12/11/14

H Έλενα Ακρίτα έπαιρνε επί 45 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της - Νόμιμα... Ηθικά;


«Επί 45 χρόνια, από το 1965 μέχρι το 2010 έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα».
Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για τις ακριβές τσάντες της Φωτεινής Πιπιλή, αποτέλεσε αφορμή για ανάψουν τα αίματα σήμερα το πρωί στο Happy Day με τον Δήμο Βερύκιο να βγαίνει έξω από τα ρούχα του! Ο δημοσιογράφος ξέσπασε κατά της Έλενας Ακρίτα αναφερόμενος στη σύνταξη που έπαιρνε μετά το θάνατο του πατέρα της, Λουκή Ακρίτα.
«Μιλάνε οι χορτάτες και προκαλούν. Δεν μπορεί η Έλενα Ακρίτα να απαντάει και να κάνει πλάκα για το σχόλιο της Φωτεινής Πιπιλή, όταν λίγες μέρες πριν έχει βουίξει το διαδίκτυο, όταν συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα που έχει άμεση σχέση με τον προκλητικό νόμο που έγινε το 1965 επί Γεωργίου Παπανδρέου για να παίρνει σύνταξη η μητέρα της και η ίδια», είπε ο Δήμος Βερύκιος και ανέβασε πιο πολύ τους τόνους: «Επί 45 χρόνια, από το 1965 μέχρι το 2010 έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα. Ο "Γέρος της Δημοκρατίας", όταν πέθανε ο πατέρας της Έλενας Ακρίτα, έφτιαξε νόμο προσωπικό, προσωπική σύνταξη. Προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές και αν παντρευτεί στη ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές. Ούτε η Χούντα δεν της έκοψε τη σύνταξη, την έκοψε η Τρόικα».

Με πολλούς από τους συνεργάτες του Happy Day να διαφωνούν, ο Δήμος Βερύκιος έγινε δριμύτερος: «Όλα αυτά τα χρόνια, συγκεκριμένοι άνθρωποι σαν την Έλενα Ακρίτα έφτιαχναν σίριαλ, έβγαζαν χρήματα και αποχαύνωναν τον κόσμο».

«Ειδικός νόμος έγινε για να παίρνει αυτή η κοπελιά σύνταξη!», κατέληξε φωνάζοντας ο δημοσιογράφος.

Δεξί εξτέμ

3 σχόλια:

  1. ..Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, η κ. Ακρίτα ήταν συνταξιούχος με τον Ν. 4470/1965. Η σύνταξη απονεμήθηκε στην ίδια όπως και στη μητέρα της από την επομένη του θανάτου του Λουκή Ακρίτα.

    Η απονεμηθείσα σύνταξη, όπως διευκρινίζει το υπουργείο, ορίστηκε αρχικά στο μισό της εκάστοτε καταβαλλόμενης βουλευτικής αποζημίωσης και, στη συνέχεια με το ΝΔ99/1974, ίση προς την εκάστοτε σύνταξη βουλευτού με δεκαπενταετή βουλευτία. Σύμφωνα με τον Ν. 4470/1965, η σύνταξη κατά το μισό ανήκει στη χήρα του Λουκή Ακρίτα και κατά το μισό στην ορφανή. Με τον ίδιο νόμο είχε προβλεφθεί ότι, στην περίπτωση απώλειας του δικαιώματος σύνταξης της μίας από τις δικαιούχους, το μερίδιο αυτής προσαυξάνει το μερίδιο της άλλης, ενώ, στην περίπτωση γάμου της ορφανής, το μερίδιο της σύνταξής της περιορίζεται στο ένα τέταρτο της εκάστοτε βουλευτικής αποζημίωσης.

    "Από τα προεκτεθέντα συνάγεται πως ακόμα και υπό καθεστώς γάμου η Έλενα Ακρίτα δεν χάνει το δικαίωμά της στην προσωπική αυτή σύνταξη, αλλά το μερίδιό της περιορίζεται από το ένα δεύτερο της σύνταξης στο ένα τέταρτο", αναφέρει, στο έγγραφό του, ο κ. Σταϊκούρας. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν αναγκαστικά τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, αλλά όσα ορίζονται στον νόμο που χορήγησε την εκάστοτε προσωπική σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "«Όλα αυτά τα χρόνια, συγκεκριμένοι άνθρωποι σαν την Έλενα Ακρίτα έφτιαχναν σίριαλ, έβγαζαν χρήματα και αποχαύνωναν τον κόσμο»."

    Και κάποιοι δημοσιογράγοι Κ. Βερύκιε "αποκάλυπταν" Βατοπέδια που τώρα γυρίζουν μπούμερανγκ...

    Για να κρατάμε και το σκόρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.