7/10/14

Oι αεροπορικοί βομβαρδισμοί αλλάζουν το σκηνικό στην Κόμπανι - Οι ισλαμιστές υποχώρησαν

Οι τρομοκράτες δολοφόνοι του λεγόμενου Ι.Κ. υποχώρησαν από τις θέσεις που είχαν προελάσει προς το κέντρο της πόλης Κόμπανι, μετά τους απογευματινούς βομβαρδισμούς από αεροσκάφη της συμμαχίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού άμυνας του καντονιού Κόμπανι, η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελαφρώς για τους Κούρδους μαχητές.
Συγκεκριμένα ο υπουργός άμυνας δήλωσε:
"Αυτή η συνεργασία θα φέρει καλά αποτελέσματα. Θα καταφέρει βαριά χτυπήματα εναντίον αυτής της ριζοσπαστικής οργάνωσης."
Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας, σήμερα για πρώτη φορά μετά από 22 ημέρες πολιορκίας της Κόμπανι, έκαναν πυκνές επιθέσεις εναντίον στόχων των τρομοκρατών του Ι.Κ., καταφέρνοντας ισχυρά πλήγματα.
Συνεχίζοντας ο υπουργός άμυνας του καντονίου είπε:
"Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατάφεραν ισχυρά κτυπήματα σε στόχους του Ι.Κ. γύρω από την Κόμπανι και στα κοντινά χωριά. Θεωρούμε πολύ χρήσιμες αυτές τις επιθέσεις. Έχουμε βαθιά πίστη ότι θα σπάσουμε τον αποκλεισμό και θα εξαλείψουμε το Ι.Κ. Αυτή η κατάσταση θα είναι η αρχή για να προστατευτούν όλοι οι λαοί της περιοχής και για να εξασφαλιστεί μια ειρηνική ζωή, να προστατευτούν τα ανθρώινα δικαιώματα και να λυθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα. Θα είναι η αρχή για την εγκατάσταση ενός δημοκρατικού συστήματος".

3 σχόλια:

  1. Ομολογώ πως έχω πάψει να καταλαβαίνω, και ζητώ σχετικά τα φώτα του Σάββα:

    Θεωρούσα δεδομένο πως η Τουρκία θα έβρισκε, με δικαιολογία την ΙΣΙΣ την ευκαιρία να βάλει πόδι σε Συρία- Ιράκ.

    Τώρα λόγω Κομπανί ,θα μπορούσε άνετα να το κάνει, και μάλιστα κάτω απο τα χειροκροτήματα της διεθνούς κοινής γνώμης.

    Αλλα...τίποτα! Ο Ερντογάν προτιμάει να αντιμετωπίσει Κουρδική εξέγερση , παρά να κάνει αυτό που θα περίμενε κανείς να κάνει πρόθυμα ,έστω και παίζοντας το "τραβάτε με κι'ας κλαίω"!

    Ομολογώ ευθαρσώς πως δεν καταλαβαίνω τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέλιο
    η Τουρκία δεν μπορεί να μπει με στρατό στο έδαφος της Συρίας, γιατί θα έβρισκε απέναντί της την κυβέρνησης της Συρίας, την Αίγυπτο, τον αραβικό κόσμο, το Ιράκ, το Ιράν, τη Ρωσία την Κίνα ,....
    Αυτό που μπορούσε να κάνει, ήταν να παραχωρήσει "δουλεία", δηλαδή έναν διάδρομο, για να περάσει βοήθεια προς την αποκλεισμένη Κόμπανι.
    Αυτό της ζήτησαν οι Κούρδοι, αυτό υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν και δεν το έκαναν, γι' αυτό και πληρώνουν τώρα και θα πληρώσουν και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Κούρδοι δείχνουν ποιά είναι η πραγματική Τουρκία και πόσο απέχει από την εικόνα της υπερδύναμης που προσπαθεί να παρουσιάσει. Ας το δούνε επιτέλους κάποιοι δικοί μας πολιτικοί που τους πιάνει τρόμος και δέος όταν οι Τούρκοι απειλούν. Η Τουρκία στην πραγματικόττα συμπεριφέρεται με θρασύτητα και βαρβαρότητα δυσανάλογη των πραγματικών της δυνατοτήτων. Γίνονται στο έπακρο επιθετικοί με όποιον καταλάβουν πως φοβάται και υποτακτικοί όπου θεωρήσουν πως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η φύση τους είναι τέτοια, να υποτάσσονται στον ισχυρό δυνάστη. Πρόταση: Οι Έλληνες διοικούντες που εμπλέκονται στις σχέσεις μας με την Τουρκία θα πρέπει να πραγματοποιούν πρώτα διατριβή στα παζάρια και στα σοκάκια των πόλεων της Τουρκίας και μετά να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.