21/12/14

"Κλειδώστε το Καστελόριζο" - Ποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να κάνουμε εκλογές με το Barbaros!

Όσο στην Αθήνα ψάχνουν για ποιος επιχείρησε να λαδώσει ποιον για έναν ψήφο στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, γίνονται κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν. Κι ευτυχώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα Γενικά Επιτελεία δεν φαίνεται να συμμετέχουν με κανένα τρόπο στον παροξυσμό λαϊκισμού και ανευθυνότητας των κομματικών επιτελείων.

Στο ΥΠΕΘΑ βρίσκονται σε θέσεις συναγερμού εδώ και εβδομάδες και όσο το πολιτικό κλίμα είναι ρευστό κι αβέβαιο ο “πυρετός” σεναρίων και προετοιμασίας για “δυσάρεστες εκπλήξεις” ανεβαίνει διαρκώς. Η ανησυχία αλλά και οι εντολές που υπάρχουν “από ψηλά” επικεντρώνονται σε μια κουκίδα στον χάρτη: το Καστελόριζο!

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας πήρε το “βάπτισμα του πυρός” στα ελληνοτουρκικά με πολύ “βίαιο τρόπο”. Από το πρώτο 24ωρο ανάληψης των καθηκόντων του στο Πεντάγωνο. Ίσως η “βουτιά στα βαθειά” από την πρώτη στιγμή του έχει δημιουργήσει την εμμονή με την διαρκή και εντατική προετοιμασία αντιμετώπισης οποιαδήποτε τουρκικής προκλητικής κίνησης.

Ποιο είναι το πιο “δημοφιλές” σενάριο μεταξύ των υψηλόβαθμων επιτελών; Όχι τυχαία όλα περιστρέφονται γύρω από το Καστελόριζο. Το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Baerbaros, ολκληρώνει τυπικά και με βάση τη navtex  που έχει εκδοθεί από την Τουρκία στις 31 Δεκεμβρίου. Η περιοχή στην συνέχεια έχει δεσμευτεί από την Κύπρο για ασκήσεις, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα παράτασης της τουρκικής παρουσίας . Που θα πάει το  Barbaros αμέσως μετά; Πολλοί ανησυχούν -και κάποιοι λένε ότι έχουν πληροφορίες- πως οι Τούρκοι θα το στείλουν “πέριξ του Καστελόριζου”. Η πρόκληση θα είναι προφανής και η επιλογή του χρόνου από την Άγκυρα όχι τυχαία. Δεν είναι πρωτόγνωρο η Τουρκία να προκαλεί όταν η πολιτική κατάσταση στην Αθήνα είναι θερμή. Τα Ίμια είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ενδεικτικό της δικαιολογημένης ανησυχίας που υπάρχει στο Πεντάγωνο είναι η αιφνιδιαστική άσκηση επί χάρτου που διέταξε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας τα ξημερώματα της Πέμπτης, με την κωδική ονομασία ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Το σενάριο της άσκησης δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες προέβλεπε επιχειρήσεις “στο νοτιοανατολικό Αιγαίο” που περιελάμβαναν δυνάμεις και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Καστελόριζο περιλαμβανόταν στο σενάριο που στόχο είχε να αποδείξει ότι το καίριο για τα εθνικά συμφέροντα νησί “δεν είναι μακρυά” και μπορεί ανά πάσα στιγμή να καλυφθεί στρατιωτικά. Με απλά λόγια όλη η άσκηση έγινε για το Barbaros και την πιθανότητα παρουσίας του στο Καστελόριζο.

Παρόλα αυτά υπάρχουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ οι οποίοι εισηγούνται να προχωρήσει η Αθήνα και σε άλλες κινήσεις που θα αποτελέσουν εμπόδιο στην εκδήλωση οποιασδήποτε τουρκικής προκλητικής κίνησης στην περιοχή . Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές οι εισηγήσεις προβλέπουν:
• Δέσμευση μεγάλης έκτασης περιοχής νότια του Καστελόριζου με στόχο να “κλειδωθεί” για οποιονδήποτε θέλει να κάνει ασκήσεις .
•Ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας μας στην περιοχή με την αποστολή ενός υποβρυχίου κατά προτίμηση του υπερσύγχρονου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ , ο οποίος μπορεί να μείνει σε κατάδυση για χρόνο…απεριόριστο,λόγω της τεχνολογίας του. Στο Καστελόριζο βρίσκεται ελλιμενισμένη πυραυλάκατος του ΠΝ.

Οι εισηγήσεις αυτές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεκτές με βασικό επιχείρημα ότι η δέσμευση περιοχής και πολύ περισσότερο η αποστολή υποβρυχίου σ΄ αυτή μπορεί να ερμηνευθεί ως κίνηση κλιμάκωσης που επιχειρεί η Ελλάδα.

Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και πολλά θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις της Τουρκίας.

Ο ΥΕΘΑ αύριο θα επιβιβαστεί στην φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ που θα βρίσκεται εν πλω στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η απόφασή του δεν έχει να κάνει μόνο με τα χριστουγεννιάτικα χρόνια πολλά στο πλήρωμα. Είναι κάτι πολύ παραπάνω.

OnAlert

9 σχόλια:

  1. Δλδ,η μεταβαση του ΥΕΘΑ στην περιοχή αποτελεί ....αποτρεπτική κίνηση;;
    Ψάχνω την Ελληνική και ξένη βιβλιογραφία για να βρώ σχετική θεματολογίσ για Την Αποτρεπτική Δυναμική ενός ΥΕΘΑ,αλλά δέν βρίσκω τίποτα.
    Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ,προκαταβολικά υπόχρεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπανικολής πρέπει να ξημεροβραδιάζεται ανοιχτά του Καστελόριζου. Είναι το μόνο όπλο με το οποίο έχει πλεονέκτημα η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καστελόριζο.
    Τα Ελληνικά Φώκλαντ.
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια διαφανή κόλλα χαρτιού για την εργασία μας.
    Αφού τοποθετήσουμε επάνω του όλα τα γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τον πόλεμο των Φώκλαντ, μεταφέρουμε αυτό το χαρτί στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
    Όπου Φώκλαντ, η συστάδα του Καστελόριζου, Τουρκία η Αργεντινή και Ελλάδα η Βρετανία.
    ( οι αναλογίες σχετίζονται με τις αποστάσεις κυρίως)
    Αν ανατρέξουμε τώρα στα ιστορικά γεγονότα που συνθέτουν τον πόλεμο στα Φώκλαντ- οι πληροφορίες πλέον για εκείνη την περίοδο τείνουν να την καλύψουν 100%, εκτός κάποιων εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών και στοιχείων που παραμένουν στην διακριτική ευχέρεια των δύο κυβερνήσεων- ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν ειδική σημασία και βαρύτητα είναι και τα εξής.
    Από πλευράς Αργεντινής:
    Ελλιπής έως μηδαμινή προετοιμασία μάχιμων τμημάτων και διοικήσεων για την σκοπιμότητα της επιχείρησης.
    Κακής ποιότητας εξοπλισμός.
    Εξαιρετική χρήση των αντι-πλοϊκών βλημάτων από αεροπλάνα.
    Εξαιρετικό σθένος των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας της Αργεντινής.
    Από Βρετανικής πλευράς:
    Αιφνιδιασμός σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
    Οικονομική δυσπραγία εποχής.
    Χρήση αεροσκαφών καθέτου από-προσγειώσεως.
    Εκτεταμένη χρήση Ειδικών Δυνάμεων.
    Παλλαϊκή στήριξη της Βρετανικής κοινωνίας προς το εκστρατευτικό σώμα.
    Αδυναμίες αντιμετώπισης αντι-πλοϊκών βλημάτων.
    Αιφνιδιασμός-Αδυναμία διαχείρισης μεγάλου αριθμού οικειοθελώς παραδοθέντων στρατιωτών του αντιπάλου.
    Εν κατακλείδι, οι ανωτέρω λίστες μπορούν να επεκταθούν και εμπλουτισθούν με εκατοντάδες άλλες παραμέτρους και δεδομένα, από την πολιτική κινητοποίηση στις αντιμαχόμενες χώρες, πριν-κατά και μετά την σύγκρουση, τις στρατιωτικές πληροφορίες, κοινωνικό-οικονομικά δεδομένα, τον ρόλο και την συμμετοχή των ΜΜΕ στις δύο χώρες και στην διεθνή κοινότητα, εξοπλιστικές συμφωνίες και συμβόλαια-αν υλοποιήθηκαν-αν ανεστάλησαν-πώς επέδρασαν στην εξέλιξη των επιχειρήσεων .
    Μπορούμε να εντοπίσουμε και άλλους παράγοντες οι οποίοι μπορεί να μην επέδρασαν στις επιχειρήσεις, είχαν όμως την σημασία και την δυναμική τους στην μετέπειτα πολιτικοκοινωνική σχέση των εμπλεκομένων, όπως η διαχείριση των αιχμαλώτων και των τραυματιών αλλά και των νεκρών.
    Αλλά αρκετά με τα Φώκλαντ.
    Ας δούμε τώρα την εικόνα των Ελληνικών Φώκλαντ.
    Σίγουρα η Ελληνική φρουρά του Καστελόριζου, δεν υστερεί σε σθένος και αποφασιστικότητα από την αντίστοιχη των βρετανών πεζοναυτών της φρουρά των Φώκλαντ.
    Το απέδειξε με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο η φρουρά της Κύπρου στο όνομα της ΕΛΔΥΚ κυρίως.
    Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να διαγνωσθεί είναι το σθένος και η αποφασιστικότητα της όποιας κυβέρνησης υπάρχει στην πόλη των Αθηνών για να υπερασπιστεί αυτήν την ακριτική συστάδα νήσων.
    Όπως επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός του στρουθοκαμηλισμού των ΜΜΕ, για την προβολή και διατυμπάνιση της Ελληνικότητας της συστάδας του Καστελόριζου, φανερώνει και αντίστοιχη πολιτική αναβλητικότητα, και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν!
    Σε αυτό το σημείο να λάβουμε υπόψη μας το καλοκαιρινό συμπόσιο στην Τουρκία, οπού ούτε λίγο ούτε πολύ τα νησιά του Αιγαίου αναφέρθηκαν με Οθωμανικές ονομασίες και έγινε συνολική ιστορική αναδρομή-εκτίμηση που κατά την τουρκική πλευρά οδηγεί σε πλήρη δικαιώματα της Τουρκίας επί πλειάδας νήσων του Αιγαίου.
    Στο συμπόσιο παρευρέθησαν καθηγητές με ιδιαίτερη την παρουσία του αρχείου του τουρκικού ναυτικού Μουσείου.
    Η Οθωμανοποίηση του Αιγαίου προχωρά από την ακαδημαϊκή κοινότητα της γείτονος και με το δεδομένο της χρήσης του Lobbying από αυτή στο εξωτερικό , η πιθανότητα να βρεθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες δεν απέχει.
    Την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός απασχολείται τεχνηέντως με το lobbying των καμωμάτων μερίδας κοινοβουλευτικών!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πρακτικά του συμποσίου θα τα θέσω υπόψιν σας μετά τις εορτές και με αναρτηση στο blog μου.
    Εύχομαι καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2oν.
    Καστελόριζο.
    Τα Ελληνικά Φώκλαντ
    Η Οθωμανοποίση του Αιγαίου και οι μυστικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
    Η πολιτική αβεβαιότητα και αμηχανία που επικρατεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή φαίνεται ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την γειτονική χώρα, την Τουρκία.
    Το καλοκαίρι όπως αναφέρθηκε ήδη έγινε ένα σημαντικό συμπόσιο στην Τουρκία, όπου εξετάσθηκε το ζήτημα Αιγαίο και οι διαφορές με την Ελλάδα, μέσα από την οπτική της Οθωμανικής κυριαρχίας και των παραχωρήσεων προς την Ελλάδα, απόρροια διεθνών συνθηκών και συμφωνιών.
    ( ως γνωστόν στην Ελλάδα τα δικαστήρια εκδικάζουν υποθέσεις με το σκεπτικό ότι όποιες περιοχές της χώρας δεν κατακτηθήκαν δια των όπλων αλλά παραχωρήθηκαν από τους Οθωμανούς, τα δικαιώματα του Ελληνικού κράτους περιορίζονται στο…. όπου βουνό και δάσος! Με δεδομένο το γεγονός της καταστροφής του δασικού πλούτου αυτά τα δικαιώματα περιορίζονται στις …πέτρες!)
    Οι Τούρκοι ομιλητές χρησιμοποίησαν Τουρκικά τοπωνύμια για το σύνολο των νήσων του Αιγαίου, εστίασαν σε γεωλογικές μελέτες, ιστορικά ντοκουμέντα από τα Οθωμανικά αρχεία, διεθνείς συμφωνίες, καθώς και σε μια πλειάδα άλλων πηγών για να υποστηρίξουν την διάθεση τους για αφελληνισμό του Αιγαίου και υποστήριξης - ενίσχυσης των Τουρκικών αξιώσεων-δικαιωμάτων στην διεθνή κοινότητα.
    Όμως εκείνο το οποίο είναι το πλέον ανησυχητικό είναι ότι αναφέρθηκαν σε μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ελληνική και Τουρκική κυβέρνηση…..!!!! , για υποχωρήσεις-παραχωρήσεις,( αυτό το σημείο δεν διευκρινίζεται ), εκ μέρους της Ελλάδος σε τομείς του Αιγαίου όπου η Ελλάδα εμφανίζεται να κατέχει …αυθαίρετα!!!!
    Έτσι λοιπόν βλέπουμε Τουρκικές κορβέτες να κυκλοφορούν στην περιοχή των Κυκλάδων, όπου στο Τουρκικό συμπόσιο αμφισβητείται η Ελληνική κυριαρχία μέρους αυτών, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη να …αναχαιτίζουν Ελληνικά , καθώς και διάφορα άλλα που ενώ φαίνονται κωμικά , έχουν την πλήρη στήριξη της Τουρκικής πανεπιστημιακής κοινότητας η οποία συμπορεύεται και στηρίζει την τουρκική εξωτερική πολιτική!
    Την ίδια στιγμή η Ελλάδα , ουσιαστικά αφοπλισμένη πολιτικά και διπλωματικά, με τα ΜΜΕ της χώρας να χορεύουν σε χορούς κατώτερους των περιστάσεων, έχει αφεθεί στην καλή διάθεση του στελεχιακού δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων και ειδικά της πολεμικής αεροπορίας.
    Πράγματι τα πληρώματα των αεροσκαφών αυτή την στιγμή έχουν επιφορτιστεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο!
    Αυτό, της διατήρησης της Ελληνικότητας του Αιγαίου και της παρουσίας σημαίας με κάθε κόστος!
    Το ερώτημα είναι :
    Τι περιλαμβάνουν αυτές οι μυστικές διαβουλεύσεις σε ποια σημεία υπάρχει σύμπτωση απόψεων και που χωλαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 3ον
    Καστελόριζο.
    Τα Ελληνικά Φώκλαντ.
    Ας δούμε τώρα μια Τουρκική πρόταση η οποία έχει εξαιρετική σημασία και δείχνει τον εγκλωβισμό της Ελληνικής πλευράς.
    Η Τουρκία λοιπόν ζητά να γίνει μια θαρραλέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα απαλειφθεί ο όρος ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΉ για τα Ίμια και θα ανακηρυχτούν περιοχή …Συνιδιοκτησίας Ελλάδος –Τουρκίας!
    Μάλιστα προτείνουν και μια σειρά πολιτιστικών μέτρων.
    1.
    Μνημείο ειρήνης.
    2.
    Εκδηλώσεις μνήμης της κοινής ιστορίας των δύο λαών!
    Όλα τα ανωτέρω με τον περιορισμό ότι αυτό που θα γίνει στα Ίμια δεν θα έχει αντίκρισμα στις υπόλοιπες γεωγραφικές ενότητες που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
    Ποιες γεωγραφικές ενότητες βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;;
    Εδώ να θυμίσουμε την ανακήρυξη της νήσου Στρογγύλης, Σύμπλεγμα Καστελόριζου, ως αρχαιολογικού χώρου με ότι σημαίνει αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 4oν (τελευταίο)
    Καστελόριζο.
    Τα Ελληνικά Φώκλαντ.
    Επειδή η θεματογραφία αυτή θα ολοκληρωθεί με την δημοσίευση των πρακτικών του Τουρκικού συμποσίου, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από αυτό το οποίο εναρμονίζεται και αποδεικνύει την πλήρη εφαρμογή των ανακοινώσεων του συμποσίου από Ελληνικής πλευράς και κυρίως το κομμάτι εκείνο που μιλά για ευόδωση μυστικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.
    Πριν από αυτό όμως ας δούμε τι έγραψε το ειδησεογραφικό ιντερνετικό δίκτυο NEWSBOMB, μόλις την 29.10.2014
    Γράφει λοιπόν το ανωτέρω:
    http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/515329/poioi-arnoyntai-na-sikonoyn-tin-elliniki-simaia-sta-nisia-mas
    Ας δούμε και συγκρίνουμε την αντίστοιχη Τουρκική θέση:
    ….and these geographic formations would be militarized irrespective of their ( to be determined) status.
    This would certainly easy the conduct of negotiations, and, more importantly, make settlement much more likely.
    Latest news about the secret negotiations between the parties suggests that the parties have already considered, and in principal agreed on, such an option.
    Heeeellooooo!!! που θα έλεγε και ο Μέλ Γκίμπσον.
    Αν το ανωτέρω το τοποθετήσουμε στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που εκφράζονται με το άρθρο του NEWS BOMB, μάλλον παίρνουμε μια σαφέστατη απάντηση για το τι διαδραματίζεται στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
    Μερικοί στρατιώτες…. μαριονέτες…. οι οποίοι νομίζουν ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή αλλά…..αλλά…
    Φώκλαντ:
    Αργεντινοί στρατιωτικοί προς τους Βρετανούς ομολόγους τους:
    Μας είπαν ότι θα έρθουμε σαν φρουρά, όχι για να πολεμήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τω σωτήριο έτος 2012 δύο Ισραηλινοί μελετητές δημοσίευσαν την μελέτη τους με θέμα την ενεργεία στην ανατολική μεσόγειο , στην οποία όμως η μύτη του Καστελόριζου δεν αναφέρεται καν.
    Αντιθέτως η Τουρκική ΑΟΖ παρουσιάζεται ενιαία μέχρι την αιγυπτιακή.
    Ο δύο μελετητές αναπαρήγαγαν τις Τουρκικές θέσεις όπως αυτές εκφράζονται διαρκώς και μέσω του καθηγητή HARRY TZIMARAS από το πανεπιστήμιο του Βιλγκί-Κωνσταντινοπόλεως.
    Σχετικά βίντεο των ομιλιών του ανωτέρω στο διαδίκτυο.
    Όταν αποκαλύφθηκε από το Athens Ιndymedia, ο χάρτης των αμερικανών πεζοναυτών για την κατεχόμενη από του Έλληνες ….Ελληνικής Μακεδονίας , ο σάλος που προκλήθηκε οδήγησε σε σπασμωδικές απαντήσεις και υπεκφυγές της αμερικανικής κυβέρνησης και αναδίπλωση της.
    Ουσιαστικά οι αμερικανοί πεζοναύτες σχεδίαζαν υποστηρικτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της …κατεχόμενης Μακεδονίας από τους Έλληνες και την ενσωμάτωση της στην ΦΥΡΟΜ!
    ( ακόμη και σήμερα πολλοί έλληνες, επικαλούνται τα προρωμαικά ευρήματα για να αντλήσουν το αυτονόητο από τους ξένους διαπραγματευτές, οι οποίοι όμως είναι διαμεσολαβητές.
    Η διαμεσολάβηση είναι μια εργασία παντελώς διάφορη της διαπραγμάτευσης, είναι μια έννοια σχεδόν άγνωστη στην Ελληνική πραγματικότητα, αλλά εξαιρετικά καλά δομημένη, χρησιμοποιούμενη ευρέως στις αγγλοσαξονικές χώρες.
    Ο διαμεσολαβητής μεταφέρει και μόνο τις απόψεις που ΕΠΙΘΥΜΕΙ –πολύ σημαντικό αυτό, η μία πλευρά προς την άλλη, προσπαθώντας να πετύχη ισοσκελισμό υποχωρήσεων για την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες μεταξύ των πλευρών.
    Με την διαμεσολάβηση εξετάζονται τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Δεδομένα της υπόθεσης και όχι τα νομικά!
    Άξιον απορίας λοιπόν το γεγονός ότι αφού όλα τα Πραγματικά Δεδομένα συμφωνούν με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ποιοι στηρίζουν και για ποιους λόγους την εμμονή της ΦΥΡΟΜ;
    Για να είμαστε αντικειμενικοί στο ζήτημα Διαμεσολάβηση, ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών προσπαθεί να περάσει νομοθετική ρύθμιση για την διενέργεια υποχρεωτικής διαμεσολάβησης πριν την όποια δικαστική αντιπαράθεση.
    Αυτή την στιγμή υπάρχουν 1000 πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ζητήσει την συνδρομή τους για να μην φτάσει η υπόθεση του στα δικαστήρια.
    Σχετικό συνέδριο.)
    Τι μέλλει γενέσθαι;
    Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα και ο λόγος είναι ότι καμία μελέτη και κανένα εργαλείο δεν μπορεί ούτε να εντοπίσει ούτε να προβλέψει την ανθρώπινη αντίδραση .
    Οι Ιρακινοί, οι Αιγύπτιοι, οι Αργεντινοί, παραδόθηκαν κατά εκατοντάδες-χιλιάδες όταν διαπίστωσαν ότι μάχονταν μάχη ανύπαρκτον!
    Όπως είπε κάποιος Ισραηλινός αξιωματικός:
    Όταν ήμασταν νέοι και ακούγαμε για πετρέλαια, γυρνάγαμε αυτόματα το κεφάλι στον αραβικό κόσμο.
    Σήμερα αυτή η γεωγραφία έχει αλλάξει, αλλά οι νέοι παίκτες δεν δείχνουν να γνωρίζουν τους κανόνες ούτε καν έχουν διάθεση να θέσουν κανόνες.
    Φαίνεται ότι στην Ελληνική πραγματικότητα οι κανόνες διαμορφώνονται παρασκηνιακά για λογαριασμό μας και χωρίς εμάς .
    Το μόνο το οποίο μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια είναι ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί να χάσει ούτε καρφίτσα από όσα έχει πετύχει στο παρασκήνιο , ενώ η Ελληνική πλευρά είναι ήδη εκτεθειμένη και διεθνώς αν κάνει ένα βήμα πίσω.
    Απομένει να δούμε το θέμα του μνημείου στα ΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/11/blog-post_673.html#.VJ7FMUgA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.