5/11/14

Οι τζιχαντιστές αποχωρούν από το Κομπάνι;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού ιστότοπου ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ  μετά τη χθεσινή καταστροφή από αεροπορική επίθεση μιας φάλλαγας 24 οχημάτων που μετέφερε ενισχύσεις στους τζιχαντιστές της Κομπάνι, η πολιορκία της ηρωικής πόλης έχει χαλαρώσει και οι Κούρδοι προελαύνουν και καταλαμβάνουν θέσεις που μέχρι χθες κατείχαν οι τζιχαντιστές.

Συγκεκριμένα οι ακραίοι ισλαμιστές φέρονται να έχουν αποχωρήσει από 14 χωριά γύρω από την πόλη, τα οποία είναι πλέον υπό τον έλεγχο των Κούρδων, ενώ και μέσα στην ίδια την πόλη οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών προωθούνται και καταλαμβάνουν συνοικίες που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.
Τέλος, οι Κούρδοι φέρονται να προελαύνουν και να καταλαμβάνουν τα υπεκρίμενα της πόλεως υψώματα, τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας για τον έλεγχο αλλά και για την ασφάλεια της πόλης.
Εκτός από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, που από τη μια κατέστρεψαν θέσεις μάχης, τεθωρακισμένα και βαριά όπλα που είχαν στηθεί γύρω από την πόλη, και από την άλλη απέκοψαν τις ενισχύσεις των ισλαμιστών από τη Ράκκα και από άλλες περιοχές που ελέγχονται από το λεγόμενο Ι.Κ., καθοριστικής σημασίας για την έκβαση των μαχών έπαιξε η συμμετοχή των πεσμεργκά στην άμυνα της πόλης, κυρίως μέσα από την αύξηση της δύναμης πυρός, αφού οι μαχητές της Κομπάνι δεν διέθεταν αντιαρματικά και βαρέα όπλα.
Να σημειωθεί ότι τώρα τα βλέμματα όλων των Τούρκων έχουν στραφεί στο Χαλέπι, το οποίο πολιορκεί ο στρατός του Άσαντ, με στόχο να το απελευθερώσει από το λεγόμενο ελεύθερο συριακό στρατό.

2 σχόλια:

  1. Τα αδιέξοδα της πολιτικής της Τουρκίας "Μηδενικού Σύμμαχοι, Πλήθος Προβλημάτων" αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση.

    Σε στρατιωτικό επίπεδο αυξητικές τάσεις ακολουθεί η στρατιωτική αρωγή χωρών της Δύσης υπέρ των Κούρδων τόσο του YPG όσο και των Πεσμεργκά .Η δε αρωγή φτάνει στα χέρια των Κούρδων του Δυτικού Κουρδιστάν και μέσω της Τουρκίας προκαλώντας τριγμούς στο καθεστώς Ερντογάν το οποίο πλέον βάλλεται πανταχόθεν για την υποταγή του στα κελεύσματα της Αμερικανικής Διπλωματίας από την μία και απο την άλλη για την παθητική της στάση απέναντι στην συνολική εθνική αφύπνιση των Κούρδων.

    Εδραιώνεται η αντίληψη πως οι ΗΠΑ θεωρούν πλέον ως εκ των βασικών τους Συμμάχων στον αγώνα κατά του ΙΚΙΛ τους Κούρδους της Συρίας παρά τις τουρκικές ενστάσεις οι οποίες αγγίζουν πλέον τα όρια τςη ιλαροτραγωδίας.Το δραματικό παρασκήνιο που αποκαλύπτεται αναφορικά με την παραλίγο πολιορκία της Ερμπίλ κατέστησε επιφυλακτική την Κουρδική Περιφεριακή Διοίκηση του Νοτίου Κουρδιστάν απέναντι στις Τουρκικές βλέψεις, την προσέδεσε απόλυτα στην Αμερικανική σφαίρα επιρροής ενω παράλληλα επίτρεψε την συνεργασία της με το ΠΚΚ. Αξιο επισήμανσης πως η πολιορκία της Ερμπίλ ματαιώθηκε εν την γενέσει χάρις στους Αμερικανικούς βομβαρδισμούς και χάρις την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων του ΠΚΚ στις παρυφές της πόλης μια παρουσίασε ου κυριολεκτικά απο μόνη της προκάλεσε την αναδίπλωση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΙΚΙΛ.

    Σε πολιτικό επίπεδο πλέον η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση μπορεί και έχει πρόσβαση πλέον στην Ευρωπαική Ενωση αποζητώντας ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη στον αγώνα που διεξάγει κατά του ΙΚΙΛ την ίδια ώρα δε εμφανίζεται να ομιλεί εξ ονόματός όλου του Κουρδικού Εθνους (Κούρδων Συρίας και Ιράκ)

    Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο είναι αμφίβολο το κατά πόσο η αλεπού της Τουρκικής Πολιτικής Σκηνής Αχμέτ Νταβούτογλου θα συνεχίζει να αποτελεί δεκανίκι των σχεδιασμών του Ταγίπ Ερντογάν. Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός αναλύσεων και προσεγγίσεων στο τουρκικό γίγνεσθαι θέτει την σχέση των δύο ηγητόρων της Τουρκίας στο μικροσκόπιο και πλέον θεωρείται πιθανόν το άλμα του Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον χώρο της Τουρκικής Αντιπολίτευσης.Το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο της Τουρκίας δύναται να παράγει σοβαρές εκπλήξεις καθώς οι σχεδιαζόμενες ανακατατάξεις αναφορικά με τους εχθρούς του πολιτικού συστήματος συναντούν σοβαρές αντιδράσεις και η ιδιότυπη διελκυστίνδα μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας του τουρκικού κράτους ανα πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτήσει διαλυτικές διαδικασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα 20-25 εκατομύρια Αλεβιτών/Κρυπτοχριστιανών της τουρκίας δεν θα πρέπει σιγα σιγά να στείλουν και αυτά ενισχύσεις στους αδερφούς τους Αλαουίτες και Χριστιανούς της Συρίας;

    Μόλις πρόσφατα οι ηγέτες των Αλεβιτών της τουρκίας είχαν μάθει ότι ο παλήκαρος Άσσαντ είναι ένας από αυτούς(σύμφωνα με συνέντευξη τους που είχε αναπαραχθεί εδώ μέσα)

    Άντε να αρχίσουμε να γουστάρουμε και να μαζεύουν και αυτοί πολεμικές εμπειρίες(όπως οι Κούρδοι) για αργότερα...
    Οι Κούρδοι παλήκαροι να έχουν το κράτος τους,
    οι Αρμένιοι ΚΑΙ την τουρκοκρατούμενη Αρμενία
    η Ελληνόψυχη Βυζαντινή Αυτοκρατορία της Μικράς Ασίας-Πόντου-Συρίας-Ιορδανίας-Λιβάνου-Παλαιστίνης να ανασυσταθεί.
    Ελληνικό και Ελληνιστικό πληθυσμό έχουμε στις περιοχές αυτές.

    Και εννοείται να ξεκουμπιστούν όλοι οι άραβες-αραβικής καταγωγής ισλαμοφασίστες από τις περιοχές αυτές των ανθρώπων όπου ενεργούν ως βασανιστές-κατακτητές από τον 7ο αιώνα μ.χ.Πίσω στην αραβική χερσόνησο τους γιατί μόνο αυτή τους ανήκει.
    Οι τούρκοι-τούρκοι στη κόκκινη μηλιά, στη μογγολία, στους ουιγούρους της κίνας, στο διάολο γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.