3/12/14

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο

Προκλητική αυθάδεια της Τουρκίας με στόχο τη Θράκη


«Μίνι υπουργικό συμβούλιο» στη Θράκη σκοπεύει να κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το ελληνοτουρκικό συμβούλιο κορυφής, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 5-6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει διαβιβαστεί η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη Θράκη αμέσως μετά την ελληνοτουρκική σύνοδο, μαζί με τους δέκα υπουργούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που θα τον συνοδεύουν στην Αθήνα.

Το τουρκικό «αίτημα» έχει προκαλέσει αμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών μέχρι αργά χθες το βράδυ αναζητούσε έναν κομψό τρόπο αντιμετώπισης της τουρκικής διπλωματικής αυθάδειας.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας, αυτή καθεαυτή η προγραμματισμένη ελληνοτουρκική σύνοδος της Αθήνας μπορεί να χαρακτηριστεί επίδειξη κατευναστικής διάθεσης από την ελληνική κυβέρνηση καθώς πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό Barbaros με τη συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων ερευνά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είναι προφανές, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, ότι η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να… εκδράμει με το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, προκειμένου να ακούσει επί τόπου τα προβλήματα των «Τούρκων της Θράκης», αποτελεί κλιμάκωση μιας προκλητικής στάσης, η οποία έχει στόχο να επιδείξει την τουρκική ισχύ απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει ελληνική κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το αίτημα για την επίσκεψη του τουρκικού υπουργικού κλιμακίου στη Θράκη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά – μικρής ή μεγαλύτερης σημασίας – προκλητικών ενεργειών της τουρκικής πλευράς, με τελευταία την «παρενόχληση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό άμυνας Ν. Δένδια στο Καστελόριζο.

Πριν από αυτό, ειδικά από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, έχουν υπάρξει περιστατικά έντασης σε ελληνικά χωρικά ύδατα, από το Βόρειο Αιγαίο (Σαμοθράκη), την περιοχή της Λέσβου και των Ιμίων, καθώς και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών ακόμη και πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά και νησίδες.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι το τουρκικό ερευνητικό κόβει βόλτες στην κυπριακή ΑΟΖ και η τουρκική κυβέρνηση υπογραμμίζει τη διάθεση και τη δυνατότητά της να εμποδίσει τις έρευνες και την εκμετάλλευση στην περιοχή, η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας την συνηθισμένη τακτική του κατευνασμού, δέχτηκε να πραγματοποιηθεί η ελληνοτουρκική σύνοδος κορυφής…

Η «καλή θέληση» της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, εκλαμβάνεται από την Άγκυρα ως αδυναμία, γεγονός που, απ’ ό,τι φαίνεται, πυροδοτεί τις τουρκικές προκλητικές ιδέες, όπως αυτή για την «εκδρομή» του μισού τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στη Θράκη.

Για να δούμε αν τελικά η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει τη δέουσα απάντηση στο αίτημα αυτό ή αν θα βρει τον… «κομψό» τρόπο να το ικανοποιήσει.

Δημήτρης Μηλάκας
topontiki.gr

26 σχόλια:

  1. Για να δούμε, θα προσκυνήσουν άλλη μια φορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια επίσκεψη στην Θράκη της Αλεπούς της Τουρκικής Διπλωματίας ο οποίος ταυτόχρονα είναι και σύγχρονος συνομιλητής του Χέγκελ αν πραγματοποιηθεί θα είναι βούτυρο στο ψωμί του καθεστώτος Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Τα όσα συνηθισμένα θα εκτυλιχθούν θα αποτελέσουν διαπραγματευτικό όπλο στο εσωτερικό πολιτικό παίγνιο σε Ελλάδα και Τουρκία το οποίο και βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Πρέπει να επισημανθεί πως η στρατηγική της Τουρκίας και της Ελλάδας στα εθνικά ζητήματα βασίζεται σε φοβίες , καχυποψίες και σε σύνδρομα. Αποτελούν ένα εύκολο κι ανέξοδο τρόπο για επαύξηση του φανατισμού και της καχυποψίας σε όλα τα επίπεδα, η οποία προσφέρει και αύξηση της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης στα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα σε Ελλάδα και Τουρκία ενόψει των σοβαρών δοκιμασιών τους στους επόμενους μήνες.

    Ο Κίνδυνος στην Θράκη είναι υπαρκτός όμως ως γνωρίζουν οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ έχει παγιωθεί σε ελέγξιμα επίπεδα εδω και δεκαετίες.

    Το εκλογικό παζάρι μεταξύ Τουρκικού Προξενείου με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ως αποκαλύφθηκε δεν αφήνει περιθώρια για άλλες αναγνώσεις.Το ενδεχόμενο Κοσοβοποίησης , Ταιβανοποίησης ή Αλεξανδρετοποίησης της Θράκης ανύπαρκτο, η δε προσπάθεια της Ρωσίας να εξισορροπήσει την πίεση που δέχεται δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άλλες σκέψεις στην Δύση στον χώρο των Βαλκανίων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα,

    Ο "άθλιος Μογγόλος" φταίει, ή εμείς, οι άθλιοι ραγιάδες;

    Όπως σωστά λες στο τέλος, "τους όρους του παιχνιδιού τους προσδιορίζει η χώρα που σε φιλοξενεί".

    Όταν από το 2005 επιτρέπουν στους Τούρκους επισήμους την μετάβαση στην Θράκη και την συναναστροφή με την εκεί "τουρκική μειονότητα", όπως αυτοί την αποκαλούν, τι το ιταμό έχει το αίτημα του Νταβούτογλου; Δεν ζητά τίποτε άλλο, απ' αυτό που γίνεται συνήθως. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...«δεν επιτρέπεται η εκπαίδευση αυτής της μερίδας των Ελλήνων πολιτών να παραμένει δέσμια του Μορφωτικού Πρωτοκόλλου που υπογράφτηκε το 1968, μεταξύ της Ελλάδας των συνταγματαρχών και της Τουρκίας, το οποίο αναγνώριζε ως μόνη γλώσσα της μειονότητας την τουρκική, ρίχνοντας συλλήβδην τα παιδιά των Πομάκων, των μουσουλμάνων Ρομά της περιοχής και άλλων στα λεγόμενα «μειονοτικά σχολεία»». «Αδικούμε αυτά τα παιδιά και τα εμποδίζουμε να αποκτήσουν συνείδηση της ταυτότητάς τους», επισημαίνει, «στερώντας τους τόσο τις δικές τους γλώσσες, όσο και μια στέρεη και ουσιαστική γνώση της ελληνικής, εφόδιο πολύτιμο για το μέλλον τους». «Ειδικά τους Πομάκους τους έχω γνωρίσει καλά, έχω επισκεφθεί τα χωριά τους, μου έχουν κάνει γνωστά τα προβλήματά τους αλλά και την εμμονή τους να υπάρξουν», σημειώνει κλείνοντας ο κ. Γλέζος, παρατηρώντας ότι «εξακολουθούν να μιλούν τη γλώσσα τους, διότι, έστω κι αν δεν το γνωρίζουν, το νιώθουν και το αισθάνονται ότι ο αφανισμός ενός λαού ξεκινάει από τον αφανισμό της γλώσσας του».

    http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=170182&categoryid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκία μετά τις συζητήσεις και συμφωνίες με την Ρωσία σε σχέση με τον αγωγό νιώθει πιο δυνατή ή εν δυνάμει κυρίαρχος στο παιχνίδι των εντυπώσεων. ΜΕ τη μόνη διαφορά ότι κοιμάται μακράν ο μογγόλος για το πως λειτουργεί η Ρώσικη Αρκούδα, καθώς όταν οι Γαλλοι δημιούργησαν θέμα με τα αεροπλάνα πήραν απάντηση απο την Ινδία για πιθανή ακύρωση της δικής τους παραγγελίας. Αυτό λοιπόν προϋποθέτει σωστές και μακροχρόνιες κινήσεις στη πολιτικογεωστρατηγική σκακιέρα.
    Οσο ως κράτος επιτρέπουμε τον Τούρκο να άγεται και φέρεται σαν νταβαντζής τόσο θα αποθρασύνεται.Πολλές φορές είναι προτιμότερο να γίνεται ότι είπε και ο Μ. Αλέξανδρος.
    Οτι δε λύεται κόπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς την ιδέα για την περιοδεία των Τουρκαλάδων την είχε ο Βενιζέλος, γνωστός θιασώτης της Οθωμανικής κουλτούρας.

    Και ο Αντωνάκης θα την βρήκε εξαιρετική.

    Πουλάνε τα δύο λαμόγια ότι βρούνε, σε ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο των Τούρκων στην Θράκη θα κολλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Χριστίνα, μαύρα μάτια κάναμε... :-)

    >Οτι δε λύεται κόπτεται<

    Ναι, αλλά πού είναι ο ... Αλέκος να το κόψει;

    Ακρίτα,

    Το μορφωτικό πρωτόκολλο του 1968, ήταν συνέχεια των όσων άλλων είχαν γίνει από το 1951 και μετά. Δυστυχώς, βγάλαμε τα μάτια μας με τα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Nativist
    Πέρασε καιρός ναι έχεις δίκιο...
    Ομως οι άνθρωποι όχι εκ του άνω θρώσκω αλλά εκ του ανήρ ορώ μεγαλώνοντας ωριμάζουν.

    Σε ότι αφορά το που είναι ο Αλέκος ΟΕΟ η απάντηση είναι απλή...εκεί που είναι και ο λαός του. Μας διοικεί ότι επιτρέπουμε και ότι μας αξίζει. Οταν το 48% ήταν η ψήφος της παραλίας και απο το 52% το 20% όρισε τι συμβαίνει έστω και την τελευταία στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψη το μπόνους των 50 εδρών (κάτι σαν τα τυρογαριδάκια στα 2 πακέτα έχεις δώρο το πόκεμον ευμεγέθες 2 σε ένα είναι αυτό το παλικάρι)μη περιμένεις τίποτα.

    Το έχουμε πει χίλιες φορές και άλλες τόσες θα το πουμε ακόμα. Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει και εμείς έχουμε αποδείξει πως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απολύτως με το σχόλιό σου.

    Γίναμε πλαδαροί, καταναλωτικοί, κοιτάξαμε το σήμερα μονάχα και βέβαια ψηφίσαμε (όσοι ψηφίσαμε) αυτούς που θα μάς το ικανοποιούσαν (το σήμερα, εννοώ).

    «Φάγωμεν καί πίωμεν αὔριον γάρ ἀποθνήσκομεν»... και το "αύριον" ήλθε κι έγινε σήμερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σου κάνω μια ερώτηση και μην απαντήσεις αμέσως σκέψου το γιατί και μου λες κάποια στιγμή αλλά σκέψου...μπορεί να φανεί άσχετη με το θέμα αλλα μπορεί και να μην είναι .
    Εχεις την εντύπωση πως η υπόθεση κόκκινη προβιά που υπεγράφη απο τον Παπάγο έχει κλείσει;
    Λέω εγώ τώρα...
    Θα μου πεις τι σχέση έχει. Οκ Η υπόθεση Sursuluk (λάθος το λέω ας με διορθώσει κάποιος) .
    Είναι πολλά τα λεφτά Άρη....λέγομεν ;-) Nativist.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λάθος το έγραψα συγνώμη Susurluk ok τώρα το έγραψα σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το ξέρω, Χριστίνα. Ίσως και να μην έχει κλείσει. Δυστυχώς, δεν έχω κάποια στοιχεία για να αποφανθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απαντησις ειναι ΟΧΙ δεν μπορεις να πας στην Θρακη γελαστη μουσιτσα.
    Δεν υπαρχουν τουρκοι πολιτες στη Θρακη Ελληνες ειναι
    Δεν βλεπω τη δυσκολια
    Εαν η κυβερνηση δεν ειναι αξια του Ελληνισμου, να την αλλαξουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σερφάρισε με αυτά τα δυο και διάβασε και πήγαινε προς τα πίσω και κάνε τις συνδέσεις και δες τον παγκόσμιο χάρτη σαν μια σκακιέρα με δοχεία που όλα συνδέονται και μη μπεις στη διαδικασία εχθρός και φίλος γιατί δεν ισχύουν αυτά εκεί που κάποιος ειναι εχθρός μπορεί να γίνει φίλος και το ανάποδο...Ολα ειναι σχετικά... Δεν έχεις χάσει το feeling να τα πιάνεις απο μακριά απο όσο θυμάμαι και θα δεις πως τίποτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει τελειώσει απλά αλλάζει μορφές. Αν κολλήσεις κάπου πες ίσως , μπορεί πιθανόν να το έχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. " H καλή θέληση της ελλ κυβέρνησης εκλαμβάνεται ως ...αδυναμία".
    Λάθος εκτίμηση, λάθος λέξη.
    Ωμοί και βάναυσοι ρεαλιστές, οι αναμενόμενοι επισκέπτες ασφαλώς χρησιμοποιούν την χυδαία αλλα παραστατική κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γράφω, γράφετε τὰ σχολία μας ἐδῶ μέσα. Μά ὅτι καὶ νὰ γράψουμε σὲ κάποια χρόνια ἡ Θράκη θὰ γίνῃ ἀνεξάρτητη εἴτε θυμώσουν κάποιοι ἐδῶ μέσα εἴτε ἀρχίσουν νὰ μὲ χλευάζουν γιατὶ δὲν ἔχω στοιχεῖα. Ὅσο καὶ νὰ προειδοποιεῖ ὁ Κύριος Καλεντερίδης τὰ 2/3 τοῦ σχεδίου ἔχουν ὑλοποιηθῇ. Οίκονομία καὶ Διοίκηση. Αὐτὸ ποὺ λείπει εἶναι ἡ ἐκπαίδευση. ὅταν ἀνοίξει Πανεπιστήμιο τουρκικὸ στὴν Θράκη τὸ σχἐδιο ἔχει φτάσει εἰς πέρας. Ὁσονούπω λοιπὸν καὶ μὴν ἀκούσω γιὰ ἔνοπλες δυνάμεις, μαχητικὸ λαὸ κ.ο.κ Αὐτὰ εἶναι γιὰ νὰ ἔχουμε λόγια νὰ λέμε. Ὅτι δὲν τελείωσε μὲ τὴν Συμφωνία Βενιζέλου-Ἰνονοὺ τὸ 1930 θὰ τελειώσῃ μὲ μία καινούργια συμφωνία - παραχώρηση ὡς ἔνδειξη ἀμοιβαίας ἀγάπης καὶ κατανόησης ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα πρὸς τὴν Τουρκία.Ἐξάλλου ὅλα αὐτὰ ποὺ λέγονται καὶ γίνονται εἶναι ἡ μέτρηση ἀντιδράσεων καὶ ἑνὸς εἴδους καθαρτικοῦ γιὰ καλύτερη χώνεψη αὐτῶν ποὺ μᾶς ἔχουν ἤδη ἐτοιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Oσοι θελουν να κοιμουνται ας κοιμουνται...Για τους ξυπνιους εχω να πω τα εξης:Η δικια μας η γενια θα ζησει την μετακινηση, την προσφυγια των Ελληνων απο τα Ανατολικα του Νεστου στα Δυτικα.Η Ελλαδα χρωστωντας 600 δις δεν μπορει να κρατησει το αξιομαχο! Η Ελλαδα με τους ανοητους και τους προδοτες πολιτικους δεν μπορει να κρατησει την εκταση που εχει σημερα...Οποτε θα υποχρεωθει να δωσει οτιδηποτε προκειμενου να αποφυγει τον πολεμο!Οι συνεχεις υποχωρησεις αυτο δειχνουν!!!Με τα σημερινα δεδομενα που υπαρχουν στην Ελλαδα θεωρω πολυ λογικο να γινει Τουρκικο υπουργικο συμβουλιο στην Θρακη και γιατι οχι επιδειξη της σημαίας της ανεξαρτητης Θρακης στο συμβουλιο αυτο ή με πτηση καποιου drone...Οποιοι καταλαβαν, καταλαβαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στον παρόν χώρο στην θεματική ενόττηα Θράκη είχε γίνει σοβαρή προσπάθεια να καταγραφεί διαχρονικά η "ελληνοτουρκική φιλία" . Κατα συνέπεια δεν χρειάζομαι προσωπικά να ανατρέξω σε άλλη πηγή πόσο δε σε έναν χώρο που δεν φημίζεται για την ποιότητα του. Η συνέπεια και η συνέχεια λόγου και πράξης στον χρόνο αποτελεί τον απόλυτο κριτή, ας το έχουν αυτό κατα νου απαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. The title should read, Προκλητική αυθάδεια της Ελλαδας με στόχο τη Θράκη....

    We don´t exist as a nation anymore :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πέρασε στα ψιλά όμως η Φωνή της Τουρκίας-TRT το επίσημο όργανο της Προπαγάνδας του Τουρκικού κράτους το κρατα ψηλά στην ειδησεγραφία του.

    Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ στο Τουρκικό Γενικό Προξενείο

    Επίθεση με μολότοφ στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.Ομάδα αγνώστων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους έριξαν βόμβες μολότοφ στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

    Στόχος των βομβών μολότοφ έγινε το φυλάκιο της αστυνομίας και αστυνομικό λεωφορείο μπροστά από το γενικό προξενείο όπου βρίσκεται και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε το προσωπικό του γενικού προξενείου εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 5 μολότοφ σε διάστημα είκοσι λεπτών. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βόμβες κρότου στους δράστες οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Οι δράστες πυρπόλησαν επίσης κάδους απορριμμάτων. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την ρίψη των μολότοφ, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

    Το φυλάκιο της αστυνομίας στο Τουρκικό Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων στο παρελθόν.

    Δείτε λοιπόν σε ποιά βάση κάθεται η επίσκεψη Νταβούτογλου και πως η Αγκυρα μέσω των γνωστών διαύλων συμπεριλαμβανομένων κα ιτων χρήσιμων ηλιθίων της καθορίζει την πολιτική αυζέντα του Συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών

    Και όλα αυτά στον απόηχο της καταδικαστικη για την Αγκυρα
    απόφαση αναφορικά με τις θρησκευτικές διακρίσεις σε βάρος των Αλεβητών από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Τέλος σε ότι αφορά τους αμερικανο-νατοικους παραστρατιωτικούς σχηματισμούς και σε τουρκικό επίπεδο έχει κυλήσει πολύ νερό στο ποτάμι. Πλέον το ΝΑΤΟ αποτελεί κίνδυνο για το κεμαλικό κατεστημένο, οι δε σοβαρές αντιπαλότητες εντός του τουρκικού στρατού , αλλα και οι θεσμικές ανακατάξεις των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας πρέπει να μας απασχολούν.Εκτός αν κάποιοι επιμένουν σε ζητήματα αιχμές του σήμερα να απαντούν με λογικές του χτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το τουρκικό «αίτημα» έχει προκαλέσει αμηχανία....αναζητούσε έναν κομψό τρόπο αντιμετώπισης της τουρκικής διπλωματικής αυθάδειας.

    Μαλακίες εις την τρίτη ...αν θέλαν να του κάνουν γερή καζούρα του μογγόλου πολύ απλά του λέγαν σε αφήνουμε να πάς ρε γ@μημένε μόγγολε όπου θές αλλά δεν σου εγγυόμαστε αστυνομική κάλυψη είσαι ένας απλός τουρίστας επισκέπτης .... ε στο δρόμο του όλο και κάτι θα συνέβαινε δεν χρειάζεται να τους καθαρίσεις ..ένα καλό κάζο θα ήταν ο Κώτσος με το σκατοφόρο ήπιε τα ρακιά του και καρφώθηκε στο αυτοκίνητο του νταβούτη με αποτέλσμα να πλημμυρίσουν με σκατά αυτός και η κουστωδία του αντε να δούμε πως θα πήγαινε στην Θράκη μετά ... αλλα οι μετροπαθείς κοτάρες του υπεξ ψάχνουν για τον κομψό τρόπο ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ...Μιλώντας στην εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ», ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Χασίμ Κιλίτς δήλωσε ότι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ετοιμάζεται να ανακοινώσει την απόφαση του εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων σχετικά με το όριο για την είσοδο των κομμάτων στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Σύμφωνα με τον κ. Κιλίτς, σε περίπτωση που οι Τούρκοι δικαστές αποφασίσουν ότι το όριο επισκιάζει τις πολιτικές ελευθερίες των Τούρκων πολιτών, η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να μειώσει ή ακόμη και να καταργήσει το όριο στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

    Πολλές έδρες του θα περάσουν στο κουρδικό κόμμα και σε μικρότερα συντηρητικά κόμματα. Με αυτό τον τρόπο, μετά τον Ιούνιο, το ΑΚΡ ενδέχεται να υποχρεωθεί να αναζητήσει συμμάχους για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην βουλή. Φυσικά, σε μια τέτοια περίπτωση, το ΑΚΡ δεν θα έχει την πολυτέλεια να οδηγήσει την χώρα σε ένα δημοψήφισμα για την δημιουργία ενός νέου συντάγματος. Για να συμβεί αυτό, στην νέα βουλή το ΑΚΡ θα πρέπει να έχει 330 έδρες.

    Λαμβάνοντας υπόψη τους όλα τα προαναφερόμενα, στελέχη του ΑΚΡ στέλνουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στον νέο «εκβιασμό» της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τους Τούρκους συνταγματολόγους το σίγουρο είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία θα οδηγηθεί σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας και αναβρασμού.

    Απο την Καθημερινη της Κύπρου
    Ο Απόλυτος πολιτικός αναβρασμός στην Τουρκία και η αναζήτηση άλλοθι στην Θράκη και στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):"Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς". 2008

    Επίσης όποιος ανατρέξει στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006) θα πληροφορηθεί συν τοις άλλοις, -εάν δεν το ξέρει - ότι η Τουρκική είναι Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ μερίδας των Ελλήνων

    Αρα με δεδομένα αυτά τα δυο συν :
    Τις ζεμπεκιές
    Τις κουμπαριές
    και τα διαβήματα ανα τω χρόνω τα οποία χρησιμοποιούνται στα WC των Τούρκων ένεκα περιβαντολογικής ευαισθησίας στα δέντρα του Αμαζονίου που κόπτονται κατα χιλιάδες νομίζω πως δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση γιατί οι Τούρκοι φέρονται σαν Βεζύριδες ..

    ΥΓ : Αγαπητέ ΠΕΛΤΑΣΤΗΣ αυτό το εις την τρίτη ανέβασε το στο άπειρο...διότι όπως είπε και ο Αινστάιν δυο πράγματα είναι άπειρα το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία . Για το πρώτο δεν ήταν και απόλυτα σίγουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως πάντα, βρίσκω το άρθρο του Συνταγματάρχη κ. Καλεντερίδη πολύ εμπεριστατωμένο, όπως επίσης πολύ ορθές τις παρατηρήσεις του Φίλου Γρέγου Ακρίτα.

    Όπως έχω διαβάσει, πριν πραγματοποιηθή μια συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων δύο κρατών, προηγείται μια συστηματική προεργασία των διπλωματών και από τα δύο μέρη και μετά συντάσσεται από κοινού και υπογράφεται ένα πρωτόκολλο, το οποίο περιέχει όλα τα θέματα που θα συζητηθούν, καθώς επίσης και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά την συνάντηση.

    (Ως νομίζω αυτός ήταν και ο λόγος – η παντελής έλλειψη προετοιμασίας - για τον οποίο η συνάντηση των Συνταγματαρχών και των Τούρκων τότε στην Κεσάνη έδωσε στους Τούρκους να καταλάβουν ότι αυτοί ήσαν επιπόλαιοι και εύκολο θύμα!)

    Ως εκ τούτου, συμπεραίνω ότι η απαίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού σίγουρα θα βρίσκεται εκτός των συμφωνηθέντων στο πρωτόκολλο που συντάχθηκε και υπογράφτηκε.

    Άρα, αν αρνηθεί η Ελλάς να ενδώσει το ιταμό αίτημα του τουρκαλά πρωθυπουργού, ως ευρισκόμενο εκτός του συμφωνηθέντος πρωτοκόλλου, γιατί θα βρεθή σε δυσμενή θέση η οποία και θα την εκθέση ως αδιάλλακτη;

    Άλλως τε, αυτές οι διϋπουργικές συναντήσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν έφεραν μέχρι σήμερα τίποτε το θετικό, καθ’ όσον η Τουρκία παραβιάζει ασύστολα όσα υπέγραψε και είναι καιρός να σταματήσουν.

    Εκτός αυτού, αυτές οι «συμμετοχές» ala «Γιωργάκη» στα υπουργικά συμβούλια της Τουρκίας, μιας χώρας η οποία μόνιμα υποβλέπει την Πατρίδα μας, της έχει κηρύξει casus belli αν η χώρα μας επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της στα 12 Μίλια και εδώ σταματώ διότι είναι τόσες οι κακόβουλες πράξεις της εξ ανατολών άτιμης γείτονος, ώστε να παρέλκει η αναφορά και άλλων.

    Προς τα έξω δε, δίδεται η εντύπωση πως δεν υπάρχει καμιά επιθετικότητα εκ μέρους της Τουρκίας ούτε υπάρχει κίνδυνος πολέμου, αφού κάθε τόσο συναντώνται «φιλικώτατα» Έλληνες και Τούρκοι σε κοινά υπουργικά συμβούλια, καθώς και ότι κάποιο δίκαιο θα έχουν οι Τούρκοι στα αιτήματά τους!

    Θυμάται κανείς πως ο «Γιωργάκης», μόλις εξελέγει το 2009, έσπευσε να επισκεφθή την Τουρκία και να συναντηθή με τον Ερντογάν χωρίς όμως να έχει προηγηθή κάποια - έστω στοιχειώδης - προετοιμασία:

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Ευμένη πολύ ορθά ανέλυσες την σοβαρή διπλωματική προεργασία που απαιτούν τέτοιες συναντήσεις. Προεργασία η οποία διαμορφώνει την βάση στην όποια "κάθονται" τέτοιες επισκέψεις και συναντήσεις.Η μόνη φορά που η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σωστά σε αυτή την διαδικασία ήταν η παρουσία και ομιλία του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ τον Ιανουάριο του 2011.

    Στην Θράκη έλαβαν χώρα δύο σοβαρές παρεμβάσεις του Ελληνικού κράτους.Η πρώτη αναφορικάα με τους παλιννοστούντες ομογενείς Ποντίους στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν μαζικά στη βόρεια Ελλάδα (και δη Θράκη) και παρά την σωρεία προβλημάτων που παρήγαγε η αδιαφορία του Ελληνικού κράτους άλλαξαν κυριολεκτικά την δημογραφική σύνθεση κρίσιμων εθνικά περιοχών δίνοντας τέλος στα σχέδια της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να γίνουν δεκτές της σφοδρής επίθεσης και αντιπαλότητας των χρήσιμων ηλιθίων της Αγκυρας επι Ελληνικού εδάφους, του τουρκικού κράτους και παρακράτους αλλά και του Προξενείου Κομοτηνής

    Η δεύτερη αφορά τα σοβαρά βήματα που γίνονται σε επίπεδο εκπαίδευσης. Βήματα που ξηλώνουν τις κατάπτυστες συμφωνίες του παρελθόντος αναφορικά με την γλώσσα της εκπαίδευσης μειονότητας.Το πρώτο βήμα έγινε επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το δεύτερο επι κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά. Απομένουν να γίνουν πολλά ειδικά μετά την κατάρρευση του παραγωγικού ιστού της κρίσιμα εθνικά αυτής περιοχής, μαι κατάρρευση η οποία μπορεί να αποδίδεται στις τελευταίες δανειακές συμβάσεις του Ελληνικού κράτους όμως φέρει ανεξίτηλα την σφραγίδα του κομματικού κράτους του ΠΑΣΟΚ απο την δεκαετία του 1980.

    Στην Θράκη Ανατολική και Δυτική λαμβάνει χώρα μια σοβαρή διελκυστίνδα μεταξύ κεμαλικού βαθέος κράτους και παρακράτους, κοινότητας Γκιουλέν και ερντογανικού βαθέος κράτους.Αυτή η κρίσιμη παράμετρος δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ενόψει ειδικά της κρίσιμης επικείμενης εκλογικής δοκιμασίας για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ( κρίσιμη για το πολιτικό του μέλλον και τους σχεδιασμούς του ).

    Το ίδιο ξεκάθαροι πρέπει να είμαστε και με το ντροπιαστικό παζάρι που έλαβε χώρα κατά τις πρόσφατες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές όπου Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ προσέφεραν γή και ύδωρ στο Τουρκικό προξενείο στο βωμό της αποτύπωσης της εκλογικής τους δύναμης στον χάρτη της Ελλάδας.Αυτό είναι το διαπραγματευτικό όπλο της Άγκυρας, οι ψήφοι που επηρεάζει σε επίπεδο μουσουλμανικής μειονότητας και η ασυλία που απολαμβάνουν οι βραχίονες της εξαιτίας της προστασίας του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.Το ίδιο επικριτικοί τέλος πρέπει να είμαστε και με τις δράσεις θερμοκέφαλων υπερ-πατριωτών οι οποίοι κυριολεκτικά και μεταφορικά κουβαλούν νερό στο μύλο της πολιτικής της Τουρκίας δημιουργώντας περιπλοκές και επιπλοκές μέσα απο τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Γρέγο Ακρίτα,

    Σε ευχαριστώ θερμά για τα ενημερωτικά Σου σχόλια, ιδίως με το τελευταίο Σου με κατετόπισες πλήρως.

    Τα αντέγραψα όλα και τα αποθήκευσα για μελλοντική ενημέρωσή μου!

    Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.