18/12/14

Οι Κούρδοι ζητούν συγνώμη από Ασσυρίους, Αρμενίους και Γεζιντί για τη Γενοκτονία

Ο παλαίμαχος Κούρδος πολιτικός Αχμέτ Τουρκ, τρίτος από δεξιά, στο πάνελ της εκδήλωσης που έγινε στη Σουηδία, για το ζήτημα της γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Γεζιντί
του Σάββα Καλεντερίδη
Στην Ελλάδα επικρατεί μια διαδεδομένη άποψη, σύμφωνα με την οποία «οι Κούρδοι μας έσφαξαν και άρα δεν αξίζουν τη συμπάθειά μας, ούτε πρέπει να εξετάζουμε συμμαχίες μαζί τους».
Αυτήν την άποψη έχει ακούσει αλλεπάλληλες φορές ο γράφων ως επιχείρημα που επικαλούνταν υπηρεσιακοί παράγοντες του ελληνικού κράτους, καθώς και στη διάρκεια εκδηλώσεων και δημοσίου διαλόγου, από τα στόματα διαφόρων παρισταμένων και συνομιλητών. Μάλιστα η άποψη αυτή εμφανίζεται με τέτοια πυκνότητα ως επιχείρημα, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις αιτίες που την προκαλούν ως φαινόμενο.

Η συνέχεια του άρθρου στο pontosnews

37 σχόλια:

  1. Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τόσο σοβαρά ατοπήματα εναντίων Ελλήνων – Άλλο αν μας είχαν βοηθήσει τότε αλλά δυστυχώς μας έσφαζαν με τον ίδιο ζήλο όπως και οι Τούρκοι με τις πλάτες των Τούρκων – Το αίμα δεν ξεχνιέται γιατί διαφορετικά θα τα ξαναπάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παναγιώτη Καρά
    το σχόλιό σου είναι ανιστόρητο και εθνικά επιζήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι καλο οτι ζητουν συγγνωμη. Ειναι θετικο.
    Οι τουρκοι τους χρησιμοποιησαν και μετα τους πεταξαν στα σκουπιδια και αυτο το εχουν μαθει καλα οι Κουρδοι.
    Σημερα, που ξεσηκωνονται για ελευθερια ειναι φυσικοι συμμαχοι μου και μπορουμε να αλληλοβοηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα και σε παλιότερο άρθρο αλλά και σε παλιότερα άσχετα σχόλια σχολιαστών... οι οποίοι γνωρίζουν την μικρασιατική καταστροφή όπως και ένας τυφλός γνωρίζει το χρώμα ενός φρούτου ή ένας κουφός αναγνωρίζει τον ήχο ενός κομπρεσέρ...η καλύτερη απάντηση είναι αυτή που δίνεις.

    Δυστυχώς είναι απίστευτα άσχετοι αλλά δεν φταίνε αυτοί.
    Και το λέω εγώ που είμαι 3ης γενιάς πρόσφυγας μικρασιάτης(βόρεια μικρασία-κατεχόμενη Προύσσα) και οι παππούδες μου ποτέ δεν μου είχαν αναφέρει για κούρδους.Προφανώς οι παππούδες μου ήταν άσχετοι.

    Δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω πραγματικά όταν υπάρχουν πολλοί Έλληνες ακόμα δυστυχώς που δεν γνωρίζουν ότι οι πόντιοι, μικρασιάτες, θρακιώτες και μακεδόνες συμμετείχαν κατά πολλές πολλές χιλιάδες και με αυτόνομα τάγματα, λόχους, φάλλαγγες το 1821 στην Πελοπόννησο και στην Στερεά.
    Και για αυτό μετά από ευγνωμοσύνη και εθνικιστικό/πατριωτικό καθήκον πάμπολλοι πελοποννήσιοι και κρητικοί στελέχωσαν τον μακεδονικό αγώνα.

    Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι στην πελοπόνησο το 1821 πολεμούσαν μόνο πελοπονήσιοι και στη στερεά μόνο στερεοελλαδίτες. Τι να λέμε από κει και ύστερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ζητησαν συγγνωμη οι Κουρδοι αλλα ο συγκεκριμενος πολιτικος. Αν με ενα συγγνωμη σβηναμε τα εγκληματα... ε, τοτε τι να πω. Σε μερικα χρονια, οι βρυκολακες του ισλαμ θα πουνε "συγγνωμη που σφαξαμε μερικα εκατομμυρια, δεν το θελαμε"!!
    Οποιος εχει διαπραξει το εγκλημα της ανθρωποσφαγης, δεν πρεπει ποτε να συγχωρειται. ΠΟΤΕ!
    Αν σημερα οι κουρδοι δινουν εναν τιτανιο αγωνα για εθνικη απελευθερωση, δημιουργει συμπαθεια. Αναμφιβολα.
    Αλλο ομως το ενα και αλλο το αλλο..
    Το εγκλημα της ανθρωποσφαγης που εχουν διαπραξει, θα ειναι ενα στιγμα που δεν θα το εξαλειψει ο χρονος, διοτι δειχνει το τερας που κρυβουν μεσα τους σαν "πολιτισμος", και το οποιο καποια στιγμη θα ξυπνησει ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Henry Morgenthau, U.S. Ambassador to the Ottoman Empire (1913-16):
    1. “Undoubtedly religious fanaticism was an impelling motive with the Turkish and Kurdish rabble who slew Armenians as a service to Allah, but the men who really conceived the crime had no such motive.”
    2. “Detachments of [soldiers] would go ahead, notifying the Kurdish tribes that their victims were approaching, and Turkish peasants were also informed that their long-waited opportunity had arrived. The Government even opened the prisons and set free the convicts… Thus every caravan had a continuous battle for existence… Turkish roughs would fall upon the women, leaving them sometimes dead from their experiences or sometimes ravingly insane.”
    3. “In one particular death march… On the seventieth day a few creatures reached Aleppo. Out of the consigned convoy of 18,000 souls just 150 women and children reached the destination. A few of the rest… were still living as captives of the Kurds and Truks; all the rest were dead.”
    Γεγονότα όπως 1, 2, & 3 δεν ξεχνιούνται. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ εθνικά επιζήμια - αν υπάρχουν κοινά συμφέροντα και μπορούμε να το εκμεταλλευθούμε προς όφελος της Ελλάδας έχει καλώς αλλά δεν σημαίνει ότι και θα ξεχάσουμε ποιος διέπραξε γενοκτονίες εις βάρος Ελλήνων εκ του ασφαλούς με τις πλάτες Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μόργκεντάου είναι ανιστόρητος και εθνικά επιζήμιος.

      Διαγραφή
    2. apollon888 που στηρίζεις αυτά που γράφεις? – Εθνικά επιζήμιος γιατί? Επειδή δεν συμφωνείς μαζί του?

      Διαγραφή
    3. Σατιρίζω σκωπτικά το σχόλιο που έκανε σε σένα ο Σάββας, όταν σού έγραψε ΄΄το σχόλιό σου είναι ανιστόρητο και εθνικά επιζήμιο''. Έπρεπε να το καταλάβεις.

      Διαγραφή
    4. Tώρα το έπιασα – ανακαλώ - Ευχαριστώ για την εξήγηση

      Διαγραφή
  7. Γιατί Σάββα είναι ανιστόρητες οι αντιρρήσεις στα γραφόμενα σου. Σαφώς και οι Κούρδοι είχαν συνεργαστεί με τον Κεμάλ εναντίον μας. Τους χρησιμοποίησε μια χαρά και όταν δεν τους είχε πλέον ανάγκη τους παραμέρισε. Ο μόνος λόγος που είχαμε πλησιάσει τους Κούρδους ήταν και είναι ο κοινός εχθρός, οι Τούρκοι, και η αποσταθεροποίηση τους ώστε να είναι όσο το δυνατόν απασχολημένοι σε αυτούς. Καμία φιλία δεν μπορούμε να έχουμε με αυτόν τον λαό, μην σου πω πως θεωρώ ανησυχητική εξέλιξη το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να επικρατήσουν οι Κούρδοι στην Ανατολία, γιατί τότε θα ψαχνόμαστε να υποστηρίξουμε τους Τούρκους εναντίον των Κούρδων ώστε να τους κρατήσουμε μακριά από εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ : Μια διήγηση για τη συστηματική εξόντωση των Χριστιανικών πληθυσμών απ' τους Μωαμεθανούς και για την ενοχή ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων, μαζί με την αληθινή ιστορία της πυρπολήσεως της Σμύρνης, υπό GEORGE HORTON
    Προξένου και Γενικού Προξένου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Εγγύς Ανατολή επί τριάντα χρόνια. Απόσπασμα :

    "Στο βιβλίο της Δρος Elliott «Beginning Again at Ararat» η συγγραφέας περιλαμβάνει την έξης διήγηση μιας κοπέλας, που άκουσε σε ένα άσυλο στην Τουρκία, του οποίου είχε τη διεύθυνση:
    «Ήμουν δώδεκα ετών, ήμουν μαζί με τη μητέρα μου. Μας ανάγκαζαν να περπατούμε με μαστίγια και δεν είχαμε νερό. Ήταν τρομερή ζέστη και πολλοί από μας πέθαιναν απ' τη δίψα. Μας χτυπούσαν με τα μαστίγια για να μας κάνουν να βαδίζουμε δεν ξέρω πόσες μέρες και νύχτες και βδομάδες, ωσότου φθάσαμε στην έρημο της Αραβίας. Οι αδελφές μου και το μωρό μας πέθαναν στο δρόμο. Πήγαμε σε μια πόλη, δεν ξέρω το όνομά της. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από νεκρούς που ήταν όλοι κομματιασμένοι. Μας ανάγκασαν να βαδίζουμε επάνω τους. Για πολύν καιρό το έβλεπα αυτό στα όνειρά μου. Φτάσαμε σε ένα σημείο της ερήμου, ένα κοίλωμα μέσα στην άμμο με λόφους γύρω γύρω. Υπήρχαν χιλιάδες από μάς εκεί, πολλές πολλές χιλιάδες, όλο γυναίκες, κορίτσια και παιδιά. Μας χώρισαν όλους με τη βία μέσα στο κοίλωμα σαν πρόβατα. Ύστερα ήρθε το σκοτάδι και ακούσαμε πυροβολισμούς που έπεφταν ολόγυρα. Είπαμε: «Άρχισαν να μας σκοτώνουν». Όλη νύχτα τους περιμέναμε η μητέρα μου κι εγώ, τους περιμέναμε να μας χτυπήσουν. Δεν ήρθαν όμως και το άλλο πρωί όταν είδαμε γύρω μας, κανένας δεν ήταν σκοτωμένος. Κανένας δεν είχε σκοτωθεί. Δεν μας σκότωναν. Είχαν ειδοποιήσει τις άγριες φυλές ότι είχαμε φτάσει. Οι Κούρδοι ήρθαν αργότερα, το πρωί, μόλις ξημέρωσε. Οι Κούρδοι και πολλοί άλλοι παράξενοι άνθρωποι από την έρημο• ήρθαν επάνω απ' τους λόφους, κατέβηκαν απ' τ' άλογά τους και άρχισαν να μας σκοτώνουν. Όλη μέρα σκότωναν, είμαστε βλέπετε, τόσο πολλοί. Κανένας δεν μπορούσε να νομίσει ότι θ' αποτύχαινε το βόλι, διαρκώς σκοτώνανε. Εξακολούθησαν να σκοτώνουν όλη τη νύχτα και το πρωί-πρωί σκότωσαν τη μητέρα μου»."
    Σάββα αν δεν πεισθείς υπάρχουν και χιλιάδες μαρτυρίες στη διάθεσή σου στα διάφορα βιβλία που κυκλοφόρησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το οι Κούρδοι μας έσφαξαν είναι απολύτως ανιστόρητη άποψη και επί πλέον εθνικά επιζήμια.
    Το γιατί είναι ανιστόρητη, το λέει ο Ασσύριος βουλευτής, ο οποίος είναι απόγονος εκείνων που επέζησαν από τη γενοκτονία, στην οποία συμμετείχαν ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ εξαγορασθέντες φεουδάρχες αγάδες Κούρδοι και οι φυλές τους.
    Από την πλευρά του, ο Ασσύριος Γιλμάζ Κερίμο, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας είπε: «μερικές φορές ακούω τους Ασσυρίους να λένε “Οι Κούρδοι μας έσφαξαν”. Όχι, δεν μας έσφαξαν οι Κούρδοι. Ορισμένοι φεουδάρχες αγάδες, που εξαγοράστηκαν από το τουρκικό κράτος, συμμετείχαν στις σφαγές. Εμείς ευχαριστούμε το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης (BDP) για τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που έκαναν, ζητώντας συγνώμη από μας».
    http://www.pontos-news.gr/article/128002/oi-koyrdoi-zitoyn-sygnomi-apo-assyrioys-armenioys-kai-gezinti-gia-ti-genoktonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι ακόμα και απλοί Κούρδοι πολίτες παραδέχονται ότι (κακώς) συνεργάστηκαν με τους Τούρκους το 1922 δεν σου λέει κάτι; Βέβαια εσύ ως στρατιωτικός σε βολεύει να γνωρίζεις την ιστορία από την εθνικά επωφελή πλευρά και εδώ είναι το λάθος σου. Άλλωστε δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εθνικά επιζήμια η άποψη ότι οι Κούρδοι δεν είναι και τόσο φίλοι μας. Τους στηρίζουμε μόνο με γνώμονα τον κοινό εχθρό και έχοντας επίγνωση όμως ότι δεν πρέπει να πάρουν την θέση του Τούρκου στην Μ. Ασία. Άλλο η ιστορία άλλο η εξωτερική πολιτική και η άμυνα. Διδασκόμαστε από την Ιστορία για να χαράξουμε την πολιτική μας, χωρίς όμως συναισθηματισμούς

      Διαγραφή
  10. Μπορείς να μού πεις κ. Σάββα, τι εννούσε ο Οτσαλάν όταν είπε ότι το 1922 κάναμε κοινούς αγώνες με τους τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απόλλωνα
    δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι ένας Ασσύριος μιλάει με τον τρόπο που μιλάει και ότι υπάρχουν Έλληνες που κάνουν τους Τούρκους να χαίρονται με αυτά που λένε και γράφουν;
    Γιατί δεν σε ικανοποιεί η ρήση του Ασσύριου;
    Τι ψάχνεις να βρεις;
    Όσο για τον Οτζαλάν, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για να φέρει τους Τούρκους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαμελίσει την Τουρκία.
    Ως επιχείρημα φέρνει τη συμφωνία που έκαναν ορισμένοι Κούρδοι με τον Μουσταφά Κεμάλ, για να διώξουν τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Έλληνες από την Ανατολή. Όσοι Κούρδοι πολέμησαν, πολέμησαν εναντίον των Γάλλων, που είχαν καταλάβει πόλεις του Κουρδιστάν.
    Οι Κούρδοι δεν συμμετείχαν μαζικά σε επιχειρήσεις εναντίον του Ελληνικού στρατού, ούτε σε σφαγές εναντίον των Ελλήνων. Η αλήθεια είναι αυτή που λέει ο Ασσύριος βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε Σαββα,
    σε αλλη αναρτηση εγραψες "όταν κάνουμε ανάλυση των γεγονότων, θα πρέπει να βάζουμε κατά μέρος και την εθνική μας ταυτότητα αλλά και την προσωπική ή εθνική μας ιδεολογία". Συμφωνουμε απολυτα.
    Για καποιο λογο ομως οταν καποιος μιλαει για τους Κουρδους παθαινεις ολικη αναστροφη και προσπαθεις κατα την γνωμη μου να δικαιολογησης τα αδικαιολογητα.
    Οι ιστορικες μαρτυριες ειναι εκει, θελουμε δεν θελουμε. Ολοι μιλανε οτι ηταν μονο "ορισμενοι εξαγορασμενοι φεουδαρχες και οι φυλες τους", δηλαδη ας πουμε η μειοψηφια, κανενας ομως δεν παρουσιαζει μαρτυριες για το τι εκανε η πλειοψηφια.
    Τωρα το τι λεει εκ των υστερων ο Ασσυριος βουλευτης του Σοσιαλδημοκρατικου Κομματος Σουηδιας λιγη σημασια εχει. Και αν θελω να ειμαι και κυνικος, με δεδομενο το οτι η Κουρδικη κοινοτητα εχει αρκετα υπολογισημη εκλογικη δυναμη, ο κ.βουλευτης μαλλον λεει οτι λεει προσδοκοντας στα κουρδικα ψηφαλακια για την επομενη εκλογικη αναμετρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασίλη
    συγνώμη που θα το πω, αλλά κατεβάζουμε το επίπεδο και πραγματικά δεν έχω χρόνο για τέτοια.
    Ο βουλευτής εκλέγεται στην Σουηδία και όχι στην Τουρκία.
    Επίσης, αυτό που έγινε στη Σουηδία έχει μεγάλη σημασία και για τον Ελληνισμό και για την Κύπρο και για την Ελλάδα.
    Γιατί ο Αχμέτ Τουρκ είναι ίσως ο πιο σημαντικός Κούρδος πολιτικός μετά τον Οτζαλάν στην Τουρκία και ό,τι λέει έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.
    Γιατί ο Ασσύριος ευχαριστεί δυο κόμματα, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) και το Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης (BDP), τα οποία επίσης ζητούν συγνώμη εν ονόματι του κουρδικού λαού.
    Γιατί το το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), είναι ένα κόμμα που έφτιαξε ο Οτζαλάν, για συνασπιστούν γύρω από αυτό όλοι οι λαοί που υπέστησαν γενοκτονία και συνεχίζουν να καταπιέζονται από το τουρκικό κράτος και τη σουνιτική πλειοψηφία.
    Θα μπορούσα να αραδιάσω κι άλλα γιατί, όμως ειλικρινά δεν έχω χρόνο.
    Πάντως ειλικρινά λυπάμαι γιατί υπάρχουν Έλληνες που είναι τόσο αποπροσανατολισμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββα,

    Οι Κούρδοι έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Ελλήνων, όχι μόνο στην Ιωνία, αλλά και παλαιότερα (1919) στον Καύκασο, που συνελάμβαναν και βασάνιζαν τούς Έλληνες που προσπαθούσαν να επαναπατρισθούν, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και τους διωγμούς των μπολσεβίκων στην Ρωσία.

    Ξέρεις πολύ καλά ότι ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος, αναγκάστηκε να στείλει τον Νίκο Καζαντζάκη, για να τους οδηγήσει μέσα από τις επικίνδυνες κουρδικές περιοχές. Ο Καζαντζάκης διηγείται ότι συνελάμβαναν τους Έλληνες και του ... πετάλωναν (!) σαν υποζύγια. Δηλαδή, όποιους δεν ξεπάστρευαν οι μπολσεβίκοι, τους αποτελείωναν οι Κούρδοι.

    Σάββα, περασμένα μεν, αλλά όχι και ξεχασμένα. Η Ιστορία είναι Ιστορία και δεν διαγράφεται.

    Τα γράφω αυτά μόνο και μόνο επειδή λες ότι οι Κούρδοι δεν μάς οφείλουν συγγνώμη. Στη μεν Ιωνία, ο Μουσταφά Κεμάλ τους χρησιμοποίησε. Στον Καύκασο όμως, γιατί μάς έσφαζαν και βασάνιζαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας ακούσουμε λοιπόν τι λέει ο Ασσύριος και ας αφήσουμε τους Έλληνες και ξένους αξιωματούχους που υπέστησαν τα γεγονότα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σταύρο αυτό κατάλαβες;
    Ο Ασσύριος επαληθεύει αυτό που λένε Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι.
    Απλά αποδεικνύεται πιο πεπαιδευμένος πολιτικά από μας.
    Απαντάει σε όσους Ασσύριους λένε ότι "μας έσφαξαν οι Κούρδοι" και λέει ότι δεν μας έσφαξαν οι Κούρδοι, αλλά ορισμένοι φύλαρχοι αγάδες που εξαγοράστηκαν από το τουρκικό κράτος.
    Το σωστό ιστορικά είναι ότι ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στις σφαγές και τη γενοκτονία, Τούρκους, Τσερκέζους, Λαζούς, Αμπχάζιους, Βόσνιους, Άραβες, και άλλους, ήταν και ορισμένες φυλές Κούρδων.
    Άλλο αυτό και άλλο να λέμε "μας έσφαξαν οι Κούρδοι".
    Αυτό είναι και ανιστόρητο-ανακριβές και πολιτικά ισοπεδωτικό και εθνικά επιζήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nativist
    πουθενά δεν λέω ότι δεν πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους Έλληνες. Έχουν ζητήσει στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν. Αυτό που γίνεται τώρα αφορά το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, όπου δεν υπήρχαν Ελληνικές κοινότητες, πλην ελαχίστων.
    Ο Οτζαλάν είπε δημοσίως ότι όταν απελευθερωθεί το Κουρδιστάν, θα στήσει μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων στο Ντιγιαρμπακίρ-Αμέντ.
    Και η συγνώμη στους Έλληνες θα έρθει και πάλι.
    Όμως το ξαναλέω, λυπάμαι για το έθνος μας, που παρασύρεται και αποπροσανατολίζεται σε κατευθύνσεις που χαροποιούν τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα,

      Ευχαριστώ για την απάντησή σου, η οποία με καλύπτει.

      Το παρακάτω σχόλιό μου στάλθηκε πριν την δω.

      Η Ιστορία είναι Ιστορία, αλλά σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αυτό, άλλωστε, δεν έλεγα πάντα στους αντισημίτες, που δεν ήθελαν συνεργασία με το Ισραήλ, διότι πριν 2000 χρόνια ... κλπ.;

      Επ' ευκαιρία των επερχομένων Αγίων Ημερών, εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου (αυτήν του "ΙΝΦΟΓΩΜΩΝος" συμπεριλαμβανομένης), υγεία, ευτυχία και ειρήνη.

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ. Είθε ο Θεός να τα φέρει "δεξιά" για την δοκιμαζομένη μας Πατρίδα.

      Διαγραφή
  18. "Γιατί κιντυνεύουν να χαθούν. Έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, πεινούν' από τη μια μεριά τους κυνηγούν οι μπολσεβίκοι, από την άλλη οι Κούρδοι..." ......"Βρίσκουμαι τώρα στο Κάρς, όπου πήγα να μαζέψω απ' όλα τα χωριά γύρα τους Έλληνες' την ίδια μέρα που έφτασα, οι Κούρδοι είχαν πιάσει απέξω από το Καρς έναν παπά μας κι ένα δάσκαλο και τους πετάλωσαν σα μουλάρια".

    (Ν. Καζαντζάκης, "Αναφορά στον Γκρέκο". σελ. 511 και 513)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nativist
    Είναι σωστή η μαρτυρία Καζαντζάκη.
    Το αποδέχεται και ο Αχμέτ Τουρκ. Οι Κούρδοι χρησιμοποιήθηκαν εν ονόματι του Ισλάμ εναντίον των χριστιανών.
    Όσον αφορά το Καρς, υπάρχει και η περίπτωση του χωριού Μιτχικέρτ, όπου οι Κούρδοι προστάτεψαν τους Έλληνες από τον τουρκικό στρατό και τους βοήθησαν να διαφύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω την περίπτωση του χωριού Μιτχικέρτ(*), χωρίς να έπεται ότι την αμφισβητώ έστω και κατ' ελάχιστον. Ξέρω ότι είσαι άνθρωπος αξιόπιστος και σοβαρός.

      (*) Πού είναι αυτό και πότε έλαβε χώρα το περιστατικό;

      Διαγραφή
    2. Το χωριό Μιτζικέρτ βρίσκεται στο νομό Καρς και η ιστορική μαρτυρία από επιτόπιους μάρτυρεςυπάρχει στο βιβλίο "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας", Εκδόσεις Ινφογνώμων.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ, Σάββα. Θα κοιτάξω να προμηθευτώ το βιλίο αυτό.

      Διαγραφή
  20. Τελικα μηπως δεν φταινε οι Κουρδοι ως φυλη/εθνος αλλα το Ισλαμ ως θρησκεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι φίλε μου δεν φταίει το Ισλάμ!! Στο κοράνι πουθενά μα πουθενά δεν γράφει - παροτρύνει τους πιστούς του να πολεμούν αλλόθρησκους. Κατά παράφραση του κορανίου προέκυψαν όλα τα στραβά του Ισλάμ οπότε φταίνε όσοι το παραφράζουν!!!! Άλλωστε και εμείς οι Χριστιανοί είχαμε διαπράξει στο παρελθόν εγκλήματα στο όνομα του Χριστού, αλλά κάποια στιγμή ανοίξαμε τα μάτια μας (διαφωτισμός) και σταματήσαμε αυτό το σπορ!!! Αυτοί όπως φαίνεται δεν έχουν βγει από τον μεσαίωνά τους!!

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Νίκο και αγαπητοί αναγνώστες. Θα παρακαλούσα να μην κάνετε αφοριστικές δηλώσεις για πράγματα που δεν γνωρίζετε. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι κατά όλη την διάρκεια της ιστορίας του Ισλάμ είχαμε γενοκτονίες (αναχρονιστικό με την σύγχρονη έννοια αλλά περιγράφει αυτό που θέλω να πω) τον αλλόθρησκων (σφαγή, βίαιους εξισλαμισμούς, φορολογικές κυρώσεις με σκοπό να εξαφανιστούν σε βάθος χρόνου οι άπιστοι έκτος και αν μπορούν να «αρμεχτούν» επ’ αορίστου). Αλλά για να μην νομίζετε ότι αυτά τα βγάζω από τον πισινό μου, που λένε και οι Αμερικάνοι, ορίστε η απόδειξη. Αυτή είναι η στροφή του κορανίου που δίνει το δικαίωμα στους μουσουλμάνους να μας πολεμήσουν (εάν έχουν την υπεροχή) μέχρι να γίνουμε μουσουλμάνοι, ραγιάδες (μόνο για Χριστιανούς και Εβραίους) ή να δούμε τα ραδίκια ανάποδα. Παρεμπιπτόντως αυτή η στροφή ακυρώνει (abrogate) προηγούμενες (χρονικά) «ειρηνικές» στροφές που την αντιφάσκουν επειδή «απεκαλύφθη» προς το τέλος της ζωής του μουχάμαντ:
      Κοράνι 9:29
      http://quran.com/9/29
      Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day and who do not consider unlawful what Allah and His Messenger have made unlawful and who do not adopt the religion of truth from those who were given the Scripture - [fight] until they give the jizyah willingly while they are humbled.
      Πολεμήστε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ ή στην τελευταία μέρα και δεν θεωρούν μη νόμημα αυτά που ο Αλλάχ και ο προφήτης του (Μουχάμαντ) απαγόρευσαν (ότι απαγορεύει το Ισλμάμ δηλαδή όπως την ισότητα μουσουλμάνου και άπιστου πχ.) και δεν προσηλυτίζονται στην θρησκεία της αλήθειας (Ισλάμ) από αυτούς που τους δόθηκε η Γραφή (στα αραβικά λέει αυτολεξεί τους ανθρώπους του Βιβλίου και εννοεί τους Χριστιανούς και τους Εβραίους) - [πολεμίστε] μέχρι να σας πληρώσουν τζίζια (φόρο προστασίας ως αντάλλαγμα την ζωή και περιορισμένα δικαιώματα) ενώ είναι ταπεινωμένοι.
      Επειδή όμως χρειαζόμαστε περαιτέρω πηγές για να κατανοήσουμε το «απόλυτα ξεκάθαρο βιβλίο» τους, ορίστε τι γράφει το εξήγητηριο του Ιμπν Καθίρ (μεγαλύτερου εξηγητή κορανίου σύμφωνα με τους μουσουλμάνους)
      http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2566&Itemid=64
      Τι θέλει να πει ο ποιητής:
      (μέχρι να σας πληρώσουν Τζίζια) εάν δεν αποφασίσουν να γίνουν μωαμεθανοί
      (ηθελημένα ύπο υποταγη) ηττημένοι και υποδουλωμένοι
      (και να αισθανθούν υποταγμένοι/κατατροπωμένοι) ξεφτιλισμένοι και υποβιβασμένοι. Γι’αυτό οι μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται ναι εξυψώνουν τους υποτελείς πάνω από τους μουσουλμάνους γιατί είναι μίζεροι και ξεφτιλισμένοι… (για να δω παράπονα για εξύβριση και ρατσισμό)
      Μετά συνεχίζει και μας εξηγεί πως εξαιτίας αυτής της κορανικής στροφής ο χαλίφης Ούμαρ (που ήταν ένας από τους συντρόφους του μουχάμαντ) επέβαλε αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους στους ύπο υποταγή Εβραίους/Χριστιανούς:
      (Το συμβόλαιο είναι του τύπου «Εμείς οι υποτελείς δεν θα κτλ κτλ»)… Δεν θα χτίσουμε στις περιοχές μας εκκλησία, μοναστήρι ή μονή, ούτε θα επισκευάσουμε χώρους λατρείας που χρειάζονται επισκευή (σίγουρα φταίει η πολεοδομία για αυτό και όχι το ισλάμ έτσι;) και δεν θα τους χρησιμοποιήσουμε ενάντια των μουσουλμάνων. Δεν θα εμποδίσουμε τους μουσουλμάνους να ξεκουράζονται στις εκκλησίες μας όταν έρχονται μέρα ή νύχτα και θα ανοίξουμε τις πόρτες για του περαστικούς και μη. Αυτοί οι μουσουλμάνοι που έρχονται ως επισκέπτες θα απολαμβάνουν τροφή και στέγη για τρεις μέρες. Δεν θα επιτρέπουμε κατασκόπους ή προδότες έναντι των μουσουλμάνων. Δεν θα διδάσκουμε στα παιδιά μας το κοράνι, δεν θα δημοσιοποιούμε πρακτικές σιρκ (το αμάρτημα του να εξισώνεις άλλα όντα στο επίπεδο του Αλλάχ, όπως καλή η ώρα να λες ότι ο Ιησούς Χρηστός είναι Θεός), δεν θα καλούμε κανέναν σε σιρκ (απαγορεύεται ο προσηλυτισμός δηλαδή) και δεν θα εμποδίζουμε τους δικούς μας να ασπάζονται το Ισλάμ εάν το επιθυμούν (δύο μέτρα και δύο σταθμά). Θα σεβόμαστε τους μουσουλμάνους και θα τους δίνουμε τα καθίσματα μας εάν θέλουν να κάτσουν.

      Διαγραφή
    3. (Συνέχεια) Δεν θα μιμούμαστε τον ρουχισμό τους, τα καπέλα τους, τα τουρμπάνια τους, τα σανδάλια τους, την ομιλία τους, τα χαϊδευτικά τους (ονόματα) και τους τίτλους τους ή να καβαλάμε σέλλες, να φέρουμε ή να συλλέγουμε οτιδήποτε λογής όπλα. Δεν θα κρυπτογραφούμε τις σφραγίδες μας στα αραβικά ή να πουλάμε αλκοόλ. Θα έχουμε το μπροστινό μαλλί κομμένο, θα φοράμε τα προκαθορισμένα ρούχα, θα φοράμε ζώνες στη μέση μας και δεν θα δείχνουμε σταυρούς έξω από τις εκκλησίες μας, στα βιβλία μας και στο κοινό σε αγορές και οδούς μουσουλμάνων. Δεν θα χτυπάμε τις καμπάνες μας, μόνο διακριτικά, και δεν θα υψώνουμε τις φωνές μας στην προσευχή και τις κηδείες ούτε θα ανάβουμε πυρσούς. Δεν θα θάβουμε τους νεκρούς μας δίπλα σε νεκρούς μουσουλμάνους ούτε θα αγοράζουμε «υπηρέτες» που έχουν αιχμαλωτιστεί από μουσουλμάνους (κατά τα άλλα το Ισλάμ είναι και ενάντια στην σκλαβιά για να μην αναφέρω και τις σκάβες του σεξ τώρα…). Θα είμαστε ξεναγοί για τους μουσουλμάνους και δεν θα εισβάλουμε το απόρρητο των σπιτιών τους (δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι την τριήμερη «φιλοξενία»).
      Εν τέλει ο Ούμαρ απλά πρόσθεσε «και δεν θα χτυπήσουμε κανένα μουσουλμάνο». Αυτοί είναι οι όροι που θέτουμε εναντίον μας σε αντάλλαγμα την ασφάλεια και την προστασία μας (όχι δεν είναι ισλαμική μαφία, είναι το θέλημα του αλλάχ). Εάν δεν τηρήσουμε τους όρους μπορείτε να κάνετε με εμάς ότι επιτρέπετε να κάνετε με ανυπότακτους και επαναστάτες (αφήνω την τιμωρία στο μυαλό του αναγνώστη).
      Οποιαδήποτε ομοιότητα με αυτά που γινόντουσαν επί τουρκοκρατίας είναι εντελώς τυχαία και πέρα των προθέσεων του σχολιαστή.
      Πρέπει να σταματήσετε να θεωρείτε το Ισλάμ απλώς σαν θρησκεία όπως τον Χριστιανισμό. Το Ισλάμ είναι θεοκρατικός γενοκτόνος ιμπεριαλισμός για εμάς τους άπιστους. Ευτυχώς όμως οι πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι καλύτερα ανθρώπινα όντα από τον ιδρυτή της θρησκείας τους όσο και να λένε ότι για αυτούς ο μουχάμαντ είναι το ιδανικό παράδειγμα ανθρώπου (θεός φυλάξει). Δυστυχώς όμως ότι και να πιστεύουν ατομικά, τα διδάγματα τους Ισλάμ, με το κοράνι πρώτο και τα χαντίθ να το συμπληρώνουν είναι ξεκάθαρα σε όσα αφορούν εμάς. Γι’ αυτό δεν μπορείς να δεις κάποια σοβαρή ιδεολογική αντίσταση από πλευράς μουσουλμάνων όσον αφορά το ισλαμικό (τρομο)κράτος. Το ότι λέγετε ισλαμικό δεν είναι διόλου τυχαίο.

      Διαγραφή
  21. "Οι Κούρδοι ζητούν συγνώμη από Ασσυρίους, Αρμενίους και Γεζιντί για τη Γενοκτονία."
    Ετσι για να κανω τον συνηγορο του διαβολου κατα καποιον τροπο: Ο Μπαρζανι και ο Ταλαμπανι το ξερουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βασίλη
    μακάρι να έκανες το συνήγορο του διαβόλου.
    Άστοχη ερώτηση κάνεις.
    Πρόκειται για πρωτοβουλία των Κούρδων της Τουρκίας, να συσπειρώσουν τους λαούς που υπέστησαν γενοκτονία, για να κατανικήσουν τις γενοκτονικές πολιτικές της Άγκυρας, που συνεχίζονται στο Κουρδιστάν, υπό μορφή υποστήριξης των τζιχαντιστών και στην Κύπρο-Ελλάδα, υπό μορφή επιθετικότητας και απειλών εναντίον του Ελληνισμού.
    Αλήθεια, τι δεν καταλαβαίνεις;
    Εκτός κιαν θέλεις να παίζουμε με τα πληκτρολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ θα διαφοροποιηθώ λίγο από όλους γράφοντας πως από τα γεγονότα των γενοκτονιών των χρiσιτιανικων πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας έχουμε όλοι να διδαχτούμε σφαγιασθέντες και σφαγείς! Η ισοπέδωση δεν βοηθάει στο τι πρέπει να κρατήσουμε και το μονο που κάνει είναι να δημιουργεί μια τυφλή επιθυμία εκδίκησης, η οποια δεν ωφελεί πουθενά!

    Εκείνο που πρέπει να μάθουν οι Κούρδοι σαν λαός είναι πως οι τουρκικες κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως διαχωρισμού μεταξύ φίλο-Οθωμανών η Φίλο-Κεμαλικών πάντοτε τους χρησιμοποίησαν και διακατέχονται και οι δυο από την ιδέα ότι είναι ανώτεροι των υπολοιπων λαών που αποτέλεσαν πληθυσμούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας ανεξαρτήτως αν ήταν Μουσουλμάνοι η όχι!

    Προφανώς δεν το έχουν πάρει όλοι οι Κούρδοι το μάθημα τους, αλλα πολλοί μάλλον το έχουν! Το να ελπίζουν βεβαια στο ότι θα συνεργαστούν με την Τουρκικη κυβέρνηση είναι μάλλον ένα κακόγουστο αστείο! Δυστυχώς και το δυστυχώς το γράφω με ειλικρίνεια και θλίψη είναι αδύνατο, παντελώς αδύνατο να συνεργαστεί κανεις με την τουρκικη ολιγαρχία ανεξαρτήτως ιδεολογικής απόχρωσης! Οι διαφορες που έχουν οι Τούρκοι μεταξύ τους αφορούν την εξουσία της αυτοκρατορίας τους και δεν έχουν καμια διάθεση συνεργασίας η αποδοχής οποιασδήποτε ισότητας με οποιονδήποτε άλλον!

    Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε και εμείς, επομένως οι λαοί που μας έχουν καταδυναστεύσει οι άνθρωποι αυτοί για πολλούς αιώνες, θα πρέπει να είμαστε συμφιλιωμένοι και ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την εχθρική και επικίνδυνη στάση του Τουρκικου ρατσισμού και imperialsmou!

    Συνεργάτες με τον aga θα βρίσκονται πάντοτε και σε όλους τους λαούς, θα πρέπει και αυτούς να τους αντιμετωπίσουμε χωρίς να γκρεμίσουμε τις σχέσεις με τους λαούς!

    Επομένως λοιπόν καλο είναι να θυμόμαστε ποιοι μας έσφαξαν, αλλα ακόμα σημαντικότερο να θυμόμαστε ποιοι τους καθοδήγησαν, να μας σφάξουν και θα πρέπει να θυμόμαστε με λεπτομέρειες πως δεν ήταν μόνον οι Τούρκοι αλλα και Γερμανοί αξιωματικοί, και μάλιστα ένας Γερμανοεβραίος ανάμεσα τους, οι οποιοι οργάνωσαν τις γενοκτονίες, το αναφέρω ως τραγική ειρωνεία προφανώς για τα γεγονότα που ακολούθησαν αργότερα. Μαζί με τους Τούρκους στρατιώτες πείστηκαν και πολλοί από τους άλλους μουσουλμανικούς λαούς να διαπράξουν τις γενοκτονίες επειδή χρησιμοποιήθηκε η υπόσχεση του Islam, βεβαια αυτοί μετά ήταν τα επόμενα θύματα του Τουρκικου ρατσισμού και αυτό θα πρέπει να το θυμούνται αυτοί. Θα πρέπει να θυμούνται πως έγιναν εγκληματίες για να αποκτήσουν τάχα πλούτη και ισότητα σε μια Ισλαμική Τουρκια και για αυτά διέπρεξαν τα χειρότερα εγκλήματα, θα πρέπει λοιπόν να θυμούνται για να μην το επαναλάβουν και θα πρέπει και εμείς να θυμόμαστε γιατί θα πρέπει να εμπιστευόμαστε μέχρι ενός σημείου! και θα rpepei και οι δυο να συμμαχήσουμε εναντίον αυτού που μας οδηγεί σε σφαγές και διχασμούς!

    Είναι πολύ σημαντικό δε να ξέρουμε γιατί μιλάμε και να ξεκαθαρίζουμε πως μιλάμε για τις ολιγαρχίες που κυβερνούν τους λαούς και θα πρέπει ο κάθε ένας από μας να δρα και με τη δικη του συνείδηση και να μην υπακούει τυφλά σε διαταγές, όταν αυτές προφανώς αντιβαίνουν κάθε ηθική και λογική!

    Όσον αφορά το Islam, το Islam είναι ένα αυτοκρατορικό θεοκρατικό πολιτικο σύστημα, δυστυχώς αυτά που αναφέρονται στο Κοράνι καθιστούν το όλο σύστημα αιμοσταγές, μπορεί πολλοί μουσουλμάνοι λόγιοι του Κορανίου να έχουν "προσπαητισει" να μεταφράσουν τα γραφόμενα του Κορανίου με τρόπο που να αμβλύνει τη βία και την επιθετικότητα, αλλα δυστυχώς αυτά που γράφονται μέσα πάντοτε θα κατανοούνται κατά γράμμα από πολεμοχαρείς και εγκληματίες! Ένα σύγχρονο παράδειγμα είναι οι βιασμοί των αλλοθρησκων γυναικών, οι οποιοι θεωρούνται νόμιμοι από τους τρισάθλιους του ISIS, γιατί το Κοράνι περιγραφει πως ο Mwameth βίασε κάποτε μια αλλόθρησκη, Ιουδαία αν θυμάμαι καλά και έτσι λένε είναι νόμιμο αφού το έκανε ο προφήτης!

    Αυτά από μένα δεν ξέρω αν θα ξαναγράψω μέσα στις γιορτές, γιατί το internet μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, οποτε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους σχολιαστές και διαχειριστές πραγματικά το "ιστολογιο" είναι ένα από τα ελάχιστα με τόσο καλο υλικό και ενδιαφέροντα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η αποδοχή ή όχι αιτήματος συγ-χώρεσης- συγγνώμης, απαιτεί μια σχετική γνώση της τοπικής και διεθνούς κατάστασης.
    Δλδ.
    Αν ο γράφων για παράδειγμα αποδεχτεί το αίτημα αβίαστα , αυτό πως θα επιδράσει στις δικές του υποθέσεις;
    Στο εσωτερικό και το εξωτερικό!
    Για να γίνω πιο σαφής.
    Ο Γεώργιος Νακρατζάς υπήρξε ένας εκ των ισχυρότερων πολεμίων της Μικρασιατικής εκστρατείας και για ένα χρονικό διάστημα, οι πεμπτοφαλαγγίτες του Μακεδονικού χρησιμοποιούσαν το βιβλίου του :
    Η στενή εθνολογική συγγένεια των σημερινών Ελλήνων-Βουλγάρων και Τούρκων
    Μακεδονία και Θράκη.
    Το βιβλίο αυτό χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση του ισχυρισμού περί Μακεδονικής εθνότητας , με την ανωτέρω τριάδα να εμφανίζεται ως κατακτητής και βασανιστής του Μακεδονικού λαού.
    Ήταν η ¨σάρισα¨ του Μακεδονικού-ανθελληνικού λόμπυ στην Ελλάδα.
    Μιλάμε τώρα για το 1992 και προς τα δώ!
    Τα βιβλία του ανωτέρω, συνοδεύονταν πάντοτε από μια μικρή μπροσούρα που έγραφε:
    Ο συγγραφέας προερχόμενος από οικογένεια με θύματα, συνέπεια των τουρκικών θηριωδιών του 1922, με τις εκδόσεις του εκφράζει την λύπη του και την συμβολική του συγγνώμη σε εκείνες τις τουρκικές οικογένειες που θρήνησαν θύματα από τις Ελληνικές θηριωδίες στην Μικρά Ασία κατά την περίοδο 1919-1921.
    Παρένθεση:
    Το τι έγινε σχετικά με την χρήση του βιβλίου του και πώς κατέρρευσε η θεωρία του που οδηγούσε σε μακεδονική εθνότητα, είναι μια ιστορία που έληξε μόλις στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με σκληρότατες αντιπαραθέσεις.
    Βέβαια, τότε ο Ελληνικός λαός απολάμβανε τις …πιστωτικές του κάρτες, πλην κάποιων απλών αλλά ευαίσθητων ανθρώπων σε κάποιο όροφο ενός ψηλού κτιρίου των Αθηνών.
    Οι κατά καιρούς εμφανιζόμενοι Μακεδονομάχοι είναι για τον γράφοντα κουτσομπολολόγοι για να μην πω τίποτε χειρότερο.
    Επομένως:
    Το να αποδεχθώ αβίαστα ένα αίτημα συγγνώμης , είναι δίκοπο μαχαίρι διότι μπορεί να βρεθώ ενώπιον αντίστοιχης κατάστασης.
    Δεχόμαστε την συγγνώμη του Νακρατζά ως Ελληνική συγγνώμη ;
    Προσωπικά:
    Δεν Αποδέχομαι ούτε την Κουρδική ούτε την του Νακρατζά , για καθαρή τήρηση των αναλογιών και για να μην εκτεθώ σε κριτική!
    2ον.
    Ασσύριοι.
    Άλλη μια πικραμένη ιστορία του Ελληνικού κράτους.
    Εδώ να σημειώστε ότι η Ελληνική πολιτεία αγνοούσε την παρουσία Ασσυρίων στο Ελληνικό κράτος μέχρι και το 2004,οποτε και λόγω των Ολυμπιακών αγώνων έγινε μια επαναχαρτογράφηση της Ελληνικής κοινωνίας.
    Η Ασσυριακή κοινότητα Ελλάδος, διαμένει στην Αθήνα από το 1928 και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου και στην οδό Μυριοφύτου υπάρχει ο σύλλογος Ασσυρίων.
    Απολύτως ενσωματωμένοι στην Ελληνική πραγματικότητα, γονείς-εργαζόμενοι-έμποροι- ψηφοφόροι, Έλληνες Πολίτες, γνωστοί μεν!! άγνωστοι δε!!
    Το 2003 ένας εκ των κυριοτέρων συμβούλων του παλαβιάρη προέδρου των ΗΠΑ-ο οποίος μιλούσε και με τον θεό!; ήταν Ασσύριος.
    Ο Μπους είχε υποσχεθεί πλήρη αναγνώριση και αποκατάσταση των Ασσυρίων του Ιράκ, μετά την αμερικανική επικράτηση στο Ιράκ.
    Υπόσχεση που ποτέ δεν υλοποιήθηκε φυσικά!
    Ανάμεσα στα αιτήματα των Ασσυρίων ήταν και η αναγνώριση των εδαφών τους που περιλαμβάνουν εδάφη του σημερινού Ιρακινού Κουρδιστάν.
    Συμπερασματικά:
    Αυτές οι μορφές συγγνώμης, προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο , αφού ο χρόνος λειτουργών θεραπευτικά προσφέρει αυτήν την συγχώρεση.
    Αντιθέτως, απαιτούν από τους ειδικότερους μια πιο προσεκτική προσέγγιση αφού έχει προηγηθεί ανάλυση σκοπιμότητας .
    Γιατί τώρα;
    Επειδή δε ο χώρος είναι χώρος ανταλλαγής πληροφοριών-γνώσεων-απόψεων, μια ενδελεχής προσέγγιση τέτοιων ενεργειών θα ήταν η ενδεδειγμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για να τελειώνουμε με αυτή τη πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι διαφορετικό πράγμα η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας (την οποία και πρέπει να αντικρύζουμε κατάφατσα) και άλλο πράγμα τι συμφέρει τη πατρίδα μας και τι χαροποιεί του εχθρούς. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο εχθρός του εχθρού μου πρέπει να είναι φίλος μου. Αλλά γνωρίζοντας το παρελθόν παίρνεις και τις προφυλάξεις σου. Σάββα σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνεις για τέτοιες συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.