου για πρώτη φορά στην ιστορία της», έγραψε η κα Λεπέν. 

«
Δεν αποτελεί έκπληξη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τον Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και επίσημο υποψήφιο της ελληνικής κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Ο στόχος είναι να κλειδωθεί οποιαδήποτε πιθανότητα αλλαγής ή ακόμη και οποιαδήποτε συζήτηση βάθους επί της ουσίας των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας», σύμφωνα με την ευρωβουλευτή. 

«Η Μαρίν Λεπέν
καταδικάζει έντονα αυτή τη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις εθνικές εκλογές», έγραψε…,  πριν να «ενθαρρύνει τον ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του να διώξουν από τις  κάλπες τους υποψηφίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών, των οποίων τα αποτελέσματα είναι κάκιστα σε όλους τους τομείς».


Οι Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν την Τετάρτη για το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών από τις  οποίες εξαρτάται η τύχη της κυβέρνησης και της πολιτικής της λιτότητας που διεξάγεται από το 2010, καθώς θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εάν το Κοινοβούλιο αποτυγχάνει να διορίσει τον αρχηγό του κράτους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ταξιδεύοντας τη Δευτέρα στην Αθήνα, αρνήθηκε να «ανακατευτεί στην ελληνική πολιτική», αντιμέτωπη με τον κίνδυνο πρόωρων κοινοβουλευτικών, ενώ εκτίμησε ότι θα ήταν «κρίμα» να αναθεωρηθεί μια «τόση μεγάλη προσπάθεια» που έγινε από τη χώρα. 

Δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, που εξήγησε ότι θα προτιμούσε να βλέπει «γνωστά οίκεια πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα προκάλεσαν επίσης  την αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και πολύ ειρωνεία στα κοινωνικά δίκτυα.

3 σχόλια:


  1. Η φιλελληνίδα Μαρίν Λε Πεν

    δάνεισε τη φωνή της στους άφωνους ιθαγενείς για να κραυγάσουν - οι δείλαιοι- κατά του βιασμού της εθνικής/πολιτικής κυριαρχίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος δεν συμφωνεί με το Διευθυντήριο των Βρυξελλών είναι φασίστας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.