13/11/14

Όταν προδίδουν τους πολίτες εκείνοι που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη, πώς να σωθεί η χώρα;

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί, ενδεικτικό της σήψης που έχει διεισδύσει και διαλύει την ελληνική κοινωνία και τη χώρα.
Επίορκοι γιατροί
Εκ των προτέρων κάνω γνωστό ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και αφορά ΟΛΟΥΣ μας.
Ανεξαιρέτως ΟΛΟΥΣ. Αφορά την υγεία μας προσωπικά αλλά και των οικογενειών μας.
Επί της ουσίας ...Πριν από λίγες ημέρες έψαχνα γιά γιατρό παθολόγο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ.
Με τα πολλά και αφού ασχολήθηκα με 3ψήφια και 4 ψηφια τηλεφωνικά νούμερα ανακάλυψα ότι υπάρχει αυτός 
http://www.odigostoupoliti.eu/simvevlimeni-eopii/ ο υπερσύνδεσμος που αφού του συμπληρώσεις τα στοιχεία του Δήμου-περιοχής και της ειδικότητας που σε ενδιαφέρει , πληροφορεί σε καρτέλλα όλα τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις , τηλέφωνα, χάρτης) των ιατρών.

Αφού βρήκα λοιπόν πάνω από 10 ιατρούς παθολόγους στην περιοχή που με ενδιέφερε άρχισα να τους παίρνω τηλέφωνο στη σειρά.

ΟΛΟΙ (λες και ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους) μου είπαν ότι τους τελείωσε το πλαφόν των 200 επισκέψεων που υποχεούνται από τη σύμβασή τους να κάνουν μηνιαία δωρεάν βάσει ασφαλιστικού ταμείου και πως αν επιθυμούσα εξέταση ιατρική θα έπρεπε να πληρώσω ως ιδιώτης.
Σας κάνω γνωστό ότι ήθελα βεβαίωση γιά το παιδί μου γιά να συμμετέχει στο μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο.
Η "ταρίφα" που μου είπαν αυτοί οι 10 γιατροί κυμάνθηκε από 20 έως 50 ?.
Μου έκανε εντύπωση πως ΟΛΟΙ είχαν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων.
Βρήκα λοιπόν αυτή 
http://www.odigostoupoliti.eu/diathesimotita-episkepseon-giatroi-eopyy-pedi
 την ιστοσελίδα η οποία ενημερώνεται σε χρόνο real time και έκπληκτος (αφού συμπλήρωσα τα πεδία) είδα πως από τους δέκα (10) παθολόγους που πριν είχα πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει ότι δεν είχαν άλλα δωρεάν ραντεβού ,ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 200.
Οι υπόλοιποι εννέα (9) γιατροί μου έλεγαν ψέματα. 
Άλλος είχε 20 στα 200 άλλος 40/200 άλλος 80/200.
Κανένας τους δεν είχε υπερβεί τα μισά ραντεβού που οφείλουν να εξυπηρετούν μηνιαία προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ. 
Μετά από αυτό το γεγονός ξαναπήρα μία γυναίκα παθολόγο η οποία μόνο που δεν με έδειρε κιόλας επειδή την ξαναενόχλησα και μου πούλησε εκ νέου το ίδιο παραμύθι του πλαφόν και πως αν επιθυμούσα εξέταση και βεβαίωση γιά την γυμναστική του παιδιού μου θα έπρεπε να κλείσω ιδιωτικό ραντεβού μετά από 2 μέρες και πως θα πλήρωνα 30 ευρώ την επίσκεψη.
Της είπα πως βλέπω ζωντανά στον υπολογιστή τα ραντεβού που είχε ήδη κάνει και πως αυτά δεν ήταν 200 μέσα στον Οκτώβριο αλλά ήταν 40 και πως θα έκανα καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας.
Μου έκλεισε ραντεβού χωρίς άλλη κουβέντα μέσα σε 3 ώρες και μου έδωσε την βεβαίωση που ήθελα χωρίς να πληρώσω τίποτα.
Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων με το Δημόσιο σύστημα παροχής υγείας Ιατρών, χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους ως "συμβεβλημένων" μόνο και μόνο γιά κράχτη και προς άγρα πελατείας.
Ας μην αφήνουμε παρόμοια θέματα να περνούν απαρατήρητα.Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας μας για να ξεσκεπάζουμε τέτοιες καταστάσεις.

5 σχόλια:

  1. Α) Δέν μπορεῖ νά κάνῃ τέτοιες τηλεφωνικές ἔρευνες ὁ ἁρμόδιος Ἰατρικός σύλλογος σέ συνεργασία μέ τήν Ἀστυνομία ἤ καί τόν Εἰσαγγελέα; Πρόκειται γιά ἀπάτη, πού προσβάλλει ὅλους τούς ἰατρούς.

    Β) Γιά νά ἐνεργήσῃ τέτοιες ἔρευνες ἡ Ἀστυνομία, πρέπει νά τό διατάξῃ ὑπουργός; Φοβοῦμαι ὅτι ἡ ἀπάντηση ἀπό ἀστυνομικούς θά εἶναι ὅτι πρέπει πρῶτα νά τούς δοθῆ ἐντολή ἄνωθεν!!! Δηλαδή, σέ τελευταία ἀνάλυση ἀπό ὑπουργό ἤ ἀπό Προϊστάμενο, πού θά ἔχῃ τό ΟΚ ἀπό τήν πολιτική προϊσταμένη του ἀρχή!

    Γ) Παρεμφερές: Ὅπως εἶπαν ἀστυνομικοί σέ νότιο νομό τοῦ κράτους, ἄν συλλάβουν γιά ἀνάκριση αὐτόν πού ἀναγνώρισε ὁ ληστευθείς ὅτι τόν εἶχε ληστεύσει (ἀναγνώρισε κάποιον πού ὅμως συνέβη νά ἀνήκει εἰς κάποιαν, αὐτοῦ ἐξοχότητα, "Μειονότητα"...) θά τούς στείλουν στά σύνορα... γι' αὐτό μόνο ἄν ὑπεβάλλετο μήνυση θά ἐπιλαμβάνονταν. Πρᾶγμα ὅμως ἀδύνατο, ἀφοῦ μόνος του ὁ πολίτης θά ἔπρεπε νά ἀντιμετωπίζῃ, μέρα-νύχτα, ὅλα τά μέλη τῆς ἀναγκαστικῶς συμπαθοῦς καί "διωκομένης" μειονότητας τῆς περιοχῆς ὅπου διαμένει (ἐνδέχεται, τά ἐγκλήματικά στοιχεῖα τῆς μειονότητας νά τά ἔχουν βρεῖ μέ τήν τοπική ἀστυνομία ἀφοῦ ἔτσι ἐξηγεῖται καί τό γιατί λήστεψαν μέ ἀκάλυπτα πρόσωπα, πρᾶγμα πού ἄλλωστε συνεπάγεται τό ὅτι δέν θά προφυλακισθοῦν, ἄν τυχόν κάτι πάει στραβά καί συλληφθοῦν ).

    Δ) Αὐτή τήν στιγμή, δυστυχῶς, μέ θρησκευτική εὐλάβεια, πλήν ὀλίγων ἐξαιρέσεων:
    Ὅλη ἡ Ἑλλάδα, ἐφαρμόζει τό "οὐ μπλέξῃς"!

    Πρόκειται γιά μία ἀρχή ,
    πού διέπει ὅλο τό σύστημα, πολιτικό καί διοικητικό,
    πού διαχέεται ἀπό τά ΜΜΕ,
    πού διαρρέει καί διασπᾶ τήν κοινωνία, καί
    πού δέν θά μᾶς πάει μακρυά....
    Τί νά τήν κάνῃς τήν τυπική νομιμότητα, ὅταν λείπει ἡ οὐσιαστική πολιτική καί νομική νομιμοποίηση, ἀπό τήν ὁποία γεννᾶται ἡ αἴσθηση τοῦ πρέποντος σέ ὅλους; Αὐτό εἶναι τό πραγματικό δημόσιο ἔλειμμα, ἡ ἔλλειψη οὐσιαστικῆς πολιτικῆς καί νομικῆς νομιμοποιήσεως.
    Μέχρι νά καλυφθῆ τό ἔλλειμμα αὐτό, ἀπό τό πολιτικό καί τό δικαστικό σύστημα, οἱ σοβαρώτερες παραλείψεις δέν θά τιμωροῦνται, τό "οὐ μπλέξῃς" θά ἀποτελεῖ στρατηγική ἀτομικῆς ἐπιβιώσεως, καί θά ἀναπτύσονται μέ γεωμετρική πρόοδο θύλακες διαφθορᾶς (ὅπως αὐτοί τοῦ σχολιαζομένου ἄρθρου καί τοῦ σχολίου), σέ μία συνολική πορεία γενικῆς καί ἐπιταχυνόμενης καταρρεύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως στην πρωτοβάθμια περίθαλψη ο κρατικός φορέας κανει ότι μπορει για να απαλλαγεί απο αυτόν,με τις γνωστές συνέπειες για τον πληθυσμό.Ετσι με την κατάρρευση του κρατικού πυλώνα των πολυιατρείωντων παλιών ταμείων ,κυρίως του ΙΚΑ και την ελλειπεστατη επάνδρωση των ΠΕΔΥ-ων με πιθανή προοπτική τα περισσότερα αστικού τύπου,να κλείσουν μετά τις εκλογές ο κρατικός φορέας θα Χάσει την δυνατότητα εξισορρόπησης των ασκουμένων πιέσεων που θα προκειπτουν στο μέλλον.Απο την άλλη μεριά οι αμοιβές των ιατρικών επισκέψεων στην πράξη ειναι μηδαμινές και παρά το φαινομενικό 10 ρίκο στην πράξη στην καλύτερη περίπτωση δεν υπερβαίνει μικτά το 7-8 ευρώ..ΟΤΑΝ πληρωθούν. . Σε αυτα τα εςοδα θα πρεπει να καλύψει ο γιατρός τα οποία έξοδα διατηρηςης και λειτουργίας ενος ιατρείου.Επιπλεον για αυτά τα ευρώ θα πρεπει ο γιατρός να χορηγηςει βεβαιωςη αθλητικών δραςτηριοτητων , αναλαμβάνοντας την σχετική ευθύνη..Τολμώ να προβλέψω ότι η κατάσταση στο μέλλον θα γίνει πολύ χειρότερη διότι δεν θα ικανοποιούνται δυο βασικές προϋποθέσεις.Ο ασφαλισμένος δεν εχει πολλά περιθώρια ,αλλα και απ την άλλη δεν εξασφαλίζεται η μίνιμουμ διαβίωση μιας ιατρικής οικογένειας.Αρα στην πραξη θα βιώνουμε μια υβριδική κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον αρθρογράφο και στον Σάββα που το αναδημοσίευσε.
    Έτσι να γουστάρουμε.
    Τρόπους αντίδρασης ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ για το πως μπορούμε να μειώσουμε, να τιμωρήσουμε, να πάρουμε τις άδειες άσκησης επαγγέλματος όσων γιατρών είναι επίορκοι και απατεώνες.

    Σε πληρώνω βρε επίορκε γιατρέ από τους φόρους μου για να είσαι στο δημόσιο(ή να συνεργάζεσαι με αυτό άρα πάλι σε πληρώνω εγώ) και εσύ με βρωμολαμογιά θες να τα παίρνεις από παντού;

    Αυτά που ξέρατε τελείωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο είναι αναμφίβολα πολύ καλό και ενημερωτικό-πολύ χρήσιμο για τον καθέναν. Από τον τίτλο ορμώμενος θα έγραφα:

    Οταν προδίδουν τους πολίτες οι πολιτικοί που έδωσαν όρκο να διαφυλάξουν την πατρίδα και να τηρούν το σύνταγμα, αλλά ακόμα και αθετώντας τις υποσχέσεις τους από την μια προεκλογική μέρα στην αμέσως μετεκλογική άλλη μέρα πως να σωθεί η χώρα;;;
    Το ψάρι βρωμοκοπάει από το κεφάλι που ακόμα όχι μόνο το ανεχόμαστε είτε γιατί πολλούς μας βολεύει, αλλά και από φόβο που έχουν καταφέρει να διασκορπίσουν στους πολίτες.

    Αυτά τα βρωμοκέφαλα της κυβέρνησης για παράδειγμα, αλλά και των αμέσως προηγούμενων πόσες φορές καταπάτησαν το σύνταγμα;;; Πόσες φορές πήραν δολοφονικές αποφάσεις εναντίον του Ελληνικού λαού λέγοντας ότι το κάνουν για την πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.