12/11/14

Το «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31 της Κίνας (βίντεο)

Κινεζική επιτυχία στη σύνοδο APEC
AFP, REUTERS
Σε μια νέα ένδειξη της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος της, η Κίνα παρουσίασε χθες το νέο «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το τελευταίας γενιάς αμερικανικό αντίστοιχό του, F-35. Το επίτευγμα της κινεζικής αεροναυπηγικής παρουσιάστηκε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, την ώρα που ολοκληρωνόταν στο Πεκίνο η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ζώνης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC).

Σε μια νέα ένδειξη της αυξανόμενης στρατιωτικής ισχύος της, η Κίνα παρουσίασε χθες το νέο «αόρατο» μαχητικό αεροσκάφος J-31, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το τελευταίας γενιάς αμερικανικό αντίστοιχό του, F-35. Το επίτευγμα της κινεζικής αεροναυπηγικής παρουσιάστηκε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, την ώρα που ολοκληρωνόταν στο Πεκίνο η διήμερη σύνοδος κορυφής της Ζώνης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC).

Σημαντική επιτυχία του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ και επιβεβαίωση της αυξανόμενης επιρροής της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας του κόσμου στην Ασία: έτσι περιγράφουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την υιοθέτηση του μεγάλου κινεζικού σχεδίου για τη δημιουργία Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου Ασίας - Ειρηνικού (FTAAP) κατά τη σύνοδο κορυφής των εν λόγω χωρών στο Πεκίνο.

«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στην κατεύθυνση της περιφερειακής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Σι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC), στην οποία πήραν επίσης μέρος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε και άλλοι διεθνείς ηγέτες.

Η απόφαση της APEC αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας για τη δημιουργία της FTAAP, εγχείρημα που θα απαιτήσει δύσκολες διαπραγματεύσεις. Στο πολιτικό επίπεδο, πάντως, αποτελεί μια πρώτη, σημαντική επιτυχία της Κίνας, η πρωτοβουλία της οποίας συγκρούεται -έστω κι αν αυτό δεν δηλώνεται επισήμως- με την αμερικανική ιδέα για τη δημιουργία μιας μικρότερης ζώνης ελευθέρου εμπορίου, της Συνεργασίας του Ειρηνικού (TPP). Η τελευταία απευθύνεται μόνο σε 12 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται η Κίνα και η Ρωσία. Τις παραμονές της συνόδου κορυφής, η Κίνα ανακοίνωσε μια άλλη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τη Νότια Κορέα, βασική στρατιωτική σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τόσο ο Σι Τζινπίνγκ όσο και ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισαν, στη διάρκεια της συνόδου της APEC, τη σημασία των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους και η εποικοδομητική ατμόσφαιρα στις μεταξύ τους σχέσεις αναμένεται να επιβεβαιωθεί και κατά τη σημερινή κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, όπου θα τεθούν επί τάπητος καίρια διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ωστόσο, η υποβόσκουσα ένταση εκδηλώθηκε, ακόμη και στη διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής.

Την ώρα που οι ηγέτες της APEC ετοιμάζονταν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στην κινεζική πρωτεύουσα, η υπ’ αριθμόν ένα αεροναυπηγική εταιρεία της χώρας Avic παρουσίαζε σε διεθνή έκθεση, στην πόλη Ζουχάι, το «αόρατο» κινεζικό βομβαρδιστικό νέας γενεάς J-31. Πρόκειται για το κινεζικό αντίστοιχο του αμερικανικού Στελθ F-35, με το οποίο θα ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές, με πρώτους υποψήφιους αγοραστές τις χώρες που αποκλείονται, για πολιτικούς λόγους, από την αμερικανική αγορά όπλων.

Η κατασκευή του J-31 αποτελεί άλλο ένα βήμα αναβάθμισης της στρατιωτικής θωράκισης της Κίνας. Πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου εκτιμούσε ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες μέχρι χθες περιορίζονταν κυρίως στην υπεράσπιση του εθνικού τους χώρου, αποκτούν σταδιακά ικανότητες διεξαγωγής τόσο αμυντικών όσο και επιθετικών επιχειρήσεων, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στις θάλασσες της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας.

Βήματα σχετικής αποκλιμάκωσης των εντάσεων πραγματοποιήθηκαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Πεκίνου, με τις συναντήσεις που είχε ο Σι Τζινπίνγκ με τον Σίνζο Αμπε, όπως και με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο.

Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από την προσπάθεια των Κινέζων να βελτιωθούν στα οπλικά τους συστήματα, η στάση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη προσέγγιση της τελευταίας με την Κίνα με ότι συνεπάγεται αυτό σε πολλούς τομείς συνεργασίας των δύο αυτών χωρών.

    Με την αντιγραφή μέσω κατασκοπείας(με διάφορους τρόπους), την τεχνολογική συνεργασία και την παράλληλη έρευνα σε δικά τους πανεπιστήμια και βιομηχανίες μειώνουν το κόστος και τον χρόνο που θα απαιτούσε η ανάπτυξη οπλικών συστημάτων εκ του μηδενός.Έξυπνη τακτική. Την είχαν κι άλλοι.

    Σε στρατιωτικό επίπεδο μια ενωμένη Κορέα θα ήταν δυνατή αποτροπή σε τεχνολογικό και στρατιωτικό επίπεδο στις φιλοδοξίες της Κίνας στην περιοχή.

    Από τη μια η ισχυρή Ινδία και από την άλλη η ισχυρή ενωμένη Κορέα μαζί με την Ιαπωνία.

    Η Κίνα πρέπει να χτυπηθεί πρώτα από την Κορεατικη χερσόνησο με πτώση του Βορειοκορεάτικου καθεστώτος των Κιμ.

    Μετά οι Κινέζοι θα νιώθουν την "καυτή ανάσα" αποτροπής 2.000.000 εξαιρετικά εκπαιδευμένων Κορεατών υπό τα όπλα(σε περίοδο ειρήνης.

    Σε περίοδο πολέμου με γενική κινητοποίηση η ενωμένη Κορέα θα μπορεί να συγκεντρώσει (λαμβάνοντας ως στοιχεία τον συνολικό αριθμό και ηλικία πληθυσμού Νότιας και Βόρειας Κορέας) 4.000.000-6.000.000 νέους άνδρες υπό τα όπλα.

    Και το κυριότερο:

    Αυτό το μεγάλο Κορεατικό στράτευμα εκτός από εξαιρετική εκπαίδευση, θα έχει πυρηνικές κεφαλές(διότι η σημερινή Βόρεια Κορέα έχει) πάνω σε σύγχρονα οπλικά συστήματα(που έχει σήμερα η Νότια Κορέα).

    Όλοι αυτοί οι Κορεάτες θα είναι έτοιμοι να ορμήξουν στην Κίνα αν απαιτηθεί σε μήκος μετώπου 1420 χιλιομέτρων. Αυτόματα η Κίνα σε οποιαδήποτε επεκτατική της κίνηση στην περιοχή θα έχει αυτόματα δύο χερσαία μέτωπα(Ινδία, ενωμένη Κορέα) και πολλά αεροναυτικά.


    Ο Καύκασος των Κινέζων είναι η Κορεατική χερσόνησος.
    Το καθεστώς των Κιμ πρέπει να πέσει για να ζήσουν οι Κορεάτες ενωμένοι και να υπάρξει ισορροπία στην Ασία όχι μόνο τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου.

    Στην Ασία ποτέ δεν αφήνεις Ιάπωνες ή Κινέζους να διοικούν. Δεν πρέπει να νιώθουν ως οι μόνοι τοπικοί αφέντες της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.