4/11/14

Σκόπια: Φρουροί της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» άρχισαν περιπολίες σε αλβανικούς οικισμούς

Νοέμβριος 3, 2014. Σκόπια. Η αποκαλούμενη «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» στο νοτιοσλαβικό κράτος- FYROM,  έχει δημιουργήσει ομάδες , τις λεγόμενες «Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» και άρχισαν να περιπολούν σε περιοχές όπου ζουν Αλβανοί, γράφει η σκοπιανή Τέλεγκραφ.

Αποκαλυπτική είναι και η σκοπιανή τηλεόραση ‘Σίτελ’ που επικαλείται σχετική αναφορά από ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη του Τέτοβο. 

 Η ‘φρουρά’ αυτή ανακοίνωσε ότι θα περιπολεί τα εδάφη  που ανήκουν στην Ιλλυρίδα και ότι οι στόχοι της είναι πολύ σαφείς:
«Στόχος μας είναι να προφυλάξουμε τους Αλβανούς και τα αλβανικά συμφέροντα στην περιοχή. Η φρουρά μας  θα λειτουργεί με βάση των συμφερόντων της ‘Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας’», ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φρουροί αυτοί φορούν στολή που έχει την ένδειξη ‘αστυνομία’ στα αλβανικά, και στο μανίκι του αναγράφεται η λέξη ‘Ιλλυρίδα’.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

4 σχόλια:

  1. Αφού πήραν το πρασινο φώς απο την Τουρκία γιατί να μην το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι σλαβοι tou FYROM που κατα φαντασια νομιζουν οτι ειναι Μακεδονες, αντιμετωπιζουν τεραστια προβληματα στο μικρο τους κρατος απο αλβανους που νομιζουν οτι ειναι Ιλλυριοι.
    χαχαχαχαχαχα i say poetic justice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος έπρεπε να τους πει απο την αρχή οτι τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια.
    Και αυτο πρέπει να το έχουν υπόψη και οι "Ιλλυροί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά είχε πει σε μία συνέντευξη πριν μερικά χρόνια κάποιος Αλβανός πολιτικός (δεν έχει σημασία ποιος):

    «Αν κάνετε μια ιστορική διαδρομή θα δείτε ότι το Κόσοβο ποτέ δεν ήταν συστατικό στοιχείο της Σερβίας. Ηταν συστατικό της Μεγάλης Σερβίας, επομένως ήταν υπό κατοχή. Η μάχη που δίνουν οι Σέρβοι για το λεγόμενο λίκνο του έθνους, δεν στηρίζεται στην ιστορία, αλλά σε μύθους. Αν αναφερθούμε σ' εκείνες τις εποχές, η Ελλάδα, το Κόσοβο, η Αλβανία είχαν μια σλάβικη ιστορία, αλλά ήταν ιστορία κατοχής η οποία διήρκησε για ένα διάστημα και μετά αποχώρησαν οι Σλάβοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Το 1389 πολέμησαν στην πεδιάδα του Κοσόβου Σέρβοι, Αλβανοί, Ούγγροι, πολέμησαν από κοινού. Μέχρι το 1912 ήταν βιλαέτι της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εδόθη στη Σερβία ως αμοιβή έναν αιώνα. Έναν αιώνα η Σερβία δεν έφτιαξε ουσιαστικές σχέσεις με το Κόσοβο αλλά αντιθέτως εγκαθίδρυσε αποικιακού χαρακτήρα καθεστώς. Οι Σέρβοι σε αυτόν τον αιώνα υιοθέτησαν εθνικιστική ιδεολογία όχι μόνο σε βάρος των Αλβανών αλλά και άλλων εθνοτήτων. Γνωρίζετε ότι οι Κροάτες ενώθηκαν εθελοντικά με τους Σέρβους και μετά από έναν αιώνα χώρισαν πάλι διότι οι Σέρβοι συμπεριφέρονταν σαν ηγεμόνες;».

    Όσο για τα Σκόπια, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τους 250.000 περίπου Χριστιανούς Ορθόδοξους Αλβανούς που ζουν στην περιοχή Rekës së Epërme (που συμπεριλαμβάνει 17 οικισμούς) και τους οποίους λόγω θρησκείας δεν αναγνωρίζουν ως μειονοτικό στοιχείο οι Σκοπιανοί και προσπαθούν να τους αφομοιώσουν. Αν προσθέσουμε τον αριθμό τους στο ποσοστό των μουσουλμάνων Αλβανών, οι Αλβανοί αποτελούν στο κρατίδιο των Σκοπίων το 37,3% περίπου του συνολικού πληθυσμού και όχι το 25,2% (δηλαδή περίπου 760.000 όπως λέει και η Αριόλα Μόλα στην αλβανική εφημερίδα ‘Shqip’).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.