16/12/14

Η Δανία κατέθεσε αίτημα στον ΟΗΕ και διεκδικεί τον... Βόρειο Πόλο

ΑΟΖ, ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ: Η ΜΙΚΡΗ ΔΑΝΙΑ ΤΩΝ 5 ΕΚ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ VS ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΡΩΣΙΑ!, ΗΠΑ!!, ΚΑΝΑΔΑΣ...

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΟΥΣ;

 



Δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Δανία αποφάσισε να καταθέσει επισήμως αίτημα στον ΟΗΕ διεκδικώντας τον... Βόρειο Πόλο, προλαβαίνοντας Ρωσία και Καναδά που επίσης ερίζουν για την πατρότητά του, στοχεύοντας στο πλούσιο υπέδαφος της περιοχής.

Οπως υποστηρίζει η σκανδιναβική χώρα στο αίτημά της, η περιοχή που περιβάλλει τον Βόρειο Πόλο, συνορεύει με την Γροιλανδία, που είναι επίσης δανέζικη. Μια επιστημονική μελέτη απέδειξε ότι η Γροιλανδία συνδέεται υποθαλάσσια με τον Βόρειο Πόλο μέσω ενός τεράστιου ηπειρωτικού φλοιού γνωστού ως «κορυφογραμμή Λομονόσοφ».

Οπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, δεδομένου ότι η Γροιλανδία είναι Δανέζικη κτήση, αυτό δίνει στη χώρα το δικαίωμα να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του Βόρειου Πόλου και έκανε λόγο για «ιστορική και σημαντική στιγμή».

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έναν γεωφυσικό, τον Κρίστινα Μάρκουσεν, η Δανία υποστηρίζει ότι της ανήκει μια έκταση 895.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ανεξάρτητα από τις νομικές γνωματεύσεις, ο Βόρειος Πόλος εκτιμάται ότι κρύβει στο υπέδαφός του 13% του παγκόσμιου ανεξερεύνητου πετρελαίου και το 30% του φυσικού αερίου.



 Η Δανία κατέθεσε αίτημα στον ΟΗΕ και διεκδικεί τον... Βόρειο Πόλο

5 σχόλια:

  1. Οι Δανοί είναι απόγονοι των Vikings, λαού μαχητικού και πάντα ξέρουν να διεκδικούν, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, που ο λαός έχασε την μαχητικότητά του, εξ αιτίας της αδιάφορης πολιτικής του ηγεσίας.

    Η Δανία, παρά το ότι είναι μέλος της ΕΕ, δύο φορές απαίτησε, απειλώντας με βέτο, να εξαιρεθεί από οικονομικές κυρώσεις, που η ΕΕ επέβαλε σε άλλες χώρες και το πέτυχε.

    Εμείς, αντί να κάνουμε το ίδιο με τις κυρώσεις στην Ρωσία(*), τώρα υφιστάμεθα τις συνέπειες των επιλογών μας και κλαίμε για τα αγροτικά προϊόντα μας που μένουν απούλητα(**).

    Κι όμως, ο Γιωργάκης ήθελε να μάς κάνει Δανία του Νότου (με ποια έννοια, άραγε;) και αντί τώρα να ζούμε δανικά, ζούμε με δανεικά. Ε, σχεδόν το πέτυχε. Για ένα έψιλον θα μαλώσουμε τώρα;

    (*) Μπορούμε να απέχουμε από το εμπάργκο στη Ρωσία

    (**) Το εμπάργκο της Ρωσίας κατέστρεψε τα θερμοκηπιακά Στα αζήτητα τα κρητικά αγγούρια από το εμπάργκο της Ρωσίας

    Κατόπιν τούτων, δεν μού μένει παρά να βγάλω το καπέλο στους Δανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ πρωθυπουργὸς Χέλε Τόρνινγκ Σμίτ (Helle Thorning-Schmidt), γνωστὴ καὶ ὡς γκούτσι Χέλε, πρέπει νὰ μᾶς πῇ πόσο στρατὸ διαθέτει, ἀλλιῶς μὲ ποιοῦ τὶς πλάτες τὸ κάνει. Ἐκτὸς ἐὰν τὸ κάνῃ γιὰ πλάκα, ἔεε γιὰ τὰ δίκαια τῆς Δανίας ἤθελα νὰ πῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ konion

    O Kαναδάς πόσο στρατό διαθέτει;

    Η Δανία δεν έχει ανταγωνιστή την Τουρκία, που το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζει, είναι αυτό των όπλων.

    Το πού βασίζεται, νομίζω ότι το εξηγεί το άρθρο, εκτός κι αν δεν το διάβασες.

    Στο κάτω-κάτω της γραφής, καλύτερα να διεκδικείς συνεχώς, παρά να παραχωρείς συνεχώς, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Konion από το στόμα μου το πήρες.

    Είναι το "κοπάδι" που την προστατεύει.

    Άπλα τώρα την βάζουν μπροστά για να φαίνεται... για να τα βάλει π.χ. με την Ρωσία αυτό το μικρο αθώο και τίμιο κράτος...

    Εμείς είμαστε στους χαμένους της Ιστορίας για πολύ καιρό.

    Έκτος του ότι μας κυβερνούσαν για πολύ καιρό γίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ John Waves

    >Άπλα τώρα την βάζουν μπροστά για να φαίνεται... για να τα βάλει π.χ. με την Ρωσία αυτό το μικρο αθώο και τίμιο κράτος...>

    Προφανώς θέλεις να γράψεις απλώς και όχι απλά, που σημαίνει διαφορετικό πράγμα. Εκτός κι αν όντως την βάζουν μπροστά απλά (=> επιρ. τροπικό, που σημαίνει με απλό τρόπο).

    Στο ψητό: Αν νομίζεις ότι "αυτό το μικρο αθώο και τίμιο κράτος" αφήνει να άγεται και να φέρεται, όπως το Ελλαδιστάν, είσαι πολύ γελασμένος.

    "Όμως, παρ’ όλη την αρχικά επιτευχθείσα συμφωνία, λίγο αργότερα η Δανία αυτόβουλα ανακάλεσε τα μέτρα κατά τής Σοβιετικής Ενώσεως επικαλούμενη τη διάταξη τού άρθρου 224. Πάλι η Δανία, με την ίδια αιτιολογία, ματαίωσε τελικά την παράταση τών μέτρων εμπορικού αποκλεισμού τής ΕΟΚ κατά τής Αργεντινής, που είχαν επιβληθεί με αφορμή την κατάληψη τών νησιών Falkland στις 1-4-1982"

    Βεβαίως και η Ελλάδα το είχε κάνει αυτό το 1981.

    "Ίσως η μόνη φορά που εφαρμόστηκε έστω και για λίγο η κοινή εμπορική πολιτική τού άρθρου 113 σε μέτρα οικονομικού αποκλεισμού, ήταν στις 15-3-1982 κατά τής τότε ΕΣΣΔ με αφορμή τη σύμπραξη της για την κήρυξη τού στρατιωτικού νόμου στην Πολωνία στα τέλη τού 1981. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν συμμετείχε στον αποκλεισμό. Προκειμένου να μην επικαλεσθεί τη ρήτρα τών ζωτικών εθνικών συμφερόντων -“συμβιβασμός τού Λουξεμβούργου”- και ν’ ανατρέψει έτσι με veto την απόφαση τού Συμβουλίου, μεθοδεύτηκε η μη συμμετοχή της στον αποκλεισμό με την αιτιολογία τών ιδιαιτεροτήτων στα προβλήματα τού εξωτερικού της εμπορίου κατά την κρίσιμη μεταβατική περίοδο τής εισδοχής της στην ΕΟΚ"

    Οι παραπάνω περικοπές είναι από το άρθρο "Μπορούμε να απέχουμε από το εμπάργκο στη Ρωσία", του οποίου τον σύνδεσμο δίνω στο σχόλιό μου 16 Δεκεμβρίου 2014 - 10:56 π.μ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.